Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (74)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

1. ..eu iar o iau pe puncte ca altfel uit si mama mama ce ma mai mananca degetele...
2. laura bine ca i-a trecut roseata, probabil ceva din alimentatie a fost acid si l-a iritat.

3. multumesc pentru carte monica, nu am apucat sa o deschid, daca cumva mai are cineva literatura legata de jucatul cu bebei nu ezitati...caci am intrat in pana de idei.

4. kikineata am ramas cu gura cascata. la propriu. noroc ca am cana cu cafa langa si am turnat repede din licoarea magica in ciocul prost ca atfel se usca de tot..
nici nu stiu de unde sa incep.

este inadmisibil, pediatru fiind, sa subminezi increderea unei mame in capacitatea ei de a lua deciziile corecte privitoare la propria odrasla. daca asa ar face toti pediatrii, pe fondul de oboseala/stres/nesiguranta pe care le are o mama la inceput de drum, ar fi un dezastru.
pediatra ta avea in fata un copil dezvoltat normal pentru varsta lui si o mama educata si constienta de responsabilitatile pe care le implica cresterea unui copil.
nu ai facut greseli majore. si chiar daca le-ai fi facut,e datoria ei de medic sa iti atraga atentia asupra lor pe un ton civilizat, sa isi argumenteze spusele si sa te informeze cum sa procedezi in continuare.
toate am facut greseli. nu e una care sa poata sa spuna cu mana pe inima ca e nepatata. si o sa facem in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Dandusa, daca ma crezi la tine m-am gandit ulterior cum spuneai ca dai de una vine alta si tot asa...mi-era asa o sila sa merg la dr dar am zis tb pt. control sa vdem alea fontanela, splina, ficatu, picioare samd si na uite am venit cu raia pe mine.
Da ce am avut timp sa mai intreb de ce am gresit ca am inceput cu cereale??? Nu aveam altele de actualitate care ma interesau...ok am gresit da ce fac de-acu. Oricum am de gand sa pun si intrebari care oricum nu mai au rostul doar pt. curiozitatea mea.

Mi s-a parut ca a fost o schema standard data la toti cu toate ca a zis ca pt. ea a scris cant. mai mici pt. inceput.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

http://picasaweb.google.com/kikineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by kikineata

Fetelor, ...ma simt mizerabil nici macar nu vreau sa folosesc cuvinte mari, ma simt de rahat.
Azi am fost la o noua pediatra care m-a adus la concluzia ca sunt varza ca mama, ca a mea bebita e distrofica din cauza mea (ma rog si a altora care-si spun pediatri) ...am stat mult 1 ora si un sfert si a zis ca tb vorbit 3 ore...mi-a explicat multe si marunte ca m-a busit si plansul ...eu o intrebam si o intrerupeam...s-a soldat cu datul meu afara din cabinet ca daca n-o ascult sa fac cum vreau eu...si eu as fi ascultat-o dar deja astepta cineva cu bebe de vreo 20 de min la usa...in final a zis sa revin sa continuam discutia. Clar a parut un pic dusa, eu mai mult decat ea ...dar dupa ce m-a balacarit eu tot cred ca totusi macar am dat de un pediatru care are ceva de zis si nu mi-a zis...ca altii...lasa dom'le copilul asa...da-i ce-i place sa manance si cat ii place si alte aberatii la un consult de 15 min superficial.

Te rog din suflet ,reciteste pasajele rosii,scrise de minutza ta...si mai gindeste-te daca merita sa mai mergi la ea...,serios...
Vorbesti de parca ai fi fost la ghicitoare si ti-a ghicit trecutul sau parca ai fi fost la psihiatru ...,asa de tare te-a afectat...
Sint si dr care isi fac meseria si care nu te tin mai mult de 15 min in cabinet...,care iti spun sa incerci sa te dai dupa preferintele copilului...,cum de altfel mi se pare normal...,care iti spun sa INCERCI!!!,sa schimbi nu stiu ce in program ,care iti spun sa-i dai nu stiu ce ...,dar de aici si pina la "faci cum iti spun eu...,sau..." mi se pare cale lunga...
Imi cer scuze ,daca te-am suparat cu ceva...,dar chiar mi se pare ca-i nebuna peste care am dat eu,zilele trecute...sau daca nu-i aia...,sa mor daca nu-i macsa...

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Da Monica, eram slaba rau si era sa mor pana mi-au dat nush ce antibiotic dar atunci nu erau conditiile si informarea de acum asa ca nu pot sa compar zic eu cu toate ca seamana in toate cu mine garga. Sunt asa ca m-a obosit si fizic si psihic toata discutia asta de azi ca altfel imi revin repede dar somnul nu prea e ca ma trezesc ca o nebuna la 6, fa piure, fa branzica, se trezeste fata fa-i toaleta, da-i fe, vigantol, papa, caca, afara, iar joaca iar papa, apoi cand nu speli cratiti faci un suc, splei storcator, spala babetivca, a dat papa pe jos, spal-o pe ea si tot asa si baie ...si e 9.30 la 10 cad lata ca soldatu american...stiti prea bine cum e cand n-ai ajutor noroc cu sotul meu ca ma ajuta cat poate seara si in weekend ca altfel eram dusa rau deja.

Sunt constienta ca nu e un standard dar m-a facut sa simt ca nu am fost indeajuns de responsabila si prost informata. Sincer si eu cred ca sunt informata nu excesiv da na mai una mai alta de la x, y, citesti dar cele care nu au acces nisci la internet, nu citesc carti, femeile alea cum puii mei isi cresc copii??
Sunt intrebari tampe stiu dar se invart toate in capul meu acum.

Hai ca v-am innebunit pe ziua de azi.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

http://picasaweb.google.com/kikineata

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Monicabb

Eu nu suport doctorii care aplica aceeasi reteta pentru toti copiii.

Bravooo,asta vroiam sa spun......,dar m-am pierdut in detalii...

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

kikineata, si eu pe fuga, ca am program incarcat.
DAR... multe tampenii ti-a spus femeia aia!!! Ea are in cap niste scheme care pur si simplu nu li se potrivesc tuturor copiilor. Si cheia chiar tu ai dat-o: Garga imi zambeste ca si cand eu sunt fericita doar cand te vad.
Asta e adevarul!
Nu distrofia, nu hranitul cu forta, nu laptele dat in somn, nu culcatul la 10 seara, nu desteptarea la 6 dimineata, nu olita de la 6 luni!
Sunt atatea aiureli ca nici nu stiu de unde sa incep! Cea mai mare aiureala pe care ti-a bagat-o in cap e aceeea ca tu esti o mama proasta si ca ea e o doctorita desteapta.
Si acum ce ai sa faci? Vrei sa te apuci sa o chinui pe Sara cu programul asta cazon? Pentru ce? Ce speri sa obtii? Un copil gras te-ar face mai fericita decat, repet, "Garga imi zambeste fericita"?
Nu stiu ce sa mai zic, nu vreau sa te ranesc si eu, dar parerea mea e ca gresesti daca urmezi orbeste sfaturile astea aiuristice. Mai fumeaza o tigara, mai gandeste-te, mai filtreaza, aduna-te si repeta-ti ca esti o mama buna si desteapta si normala la cap si fa ce e mai bine pentru Sara. Doctorita aia sigur nu e de referinta, are lacune mari. Pe tine te-a convins nu prin cea ce ti-a spus, ci prin felul in care ti-a spus, pentru ca in primul rand ti-a zdruncinat increderea in tine ca mama, apoi pentru ca ti-a debitat totul foarte categorica si sigura pe ea, in asa fel incat a parut ca stie despre ce vorbeste.
Da, Sara ca orice copil are nevoie de o structura, de un program organizat, de o rutina, dar nu de rutina pe care ti-a prescris-o ea. Pentru numele lui Dumnezeu, copiii sunt atat de diferiti, iar toate recomandarile trebuie sa fie flexibile, nu exista program batut in cuie ci doar recomandari.

Lavinia, e randul tau Pneumonia nu se face din cauza curentului, nici din cauza frigului, nici din lipsa caciulitei, sau a vestei sau a paltonului. La fel e valabil cu racelile. Sau cu rosu in gat, otitele, etc. Pentru orice boala de tipul asta e nevoie de cativa virusi sau bacterii. Da, un copil se poate imbolnavi pentru ca vine in contact cu cineva care e bolnav, dar nu se poate imbplnavi din cauza ca e transpirat.
Concluzia? Nu e vina ta pentru boala lui Mihaita, iar daca familia socrilor insinueaza altceva spune-le ca habar nu au! Si capul sus si pietu'nainte, esti o mama buna si normala.

kokorina la rand meninigita nu se face din cauza palariei ude. Ca siroia apa e una, dar metoda asta de racorire nu e de nemaiauzit. O practica si organismul nostru atunci cand transpira. De e transpiram cand e cald? Ca sa ne racorim. Pielea umeda se racoreste mai bine decat pielea uscata. Iar pentru meningita e nevoie de virusi sau bacterii, cum a spus si ruxandra. Hai sa te pup .

Gata, nu va mai plictisesc, fug la copii.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Donia

si eu pe fuga, ca am program incarcat.

...pai noi nu facem parte din programul tau incarcat? nu ne pupi,nu nimic...,fugi si noi cind te mai vedem?...chiar nu ti-e dor de noi?
ma gindeam la tine zilele trecute...,tu nu ai nopti albe?...,zile fara papica...,zile cu miriieli cit sa te scoata din ale tale?...sau mai bine zis...Cristinel cum mai este?Pupam Roxana,domnisoara frumoasa

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Oana,
va puuupam cu drag,ne-a fost dor de voi,frumoaselor...La Multi Ani,sotului tau,cum ati petrecut?Veniti vineri la intilneala?
Mirona,
ce program de poze ascundeti voim,pe acolo...,vreau si eu...,te rog...

Oana,Tudor,sa traiti sa cresteti mari si fericiti

Marani,
ti-ai schimbat look-ul...,mai ,mai...,nuante de albastru...
Yagmur,
felicitari pentru noua tunsoare...,puuupam pe Luca frumuselul

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Kikineata, te rog nu mai plange!

Nu vreau sa zic nimic rau de pediatra, dar nu inseamna neaparat ca e buna daca te-a intrebat cate-n luna si-n stele. Mie mi se pare normal sa se intereseze de istoricul familiei la primele consultatii. Doctorita puilor mei a facut lucrul acesta, dar fara sa-mi streseze copiii lasandu-i sa planga la consultatii.

Iti spun cate ceva din experienta cu bebeii mei. Nu ca eu as fi procedat perfect, dar am avut ok de la doctor si bursucii s-au dezvoltat bine.
- Ioana mea a avut la 1 an 9 kg si jumatate si a tinut-o tot asa inca vreo 2 luni. Iti dai seama ca in nici un caz la 9 luni nu avea 9 kg, chiar daca era inaltuta. Victor a depasit aceasta greutate de mult. De Maria nu-mi amintesc, dar nu era ca nici unul. Dar asta nu inseamna ca nu au fost bine toti trei. Iar la faza cu 3 feluri de mancare... nici grasu' meu nu poate inghiti atat :).
- Olita la 6 luni? De ce trebuie sa te grabesti asa? Stiu ca sunt mamici care-si pun copiii pe olita devreme, si poate chiar le intra in reflex, dar asta nu e obligatie. Fetele mele au inceput operatiunea olita cam pe la 2 ani (Ioana vreo 2 luni mai tarziu) cand au si renuntat la pampersi. Si erau mamici care se mirau ca au scapat asa de repede de pampersi. Ba chiar aici pe forum am citit ca in straintate copiii sunt lasati pana mai tarziu cu scutec. Nu ca ar fi bine sau rau, dar nu e obligatoriu sa incepi la 6 luni.

In fine... nu vreau sa insist cu exemple personale, dar nu te necaji atat pentru ca o doctorita vrea sa arate cat de grozava este. Scuze, dar asta e parerea mea!

Sara cea fericita si mamica grijulie

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by Mirona
Am mai citit si pe net - cica se da la copilutii cu grasime generoasa - pentru a echilibra balanta oase - grasime; am mai vb si cu Raluca si zicea de prima intrebare a pediatrei - "transpira mult la capshor?" ... si tot nu m-am hotarat - noi categoria pana - transpirate nu suntem ... mai reflectam, mai reflectam.

dbunny am scris cum a reactionat Kara la conopida - in prima zi i-am pus iaurt si nu a papat prea cu pofta - a doua zi i-am dat fara iaurt si parca a papat mai bine. Reteta (cu toate drepturile de autor pentru Diana) cam asa:
quote:
fierb bine conopida desfacuta buchetele (in apa cu un pic de sare); separat fac un sos din smantana, lapte, galbenus, 1 lingurita de faina alba; intr-un vas de yena tapetat cu un pic de unt asez buchetelele de conopida, torn peste ele sosul pregatit si dau la cuptor pana se face galben-aurie (15-20 min), verific sa fie bine facut oul. blenduiesc o portie cu cateva lingurite de iaurt simplu (napolact numa bun). restul o las in vasul de yena la frigider.

cu balonarile - le rezolvam cu sabsimplex.

Miro

Miro si noi cred ca avem lipsa de calciu, pur si simplu i se rup unghiile si de la maini si de la picioare...si transpiram la capshor mult ! asta de cand eram mici mici. pediatrul a zis ca daca inca bea 500ml lapte pe zi, ii este acoperita nevoia, dar nu m-a convins...500 si la unul de 9 kile si la unul de 10 si la unul de 11...deh...500 la 9 luni..
Mersi de reteta,eu reteta asta o faceam pt mine, si adaugam si cartof fiert si dat totul la cuptor cu cascaval sau smantana deasupra..
Is convinsa ca lui Dani o sa-i placa, dar nu-s prea sigura daca tre sa-i dau ou. Numa ce-am inceput cu juma de galbenus de ou fiert tot la 3 zile.... Voi de la ce carsta papati ou? si in ce cantitati ?
A inceput cineva sa dea carne de miel copilului ?
Kikineata capul sus! (nu poti schimba pediatra asta asa de profesionala?) Eu am schimbat vreo 2 privati pana m-am hotarat ca cel mai mult imi placea cel de la stat. Gratis superdelicat omul, cu copii de varsta lui Daniel...stie exact prin ce trec cand copilul meu nu papa sau are eruptii de la caldura, sau balonari...
Tocmai am vazut albumul cu poze de la 9 luni ale fetitei tale... Eu n-o vad slabuta.Dupa descrierile `convorbirii` cu idioata aia ma asteptam sa vad un bebelus uscat in picioare, dar nici vorba, e dragutica foc, n-are expresie de copil bolnav, pare vesela...unde-i problemo ?
Donia salutari di la noi din sat! ca de mult nu te-am cetit
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput