Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (74)
Raspunsuri - Pagina 21
Laura13 spune:
am revenit:
kokorina imi place la nebunie de sotul tau!!!!! sigur e neam cu soacra-ta?????
dianav noi, de regula, avem 3 scaune pe zi. dimineata destul de tare (la trezire), peste zi mai moi (papa fructe care inmoaie scaunul, dovlecel, etc). sunt zile cand nu face decat o singura data, sunt zile cand face de 5-6 ori (e drept, in acele zile nu face fff mult de fiecare data). eu zic ca nu ar fi probleme.
acum un pic despre noi: am fost la doctorita lui Dani (de familie), baietelul e bine, 9.200g, 45 diametrul cranian, 47 la burtica si 72 cm lungime. se pare ca am avut dreptate, iese acusica si al treilea dinte de sus. dar avem o problema: nu a prins vaccinul facut in manuta in maternitate!

trebuie sa ma duc luni, sa ii fac nu stiu ce analiza, sa vad daca intre timp nu a intrat in contact cu boala, daca totul e ok ii fac din nou vaccinul. si uite asa il intep de vreo 2 ori de pomana.
sunt destul de amarata si ingrijorata cum va iesi analiza aia.
oricum va tin la curent
va pup dulce, ma duc sa mai citesc ceva din cartea aia a mea siropoasa, poate ma ia somnul si daca ma lasa dani dorm si eu un pic
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
kokorina spune:
uitasem sa audaug pe lista si cele 10 buc ciocolata cu rom(romanesti,da' bune)....aviz TEUTZ.
LAURA.....da!e fiisu.am avut indoieli la inceput,dar am verificat....sant rude.da' chiar,ca bine le zici: rude!
KIKINEATO......bravo super mummy!!!!!!! ei,vezi.ai stat ieri si-ai bocit pt o tembela.eu nu rad de gusturile tale,cumnatul meu spre exemplu(de cand s-a casatorit cu sormea,nu mai mananca asa),dar manca in fiecare dimineata pe paine,intans un maglavaitz facut din usturoi si pe langa bea si o cana cu ceai de tei.....asa ca....eu n-am nimic cu gustul nimanui.bravoooooo!las-o pe garga sa-si faca programul cum vrea muschii ei,ca doar asa e fericita si mamaica ei pe langa ea!super!ma bucur ca ti-ai revenit.si apropo's de tel dat de doctorita cand voi erati deja acasa.consider ca te-a telefonat aratand mult interes,tocmai de teama sa nu o reclami.probabil dupa ce i-au trecut nervii,si-a facut proces de constiinta si hop!interes pt garga.....da-o in pana mea pe tembela aia frustrata!
a_deju spune:
hai salut!
nu, laura, nu m-am apucat de bagaje, de fapt..hai sa zic, mi-am aruncat vreo trei tricouri intr-un ditamai valijoiu', da' asta din motive mai mult..practice, ca sincer nu mai aveam pe unde sa le arunc in alta parte (..nu va imaginati cum arata dormitorul nostru, si asta nu acuma ca suntem bagati pana-n gat in plecarea asta, noooo... asa e de obicei :)))) ). si da, miro, ma doare-n fund (..pe bune!!..) de mor. stiti curu' de babuin, ala rosu si bombat?? eee, pai asa-i si-al meu, doar ca-i mov, si bucile mi-atarna (..plastica imagine, huh?? .. :))))))))) ). macar de ieri reusesc cat de cat sa stau cum trebuie in fund, dar de dormit, tot pe burta practic.. oribil, bai nene :))
am vazut ca ati vorbit de recoltat pipilica, la punguta de-aia pediatrica... sa va zic si io una, ca vaz ca tantile de la laboratoare nu va invatara... pai..stiti..cand lipiti punguta aia..nu se mai pune pampers peste, da? pe bune. noroc ca era mama la mine cand a trebuit sa-i recoltez lu' motanschi, ca altfel habar n-aveam nici eu.. deci, se lipeste punguta, exact cum se lipeste un tampon, doar ca..invers, intelegeti voi, dupa care stati la vorbe cu copchilu' din dotare, cu biberonu' de apa in mana. mai o gura de apa, mai o hlizeala, si tot asa, ce sa zic, maxim 10 minute. ei oricum au inca reflex de a face pipi cum sug ceva lichid, plus faptul ca stau la pielea goala, mai adie o boare, per total, efect garantat :))
luly, pup fetele dragi, scuze ca n-am raspuns pana acum, dar de cand cu pupaza-mama-de-mihai, sa mor daca n-am mai putin timp decat inainte... de plimbat ne plimbam in general la cazino (portu' tomis), seara, cand ajunge si mihaiul acasa, iar diminetile, tot fac ture intre casa pupazoiului si a mea proprie (ca dansa nu se deplaseaza dom'le, ca tre' sa schimbe doua autobuze, too damn complicated...).
din lipsa de timpn si alte astfel de legume, am prestat pt copchil piure simplu de cartof, cu ficatel si o lingura de almette. foarte bun... ieri cand ii facusem intreg maglavaisu', cu toate cele blenduite, cah de cah, abia a mancat vreo 10 lingurite... ehhhh...
si ca tot veni vorba, kikineata, mamaaaaa, cat diatami cearsafu' as insira despre minunea de pediatra pe care ai gasit-o... nu stiu ce ti s-o fi parut tie atat de fenomenal la ea, faptul ca a insirat niste ore si niste cantitati de inghitit de-a dreptul fantasmagorice??? hai sa fim seriosi... daca acum te simti mama denaturata, sa vezi ce de kk o sa fie viata cand tu o sa pregatesti frumos faimosul pranz cu trei feluri de mancare, si sara nici macar n-o sa se uite la lingurita, daramite sa mai si deschida gura... iar aia cu dat laptele in somn..hai sa zic ca functioneaza, dar cate saptamani, sa zic vreo 3 maxim. creierasul lor nu mai e ala de la 2 luni, functioneaza de minunea, si sa vezi cum te lucreaza... si eu ii dadeam motanului laptele in 2 ture, una (cam 150 ml) pana cand era cat de cat adormit, dar isi scotea bibele din bot si altceva decat sa-l pun in pat la nani, nu puteam sa-i fac, si a doua tura la cam juma' de ora dupa prima, cand ma duceam, si ii dadeam direct in patut (se trezea, relativ...dar dupa doua guri, inchidea din nou ochii, si sugea tot in somn...). eee dupa cam 2 sapt, adio si la revedere tura doi, se trezea, se intorcea pe partea ailalta, sau isi scotea bibe din bot, si nici nu se mai putea baga la loc... iar dupa doua zile de cand n-am mai insistat cu partea a doua, a inceput sa-si bea tot bibele din prima... deci ei oricum fac cum vor, si sincer, la varsta asta, nu exista nicio modalitate de a-i determina sa faca cum vrei tu, sau cum crezi ca e mai bine... (si ma cam indoiesc ca exista vreo varsta la care vor face cum vrem noi, dar asta e alta discutie..). hai pupici, fruntea sus, si las-o naibii pe desteapta aia, vb cuiva care ti-a mai zis, mai bine mai faci o vizita la capraru, pe bune!!! oricum, in romania, pediatru mai bun sincer nu cred ca gasesti, asa babalac cum e el... :)))
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica 
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by dianav
[font=Arial]Buna fetelor!
Scriu rarisim aici, insa sunt ingrijorata din cauza bebelusei.
Pe scurt, nu radeti, face caca de 3 4 ori pe zi consitent si mai are si una doua mici scapari pe lanaga astea. Bebelusii vostri, alimentati artificial, de cate ori fac caca pe zi? Adica e normal sa faca dupa fiecare masa? Asta pe langa faptul ca nici nu ia in greutate in ultima vreme, asa cum o facea inainte.
Grigore are cam 1-3(ff rar 4) scaune/zi. Unele mai tari, altele mai moi. Iar despre neluat in greutate ca pana acum => e perfect normal. O medie ar fi cam de 250 g/luna pt lunile 9-12 de viata.
Oricum cel mai bine ar fi sa-i ceri parerea pediatrului care-l are in grija.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Laura13
pe mine ma termina trezirea la 6 (si pt noi, ca suntem rupti), dar si pt el ca nu e odihnit. dupa 1h maxim, doarme iar. deci nu se trezeste de prea mult somn.
Laura, da de ce nu incerci sa-l mai pui la culcare imediat dupa masa de dimineata ? Conu, dupa ce-si serveste biberonul (6-7,30), este schimbat, dragalit si pus iara la culcare. Cateodata adoarme instant (de la finalul biberonului
Si mai face
pana spre 10, cand e fresh si gata sa se bucure de-o noua zi.Ah, acelasi stil de program la avut si Matei. Noua ni s-a parut tare potrivit. Si am tras de el pana dupa 2 ani.
Grigore www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
fatima spune:
Am fost si noi la pediatru azi sa tratam piticii..de pe creier..fetita e sanatoasa, armonioasa, dar mai facem o cura de calciu, vit.c si fier pt. linistirea mamicii, fontanela e un picut cam mare, dar nu sunt motive de ingrijorare, ca se inchide pana la 1.5 ani..deci la 1 anisor vom trage linie, adica facem analize de sange si atunci se iau masuri daca este cazul, adica injectii, etc. mi-a mai dat inca o trimitere pentru analize: urocultura, sumar urina, copro, parazitologic.
koko, super simpatic sotul tau!! si e mort dupa tine!!
ce dragut!!
Da, mai fetele, stiu..tot ce-mi spuneti despre intarcat ma doare, pe cuvant..m-am mai gandit asa: sa gasesc neaparat o bona si sa o las sa o adoarma pe eva ziua, cu lapte praf, ca sa-mi mai scada lactatia..atat cat sa nu am probleme daca n-as mai alapta-o sa zicem 14-16 ore..ca daca voi fi plecata 1-2 zile voi avea unde sa ma mulg..deci sa nu o intarc de tot, sa nu o privez definitiv de placerea asta..sa vedem in ce masura reusesc..eu nu prea vroiam sa iau bona, ca s-ar descurca taticul ei + 2 bunici + 1 bunic (toti au serviciu, dar s-ar descurca ei pe schimburi..)+ o strabunica in putere..ca nu prea am incredere sa-mi las copilul cu te miri cine..apoi, programul meu nu va fi regulat..dar n-am incotro..pur si simplu nu adoarme cu mine altfel decat la san..azi, la somnul de dim. am incercat-o cu un biberon de lapte praf..l-a baut aproape pe tot, apoi a scuipat tetina din gurita si ma musca de tricou..eu ii bagam biberonul ea isi scutura capul si ma musca de san prin tricou..apoi a inceput sa planga..bine-nteles ca i-am scos tzatzica imediat..
eva ioana (08.11.2006)
ruxandra_sb spune:
quote:
dar avem o problema: nu a prins vaccinul facut in manuta in maternitate!trebuie sa ma duc luni, sa ii fac nu stiu ce analiza, sa vad daca intre timp nu a intrat in contact cu boala, daca totul e ok ii fac din nou vaccinul. si uite asa il intep de vreo 2 ori de pomana.
sunt destul de amarata si ingrijorata cum va iesi analiza aia.
E vorba de BCG cumva? adica anti-TBC.
Stai linistita, sunt destui copii care au repetat vaccinul (si Matei). Mai bine asa decat sa faca boala.
Tinem pumnii sa fie totul bine.

