Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (75)
Raspunsuri - Pagina 11
bebinuta spune:
Mirona, Karina e o dulce. Are o rochita foarte frumoasa (e albastru inchis sau neagra- am mai gresit o data culoarea
). La Poiana Marului sunt facute pozele?
Bebinuta
de
Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
mamaana spune:
multumim frumos de urari ; azi fetele mele fac 9 luni - nu stiu cand a trecut timpul ... ne pregatim de party, trebuie sa vina invitatii
va pup pe toate, sa aveti o noapte linistita,
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
bebinuta spune:
Asiza, la mine merge Picassa.
Las' ca reusesti tu pana la urma
. Abia astept sa vad pozele. Cum a fost in concediu?
Bebinuta
de
Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
Dia1609 spune:
hop si noi cu forte proaspete.. sper ![]()
n-am citit nimic din urma,de fapt nici nu stiu daca o sa reusesc, poate-mi face cineva un rezumat ![]()
n-am vazut nici o poza, n-am descarcat nici pozele noastre, dar promit sa le uploadez curand
pe scurt: la munte a fost super, ne-am revenit spectaculos toti 3, Oana a mancat, a dormit si a fugarit toti cainii, pisicile, vacile, curcanii, etc, din localitatea de munte unde am fost ( garana) ... si manca numai cu okii la psici si caini, sper sa nu fie nevoie acum sa-i cumpar un catel ca sa pape in continuare asa de bine... sunt terminata de bucurie ce bine a mancat zilele astea petrecute la munte, chiar si cate 1 kg de mancare pe zi (lapte + mancare solida), dar avea de recuperat, ca a slabit mult in perioada cu viroza... in rest toate bune pe la noi, sper ca si la voi, revin cu detalii cand ma lasa zglobia mea fata , ca mometan suntem singurele ca tati a trebuit sa plece la oradea sa-si ia fratele care tocmai a venit din franta pt 3 zile pt intalnirea de x ani de la liceu... si asta inseamna ca maine oana se va zbengui in jumper
... si sper ca nu se va trezi noaptea asta - ca la munte a inceput sa se trezeasca noaptea sa mai bage o masa de lapte (si intre noi fie vorba nu s-a suparat nimeni, ca de mult imi tot doream sa mai pape si noaptea, lucru pe care nu l-a mai facut de la 3 saptamani) ... dar in seara asta chiar ca sunt zombie si nu stiu dc sunt in stare sa fac un biberon cu lapte cu un copil urlator in brate
... chiar sunt curioasa daca acum ca suntem acasa si revenim la programul de timisoara, se va mai trezi noaptea sa pape, sau asta a fost doar efectul aerului de munte
va las acum ca sunt obo f tare si incep sa ma aberez
.
pe toata lumea
Dia
de
Oana 29.11.06
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
bebinuta spune:
Desiree, uite ce am gasit despre conopida. Spor la gatit.
Bebinuta
de
Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
Dbunny spune:
Miro vazut pozele! super !ia uite ce www.flickr.com/photos/dbunny/1305356203" target="_blank">batic american avem ! Ca si Kara.
Asiza vinish din conced ? petrecurati bine ? Cum s-a purtat Denis ?
Va prezentam
www.flickr.com/photos/dbunny/1296274694" target="_blank">Ultima achizitie. de fapt e un cadou primit sambata. Si nu e cal e ren! si pt asta ne mai trebe vreo 5 luni pana sa ne bucuram de el.
raportam ca am papat azi un iaurt intreg de soia 100%. Nu ma asteptam s-l pape asa bine, ca nici un fel de iaurt nu papa.
Fetele cu copiii bolnaviori...daca nu-i musai nu dati antibiotice copiilor. daca lucrurile se complica atunci ce le dam ? Baiatul unei prietene a facut alergie la antibiotic, saracul a trebuit legat de maini si picioare de patut ca sa nu se scarpine...si tot se freca de patut cu capul!(si are 8 luni bebe).
Concediu placut fetelor care pleaca in vacanta!
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
Dia1609 spune:
kikineata, a citit un pic din urma despre pediatra la care ai fost... trimite-mi te rog pe PM mailul tau sau id-ul de mess, sa detaliem acolo, ca sa nu plictisim pe nimeni
... iti spun doar ca eu am fost la un nutritionist pediatru cu oana si concluzia a fost ca atata papa ea si nu se ingrasa pt ca se misca f mult, si ca in veci n-o s-o fac sa manance mai mult cantitativ .. si solutia este nu sa o indes aiurea cu mancare, ci sa-i dau mancare hipercalorica in aceeasi cantitate, adica sa pastrez cantitatile de mancare pe care le papa ea (de ex 100g) dar sa aiba mai multe calorii ca pana acum.. mici trucuri ca sa zic asa... si se pare ca la noi a dat roade, ca Oana s-a ingrasat in 12 zile (inainte de viroza )400 g dupa dieta ei... acum n-am mai indraznit s-o pun pe cantar ca a slabit destul de mult in 2 saptamani de viroza... deci, ideea e ca se poate sa le ingrasam si din ciugulelile lor ... curaj mami 
Dia
de
Oana 29.11.06
bebinuta spune:
Fetelor se pare ca m-a apucat mania gatitului, acum la casa mea
; am gasit aici pe DC cateva retete pt bb cu avocado. Asiza cred ca tu erai interesata la un moment dat:
Avocado cu cuscus brocoli si conopida
o jumatate de avocado
3 buchetele de conopida
5 buchetele de brocoli
3 linguri de cuscus
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1. Se fierbe cuscus-ul timp de 10 minute
2. Buchetelele de conopida si brocoli se fierb in abur timp de 15/20 minute
3. Se amesteca brocoli, conopida si avocado crud cu lingura de cuscus si se dau prin blender.
4. Se adauga uleiul de masline si cuscus-ul si se amesteca.
Se poate adauga si patrunjel sau oregano sau busuioc.
Piure de legumecu avocado - 6 luni
1 cartof mic
1 dovlecel
3 buchetele de brocoli
o jumatate de avocado
1 lingurita de ulei de masline extra virgin
patrunjel sau busuioc
cartoful se coace in coaja. Dovlecelul si buchetelele de brocoli se fierb timp de 15 minute in apa sau in abur cu patrunjel sau busuioc.
Cand legumele sunt facute se adauga jumatatea de avocado. Se pun in blender si se fac piure. Inainte de servire se adauga o lingurita de ulei de masline extra virgi
La retzeta asta se poate folosi orice peste
Somon cu legume in folie de aluminiu cu piure de avocado
- 20 g de somon/peste
- un cartof
- un morcov
- o mana de mazare
- marar
- o lingura de ulei de masline
- o jumatate de avocado
Se curata si se taie cubuletze (zaruri) cartoful si morcovul eventual si pestele.
Se face o punguta din folie de aluminiu Se pun inauntru cubuletele de cartof, morcov, peste, o mana de mazare, putin marar, o lingura de ulei de masline si 3-4 linguri de apa (altfel se usuca mazarea). Se pune pe gratar sau in cuptor si se lasa in jur de 30-40 de minute la temperatura medie.
Separat se face un piure din avocado (la care eventual se adauga pestele pentru a fi facut pasta, daca bebele nu pofteste bucatzi de peste).
Se amesteca toate si se serveste.
Bebinuta
de
Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
bebinuta spune:
Dia, bine ai revenit! Ma bucur tare mult ca Oana s-a insanatosit si a papat asa de bine la Garana. Va dorim ca si acasa sa pape tot asa bine. Va pupam.
Merg si eu la culcare, ca imediat se trezeste si Ada.
Noapte buna!
Bebinuta
de
Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada
Dia1609 spune:
era sa uit: olita la 6 luni???? in toate cartile de pediatrie scrie clar ca, controlul sfincterelor se realizeaza de abia la 1 an jumate ... deci pusul pe olita inainte e vax ... si e pura intamplare ca se nimereste sa faca un kk sau pisi acolo... si ca oricum copilul n-o sa poata sa tina kk si pisi si sa ceara pana la un an jumate, ca nu poate, fiziologic vorbind ... si ca parintii numai se nevrozeaza punand copilul pe olita timp de 1 an si vazand ca el inca mai are nevoie de pampers si ca nu se invata odata ... ca sa nu mai zic ca se satura copilul la un moment dat si poate sa refuze olita exact la 1 an jumate ... stiu ca-mi urc in cap pe multa lume acum ... eu nu zic sa-i punem pe olita la 1 an jumate, dar nici la 6 luni.... oricum e uimitor ca un pediatru spune asta...
brrrr
Dia
de
Oana 29.11.06