Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Mujdei

Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 4

Carmenbr
Carmenbr



1699 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite Carmenbr un Mesaj Privat

Mujdei

Am mancat mai demult la cineva mujdei de usturoi, dar care era amestecat cu smantana cred, ca era ca o pasta alba asa, mai gros. Cred ca avea si utina maioneza. Mi-a placut tare mult si as vrea sa il fac si eu, dar nu stiu cum. reteta clasica de mujdei cu usturoiul zdrobit si adaugat apa si otet nu ma incanta. Imi aduc aminte ca parca au frecat usturoiul cu putin ulei, asa ca la maioneza. Tin minte ca atunci cand eram in tara, eram disperata dupa shaworma de la Spring din Piata Victoriei. Aveau si acolo mujdeiul asta minune.
Voi cum faceti mujdeiul?!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

Povestea nasterii!

3 anisori...uraaa!
      (0 aproba) (0 dezaproba) |
vl-ad
vl-ad



783 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite vl-ad un Mesaj Privat
Si eu fac mujdeiul cu smantana.Usturoiul zdrodit il frec cu sare si cateva lingurite de ulei pana devine o pasta alba peste care adaug smantana.Smantana trebuie sa fie neaparat din aceea cremoasa.

------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)

VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
filmulete Vlad
Mergi la inceput

Oana_B



6614 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Oana_B un Mesaj Privat
Asa il mai fac si eu cateodata, usturoiul frecat cu sare bine de tot, adaug putin cate putin ulei parca se inmulteste, si apoi maioneza si mai pun la sfarsit apa minerala si otet. Cantitatile sunt ochiometrice, depinde cat de sarat, usturoiat, otetat sau lichid vreau sa-l fac.

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!
Mergi la inceput
Gabbriela
Gabbriela



5866 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Gabbriela Adauga semn de carte la raspuns Trimite Gabbriela un Mesaj Privat
- eu dupa ce zdrobesc usturoiul il frec bine cu sare, dupaia picur ulei ca la maioneze si acel usturoi cu sare devine ca o pasta... dupaia...
mod 1: adaug smantana "ramane la consistenta smantani"
mod 2: adaug smantana, putina apa si putin de tot maioneze "devine o pasta mai subtire"
mod 3: adaug smantana si putin otet "parca e mai iute cu otet"
mod 4: adaug maioneza si smantana "ramane la consistenta smantani"
mod 5: adaug doar putina apa "pare apa cu usturoi


Sanatate si numai bine

Nicole mami lui Julian


scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Mergi la inceput
pumba
pumba



1437 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite pumba un Mesaj Privat

usturoi pisat bine,dupa care se adauga sare , ulei ,frecat bine pana deveni o pasta, se pune apa si la sfarsit poti adauga suc de rosii sau rosii taiate cubulete, sa-i mai ia din gustul ala puternic.
cand ne inviti la masa?
Mergi la inceput
Fabya
Fabya



583 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Fabya un Mesaj Privat
Carmenbr mai poti sa-l faci si astfel:
Usturoi-ul il freci bine cu sare,adaugi cite putin din cind in cind ulei ...pina devine ca o crema
Dai pe razatoarea mica 2 castraveti mici (pe partea de razatoare unde dai de ex si coaja de lamie) ai adaugi peste crema obtinuta din usturoi la care adaugi smintina mai groasa si subtire (subtire din aceia care se poate face si frica),complectezi de piper si gata Sosul. Merge foarte bine linga cartofi,friptura,grill etc,spor la treaba.

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute!
Fabya
Mergi la inceput

Darria



4026 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Darria un Mesaj Privat
Acea pasta se face ft. simplu la blender. Usturoi+apa(o lingura, doua - in f-tie de cantitatea de usturoi). Poti adauga la sfarsit cata apa vrei, in f-tie de consistenta. Bagi 1 minutel la blender. Rezultatul: pasta alba.
La aceasta pasta, de baza, adaugi ce vrei: smantana, rosii, lapte, iaurt, piper, alte condimente, etc...
Mergi la inceput
vbartan
vbartan



421 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luivbartan Adauga semn de carte la raspuns Trimite vbartan un Mesaj Privat
usturoi pisat, sare, ulei, mustar, frecat bine, si la final lapte sau smantana dupa preferinte, .... un deliciu

Ajutati-o pe Sonia


Nina mamica de Renata Maria (15 aug. 2006)

Poze cu noi
Cat sunt eu de mare
Mergi la inceput
chichi16
chichi16



23 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
Eu pisez usturoiul, il frec cu sare si putin ulei, dupa care adaug smantana. Dar de multe ori am pus in loc de smantana, iaurt si am observat ca iaurtul nu-i atenueaza taria usturoului, asa cum face smantana.

E delicios !!!!!!!!!!!!

Cred ca diseara o sa prestez ca mi-ati facut ,cu niste peste prajit si mamaliga.
Mergi la inceput
camellia
camellia



51 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite camellia un Mesaj Privat
Usturoiul zdrobit cu un pic de sare,frecat bine cu ulei pana se face o pasta apoi punem smantana si eu fierb o rosie,o zdrobesc,o las sa se raceasca bine si adaug in compozitie.O bunatate.
Mergi la inceput
teo1970
teo1970



1587 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite teo1970 un Mesaj Privat
- si eu, ca si Chichi16, mai adaug in loc de smintina iaurt ... si e absolut OK, e mai dietetic (eu pun iaurt degresat si ulei de masline)

- se mai poate adauga si cimbru (dupa ce freci usturoiul zdrobit cu ulei, sare, putin piper daca vrei)

Off topic (dar totusi ON ): eu, spre deosebire de Gabriela, stiu ca otetul mai "ia" din iutimea usturoiului, nu i-o creste


Mergi la inceput
Pag. din 4 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com