marani spune:
KIKINEATZO, asa te vreau mami! bine ai revenit cu picioarele pe pamant! 
ADEJU, cu pishi e in felul urmator: zici ca sugand la bibe din reflex va face pishu; la 6.30 cand i-am dat papa ( 300 ml ) lapte i-am dat jos pampersul si pus punga si nici o picatura de pishu nu facut;
am tinut-o doar cu punga, insa isi continua somnul si punga ii fosnea intre picioare si se enerva/trezea. De aceea ii pusesem si pampersul, sa nu mai aud foshnind.
Faceam o fapta buna, o vecina de-a mea isi renoveaza casa si de vreo saptamana ii spal la masina rufele; azi imi adusese vreo 2 masini de spalat, un program tinand 2hjuma; la a doua masina s-a slabit nu stiu ce garnitura pe la robinet si mi-am inundat baia, dar asa ca lumea, la presiune maxima si mi-a udat o cada de rufe ce le pregatisem de spalat...
Ajutati-o pe Sonia
dandusa spune:
quote:
dandusa eu te tot intreb cum doarme crinuta, tu nu ma bagi in seama.......
ma vezi?????
iote-te...,aici erai?!?...
Crinuta doarme naspa...,nu detaliez ca ma enervez
...,am vreo 3 nopti albe...si nu mai am rabdare si odihna sa nu-i mai dau titza,noaptea...,cel putin saptamina asta...multumesc de intrebare,va puup
,cind s-o da pe brazda...,promit sa fac cinste...
am sa mai incerc si diseara...
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mindrete de Crinuta
dandusa spune:
quote:
Originally posted by kikineata
Hey, in sfarsit am ajuns la voi!
cum noaptea e un sfetnic bun...m-am trezit cu gandul ca nenorocire mare pe capul meu sa intalnesc o stfel de dr. IDI...si care face muuu muuu...dar a reusit sa-mi strice ziua de ieri si sa-i dau si programul gargaritei cam peste cap.
Boooonnn, deci in afara faptului ca sunt o supermamy, cred ca noi suntem mult mai informate decat o vaca batrana rau blonda si rujata strident cu rosu care pur si simplu vroia sa tina o predica despre cum a visat ea ca se cresc copiii sau cum se cresteau acum 50 ani in urma.
Drept urmare cum Sara are un program f. bine stabilit de ea nu voi trezi copilul niciodata si nu-l voi forta niciodata sa manance ce nu-i place....adica cam ce am facut pana acum.
Si cumea seamana mult cu mine care mananc branza cu dulceata, sau mamaliga cu dulceata de cirese amare sau sarmale cu mustar sau ca mie nu-mi place laptele....bine nu efff relevant dar fiecare om are gusturile, placerle si ritmul sau. Am o fetita minunata si eu ca mama ma simt minunat si simt ca e menirea mea sa fiu mama si ca ma descurc chir f bine. Bey, nu radeti ca asa e!
Nu am citit nimic din urma ca sa va spun parerea mea inainte de a citi mesajele voastre, in schimb am citit primele 3-4 raspunsuri ieri si ma gandeam de ce toate m-ati sfatuit sa nu ma mai duc la tembela aia si eu credeam cu tarie ca ea e f buna. Clar imi luase mintile ....avocatul.
Va pup cu drag pe toate merg sa recuperez. Azi garga parca si-a reveniot la sentimente mai bune cu papa si dim a papat ceva lapte cu lingurita dar mai cu strambaturi.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
BRAVOOO,KIKI...

,ma bucur ca ti-ai dat seama ce mama buna esti...

si ce minunat este sa ai un copil slabut,dar fericit...,care iti zimbeste...

Sintem alaturi de tine...si daca vrei sa consulti o dr...de treaba,pot merge cu tine...
,la dr Dianocicai...HIP,HIP,URAAAAAAA

ps:ai incercat sa-i dai laptic cu canuta cu cioc? sau cu canuta normala?...Crinuta bea din ambele si este foarte simplu sa o inveti...,cu paiul n-am insistat si deci nu bea...
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mindrete de Crinuta

.