*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(10)
Raspunsuri - Pagina 11
numai_eu spune:
La multi ani pentru toate Mariile si Marinii si un pupic special pentru Sonia Maria.
Chiquitita , La multi ani pentru Liviuta, sa creasca mare si fericita. Andreiutul meu nu sta decat cu mine, la noi acasa mai sta cate o ora cu mama sau cu soacra, dar mai in brate, mai cu mataieli, cu jucariile preferate alaturi si sa fie satul si odihnit bine. Daca sunt eu in preajma mai sta cate 10 minutele si cu ale persoane. Dar in casa straina si cu alta persoana in nici un caz. Dar intr-un fel e logic, ca doar cu mine a stat de la inceput. Taica-su a stat cu noi doar vreo 2 saptamani pana acum in total, iar de la 6 saptamani nu l-a mai vazut deloc. Si cand ma gandesc cat mai este pana vine acasa imi vine sa ma urc pe pereti . Problema acum este ca in 3 saptamani plec la serviciu si trebuie sa se obisnuiasca sa stea si cu altcineva. Si o sa mai schimbam si casa .
Pepsinu stiu ce sa te sfatuiesc in legatura cu scaunul de masina, noua in general ne place in el si dormim. Dar am avut si noi un incident acum doua zile cand am uitat suzeta acasa, asa ca atunci cand s-a plictisit si l-a luat somnicul nu stia sa adorma fara suzi si s-a pus pe un urlat...Pana am reusit sa gasesc un loc de parcare am condus cu o mana si cu cealalta in spate, cu un deget in gurita puiului. Apoi i-am bagat maunuta lui in gurita (de obicei nu mai stiu ce sa fac sa i-o scot si acum ma chiniam de zor sa i-o bag ca tocmai atunci se gasise sa nu o vrea ) si dupa ce a adormit am plecat mai departe.
Androix nu stiu ce sa te sfatuiesc cu laptele, sper doar sa se rezolve. Si noi ne-am chinuit asa vreo 2 saptamani, pana la urma i-am dat si completare ca plangea dupa fiecare masa si incepuse sa aiba clar scaune de copil infometat. Si acum s-a rezolvat, rar mai completam cu cate 30 sau 60 ml de formula pe zi.
Andrada la noi sunt cam 20 – 21 de grade in casa si de asta ma gandeam sa-l pun in sac de dormit. Am ajuns sa dorm eu cu o patura mai groasa decat a lui ca pentu pui nu am gasit altceva mai gros pe la noi. E drept ca e imbracat mai gros decat mine, dar totusi…
Chiqui tu de unde in cumperi hainute Liviei, e imbracata tare frumos si pe la noi prin oras eu nu am vazut mare lucru.
CHOWPERSA spune:
IN PARCUL MORARILOR NU IESE NIMENI?NOI AICI IESIM SI NU PREA AVEM CUM SA NE DEPLASAM MAI DEPARTE DECAT IN WEEKEND-URILE IN CARE EU NU LUCREZ(CAM RAR)
POZE NOI CU UN BARBATEL CAM CHEL(TUNS)
NOU_POZE BOTEZ
BAIETEL GRASUNEL
CEL MAI IUBIT BARBATEL
POZE ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
miniuta spune:
fetelor, multumesc pentru raspunsurile legate de activitatile cu bebelusii.
mica, ai dreptate, nu sunt o mama denaturata ca il mai las pe david singurel in patut sa se joace si singur. si da, stiu si eu ca e chiar indicat sa invete sa isi ocupe putintel timp si singuri. problema mea a inceput in momentul in care am citit undeva (dar nu pot sa-mi amintesc nicicum unde) ca bebeii supra-stimulati sunt prea obositi si plang foarte mult, pe cand cei insuficient stimulati dorm prea mult. ei bine, mie acum mi se pare ca david doarme prea mult...sau prea des reprize scurte. cred ca am innebunit, sa nu ma bateti, mai ales cele care nu aveti pic de liniste peste zi.
si ma mai gandeam ce mare e presiunea in ziua de azi asupra mamelor...m-a intrebat o cunostinta la ce cursuri ma duc cu david.ca ea a fost la masaj, la inot, la cursuri pekip si alte minicluburi. eu abia mi-am revenit din depresie-anemie sau ce-o fi fost starea aia ingroziotoare prin care am trecut, abia am inceput sa ma bucur de copilul meu si ma gandeam ca e suficient daca incep sa ma duc la o grupa de activitati pentru bebei cand o avea david sase-sapte luni, dar in urma intrebarii respective am inceput sa ma simt oarecum vinovata (mi-e greu sa explic), de parca nu as face tot ce se poate face, de parca nu as vrea sa ii ofer ce e mai bun. in fine, ó sa incerc sa depasesc starea si sa incerc sa gasesc un ritm al nostru pentru socializari si alti stimulenti exteriori.
elteka, acum imi pare asa de rau ca nu i-am luat si eu lui david un bouncer mai sofisticat, al lui e foarte simplu, mai multu un leganus cu pozitia spatarului reglabila, fara nici un fel de jucarii atasate. mi-a fost insa teama ca nu va sta in el si nu am vrut sa investesc atatia bani . o sa ii iau in curand un fitness-center, poate asa sa-mi scot parleala. si al meu nu se ridica inca in maini, desi are aproape patru luni. incerc sa nu imi fac griji, pentru ca altfel face multe...dar cand stiu ca alti bebei stau de la doua luni deja sprijiniti pe brate, parca-mi vin idei. proaste!
gata, ma duc sa incerc sa dorm. ma gandeam azi ca sunt cel putin cinci luni de cand nu am mai dormit o noapte-ntreaga. in ultima parte a sarcinii din cauza de burta imensa si arsuri, si dupa nastere, din motive pe care nu are rost sa le mai enumar. si asa mi-as dori o noapte dormita macar de la 12 la sase dimineata fara nici o trezire...
va doresc ce imi doresc si mie: o noapte buna si usoara.
mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa
mica0307 spune:
elteka am vazut pozicile cu dolofanel Cea cu fatal look e super tare .
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze
Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet
Hainutze
numai_eu spune:
Mesajul anterior il scrisesm inca de azi dimineata, dar cum nu am avut net l-am trimis abia asta seara.
Azi am mai avut inca un concert cu puiutul, de data asta la noi acasa si cu mama. A plans vreo ora pana a adormit, nu a vrut sa manance mai nimic, iar cum s-a trezit a inceput sa planga si s-a calmat imediat cand l-am luat eu in brate. Dupa care statea cu ochii numai dupa mine si incepea sa maraie cum dispaream un pic din raza lui vizuala. Imi e groaza de momentul in care o sa trebuiasca sa plec la serviciu , oricum imi este tare greu sa stau fara el, dar daca mai si plange asa nu stiu ce ma fac. Si pana atunci mai am o multime de lucruri de facut si la apartamentul unde ne mutam, asa ca trebuie sa mai plec si sa-l las cu altcineva, imi e si frica numai cand ma gandesc. Cred ca o sa ajung sa-l car cu mine in marsupiu peste tot.
Elteka super pozele cu Dolofanel.
Miniuta si eu il mai las sa se joace singurel pe salteluta de la Chicco (Paflo, Carrie si noi o avem si sunt tare incantata de ea, de pitic nici nu mai spun. Ba intr-o zi l-am pus pe burtica si s-a chinuit vreo 5 minute sa apuce o albinuta desenata acolo.) Si eu am citit undeva (habar nu am unde) ca trebuie sa il mai lasi sa se joace si singur ca sa isi dezvolte spiritul indepedent, altfel o sa fie mereu dependent de cineva.
Motannel spune:
Roxicucu, mie mi-au spus sa depun dosarul de cic imediat . Adica sa nu se inregistreze nicio pauza intre maternitate si cic, caci asa se pierde acest drept. Eu am terminat cele 126 de zile pe 5 septembrie si am depus dosarul pentru stimulent (nici eu si nici sotul nu ne-am luat cic) pe 6 septembrie. Asa mi s-a spus asa am facut. Oricum banii astia cica nu vin mai repede de 60 de zile! Ti-m vazut Andreiutul frumusel! Doamne ... cum de au pus 8 bebei in acelasi patut? Nu aveau locuri?
Chowpersa, l-ai tuuunsss!!!
Elteka, lui Dolofanel!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
kid spune:
Andrada Multumesc pt raspunsuri!
Mi-ar place si mie sa ne intalnim, poate reusim saptamana asta.
I-ai facut analizele lui Antonio si ai aflat ca e anemic sau sunt si alte metode de depistare a anemiei?
Cu spalatul pe dinti, ma gandeam sa asteptam si noi primul dintisor. Dar acum cred ca o sa incerc si eu cu gingiile, sa vedem cum reactioneaza
Si vroiam sa te mai intreb ceva: sucul de morcov se da crud, nu fiert,nu?
miniuta Nu e nici o problema.
Oricum nu cred ca ii dadeam prea mult juniorului lapte pre, chiar daca incepeam cu el.
Deja ma gandesc sa trec la formula 2 pentru ca juniorul meu, dupa ce papa san, papa si 180-200 ml lapte praf milumil 1 si iar san, deci iar incep sa cred ca nu se satura. Mergem saptamana viitoare la vaccin si la cantarit, masurat si vom vedea.
Pepsi Juniorul meu sta, de obicei, cuminte in masina, la vreo 5-10 minute de mers adoarme. Doar de vreo 2 ori a facut mofturi si atunci l-am luat in brate, nu stiam ca nu e indicat.
carrie Si pe juniorul meu il mai supara colicile, dar ce a fost mai greu a trecut si sper sa treaca de tot cat mai curand!
Motannel Eu cand am inceput cu suzeta puneam lapte de la san pe ea, o molfaia putin si cand vedea ca nu mai are gust de lapte o scuipa. Am facut asa de mai multe ori si pana la urma a acceptat-o. Acum de multe ori vrea doar sa molfaie, mai ales cand adoarme. I-am luat si eu suzete de la chicco si de la nuk, dar nu le vrea, in schimb molfaie cu placere o suzeta luata din carrefour cu nici 2 lei
miniuta Eu nu il scot afara cand ploua si e vant prea puternic. Legat de activitati, il plimb si eu prin casa, ii arat masinute pe geam, vorbim, cantam, il fac avion ,ma gandeam sa incep sa-i citesc povesti.
roxicucu Eu am depus dosarul pt cic la 3 saptamani dupa ce am terminat postnatalul si nu a fost nici o problema. Iar banii ii primesc si eu dupa 2 luni.
Monytza Multa sanatate!!!
Madi Daca pt mine a fost urarea , multumesc! Asa am aflat si eu ca azi a fost Sf Ana. La multi ani si pt Ana Teodora. Am vazut si eu pozele cu ea o scumpete. Sa-ti traiasca!!!
S-a trezit junioru
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze cu juniorul meu
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Gina M spune:
Arhturana - roaga pe cineva din cunoscutii tai care se pricepe sa te ajute sa pui cateva poze.Pare a fi complicat dar, nu-i chiar asa greu.
Abia astept sa va vad! Cand ai sa le atasezi,trimite-mi te rog un PM cu linkul ok?!Multumesc anticipat!
Poze - Recente & David Benyamin 24+
ELTEKA spune:
Numai_eu,
multumesc! Iti trimit niste energie pozitiva!
Mica,
hai sa facem!! Si ar fi culmea sa fie tot blonda ca tati, iar din combinatie sa iasa nepoti bruneti ca noi! Da' cu ochi albastri, ca sunt taaaaaaaaaare frumosi, tot ma uit la Maya !
Madi,
perna aia chiar era nasoala (eram intr-un ryokan japonez si japonezii au neshte minuni de bile de plastic prin perne , sotul meu are asa si ma enervez ca fasaie noaptea Eu dorm fara perna dintotdeauna, dar pe Dolofanel il pun pe ce apuc - ai vazut poza in care era sprijinit de plapuma, ca ne pregateam sa plecam - si el a adormit...ca doar il dusesem in dormitor Parerea mea e ca daca tu ai impresia ca Anei nu-i place, sa n-o pui. Al meu e foarte curios, vrea sa vada tot in jur, altfel plange...ori eu nu suport sa planga, ma crizez i-as face orice numai sa-l vad multumit Insa n-am de gand sa-i pun perna la dormit noaptea, daca se poate - niciodata, ca mine. Cred ca n-am un stres cu asta, vezi si in filmul din linkul catre Miniuta vad ca ii tin pe copii ridicati in picioare...
Motannelu'
Sa stii ca ma uit mereu la pozele tizei mele (imi place cel mai mult aia in bundita roz, am si eu un puloveras asa gros pufos, albastru, abia astept sa i-l dau ca aici de cand s-a nascut tot in maieu il tin ) si tot astept sa deschizi fisierul "Septembrie", ca acusi e jumatatea lunii
Miniuta,
nici al meu nu se ridica in maini, desi face parte din luna a 4a de dezvoltare. Si asta e fiindca nu sta pe burta, sa-si dezvolte muschii. I-am cumparat o saltea cu o perna cam cum e in filmul asta:
http://www.babycenter.com/2_developmental-milestones-your-3-month-old_1499573.bc
si deja observ ca atunci cand il pun pe burta la masaj, ridica picioarele, tip avion. Dar e departe de ce arata astia in film (ma uit la ei, ca au preluat bebeii astia de la nastere, poti sa vezi filmele cu luna 1, 2 si tot asa).
Eu ma lupt sa-l tin culcat, il tot pun sub chestia ASTA, sa i se mai rotunjeasca si capul, ca el cum tot doarme pe parti o sa trebuiasca sa-i pun coif gen barca de hartie pe cap, in loc de caciula
Sa stii ca si eu imi fac procese de constiinta ca nu stau cu el 100% din timp, desi stiu ca e ok sa invete sa se amuze si singuri. Mult timp eu sunt ca parintii din film: el e in bouncer (nu pe jos, ca nu prea am loc aici in JP, dar in Europa o sa-l pun) si eu fie citesc, fie lucrez la computer langa el. Dar foarte des ma opresc, ii vorbesc, daca maraie il iau in brate si tot asa...Si cand vine sotulache acasa ma plang ca nu mai pot . Si saptamanal mai trag cate o repriza de plans, de epuizare... Singur cuc e foarte greu ...Abia astept sa ma duc in Europa, sa-l mai bibileasca si soacra-mea si matusicile.
Voiam sa va zic ca japonezii scot copii pe ploaie; au niste acoperitori din plastic peste carucior. Da' ei mai fac si nebunii de genul trimit copii in pantaloni scurti afara iarna, cica sa se caleasca. Asta iarna cand eu aveam geaca din aia pufoasa si vedeam fetite cu fustite scurte si picioare goale, mi se facea rau
Eu nu-l scot pe ploaie intentionat, dar ne-a mai prins ploaia pe drum..si vantul bate non stop aici, la mal de ocean...Chiar sunt curioasa cum o sa facem in Europa, ca el n-a vrut/avut caciulita niciodata...si nici haine cu maneca lunga...
Mamica lui ELIAS, 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel
Pepsi spune:
elteka, multam de ponturi, i-am luat un arc de agatat la scaunul de masina, i-am mai si agatat ceva hipopotam cu oglinda,si un urs ce cinta.....am remarcat cind stau linga el si-i povestesc cint, scutur jucarii, bag tetina in gura e ok oarecum, reusesc sa-l calmez, problema mare e cind conduc....ca avem masina cu 7 locuri e mare ca un mini camion, si nu ajung DELOC la scaunul lui in sapte! si ar fi si prea periculos. si eu i-am luat ceva ce ai si tu cu jucarii agatate, si lui dominic i-au placut, cel ce l-am gasit acuma nu-mi place f mult, luasem unul unei prietene super, dar nu mai gasesc, si el da cu picioarele in ele, si face zgomote, muzica, etc. sa stii ca nici eu nu stau cu el 100%(pai altfel cum as fi si pe forum) in plus il mai am si pe dominic, si mai tre sa fac si mincare....dar e ok, trebuie sa stea si singurei, le face bine. cind plinge il iau, il las cit se simte el bine!super pozele, e grasunel arata bine!imi aduc aminte cind am fost sa vad pediatrul cind avea dominic 4-5 luni si vroia sa stea in fund!i-am zis aluia ca in carti scrie ca nu are voie sa stea in fund, si ca se pune singur pe burta si eu ma trezeam sa-l intorc pe spate sa nu se sufoce!. numa ca nu mi-a zis ca-s nebuna, dar mi-a zis ca daca copilul vrea sa stea in fund nu pot sa ma opun evolutiei lui si sa-l oblig sa stea pe spate! asa ca l-am lasat in ritmul lui, si toti copii au acest ritm! david mi se pare prea mic inca totusi, nu are nici 3 luni, ca si el vrea sa stea cit mai mult la verticala, dar inca nu-l las la 90 grade.
numaieu, asa e cu suzeta e ok, da cine i-o tine, cind nu conduc e ok, i-o mai tin si mai zurgalesc din cite ceva....multumesc ptr sfaturi, tare faza cu mina, pai da, nu mai intelegea piticul ce-o fi cu mama?!si al meu ma urmareste cu ochii, sa nu cumva sa dispar!e normal, esti mama lui, e normal sa reactioneze asa, dar se va obisnui el si cu altcineva, vor mai fi faze pina la 1 an cind au frica de straini, si pling cind dispari din raza lui!
miniuta, asa eram si eu la primul copil, vai sa-l inscriu la multe cursuri, etc, si acuma......in afara de cel cind voi merge la piscina....nimic pina creste mai mare, are tot timpul din lume sa se socializeze si alte cele, acuma?! e AL MEU si doar al meu si vreau sa profit cit pot de scurta perioada ce il am numai ptr mine! poate ca ma considerati egoista, dar nu l-as mai inscrie acuma la virsta asa mica la nici un curs.....imi zicea o mama de 2 fete, care au acuma 20 si 18 ani, ca daca ar fi sa dea timpul inapoi nu s-ar mai chinui sa invete alfabetul cu fetele ei la virsta de 1 an ci s-ar juca mai mult si ar profita de timpul petrecut si de calitatea lui, ca alfabetul ala oricum il invata, dar e f important valorile ce i le transmiti, e f important sa-l iei in brate cind plinge ca sa-i dai incredere in sine, e f important sa fii acolo ptr el cind are nevoie!cu dominic nu am dormit o noapte intreaga decit dupa ce el a facut 2 ani si avea si insomnii inainte de nastere, asa ca a fost mai mult! lasa toate trec
kid, aici se circula cu 60 in oras, si pe autostrada cu 100-110km/h, deci e tare periculos ca sa il iei pe pui in brate, ca la o frina mai mare il scapi prin parbriz! e ff periculos, si in plus daca te prinde politia esti considerat ca pui in pericol viata puiului si vai de curul tau! imi povestea cineva care a venit din alta tara ca nu stia ca aici este obligatoriu scaunul de masina si era sa-i ia copii statul ca cica e mama inconstienta. nici din maternitate nu ti-i da acasa decit dupa ce au venit sa verifice daca ai un scaun conform si l-ai legat bine!nu e de joaca, recent am vazut o fetita de 2 ani care a murit, o tinea bunica pe picoare, si a zburat prin parbriz
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie