Vreau sa fiu libera de fitze si de material!!!!

Vreau sa fiu libera de fitze si de material!!!! | Autor: alessia105

Link direct la acest mesaj

Acesta este protestul meu impotriva tututor acelora care cred ca haina il face pe OM

De multe ori mi se intampla sa vorbesc "acasa" si sa fiu luata peste picior pentru ca nu sunt un om realizat ...pentru ca nu am vila , pentru nu ma imbrac de la marile case de moda, pentru ca stau cu chirie ,ma imbrac normal ,am aceleasi griji pentru zilele ce vor urma ca si un roman ,pentru ca in urma unor neplaceri a trebuit sa o luam de la ZERO .Pana si propria mea mama nici nu vrea sa auda de mine pentru ca sunt "ultimul om " , pentru ca "lumea din Romania" , o duce mai bine ca mine ,"uite x ce si-a facut vila , uite Y a venit cu o masina noua ".Bravo lor ....
Daca faci ceva dezinteresat ..gen ceva umanitar,filantropic,voluntariat ... auzi imediat comentarii " si ce iti iese la chestia asta ????" Da tre' sa imi iasa ceva material???Imi iese satisfactia , placerea si mandria de mine ca am facut ceva ptr cineva/ceva .Nu vreau statui ..vreau sa fiu mutumita de mine .
Totul numai sa aratam lumii "cine suntem" Dar oare totul se invarte in jurul materialului ??? De ce uitam ca noi facem materialul si nu el pe noi ?
Sunt cine sunt si imi e bine cu mine asa ..nu vreau vile , nu vreau tzoale , nu vreau masini de lux ..nu vreau prieteni de fatada care la primul nor pe cerul financiarului sa se faca disparuti ..nu vreau sa fiu apreciata dupa grosimea portofelului sau a contului din banca ci dupa faptele mele ,vreau sa fiu eu , vreau sa imi fie bine din punct de vedere sufletesc ,vreau sa ma bucur de lurcuri marunte ca zambetul copiilor mei.
Romanul trebuie sa aiba si sa aiba si sa aiba ..dar cum ramane cu noi??? Cum ramane cu sufletul nostru ?cu viata noastra? Banii se duc , casele raman ( cui?ramene de vazut )..cand plecam din lumea asta plecam asa cum a venit ..goi ..cu mana goala .

Nu mai vreau fitze , vreau sa fiu libera de fitze si de material

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

De acord, subscriu!.

Carmen mami de Mihai+ 17+, si Mihai 24.8.99

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

asa de bine ai spus-o.
Si pe aici in comunitatea de romani toata lumea se intrece in case, masini or you name it. Stim o familie in care amindoi muncesc non stop in timp ce fata au tinut-o inchisa in casa toata vara sa nu plateasca daycare. Noi probabil om fi judecati de ei (tot ni se spune "bine ca aveti bani sa poti sta acasa")ca eu inca stau acasa cu fata ca ea e cel mai important lucru in viata noastra, chiar daca asta presupune fonduri mai mici. Am venit aici pentru ceva ... pentru altceva ... dar oricum nu punem banii pe primul plan ca daca era asa ramineam in ro unde material nu aveam nici o grija.
Vis-a-vis de ce ai spus tu chiar ma gindesc de pe acum imaginea citora oi sparge la anul cind voi merge in vizita acasa

Si am asa o amaraciune in suflet ca de cite ori merg la biserica tot de bani se vorbeste si de griji materiale ....
Neconcordanta dintre ceea ce simt fata de Dumnezeu si fata de biserica (romaneasca) ma intristeaza profund , si ma tot gindesc la o solutie .... dar nu stiu care va fi aceea.

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

EXCELENT

... din cauza asta am vrut sa plec cat mai departe de ROMANIA!iar acum sunt o FERICITA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

si eu vreau, si in mare masura chiar asa ma simt... libera de constringerile astea.
Si nu sint numai astea.
Sint multe.
De ex., intr-o discutie cu snobul de serviciu, s-a oripilat ca plec in vacantza unde vad cu ochii si u imi fixez obiectivele turistice "pentru ca risc sa vin acasa si unde o sa povestesc ca am fost?! In niste statiuni necunoscute?! Pe cine impresioneaza?!"
Adica nu conteaza unde ma duc, de fapt, si cum ma simt acolo, conteaza sa sune bine. Genul ala care se pozeaza cu toate simbolurile lumii, ca sa demonstreze incontestabil ca a ajuns acolo.

Bleah.
In rest, priviri piezise ca port o bluza no name. Da, da' i-am explicat ca la mine bluzele sint de unica folosintza: si asa a fost mai bine, mi-a crescut cota de respect. Cel putin era noua, o folosesc si o arunc. 300.000 o purtare... ieseam onorabil la evaluare.

Nu stiu in schimb unde sa pitesc mashina, sa nu se vada ca n-am scaune de piele: o sa o parchez mai departe, ca sa fac jogging pina la birou, ca se poarta.

Trei chiftele de la restaurantul chinezesc costa cam cit 2 kg de fructe, da' daca maninc un kg de fructe la prinz alea's din piatza, dezonorant - in schimb daca scrie pe cutie "restaurant chinezesc" am gusturi rafinate.

si lista poate continua la nesfarsit.....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Declar cu mana pe inima: SUNT LIBERAAAAAA!!!! Si ce bine ma simt, daca ati sti!!! Am "dat-o pe brazda" si pe mama mea, dar mi-a trebuit muuulta rabdare! Nu ma laud cu excursii la hoteluri de 5 stele pe Coasta de Azur, nu ma laud cu haine de "fitze", dar ma consider muuult mai bogata decat multi de-alde astia! Prefer sa ma urc in masina si sa merg pana unde pot...sa vad ce-mi place, sa fac ce-mi place si sunt fericita ca la fel imi sunt si sotul si copilul! Suntem o familie libera!

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Doamne ce bine le-ati mai zis!
Stiu si eu cum sta romanul la capitolul asta,dar citindu-va m-am ingrijorat mai tare!
Adica chiar asa???Nu pot sa nu ma intreb!Desi stiu ca e exact asa!!!

Poate ar trebui sa ma intreb DE CE???
Cred ca o sa mai dureze ceva timp pina o sa-mi fac curaj sa mai merg acasa.E un stress total,incepind cu familia careia bineinteles ca-i pasa de gura lumii!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Aici e se de mine...
Nu e nimeni in familie care sa imi reproseze mie ceva si daca e cineva prin vecini sau "prieteni"...care de fapt nu mai exista...astia nu au tupeul sa vorbeasca in fata mea...am avut mereu gandire diferite si am pus gura lumii la locul ei de cand 18 ani fiind am plecat de acasa sa traiesc singura pt ca POT si VREAU si chiar necasatorita si in gura lumii...

Am fost acum in Romania,amintiri proaspete...socante...bucuria mea a fost ca mi-am vazut familia dupa un amar de ani,in care nu am catadicsit sa ma imbogatesc,nimeni nu mi-a reprosat...in care am luat-o nu o data de la capat...am mers si cu metroul ca nu aveam masina...am mancat si numai...apa in unele zile ca sa am pt copiii tot ce au nevoie...si multa lume aici,e la fel ca mine...

Si vin acolo,in Romania,in care stiu ca voi gasi schimbari,ca va fi mai stralucitor,chiar vreau sa fie si ma bucur...dar ce vad imi orbeste privirea...Care mai de care mai mult exhibitionism...Doamne elegante,in toalete deseara la plimbare in centru la 13.00 cand afara sunt 38 gr...fetite care si-au uitat fusta acasa...asa zicea tataie cand puneam fusta mini...mini ok...si eu port...dar nu am fundul afara...culori,sclipiciuri,gablonturi,aur cu kg de mi-e si mila de unele gaturi si maini...masini care mai de care mai luxoase,manele la maxim in Mercedes,mare afacerist isi marita fata cu francez si face nunta in parcarea blocului in Colentina si petrece 2 zile si cheltuie 100 000 euros pt party...nu ii e si rusine sa se laude asa cand inca e lume care nu are ce manca...soferi nevrotici pe strazile Bucurestiului...nu stiu cum traiti...eu am fost la pas de infarct in putinele ore in care ma aflam acolo...
Mama sta la tara "la sosea"...stateam la vorba zilnic si vedeam vream nu vream masinile ce treceau...va spun sincer ca in viata mea nu am vazut atatea limuzine cat autobuzul cate am vazut trecand pe sosea...noaptea erau deschise multe si nu va imaginati ce sunet lasau in urma...destrabalare,infumurare...

Poate am iesit putin din tema topicului...cineva mi-a zis ca o sa ma dezamageasca Romania...a avut dreptate...Cica am intrat in Europa...dar tot mentalitati de acum 20 ani...cel putin are tot romanul...si nu stiu daca se va schimba...
Chiar si pe sora-mea am luat-o putin la suturi...eu luam apa plata cu baxurile...nu stiu cum suporta copiii apa de put si Makis nu ia placut...ea a zis ca nu poate sa bea atata apa ca noi,ca e moarta de doaa zile fara......Pepsi...ia stai putin,am baut mereu Pepsi,lucreaza pe 600 lei pe luna si poate da zilnic bani pe ceva ce nu e nici sanatos...

Hai ca las loc si pt altii..eu sunt libera de tot...asa m-am nascut si din fericire mi-am "educat" mama din timp!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

Cand o sa fim ingropati in cavou sau groapa normala, din ce mai imi aduc eu aminte viermii ce ne vor degusta nu sunt nici marca Armani, nici Mercedes, Ferrari, etc. Pana si faimoasele haine de firma cu care o sa fie ingropat un astfel de suflet nu au absolut nici o valoare in fata lui Dumnezeu si in fata procesului de putrefactie.
Ma bucur , ca am un caracter curat , un suflet darnic, ca nu sunt legata de cele materiale , decat la limita unei existente normalo-eleganto-necesare, pentru care muncesc de imi sar ochii.
Mai, Alessia105 , dar nici nu imi inchipuiam ca esti altfel si pana la urma urmei cui nu ii convine cum ai ales sa traiesti, e problema lor si nu a ta, poate fi ea chiar si mama ta. Daca va dori se va lamuri in timp, daca nu... e mama ta.
Mi-am pierdut casa de 3 ori in viata, am vandut rablele cu care mergeam sa pot iesi din nevoi materiale, am riscat uneori sa imi fie mai bine, le-am luat de la capat, si tot asa... Dupa ce am avut accidentul in urma caruia am stat in coma vreo 43 ore ... valorile in care credeam inainte s-au confirmat...
Cred in ce tocmai spune Mirela- in declaratiile de iubire fata de parinti, sa spun o vorba buna si de duh, cuiva, care poate nu o sa-l mai vad niciodata, sa imi pese si sa ajut, daca pot, de si pe cei de langa mine sau care imi cer ajutorul.
Exact cum se spune dintotdeauna iubirea, dragostea, tihna cu tine insuti, etc. nu se pot cumpara NICIODATA.
Ar fi multe de spus , dar gandesc la fel si subscriu valorii umane, mai presus de orice alterare materiala. Eu nu le zic ifose, e pura prostie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

A, nu va spun ca aveam niste "prieteni" odata...care in timp si-au facut vile, sunt "ajunsi"...nu conteaza ca nu se duc nicaieri tot anul, da' au vile...noi cum prindem un week-end liber, cum fugim unde vedem cu ochii...se uita de sus la noi acum, ca noi n-avem vila...restul nu mai conteaza...nu ne mai vizitam, si-au schimbat "prietenii"...iubesc Romania, dar mi-e sila de ce-i in ea...

Lora, mami de IUSTINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Cine te judeca dupa aspectul material nu ti-e prieten. Majoritatea pietenilor mei sunt ca mine, daca s-ar uita la mine de sus ca n-avem vila/tzoale de firma etc le-as da exit imediat fara regrete, viata e prea scurta sa-mi pierd vreme cu persoane pe care nu le agreez.

Am educatie, scoala, muncesc, sunt implinita dupa parerea mea. Printre prietenii nostri se numara cativa care pun pret pe genul asta de aparente, insa ii frecventam tocmai pentru ca nu ne judecam unii pe altii, ei vor sa dea caruta de bani pe tzoale si mobile, perfect, eu umblu cu o vechitura si prefer o excursie in alta tara sau sa-mi cumpar carti, e treaba mea. Prietenia cu acestia are alte baze si ne amuzam doar ocazinal, ei cand se uitau la mobilul meu legat cu scotch :)) si eu cand ma uitam la o camasa de x milioane.

Pentru mine parerea despre mine a unui om de care nu-mi pasa e egala cu zero (iar oamenii de care imi pasa nu sunt asa de numerosi), de aceea nici nu ma afecteaza multe. Ceea ce va dorim si dumneavoastra

Nimic, dar nimic nu te impiedica sa fii asa cum vrei tu sa fii. De fapt, ar trebui sa te eliberezi mai degraba de influenta pe care opinia altora o are asupra ta, acolo e problema.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput