Strumfi de iulie-august 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 6

Simo78 spune:
quote:
Originally posted by ddanagh
Simo, multumesc pentru raspuns. Ideea era de cat au bebeii nostrii (centralizam eu). Teoria o stiu si eu, mai ales ca am fobia asta cu greutatea am tot citit. Stiu ca media e de 750 g insa daca te uiti un pic prin urma ai sa vezi ca majoritatea mamelor de la noi si-au raportat cresteri de peste un kg in prima luna (deci la noi ar fi cam minima acest 750 g).
Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)
Dariuta mea
Ai nostri ca brazii

Simo

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

nikole spune:
quote:
repede , repede ca s-a sculat Dariuca mea.
Eu la urechiuse i-am dat cu kanamicina ca facuse cojite.
Nu raspunde nimeni cate kg au bebeii acum?? Ma tot gandesc daca nu e prea grasuna fata mea. La 7 saptamani are aproape 7 kg (cantarit pe cantar normal eu si apoi eu cu ea - nu am cantar de bebe). Pe de alta parte ea are 61 cm , deci e si mai lunguta si nu pare prea dolofana si in plus a fost si maricica la nastere - 4180 g.
Dariuta mea
Kevin avea acum doua zile, la fix o luna de zile 4942 si 58 cm.
L-am nascut cu cu 4 274 si 51cmm.Acum ma gandesc eu ca el meu prea slab...
Maria111 eu ii curat ochisorii zilnic dimineata cu o solutie speciala, de fapt sunt niste servetele speciale ptr ochisori CLEAN EYE se numesc, trebuie sa fie si in tara ceva special.
La bbeb al meu, kkutza era verde inchis cand ii dadeam lapte praf, acum de cand ii dau san e galben-mustar si are ile cand face de multe ori, are zile cand nu face mai nimic...
de la spital mi s-a spus ca kk verde e fnormal, la fel si cand alterneaza , adik kk galbe, verde...important e sa nu fie cu mucozitati, sange, apa...eu in disperarea mea am sunat la clinika in ziua cand bb mi-a facut un mare kk apos, si cam ce ti-am scris eu mi s-a spus!
Cat despre prepararea lap[telui, eu constat acum ca e posibil sa fi facut o greseala...ptr ca eu niciodata nu am fiert apa!!!insa asa mi s-a spus de la spital, ca e perfect daca folosesc apa plata, pe care o aduc la temp de 50-60 grade, prin incalzire(nu fierbere si racire) dupa care o amestec cu laptele si gata!Si asa preparam laptele de fiecare data proaspat, in toiul zilei, noptii, cand se trezea fiu-miu, iar toata treaba asta dura 2 minute.Acuma, cum e???macar pe viitor sa stiu...
Miki, bine ai venit, sunteti o familie foarte frumoasa

Cat despre epiziotomie, eu zic ca e inca f devreme si durerile ce le resimti inca sunt normale...bine nu sunt in pielea ta sa stiu exact cat te doare, dar eu iti spun ca la aproape o luna abia abia reusesc sa stau in fund...eu chiar am o problema, la tine insa e muuult prea devreme sa te gandesti la incompetenta medicului...zic si eu!

cu ceva pagini in uram fetele mi-au dat si mie niste ponturi despre cum se ingrijeste epiziotomia, daca ai timp citeste , daca nu zi-mi ca reproduc eu toate leacurile, ca le-am notat.
poze Kevinutz

samadhi spune:
LUNA: ce apa folosesti? Eu stiam ca doar apa de robinet se fierbe.De ce nu folosesti apa plata de la sticla? Si eu mai complectez hrana cu formula, daca e necesar ca sa nu imi las puiutul flamand, dar incalzesc apa plata de la sticla, cea de robinet nu o folosesc nici pentru noi, chiar daca se zice ca la München e buna apa de baut,ma refer la cea de robinet.Dar si asa cum faci e okay, chiar daca o fierbi de seara, ma gandesc ca tu o folosesti pe cea de robinet... gandeam ca folosesti cea plata de la sticla si eram confuza.Scuze.
GHINETZ: si eu am pofta de dulciuri si nu ma pot opri sa nu le mananc... desigur ca avem energie si trebuie sa o producem cumva... Daca te simti obosita, te ajuta si un magneziu pe zi.
CRISTINA26: vorbeam de invidie pentru ca am citit ultimele pagini referitoare la greutatea in plus si in minus...si erau o sumedenie de raspunsuri... de aceea am spus sa nu fie invidie, nici eu nu vad motivul... si iti sustin parerea ce ai scris-o la raspunsul meu.
Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

ddanagh spune:
Nikole bebe tau e ok. a mea cica e cam peste.
Tot la spital mi-a zis si mie ca apa plata nu se fiebe intrucat i se dubleaza mineralele. Deci, ai facut bine.
Jeni si tii pentru tine cum sa scoti masa de noapte? Doar ne-ai data asa pe la nas cu o chestie misto si apoi ne lasi asa.
Hai ca nu ma mai inteleg cu ea. Se pare ca vine ora cand bebeii nostrii plang in grup (oare s-or auzi intre ei , au telepatie) ca tot ziceati ca seara ii cam apuca si pe ai vostri.
Dariuta mea

samadhi spune:
NIKOLE: eu nu am fiert-o niciodata, nici la primul copil si nici acum cand o mai folosesc.Si nu s-a intamplat nimic, si nici colici sau altceva nu are, pot sazic ca Doamne ajuta totul merge bine.Eu cred ca e vorba de apa de la robinet, asta da trebuie fiarta fara dar si poate.
De aceea zic ca e confuzie cu apa, ce apa se foloseste.......
Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

Luna1 spune:
Fetelor laptele formula nu se prepara cu apa plata caci are prea multe minerale. Cititi si pe cutie ca scrie sa fierbeti apa de la robinet. Sau pot sa va dau linkuri sa vedeti ca apa plata este mai nociva ca cea de la robinet in prepararea laptelui praf. In fine fiecare foloseste ce vrea.
Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

ddanagh spune:
Luna eu cred ca depinde si de robinet. ca in Bucuresti nu te poti atinge de apa de la robinet. eu nu am baut nici macar un pahar cu apa de la robinet in 3 ani de zile de cand stau aici.
Dariuta mea

jeni71 spune:
Maria1111-eu ii curat ochii cu comprese sterile pe care pun cateva pictauri de ser fixiolgic. Pt fiecare ochi folosesc alta compresa sterila ca sa nu plimb microbii de la un ochi la altul. Azi am gasit la farmacie ceva preparat fiole special pt nasucul si ochisorii bebelusilor care e mult mai rezon decat serul fixiologic ca pret.
Ddanagh mi-a spus doctorita ca la masa de 2-3 dimineata sa ii dau ceai sau apa plata oricat doreste, ambele la temperatura camerei. Insa nu stiu daca asta e valabila si pt cei alimentati natural la san, pt ca am citit si stiu de la preietene de-ale mele ca pt cei alimentati exclusiv la san in afara de lapte nu se da ceai sau apa plata. Eu insa si la primul copil asa am facut si a mers, mai greu dar a mers, astfel ca deja la 2 luni manca la 11-12 noaptea si dimineata la 5-6. Nu stiu daca va fi la fel de usor si acum, pt ca raducu e mai fomist ca si Roxi. Insa din noaptea asta incerc.
Ce pot spune insa, e ca dupa prima masa cu lapticul nou in care am pus si preparatul Humana Milchzucker 5 grame doarme neintors si foarte linistit. In alte dupa mese era spectacol tipa de mama focului. Sambata am avut niste prieteni in vizita, si bebe a facut circ, a urlat non stop. NMu l-am linistit cu nimic.
Am citit pe laptele cel nou-Topfer bio- contine bifidus si e bun pt tranzitul intestinal. Ca bani e comparativ cu Milumil 1.
Ddanagh, nu e mare jemekrie nlocuirea mesei de noapte, teoria ca teoria, sa vedem practica la noapte !
Pt cele care nu sunt de acord cu asta please nu dati cu oua!

nikole spune:
quote:
Originally posted by Luna1
Fetelor laptele formula nu se prepara cu apa plata caci are prea multe minerale. Cititi si pe cutie ca scrie sa fierbeti apa de la robinet. Sau pot sa va dau linkuri sa vedeti ca apa plata este mai nociva ca cea de la robinet in prepararea laptelui praf. In fine fiecare foloseste ce vrea.
Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!
Pai Lunitzo bine ca ai zis sa priceapa si nestiutorul..no acu daca nu citesc japoneza, nu pricep nici ce scrie pe cutie...
Pai cum Doamne iarta-ma is asa dobitoci astia din spitale sa sfatuiasca mamicele eronat?
Maine iar sun si intreb, cred ca le-am inebunit de cap pe moase, dar uite asta e ceva ce nu am stiut/auzit/citit...
eu oricum am bagat la cap...
poze Kevinutz

Simo78 spune:
quote:
Tot la spital mi-a zis si mie ca apa plata nu se fiebe intrucat i se dubleaza mineralele. Deci, ai facut bine.
Dariuta mea

Sorry. Nu de tine rad, ci de cel/cea care a putut sa spuna asta! Si la apa de la chiuveta nu i se dubleaza mineralele?????
Simo

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei