Incredibil - cazul avortului din Italia!
Raspunsuri - Pagina 3
Criss75 spune:
E foarte usor sa judecam, insa ar trebui sa ne punem in pielea unei viitoare mame careia i se spune ca va avea un copil cu sindrom Down.
Personal sunt impotriva avortului la cerere, insa nu si inh cazul in care e vorba de o problema medicala. Nu stiu sincer daca as putea sa fac fata unei asemenea tragedii, sa-mi vad copilul bolnav zi de zi si sa nu pot face nimic pentru el.
Da, sunt de acord ca unii ajung sa se descurce cat de cat singuri, dar altii? Sunt si cazuri mai grave. Si trebuie trebuie sa te gandesti ca nu vei fi mereu langa el, si atunci ce se va intampla cu el? E o problema foarte delicata, de aceea nu trebuie sa judecam.
Criss si Alex
XIO spune:
Daaaaa, a pedepsit-o Dumnezeu! Exact asta era!
Si daca ne luam dupa logica asta brilianta , imi amintesc de un topic de la ZZ cu Voia Domnului in care lumea era revoltata (pe bune dreptate) ca cineva i-a spus unei maici indurerate ca fiica ei a platit pt. pacatele familiei.
Haideti sa nu Il mai bagam pe Dumnezeu in asta , ca nu e un calau si nu omoara bebelusi ca sa-i dea peste nas mamei.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
denisabia spune:
Cred ca inainte sa judecam ar trebui sa ne intrebam daca avem informatiile necesare , pentru a avea o parere pertinenta.E o intamplare nefericita , insa eu respect alegerea mamicii , fiindca aceasta boala este crunta.Nimeni nu poate spune precis cum ar actiona intr-o asemenea situatie , depinde de multi factori.
speed spune:
quote:
Originally posted by denisabia
Cred ca inainte sa judecam ar trebui sa ne intrebam daca avem informatiile necesare , pentru a avea o parere pertinenta.E o intamplare nefericita , insa eu respect alegerea mamicii , fiindca aceasta boala este crunta.Nimeni nu poate spune precis cum ar actiona intr-o asemenea situatie , depinde de multi factori.
http://community.webshots.com/user/denisabia
ma intreb daca ai si tu informatiile necesare pentru a-ti da cu parerea-ti pertinenta.fetita mea are in clasa o colega cu SD si nu mi se pare nimic crunt la copila aia...sunt mai multe grade de gravitate a SD.
emerald isle
Porumbita spune:
speed sunt cazuri si cazuri...
am si eu o prietena a carei verisoara are SD... si da, chinul familiei aleia e ff mare...
Si daca ar trebui sa incetam sa ne "jucam de-a Dzeu" medicii ar trebui sa inceteze sa lupte pt fiecare viata in parte... sunt situatii in care doar cu ajutorul stiintei si a tehnologiei sunt tinute persoane in viata... acolo nu ne jucam de-a Dzeu?
e crunt ce s-a intamplat familiei aleia si ma indoiesc ca isi vor reveni usor, dc o vor face ...dar hai sa nu redeschidem polemica pro contra avort
speed spune:
quote:
Originally posted by Porumbita
speed sunt cazuri si cazuri...
am si eu o prietena a carei verisoara are SD... si da, chinul familiei aleia e ff mare...
asta spuneam si eu ca sunt cazuri si cazuri...unele grave altele total compatibile cu o viata decenta.nu poti spune ca toate cazurile sunt crunte.
emerald isle
XIO spune:
Sindromul Down este o boala serioasa , grava care presupune o multitudine de defecte la nivelul intregului organism , retard mental(IQ 25-40),, la cei care ajung sa treaca de 50 de ani se instaleaza o forma grava de dementa presenila si un risc crescut de leucemii.
Aproximativ 3/4 din sarcinile cu S. Down sunt avortate spontan in primul trimestru de sarcina , mai rar la o varsta gestationala mare(deci femeia prezenta riscul unui avort spontan care ii punea oricum in pericol fetusul sanatos) , multi pot deceda postnatal. Jumatate dintre pacientii cu Down care depasesc perioada adolescentei supravietuiesc pana in jurul varstei de 50 de ani cand apar alte boli.
Nu cred ca e cazul sa blamati o femeie pt. ca a ales diferit de voi.
hannen spune:
quote:
Originally posted by XIO
Daaaaa, a pedepsit-o Dumnezeu! Exact asta era!
Si daca ne luam dupa logica asta brilianta , imi amintesc de un topic de la ZZ cu Voia Domnului in care lumea era revoltata (pe bune dreptate) ca cineva i-a spus unei maici indurerate ca fiica ei a platit pt. pacatele familiei.
Haideti sa nu Il mai bagam pe Dumnezeu in asta , ca nu e un calau si nu omoara bebelusi ca sa-i dea peste nas mamei.
Xio,iaca iscam polemica dar sa stii ca eu nu l-am acuzat pe Dumnezeu ca ar fi calau.
Dumnezeu i-a aratat ca NU EA este cea care decide cine moare si cine traieste!Pt. ca nu ea a creat ce se afla "acolo" si ca bun ,rau cum era,EL e cel care decide daca se naste,traieste sau moare.
Asa gindesc eu,si dupa logica ta daca tot trebuie sa fie un calau in propozitie si daca Dumnezeu nu-i, (sigur)ia ghici cine-a mai ramas?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
XIO spune:
Hanen , dupa spusele tale , Dumnezeu i-a aratat femeii cine detine puterea omorand ambii copii.
Cu alte cuvinte , Dumnezeu isi arata puterea si dreptatea sacrificand vieti nevinovate , doar pt. a-si impune suprematia?
Eu nu prea cred.
Atunci ce se intampla cu avorturile spontane? Din cauza cui sunt?Si de ce apar?