Mujdei
Raspunsuri - Pagina 3
b.nica spune:
[quote]Originally posted by antosit
...si acum eu ce fac, cu fasolea din program ca nu merge cu garnitura pe usturoi-pasta si mi-ati facut o poftaaaaa!
[quote]
poti sa faci ceeace eu numesc "rasol" de fasole;fierbi fasolea cu o ceapa si un morcov in apa nu prea multa;cand este fiarta scoti morcovul si ceapa si adaugi o maioneza de usturoi dupa care o acresti cu putin otet;este buna rece.
antosit spune:
quote:
Originally posted by b.nica
[quote]Originally posted by antosit
...si acum eu ce fac, cu fasolea din program ca nu merge cu garnitura pe usturoi-pasta si mi-ati facut o poftaaaaa!
[quote]
poti sa faci ceeace eu numesc "rasol" de fasole;fierbi fasolea cu o ceapa si un morcov in apa nu prea multa;cand este fiarta scoti morcovul si ceapa si adaugi o maioneza de usturoi dupa care o acresti cu putin otet;este buna rece.
Multumesc! Data viitoare cand mai avem fasole in program incerc si asa, acum am facut fasole batuta!
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
itintea spune:
Eu fac in 2 feluri usturoiul:
1. Pisat cu sare si amestecat cu putzin ulei de masline pana devine o pasta, dupa care torn iaurt si foarte putzina apa. (consider ca chichi16 ca este mai bun cu iaurt, este prea greu cu smantana).
2. Samurzac, sau cel putzin asa ii spunea bunicul meu cand facea peste prajit: se face ca primul, numai ca in loc de iaurt se dau pe razatoare rosii proaspete si fara apa.
redai spune:
5 bucatele de usturoi
2 linguri de ulei
1 ou
sare
apa 50 ml
mustar
50 ml ulei
se face maioneza cu oul intreg unde se pune uleiul,oul, mutarul
fierbi cartoful si il pisezi le amesteci toate la blender ci lasi la frigider 1 ora.
Este sosul de mujdei de pe shaorma
mamicutza lui David
http://good-times.webshots.com/album/560900464EBTcPL?vhost=good-times&start=108
redai spune:
cand ma grabesc eu pisez usturoiul cu sare,il frec bine cu ulei ca si o maioneza si pun peste apa sau smantana
mamicutza lui David
http://good-times.webshots.com/album/560900464EBTcPL?vhost=good-times&start=108
b.nica spune:
quote:
Originally posted by antositquote:
Originally posted by b.nica
[quote]Originally posted by antosit
...si acum eu ce fac, cu fasolea din program ca nu merge cu garnitura pe usturoi-pasta si mi-ati facut o poftaaaaa!
[quote]
poti sa faci ceeace eu numesc "rasol" de fasole;fierbi fasolea cu o ceapa si un morcov in apa nu prea multa;cand este fiarta scoti morcovul si ceapa si adaugi o maioneza de usturoi dupa care o acresti cu putin otet;este buna rece.
Multumesc! Data viitoare cand mai avem fasole in program incerc si asa, acum am facut fasole batuta!
Anto
Anto vezi ca s-a creat o confuzie:eu m-am referit la fasole grasa(pastai)pe cand tu la fasole boabe;reteta mea cu maioneza de usturoi nu merge cu fasole uscata.
antosit spune:
quote:
Originally posted by b.nicaquote:
Originally posted by antositquote:
Originally posted by b.nica
[quote]Originally posted by antosit
...si acum eu ce fac, cu fasolea din program ca nu merge cu garnitura pe usturoi-pasta si mi-ati facut o poftaaaaa!
[quote]
poti sa faci ceeace eu numesc "rasol" de fasole;fierbi fasolea cu o ceapa si un morcov in apa nu prea multa;cand este fiarta scoti morcovul si ceapa si adaugi o maioneza de usturoi dupa care o acresti cu putin otet;este buna rece.
Multumesc! Data viitoare cand mai avem fasole in program incerc si asa, acum am facut fasole batuta!
Anto
Anto vezi ca s-a creat o confuzie:eu m-am referit la fasole grasa(pastai)pe cand tu la fasole boabe;reteta mea cu maioneza de usturoi nu merge cu fasole uscata.
Ahaaa.... acum m-am prins,ceva nu imi iesea la retea dar acum m-am luminat !
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
eunice78 spune:
Eu frec usturoiul cu sare, daug ulei pana se face ca o maioneza, apoi pun rosii taiate cubulete marune si marar tocat. Arata super si e ff bun. Cand ma grabesc nu mai stau sa toc rosiile cubulete ci le adaug asa si le mixez, de se face totul pasta. Si asa e ff bun. Iar mararul face bine la digestie.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
angelinajoli spune:
Eu fac mujdeiul asa :zdrobesc usturoiul,pun vegeta si apoi il frec bine cu cate putin ulei pana devine ca o maioneza groasa,dupa care pun cativa stropi de apa si mai amestec.Iese super si nu e gretos,bineinteles are culoare alba-galbuie.
mami_papatot spune:
eu obisnuiesc sa pun la maioneza de usturoi (usturoi frecat cu sare si apoi ulei pana devine o maioneza) si smnatana si sos de soia si folosesc acest sos in special la fructele de mare...un deliciu...si variantele cu rosii cubulete sunt la fel de gustoate...ba mai mult, pentru cele care obisnuiesc ca saia vara la gratar, rosiile sunt si mai delicioase daca in pralabil se coc pe gratar...
mami_papatot 30+ cu Honey mica
http://community.webshots.com/user/mami_papatot
Sunt cucoana-n casa mea!
http://bd.lilypie.com/24Mjp3.png