Strumfi de iulie-august 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by Antoanela23
Lunitzo, si pe mine ma enerveaza fetele astea cu gauri in urechi, aici nici nu am auzit sa se faca undeva, trebe sa ma interesez. Iar tu ma enervezi cu rochitele tale, e asa de cald la voi de poti s-o imbraci in rochite? Aici e racoare, am lucruri de vara noi si ne-imbracate la ambii copii, mi-e asa o ciuda. Nu m-as impaca bine nici cu caldurile din Rom, dar totusi, macar un pic asa, cateva zile, nu ar strica. La inceputul lui august au fost cateva zile calde si o schimbam de doua ori pe zi pe Sonia ca sa-si imbrace toalele de vara si s-o pozez.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Gauri in urechi aici se fac la bijutier, deci intreaba ca probabil si acolo la fel. Bine la magazinele astea care arata bine ma duc si eu nu la orice bijutier dar unele fac doar dupa 6 luni altele chiar dupa 9.

Aici nu e cald, adica acum vreo trei zile s-a mai incalzit putin insa zilnic nu stii cu ce sa te imbraci, dimineatza poate fi frig iar la amiaza cald, insa eu pe langa rochite am si dresuri. Nu ii vin inca perfect dresurile dar merg. Asa lucruri de vara am si eu o gramada neimbracate insa rochitele merg cu un dres si cu body mai gros sau la amiaza cand e super cald (25-26 grade).

Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by aylin_tarcan

quote:
Originally posted by samadhi

MRL_DUMITRIU: De ce sa nu poti manca fructe???Nu prea inteleg!? Medicul meu mi-a spus ca sa mananc cat mai sanatos, adica si fructe si legume cat mai multe...
Apropo de vitamine, voi mai luati ceva vitamine acum dupa sarcina???
Eu iau aceleasi vitamine care le-am luat si in sarcina, mai uit din cand in cand sa le iau dar incerc sa mi le tin zilnic...

Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

cruditatile, muraturile, alimentele care baloneaza se presupune ca dau colici. aici pediatrii cam sfatuiesc sa tii regim pentru ca se transmite in lapte si fac colici micutii

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

atat de mari suntem

nici la noi nu prea se mai dau astfel de sfaturi. sar n-ar mai trebui...depinde de cat a mai citit pediatrul in ultima vreme

eu am tot scris pe aici ca nu este indicat nici un regim...doar daca bb reactioneaza mai ciudat la un anumit aliment mancat de mama, acesta se va scoate din dieta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by aylin_tarcan

quote:
Originally posted by mrl_dumitriu

Buna,mamici de strumfi!

Spuneti-mi si mie,va rog,ce sa fac,daca v-ati confruntat cu asa ceva:micutei mele i-au aparut de vreo 2 zile ca niste bubite mici pe obrajori si barbita,sunt rosii si unele au vf.alb.Foarte cald nu mai e sa zic ca sunt de la caldura.Nu stiu cu ce sa-i dau(pediatra a plecat in concediu).

noua ni s-a spus sa dam cu alcool si daca face bubute albe in mijloc sa pun punctual albastru de metil pe punctuletele albe

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

atat de mari suntem

nu e prea indicat alcoolul pe fata bebelusului. deshidareaza si usuca tenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Am cumparat o jucarie noua pentru fata si am rupt-o. . De fapt i-am rupt incuietoarea, caum tata o repara.
Nasa lui Ingrid a cumparat deja cercei pt Ingrid, cu piatra ei. Eu amu ma gandesc unde sa ma duc sa ii fac gauri. Eu mi-am facut gauri mie, ce idee buna, poate o sa ii fac eu gaurile. Glumeam, nu ma luati in serios. O sa ma duc la cineva care se pricepe sa faca gauri.
mrl_dumitru eu nu tin nici un regim alimentar. Nu este necesar sa tii, decat daca vrei tu. Poate fructele o sa produca mai multe gaze la copil la inceput, dar tot trebuie sa le introduci pana la urma. Deci acum sau mai tarziu tot o sa aiba gaze de al fructe dupa care se va obisnui organismul si cu asta.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mikimi

Dragi mamici,

va rog sa ma primiti si pe mine in clubul strumfilor de iul-aug.Facem parte integranta cu bb2 -Yannis-.
Aveti un ritm ametitor de a scrie, asa eram si eu la primul bb, acum se pare ca nu mai tin...deh batranetile.E adevarat ca sunt in suferinte acum, am nascut pe 28 aug si inca ma ustura epiziotomia de nu ma pot ridica din pat decat cu Diclofenac sau Algocalmin.Sunt demoralizata ca nu pot avea grija de ei cum trebuie, sunt tintuita la pat de ceva ce nu credeam ca-mi va ridica asa multe probleme.Ma intreb daca nu e deja o eroare acolo...o fi uitat nenea doctoru' vreo instruciune de folosit...

Nici nu ne cunoastem si deja ma plang..scuze.Banuiesc ca simtiti si voi ce bine e sa spui cuiva pasul, mai ales cuiva care te intelege din proprie experienta.
M-am familiarizat un pic si cu pozele, insa sunt multe nume, bb si mamici frumoase si m-au ametit.Dar am timp sper.

Va multumesc anticipat pentru prietenia voastra.

Poze noi jun.

Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis cu pozici proaspete. (28.08.07)

Miki bine ai venit. Si eu am suferit foarte mult la prima epiziotomie (de fapt singura caci acum doar m-am rupt un cm) nu pot decat sa-ti spun ca iti sunt alaturi si ca toate trec si ai sa vezi ca vei reusi si sa te ocupi de copii.

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Irinusha frumusica foc Meli a ta. Nu imi dau seama daca seamana cu tine insa cert are nasucul tau.

Cristina inca o data ti-am admirat pozele. Adica fetita. Bine, bine si realizarea lor e deosebita. Si mie imi pari mai frumoasa acum decat Cristina pe vremuri. Esti mai luminoasa.

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Azi raportam o zi altfel. Daca pana acum eram obisnuita sa-l aud plngand doar cand ii era foame, azi Victor a dat concert. Da plans, evident. Si mi-a intarit ideea ca ma simte teribil de bine. Stresul meu e si stresul lui. Linistea mea e si a lui. Si cum sunt in saptamana dinaintea botezului...e normal ca sunt stresata. Colac peste pupaza fata care ma ajuta la nevoie la curatenie mi-a zis ieri ca nu poate veni. Asa ca m-am apucat de sters geamuri, sters gresie, faianta, spalat perdele. M-a ajutat si mama, e drept. Si daca era dupa mine stergeam putin praful si dadeam cu aspiratorul, dar ea... Ca de, vine soacra si sa vada ce nora harnica are. Harnica foc, ce sa zic. Dar si franta de oboseala. Si cand Victor plangea de numa', cum nu-l mai auzisem pana azi, tot mama e cea care pune cireasa pe tort: "sigur e bolnav copilul asta, ca daca il tii asa dezbracat".

Cam astea sunt noutatile de la noi. Ne mai asteapta vreo doua-trei zile de umblatura, apoi botezul. Mie imi displac evenimentele astea. trebuie sa fii amabila, sa zambesti, sa fii gazda perfecta, sa insiri si sa strangi masa. Acum dupa ce mi-a spus alina.a si lavinia ma gandesc sa inchiriez si eu o camera la un hotel in apropierea localului. Si presupun ca voi sta numai acolo. Eu cu bb. Sau oare prind vreo bunica? Nu cred. Mai ales cand ma gandesc ca amandoua au tendinta de a-l imbraca. oricat ar fi de imbracat, ele tot considera ca mai e loc de o paturica, o caciula, ceva.

hai, ca m-am plans destul.
Ce sa fac, imi descarc si eu nervii aici. Scuze.

Oana, Stefan (11 martie, 2003) si Victor (12 iulie, 2007)

www.flickr.com/photos/12244302@N04/show/" target="_blank">Poze

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Am fost azi la un control obisnuit la pediatrie. I-am povestit despre scaunele lui bebe odata la doua zile, si mi-a zis ca din cauza asta are colici asa puternic si tot din cauza asta i-au iesit bubitele pe fata. Mi-a dat de la Humana un preparat anticonstipatie si mi-a schimbat laptele. Mi-a explicat cum sa-i scot masa de la ora 2-3 noaptea, ca a spus ca la varsta si greutatea lui (5kg) pot renunta la masa de noapte. La primul copil asa am facut si eu, dar acum nu stiu de ce am ezitat. Si mi-a facut o schema de alimentatie, motivand ca stomacelul lui trebuie sa se si odihneasca intre mese. Clar a spus sa nu trezesc copilul si sa-l alimentez doar la cerere (ceea ce si faceam), si sa notez cantitativ cat mananca intr-o zi. Laptele nou a zis sa il introduc treptat azi o masa, maine dua mese, tot asa.
Deja i-am dat prima masa din laptele nou si am pus in biberon si preparatul de la Humana si e ok pana acum. Bebe a papat tot si acuma face nanitza, asta cand in alte zile in perioada asta de zi urla de-i sareau plamanii afara. Ieri de exemplu eram in Selgros sa luam wischi-ul pt botez si el urla ca din gura de sarpe. Pe de o parte a fost bine ca n-am mai stat la rand, ne-au lasat toti sa intram in fata. unt curioasa daca se regleaza si scaunele.
Iar maine ma duc asa cum am scris mai sus sa ii ia probe din nas, gat si ochisor sa vedem de unde e infectia la ochi si daca in nas, si gat e ok. Apoi functyie de rezultat vom merge la oftalmolog.
Va tin la curent !

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by samadhi
[Cat despre incalzitul apei, eu stiu ca de fiecare data apa si mancarea trebuie preparata fresh, chiar daca e zi sau noapte.Stiu ca e obositor dar merge repede daca ai un incalzitor de apa, cu care faci si ceai, sau un aparat de incalzit mancarea si apa pentru baby.Eu iti propun sa faci totul fresh, ca sa eviti eventualele bacterii...

Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

Tocmai ca nu e vorba de incalzit ci de fiert apa pt laptele praf. Adica fierbi apa si apoi trebuie sa o lasi sa se raceasca fix 20 min apoi faci laptele si peste alte 10 min hranesti copilul. Normal ca ii fac fresh laptele insa nu am cum sa ii fierb apa atunci nopatea caci nu stiu cand se trezeste si ar urla juma de ora la greu iti dai seama pana fac eu laptele. Asa imi fierb apa de seara si o incalzesc in incalzitor apoi fac laptele, deci in 3 min mananca copilul dar cica nu e corect, d'aia am intrebat-o pe Irinusha ea cum procedeaza. Normal ca nu sunt nebuna sa fac laptele de seara iti dai seama, oricum expira intr-o pra de cand il prepari.

Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

repede , repede ca s-a sculat Dariuca mea.

Eu la urechiuse i-am dat cu kanamicina ca facuse cojite.

Nu raspunde nimeni cate kg au bebeii acum?? Ma tot gandesc daca nu e prea grasuna fata mea. La 7 saptamani are aproape 7 kg (cantarit pe cantar normal eu si apoi eu cu ea - nu am cantar de bebe). Pe de alta parte ea are 61 cm , deci e si mai lunguta si nu pare prea dolofana si in plus a fost si maricica la nastere - 4180 g.

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

Dariuta mea

Mergi la inceput