*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(10)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Madi, Teodora mea nu a vrut deloc suzeta ... si ma tinea pe mine pe post de suzeta! Acum s-a mai linistit si mananca mai cu program, desi nu-l respecta permanent! Oricum si noi am investit in suzete ... din latex rotunda, din latex tesita, din silicon si rotunda si tesita, si mai mari, si mai mici ... vreo 7 in total plus un biberon (o tetina de pus la sticla ) dar .... degeaba!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elya spune:

buna tuturor si la multi ani celor care isi serbeaza numele.
In primul rand as vrea sa intreb ceva ( eu mereu am cate ceva de intrebat, de fapt mai mult atunci scriu pt ca sunt la inceput si imi ia ceva timp sa ma integrez...) : Pt fetele care alapteaza: avem voie sa folosim vreo crema pt intretinerea sanilor? Daca foloseste cineva va rog sa-mi ziceti si mie de care...tare mi-e teama de cum or sa arate la final de alaptat, ca deja au luat-o la vale.
si eu ma confrunt cu pierderea podoabei capilare...si ma gandesc sa ma tund...de cate ori citesc postarile voastre ma regasesc in multe din ele.
si Victoras are multe din "obiceiurile" bebelusilor vostri : nu vrea suzeta, nu vrea in carut decat daca e putin ridicat si atunci se plictiseste repede, cateodata nu vrea sa manance decat culcat, cateodata are zile in care nu vrea sa manance si eu ma imbolnavesc de nervi...seara dupa baita il apuca plansul aproape de fiecare data si cu greu il linistesc ca sa manance...de cele mai multe ori trage lacom se ineaca, se sperie si urla si mai tare...
are si episoade de isterie cand plange de-mi da impresia ca-si pierde rasuflarea si ingheata sangele in mine...dar o s aincep sa fac cum spunea Ella...o sa-l las sa planga in patut dar supravegheat ca mi-e tare frica sa nu se inece sau sa i sa faca rau...azi 10 min, maine 10..poate se mai potoleste. va anunt daca da rezultate.
of manca-l-ar mama, numai l-am criticat...dar sa stiti ca e si cumintel uneori, si rade frumos rau...si se joaca cu jucariile.
si cel mai mult iubesc bucuria din ochii lui cand ma vede...rade cu toata fata, si da din manute bucuros.
ei, cam asta-i baiatul meu in cateva cuvinte...
m-am intins. cred ca o sa scriu mesaje mai scurte sa nu fiu plictisitoare.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elya spune:

Madi: e frumoasa rau Ana ta!are niste ochi superbi! si noi am fost la cota 1400 si ne-am intalnit cu ursul, dar la fel eram in masina, si am fost si la Manastirea Sinaia..si la peles, a fost tare frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

androix, nu stiu ce sfaturi as putea sa-ti dau eu tie cu alaptatul dar am sa incerc macar. deci, bei destule lichide, maninci cum trebuie(fara cura de slabit)? pui fata la sin la cerere? din cite stiu eu doar ca nu ia in greutate nu e semn ca nu mai ai lapte. stii ca au perioade cind iau mai mult si perioade cind nu iau, am gasit o teorie pe net cum ca nu e bine sa se ia graficele de crestere a unui bebe hranit cu lapte praf, ptr ca bebei alaptati exclusiv au altfel graficele de crestere. cit a slabit? mie mi-a spus si la clinica de alaptat si pediatrul ca nu e bine sa tot cintaresc copilul. stiu ca ti se pare un cliseu, dar tre sa ai incredere in tine si bebeu!vezi ca poate fetele de la subiectul cu alaptatul pot sa-ti dea mai mult ajutor.mai da-mi detalii poate-mi vine o idee.sau numa greutatea te sperie?

andrada, si eu il luam pe dominic in brate dar dupa ce am vazut la tv accidente cu bebei morti din cauza ca au zburat prin parbriz nu-mi mai vine deloc sa-l iau!of......poate daca as sta linga el ar fi mai bine, ca asa mai pun mina pe el si=i mai bag tetina, dar cind conduc nu am cum.....atunci mi-e cel mai groaza

mica, ce norocosi sinteti ca-i place! aici mai tot timpul iau masina ca sint distante mari!!!merci mult si de sit. trebuie sa mearga cu fata in spate pina e in scoica, numai apoi au voie in fata, el are 2 luni jumate, scoica e buna pina pe la 6 luni...deci mai am de tras

an, imi pare tare rau ca ai probleme cu pitica, sanatate multa

monytza, eu, m-am uitat la pozele tale,frumoasa piticuta ai, hai nu fi suparata, ca nici pe mine nu ma baga tot timpul lumea in seama da continui sa ma bag singura in seama, asta e!

va invit la o felie de prajitura si un paharel de Sfta Maria, ca si eu sint Maria.

si un mare la multi ani ptr toate Mariile, sa fiti sanatoase, in special ptr o Mariuca luptatoare Sonia!

carrie,merci de sfat si dominic il mai amuza dar nu are nici el chef tot timpul, are numa 3 ani si 3 luni

noapte buna

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

An@, un medic bun recomanda CISTOGRAFIA in orice caz de infectie urinara... tocmai pentru a elimina din start aceasta cauza de producere a infectiei, dar si pentru a sti cum se continua tratamentul. Cum decurge: Se fixeaza copilului o SONDITZA... practic, il decaloteaza si ii introduce pe uretra un furtunas subtire pana in vezica si o fixeaza asa... Manevra este putin jenanta si copilul in cel mai rau caz va plange doar cat i se fixeaza sonda apoi se va linisti... Dupa asta se merge la radiografie... unde i se introduce prin intermediul acelui furtunas (sonda) oi substanta de contrast, care va umple vezica... Daca exista vreo anomalie, in mom. in care se umple vezica in loc sa apara mictiunea (de fapt cistografia se numeste mai corect: CISTOGRAFIE MICTIONALA) si lichidul sa se elimine in mod normal din vezica... el o ia in sus spre rinichi... In fine se fac cateva poze in diverse momente: vezica goala, semi-plina, plina, in curs de golire, etc... asa se va vedea exact. Dupa efectuarea radiografiei se scoate sonda si poti pleca cu copilul acasa cu tot cu rezultat... ca nu dureaza mai mult de cateva minute sa scoata o radiografie... Acum depinde daca e sau nu coada la medic/ radiografie, etc... Noua ne-a interpretat radiografia atata radioloaga cat si medicul nostru curant: Dr. BALGRADEAN (este f.f.f. buna pe nefrologie copii). BAFTA multa si sunt convinsa ca NU aveti altceva decat aceasta INFECTIE...

Pepsi, cand conduc il tin pe scaunul din fata, cu spatele la sensul de mers (nu mai avem airbag-uri la masina...si am citit ca pot pune scaunelul si in fata) si mai vb cu el mai pun din cand in cand mana pe el... si se mai linisteste... Nu stiam ca NU e voie sa fie pusi in fata pana la 6 luni... Pe scoica noastra scrie ca putem sa-l punem si in fata (evident ANCORAT bine cu centurile!), cu spatele la sensul de mers si e MUSAI sa fie airbag-ul dezactivat... cum noi nu mai avem airbag (de cand am avut accident si nu era asigurata )... eu il pun si in fata...

Androix, TZIN PUMNII, dar tu stii oricum mai bine ca mine despre alaptat!!! Ma rog doar sa ai lapte in continuare!!! Eu 2 sapt. m-am chinuit asa... si in final N-A functionat chestia cu CERERE OFERTA... dar ma rog ca la tine sa functioneze! EDIT: Iti zic si tie ce i-am zis ARTHURANEI... de 2 sapt. ANTONIO nu a mai luat un gram in greutate, in conditiile in care PE MASURATE (ii cam monitorizez aportul de lichide de cand cu INFECTIA URINARA) bea cam 800-900 ml de lapte: SAN + FORMULA!!! Deci??? Asta e ritmul lui de crestere (desi mai mult a stat pe loc de ceva timp ). Inca ceva: un copil INFOMETAT (asta daca presuspui ca nu-i ajunge laptele...) are un scaun de culoare verzuie si FARA acei GRUNJI... adik e mai mult MUCUS... Un scaun VERZUI dar cu grunji este un scaun normal pentru copilul alaptat la san... doar daca nu are acei grunji si pare mai apatos poti spune ca e INFOMETAT copilul... Hai ca m-am lungit cu editarea asta...

Monytza, eu am citit tot mesajul tau si am vazut-o si eu pe ANTONIA!!! Dar... noi mai vb pe mess nu se pune ca nu m-am "luat" de mesajul tau, nu?

Mica, vad ca scrii ca in 3 sapt Maya a luat doar 370 de grame... pai e bine.... E CHIAR in grafice, ca sa zic asa De la 3 luni, bebelusii iau in MEDIE cate 500 de grame pe luna... Deci 370 pe 3 sapt... este mai mult decat bine! Felicitari!

Legat de pus copiii sprijiniti... atata timp cat nu STAU in fund si nu se sprijina pe tuberozitati e OK... adik o inclinatie de 45 de grade a unui spatar sau o perna e OK... dar nu pusi la 90 de grade... iar IN PICIOARE nicic VORBA... Prin carti mai scrie ceva de genu': "Daca il pui in piciorae, observi bla bla bla..." Adik testezi niste reflexe, etc... Dar nu inseamna ca e BINE sa-l pui in picioare... Pai... uite dau ex. pe ANTONIO caruia la cistografie i s-a vazut LIPSA NUCLEILOR de OSIFICARE din articulatia soldului... nimik anormal la varsta asta... dar imaginati-va ce inseamna pt. aceasta articulatie sa sustina greutatea corpuolui fie si pentru cateva secunde... Eu sunt in categoria mamaica NERABDATOARE... dar in fund (la 90 de grade) nu l-am pus niciodata si in picioare NICI ATAT (cu exceptia momentelor de testare a reflexelor)! Apropos... reflexul de pasire il are in mod normal un copil inca de la nastere... dar care trebuie sa dispara... deci NU trebuie stimulat in acest sens... ca nu facem decat sa-i prelungim acest reflex!

Madi, Ana e o scumpa!!! Si asa mare s-a facut!!! Pare de 6 luni cel putin!!! pt. o domnisoara draguta!

Motanel, am vazut pozele si cu Teodora si eu zic ca VERZI raman ochii! E o frumoasa si o smechera cum intinde ea mana dupa jucarie!

Gata... am fugit... ca intrasem doar sa-i raspund An@-ei...si pana la urma....

EDIT: Am revenit..dar vad ca n-a mai scris NIMENI...
Voiam sa va intreb daca voi ati inceput sa-i pe copilasi... pt. a-i obisnui de mici... Stiu ca suna aiurea, dar eu de cand s-a nascut i-am cumparat un set de 3 periute de la PRIMII PASI si mai am si de la COLGATE si tip degetar... primite cadou... si as vrea sa incep sa le folosesc acum cat timp se obisnuieste mai repede cu noul decat mai tarziu Voi ce ziceti?
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio

Andrada FERICITA de Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

salut!incerc sa pun niste poze noi -noute de facute de ziua lui!(adica pe 7)

POZE rares(7 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Andrada,

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

LE-AM PUS DAR CUM NU MA PRICEP PREA BINE VA SPUN CA TREBUIE SA INTRATI PE ALBUMS CA SA LE VEDETi!

POZE rares(7 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

androix, nici Albert n-a luat in greutate f. bine luna asta ( totusi n-a slabit) si nici nu mananca bine, iar eu ii dau numai san. A ajuns la performanta de a manca ziua cate 1 minut ( nu stiu exact cat inseamna in ml pt ca ni s-a stricat cantarul lui) la interval de 3 ore!. Noaptea, de trei zile parca s-a transformat in zi, ba mai mult mananca de vreo 6 ori ( ba la 1.5 ore, ba la 2). Nu dispera, da-i in continuare san, mananca bine si mai vezi ce se intampla. Eu una nu-i dai formula atata timp cat bb nu mananca tot ce am eu intr-un san. Nu mai vorbesc sa i-l dau si pe al doilea!
La aproape 4 luni avem 6.8 kg si 67 cm, iar in ultima luna a luat 410 gr.
andrada, stiu ca spalatul pe dinti incepe odata cu aparitia primului dintisor, altfel nu are rost. Totusi pt antrenament poti incerca, sa-mi spui si mie daca a mers ca si eu astept sa fac operatiunea aceasta.

gabi

-Albert Mihai, 10.05.2007
botez
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

buna dimineata, fetelor!

iaca-ma si pe mine. nu ca as avea ce sa va povestesc...dar am vazut ultima intrebare a andradei si am vrut sa ii spun ca eu stiu ca trebuie sa incepem cu spalatul copiilor ´pe dinti de la primul dinte. nu stiu daca mai repede are sens. dar andrada e nerabdatoare...ne tot repeta ca nu cumva sa uitam! de stricat insa nu cred ca are ce sa-i strice...eventual sa-l gadile la gingii. oricum, nu cred ca mai avem foarte mult de asteptat dintii aia...si cand or incepe sa apara o sa vrem sa treaca repede perioada.

fetelor, am si eu o intrebare. ce faceti voi toata ziua cu bebelusii? ca eu am intrat in pana de idei. eu ii cant (saptamana viitoare intru si eu in posesia cutiutei muzicale si nu voi mai canta doar tralalala si am cravata mea si alte franturi de cantecele), ii povestesc ce fac (cand e cu mine prin casa), ii flutur diverse bucatele de panza prin mana si pe fata, il plimb prin casa si ii povestesc tot ce vedem, incerc sa-l fac sa se rostogoleasca de pe o parte pe alta si cam atat...nu mai stiu..mai dati si voi exemple de activitati, ca uneori ma simt asa, mama denaturata ca il las in patut sa se holbeze pe pereti, din lipsa de idei. am uitat sa amintesc jucatul cu jucarele zornaitoare.

si inca ceva. voi iesiti cu copiii afara cand ploua? la noi ploua de doua saptamani...nu toata ziua dar incepe ploaia si nu stiu cum sa intru mai repede in casa. am iesti de cateva ori cu el in marsupiu, dar recunosc ca ma tem de vantul asta turbat...voi cum faceti? ma gandesc ca acum vine frigul, iarna, trebuie oricum sa ii mai scoatem afara la aer curat, dar cand ploua? sau e un vant turbat??? si cand asta dureaza o saptamana-doua?

hai ca am la dileme...poate va regasiti si voi si va dati cu parerea.

mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa

Mergi la inceput