a fi mama de bebelus si a lucra

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bicuta spune:

Dragi mamici care scrieti pe acest site,

Am si eu un baietel de 2 anisori care de cate ori mergem si-l lasam la bunici plange pana nu mai poate, iar cand vine acasa nu reusesc sa ma inteleg cu el aproape deloc. In plus daca este cu mine intr-o vizita nu se dezlipeste de langa mine de frica sa nu il las acolo (cred). Nu stiu ce sa fac sa-i alung din sulfet teama. Am uitat sa va spun ca de aproape o luna m-am intors la serviciu, motiv pentru care am fost nevoiti sa-l ducem la bunici. Pana la varsta de 2 anisori nu a stat decat cu mine.Sunt tare necajita din cauza asta.

Cu prietenie , Bicuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorm spune:

Buna tuturor!M-am intors la servici cand Bogdan avea 4 luni si jumatate si l-am lasat cu bona care spre norocul nostru este o fata deosebita.Mi-a fost foarte greu sa ma intorc, am plans aproape continuu o saptamana inainte de a reveni la servici. Lui Bogdan i-a fost foarte bine. Nu a suferit dupa mine,acum are un an (pe 12 iulie) este un copil vesel si ne adora si pe mine si pe ea.Nu pare sa fie afectat in nici un fel.Stiu ca sunt pe primul loc pentru el fiindca atunci cand e bolnav nu vrea sa ma vada decat pe mine. Dimineata plec la servici cand inca doarme.Nu vreau sa ma vada plecand. Eu am crescut cu bunica si i-mi ador si mama si bunica. Cred ca mai multe probleme ne facem noi mamele.Acum sunt suparata fiindca fata cu care sta nu mai poate ramane si s-ar putea sa trebuiasca sa-l dau la cresa ceea ce eu aprope ca nu pot sa concep.Am vorbit cu alte mame care au trecut prin asta si spun ca problemele pe care ni le facem noi nu sunt reale.Ei se adapteaza foarte usor.Cu toate astea caut din rasputeri o alta solutie.
Va pe toate si va urez succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Bicuta, draga, in primul rand te-as sfatui sa iti faci un subiect propriu cu aceasta problema a ta, si sa o pui la "parintii intreaba, parintii raspund", pentru ca astfel vei avea sigur mai multe raspunsuri, de la mamici cu mai multa exeprienta decat mine.
Eu cred ca tocmai faptul ca a stat atata vreme numai cu tine a provocat aceasta reactie. Eventual, daca poti sa iti iei niste zile libere de la servici, poti incerca o perioada de acomodare in care sa stati impreuna tu, baietelul si bunicii. Poate se va obisnui treptat-treptat.
Sincer nu prea am experienta, Maria are doar 4 luni. Asa ca nu fac decat sa speculez ceva cunostinte minime de psihologie a copilului.
Sau poti incerca sa ii gasesti un prieten de varsta lui, care sa vina in vizita la el, cat timp sta cu bunicii, poate ii mai trece supararea daca are partener de joaca.
Sper sa te ajute cat mai multe mamici, pentru ca imi imaginez ce greu iti este sa il lasi plangand in fiecare zi.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Am dat abia acum peste acest subiect, Ingala draga, parca este rupt din sufletul meu. Si eu trebuie sa ma duc la servici din august si bebe va avea doar trei luni jumate si mi se rupe sufletul sa-l las cu maica-mea, desi a stat cu el de la inceput si-l iubeste foarte mult. Dar ce sa fac, sotul abia castiga trei milioane, indemnizatia de maternitate este de un milion si ceva, baza in casa sunt banii pe care-i castig eu.Sunt convinsa ca bebe va fi bine, dar imi reprosez ca o sa pierd atatea momente din viata lui.
Eleni, multumesc si eu pentru sfaturi, imi prind bine, ca si eu vreau sa continui alaptarea.

mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Ingala draga, si eu am fost si mai sunt in aceasta situatie si de aia iti inteleg perfect teama si ingrijorarea. Am iesit la servici cand Danutz avea 3.5 luni. Papa numai tzizti si pana atunci toata ziua era numai cu mine, in timp ce seara mai era si tati, mama mea si sora-mea care pe atunci locuiau la mine.
Primele 3-5 zile au fost mai complicate pt ca refuza complet biberonul. Lapte aveam mult, ii lasam in fiecare zi, dar el tot nu vroia sa suga. Noroc ca muncesc la 7-10 minute distanta de casa, si, de fiecare data cand se trezea puiutzu si cerea laptic, mama ma suna si eu alergam can ebuna ca sa-l alaptez. Era foarte obositor si extenuant, nemaivorbind ca ma aflam si intr-o situatie dificila la servici. Dar am insistat cu biberonul si, dupa ce i-am schimbat tetina (ca nu mai stiam ce sa-i facem) - i-am pus una din silicon in loc de latex a ACCEPTAT!!! si a fost mult mai usor.
Astfel ii lasam cam 150 ml in biberon pana la amiaza, la pranza mergeam acasa si-l alaptam, apoi ii mai storceam inca 150 ml pt dupa amiaza. Diversificarea a acceptat-o abia dupa 6 luni si atunci cu mare chin. Oricum am continuat sa-i storc si sa-i las tzitzi pana pe la 1 an - 1 an si 1 luna. Apoi, intrucat manca tot mai bine si mai mult mancarica obisnuita, il alaptam numai la amiaza cand veneam la pranz acasa si atunci numai daca imi cerea el. Astfel am dus-o pana la 1 an si 7 luni si 10 zile cand l-am intarcat.
Mama a stat cu el pana la 8.5 luni, apoi, intrucat isi formase un regim si manca mai bine, am angajat o bona.
Cat despre relatia emotionala, Danutz nu m-a respins (asa cum credeam eu ca va face), din contra, ma iubeste mult, stie ca mami pleaca la servici si vine repede si ma asteapta deja la geam la 13.00 si seara pe la 19.00. Cand intru pe usa, imi striga "mamaaa", ma cuprinde si ma saruta. Cred ca anume faptul ca ramase cu mama mea primele luni si nu cu o persoana straina a facut sa nu simta mult lipsa mea.

Iti urez mult succes si, daca imi permiti, iti dau acelasi sfat ca si fetele, incearca sa-l obisnuiesti de pe acum cu biberonul. Faceti cateva probe, tu sa pleci in oras undeva si sa-i lasi lapte in biberon ca mama ta sa-l hraneasca. Azi 2 ore, peste cateva zile mai lipsesti vreo 2-3 ore si se va obisnui si cu biberonul si cu faptul ca poate si altcineva sa-l hraneasca in afara de tine. E adevarat ca tot restul zilei/serii cand vei fi acasa va trebui sa te ocupi numai de copilas, la fel si sambata si duminica ca sa umpli golul lasat in timpul saptamanii.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingala spune:

Draga Danza,

Iti multumesc pentru ca mi-ai impartasit din experienta ta. Pentru asta iubesc atit de mult site-ul asta, ca poti sa inveti de la ceilalti. Din fericire, Teodor al meu este invatat din primele saptamani cu biberonul deoarece asa i-am dat ceaiul si s-a invatat mai repede decit la tzatza. Oricum cred ca tot tzatza ii place mai mult. De asemenea, am mai fost plecata de acasa si i-am lasat laptic in biberon si nu s-a opus deloc cand l-a hranit mama. Asa ca din acest puct de vedere nu sunt probleme. Din pacate, serviciul meu este departe de casa... deci va trebui sa ma storc seara si dimineata mult si bine... sper doar sa ma inteleaga sefii mei si sa nu ma tina mult peste program... poate ii voi da si lapte praf drept completare, nu stiu inca, am mult lapte. oricum va fi o mare piatra de incercare pentru mine si bb, dar cred ca vom trece si peste asta, asa cum ati reusit si voi. si pot sa spun ca Teodor are de fapt 2 mamici, deoarece mama mea a fost impreuna cu noi inca de la nastere si il iubeste ff mult astfel incat uneori mi se pare ca nici nu imi simte lipsa. Ceea ce ma va deranja va fi stresul si n-as vrea ca Teodor sa resimta stresul meu, dar asta e. Cu Dumnezeu inainte.

pupici dulci ca mierea

Ingala si bb Teodor

Mergi la inceput