Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (74)
Raspunsuri - Pagina 12
marani spune:
Salutare fetelor,
Nu intentionam sa scriu ca-s obosita tare, dar o fac c-o vazui pe KIKINEATA necajita; mai, nu stiu ce ati discutat voi in cabinet, nu mi se pare deloc ok sa te dea afara eu una imi bagam picioarele si plecam; in alta ordine de idei, Sara Maria e bine, imi spuneai ca papa bine, ce dracu ti-a zis femeia aia? esti o mama minunata, ai simtit asta de foarte multe ori si tre sa simti si acu. Scrie te rog ce ati discutat, ce te-a sfatuit. Uite sa treaca si de 3 ori daca te mai aud vb prostii.
Ajutati-o pe Sonia
ziggy spune:
Kikineata, ce poate fi asa de rau? Haide, te rugam sa te linistesti caci eu cred ca esti o buna mama si iti ingrijesti copilul cum crezi ca este mai bine. Intr-adevar cu cat stii mai multe ai impresia ca stii mai putin, dar daca nu noi cele care frecventam acest forum nu suntem informate, atunci cine? Si tot timpul vor exista aspecte in cresterea copilului pe care le aflam mai tarziu sau uneori niciodata. Acest lucru nu ne face mai rele, ci dimpotriva daca dorim sa ne informam acesta este un lucru bun.
poze calin
Calin (5.12.2006)
marani spune:
daca tot m-am apucat de scris, sa continui:
TUDOR de DANITA!
OANA de DIA!
OANACAT, iti sunt datoare cu un mail, promit in seara asta sa-ti trimit, mailuri nu trimit decat seara iar in ultimul timp am fost tare data peste cap. Ma bucur ca Nico papa bine, Doamne-ajuta s-o tina tot asa!
DIANARUS, imi pare rau pt trezirile dese noaptea. La fel patesc si eu, numai la prostii ma gandesc, n-as vrea sa ma culc pe-o ureche si sa-mi zic ca de la dintii, dar n-am nici certitudinea ca e de la dinti agitatia. Acum 2 nopti din ora in ora s-a trezit, nu-mi venea sa cred, am adormit in picioare plimband-o si m-am izbit de-un corp pe care sedea candva televizorul. Am avut in trecut episoade in care am fost somnambula, probabil de aia m-a tinut sa merg dormind. Azi-noapte mai bine fu, dar tot 3-5 treziri - astea-s noptile bune.
Am vb cu medicul sa-i fac analiza scaunului si urinei. 20.000 de intrebari mi-a pus - dc sa-i fac. In fine, maine ducem la laborator urina de peste noapte, ce va fi probabil recoltata intr-o punga sterila luata cu chiu cu vai din spital ca farmaciile la noi sunt sarace tare, nu au auzit de asa ceva.
LAURA, tu ziceai de viermi? mi-ai dat de gandit, pe bune....Si a mea fata se scarpina la nas, dar cand e somnoroasa sau se enerveaza.
Ajutati-o pe Sonia
Laura13 spune:
salutari mamici!
multumesc celor care au intrebat de puiutul meu. azi a fost bine, prima zi de lasat singur cu bona acasa. l-a culcat ea, cu 60ml de laptic cum o invatasem insa surpriza..... a dormit dani 1h1/2. niciodata nu a dormit atat de mult dimineata. drept urmare abia acum l-am asezat pt somnul de pranz. cand am ajuns era bine, nu plangea sau mai stiu eu ce, in schimb cand m-a vazut..... BUCURIE MAXIMA, ceva de genul asta . iritatia de la fundulet vad ca a mai dat inapoi, cu o cura de bepanten. macar nu s-a mai extins si nici nu mai e atat de rosu. sper sa treaca de tot. de papat.....cam tot la greva foamei, dar un pic mai atenuata, adica a papat fructele dimineata, dar la pranz......mai greu. ma rog, a mancat ceva asa ca nu ma mai plang.
kikineata vad ca au sarit deja fetele, eu ce sa mai zic.....decat ca sunt de acord cu parerea lor si tb sa recunosc ca m-ai facut ffff curioara, de unde a tras doctorita aceasta concluzie "inteleapta". asa ca treci pe aici si descarca-te!
dianarus alaturi de tot respectul meu ca inca mai rezisti. bravo! si multa multa sanatate puiutilor, ai dreptate.... e mai importanta decat orice!
lavinia plimbaretul felicitari si multumesc din suflet pt lamuriri. deci nu e candidoza!
miro tocmai am vb cu lorym, nu o mai doare sanul, a papt rianna tot tot, pana s-a simtit si lory bine! in schimb rianna a adormit azi noapte la 1, s-a trezit la 5.30, asa ca iti dai seama cam cum e de obosita lory.
marani mie mi-a spus pediatra ca e improbabil la varsta asta si cu alimentatia lor sa faca viermi. dar daca asa te vei simti mai bine, fugi la analize!
dianocica cum se mai simte d???? maseaua a trecut???? hai....baga-ma si pe mine in seama
fatima bine ai revenit! ai renuntat la mare??????? trebuia sa imi dai mie biletul felicitari pt examene!!! va dulce
fug sa pap si eu ceva, ca pana acum nu am servit nimic si mi s-a lipit stomacul de spate!
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
kikineata spune:
Pfui Doamne, nici nu stiu cum sa incep ca am plans toata dimineata, am plans si la mesajele voastre, am plans si ca Sara a papat doar 80 gr de piure la pranz, ma ustura ochii, ma doare capul,...am mancat mult unt, cascaval, sunca presata, am baut cred 4 cafele, am fumat ca in facultate ...adica enorm.
Acum zece minute m-a sunat dr., mai sunase de 2 ori da n-am raspuns ca nu stiam cine-i. Inca un punct in plus pt. ea din partea mea ..stiu ca poate multe nu-mi dati dreptate dar pt. mine arata interes totusi din partea ei...s-a scuzat ca nu si-a pierdut niciodata cumpatul, ca la ea de aia e 1 ora consultatia nu ca la alte cabinete 20-30 min ca sa poata face bine copiilor. M arog parca mi-am mai revenit...a ramas sa ma duc la ea sa continuam discutia...ca mie..ori sunt vaca mi se pare ca femeia chiar stia ce vorbea daca nu in totalitate cel putin 75% si a aratat f mult interes fata de Sara...ca nimeni pana acum...cu intrebari inca din perioada sarcinii...pan in prezent.
Ma rog noi ne-am muata de la un centru medical la altul si am zis sa merg pt. control rutina (cum eram obisnuita se uita 10 min la ea tac-pac si gata) si luat in evidenta la noul centru.
Cand vad ca femeia ma ia cu intrebari...eu zic dna hai s-o ascultati la inima intai ca e adormita si de obicei plange la medic si ea e tahicardica si a avut aritmie si sa nu planga cand o ascultati...ea ca trebe intati sa-i afle istoricul
In fine dupa 30 min mica mea deja era iritata, somnolenta , nerabdatoare...insist iar...va rog sa o controlati acum sa iasa sotul cu ea afara sa doarma si apoi discutati cu mine.
Deja povestisem de nastere, perioada de sarcina, dupa nastere, a vazut dosarul ei...o controleaza nici nu a atins-o si incepe sa planga...cica ar fi auzit 2 extrasistole doar (batai aiurea) la inima pe un plans isteric dar astea le are orice om cand plane...a ascultat-o iar eu nu stiam cum s-o calmez, ba o hartie, ba suzi ba zanganitoare si pe buna dreptate femeia nu auzea ritmul inimii si mi-a zis sa nu ma mai joc cu ea...a plans pana mai sa vomite minunatele fructe 100 gr. mancate la ora 8 dim. Final a zis ca nu a auzit nimic nici suflu, nici extrasistole si ca are ritm normal si nu e tahicardica avea 100 - 120 batai/min iar pe plans isteric doar 130. Asta e bine.
Ma cam pierd in detalii da atata e talentul meu narativ!
S-a uita la putica cica e bine, normal ca e bine ca se lipise iar acolo si mi-am luat inima in dinti si am dezlipit-o eu cu mana acu cateva zile ca iar se lipise acolo...v-am zis ca suspectez o noua infectie urinara, fontanela ca cica nu e mica ci 1,5 pe 2,5 si e nebun cine a zis sa intrerup mai de mult vigantol si f bine ca am continuat, ca e distrofica adica f slaba tb sa aiba minim 9 kg la varsta asta si are doar 7.300. Ca e bine psihomotor un pic inainte.
A controlat-o a aintors-o era terminata de plans. a iesit fara cu sotul meu si nu a adormit inca jum de ora pan n-am venit eu.
In tot acest timp ea ma intreba cate ceva eu raspundeam sau pur si simplu cand amintea ceva eu spuneam cum am facut eu...o deranja vadit ca nu-si poate continua pledoaria si eu vaca o tot intrerupeam. Dar mi s-a parut ca spune atat de multe lucruri de care eu eram paralela si nimeni nu mi-a spus niciodata de ele.
Punctul culminant a fost alimentatia. Refuzul laptelui de la 5 luni, cine m-a pus sa-i dau antibiotic Zinnat ca de aia s-a dat copilul peste cap ca e cel mai toxic...
I-am zis ca nu vrea lapte deloc decat mascat in frcute sau decat cereale cu lapte =inclus. Bai era contrariata total. Mi-a tot zis ca timpul a expirat si ca tre sa revin eu tot o intrebam dar ea intre timp scria meniul.
ora 6 - lapte 210 (femeie esti nebuna ea nu vrea lapte scoate bibe ...ea ca sa-i dau in somn..eu nu vrea nici in somn, ea doamna ma ascultati si daca faceti cum zic eu o sa vrea...si daca nu vrea?..ea: o lasati nemancat pan la 10 cand dati doar fructe; pai si daca plange? pai dai suzi, o plimbi..nu-i dai mancare pan la 10.....cam asa decurgea discutia)
ora 10 - fructe - 150 doar cu branza de vaci....gresit cu cereale ..asa a zis si a persista in ideea ca eu sunt cam nestiutoare si pe buna dreptate zic eu ca aproape in tot meniul zilnic i-am facut mesele ai sa nu mai perceapa gustul clar al alimetelor...adica amestecat legume cu iaurt sau legume cu fructe ...a zis ca e o tampenie si ca sa nu continui asa
ora 14 - 3 feluri: 100 gr supa, ciorba crema (nu ulei doar unt sau smantana cat o lingurita)+100 gr felul 2 (ciulalama, piure, pilaf, spanac cu ou, dovlecei umpluti...mama ce m-a certat ca n-am facut ciulala, dovlecei...ca tin copilul nemancat si ca cele care dau lapte in loc de mancare solida nu se dezvolta copiii normal dpdv intelectual...i-am zis femeie cum sa-i dau lapte daca nu vrea...ea abia mananca 100 de piure un' sa bag 3 feluri???) =30 ml suc prospat fructe+ 30 ml apa...frate da cu exactiate cantitatile..nebuniue..ma biusea deja plansul ca nu gatesc ce trebe la copil...ca tin copilu flamand)
ora 18 - iaurt 15- - 170 cu 2 lingurite de cereale...cereale doar faina de orez simplu sau nestle porumb, orez, tapioca...ca alea cu fructe nu-s bune..eu doamna da nu vrea..ea daca faceti cum zic eu o sa manance daca nu nu si cu asta basta, mi-a dat hartiile pe care a notata si mai ca m-a dat afara ca a trecut cu 20 min peste timp si omul cu copilu asteaprta la usa... si ca am facut greseli si iesim afara din cabinet si-mi arata baietelul ce urma si-mi zice"uite vezi eu l-am crescut uite-l cum arata"...arata bine normal avea vreo 6 ani...era urias pe langa Sara.
ora 21.30 baie...eu zic da ea face baie la 8 ca la 9 deja doarme...ca nu-i normal ca s-o plimb, sa ma joc sa nu doarma...of Doamne
ora 22 Lapte 210 + 9 lingurite de cereale simple...gaia sa ma ia cand o manca Sara atat cred ca ridic si o biserica daca vad asta...pe bune e un meniu ...of Doamne da-mi putere sa depasesc toate nelamuririle mele!!!
S-o pun pe olita c atb s-o pun de la 6 luni, eu ca nu vrea am pus-o la 9 luni si n-am insistat...ea s-o tin in brate cand e pe olita....
imi plezneste capul, n-am scris f. coerent...mai scriu daca ma intrebati ca deja mi s-a rupt filmul...
Ideea e ca am facut greseli de alimentatie, amestecaturi fructe+ legume sau altele si am pervertit gustul fetitei... ca am gresit ca tb sa-i dau in somn si ca e prostie ca eu zic ca copilul meu e destept ca nu vrea sa traga din bibe cand doarme....mai vorbim, da???
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
http://picasaweb.google.com/kikineata
danutz spune:
Kikineata, asa pe scurt ca-s grabita rau!
Pediatra aia e cam cazona si probabil doreste ca noi sa ne formam copiii in acelasi spirit!!!
Pai daca Sara nu vrea lapte tu ce sa-i faci?!!! Sa-l injectezi cu seringa?
Greutatea...pai pediatrul meu a zis ca Rares la 9kile si ceva e la greutatea unui copil de 1 an. Deci 7 kile si ceva e greutatea normala a unui copil de 9 luni. Tinand cont ca e si fetita...eu nu red ca Sara e chiar asa de slaba...
Dau dreptate la faza cu amestecatul mancarii, intr-adevar asa nu are cum sa simta gustul la legume/fructe
Dau dreptate la faza cu olita, dar cred totusi ca 6 luni e cam devreme. Bagat la cap si voi incerca si eu cu Rares sa-l pun pe olita curand.
Cu programul iar cred ca e fortat. Eventual poti incerca sa-i decalezi baita cu o juma de ora pt inceput. Eu am incercat si nu am reusit decat sa-i dau programul peste cap. Cand am trecut la programul de scos afara de la ora 7 la 9 seara, a functionat cu baita la 9 si papa la 9.20. Dar niciodata nu am putut sa-l tin treaz pana la 10!!! Si daca pediatra vrea ca tu sa-i dai papa la 10 seara si la 6 dimineata...inseamna ca saracu copil nu doarme decat 8 ore?!!! Foarte putin... din cate stiu eu la 9-10 luni ar trebui sa doarma in medie 10 ore /noapte.
Tu normal ca vei face ce consideri tu ca e bine pentru copilul tau. In nici intr-un caz nu esti o mama rea fiindca pana acum nu ai ascultat de pediatra sefa!!! Dar eu, cu mintea mea logica de fecioara vad neste chestii slabe in programul mneaei:
-ce faci cu laptele ca Sara nu prea vrea. Inseamna ca masa de dimineata si seara sa le sariti si sa o lasi sa urle de foame sau sa le inlocuiti
-ce te faci daca ea nu POATE sa pape nici in ruptul capului 3 feluri la pranz?!!!
-ce faci daca ea la ora 9 seara a picat lata pe plantatie...Baia si masa de seara cade din schema!!!
-daca doarme dimineata mai mult de 6...s-a cam dus programul pe toata ziua...sau trebuie sa o trezesti fortat din somn ca sa-i dai LAPTELE pe care oricum nu-l vrea!!!
In tot cazul, eu una sunt foarte curioasa, si te rog din suflet sa ne tii la curent!
Va ca tre sa fug...mai revin daca mai pot!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
kikineata spune:
Marani, Sara nu mai papa bine de mult de vreo 3 sapt. Are 4 mese care decurg prost: dim cam 100 e caz fericit, apoi 150 din care 100 leg sau 120 si restul fructe, iaurt cu fructe vreo 100 - 150 si seara e bine cereale cu lapte 150 + 50 iaurt...ma rog bine pt mine ca pt. altii e naspa.
mi-am mai amintit:
- nu tb sa incep cu cereale chiar daca era slaba ca e o prostie ce-am facut
- ca cerealele humana (si toate cele care au fructe)care le folosesc eu cu fructe sunt nasoale
- ceva de bine cica: am vazut si eu ne dau dintii curand ca locurile de jos sunt inrosite si umflate....sa vedem ca mi-au mai zis unii dr ca dadeau pe la 5 luni si tooooooooooottttt astept
- asta mi-a placut cel mai tare...da doamna e fff bine copilu...doar ca nu mananca~!!!!!!!!!!!
Sa nu va suparati ca scriu asa sec si incoerent da nu mai pot. Vbti de oboseala ...ma simt sfarsita...mi-e somn mereu...am calculat cred ca am vreo 1000 de ore se somn de recuperat...
Eu sunt trista si Garga imi zambeste ca si cum mami eu sunt fericita doar cand te vad. Intradevar e cam maraita de vreo 2 - 3 sapt de cand mananca si prost. M-am saturat sa dau vina pe dinti...asa ca o sa caut buba in alta parte.
kikineata spune:
Da Danutz, asa mi-a spus sa o trezesc la 6 dim pt. lapte sau sa i-l dau in somn, i-am spus ca stiu ca va dezvolta un comportament alimentar urat pe viitor si a zis ca spun tampenii.. ca e mai bine ca nu mananca acum sau sa manance in somn. Incercasem de vreo doua ori atund=ci cand nu-mi dadeam seama ca ea de fapt cand se trez la 4 -5 -6 nu mai vroia laptele eu eram obisnuita sa pape mai ales dimineata, seara mai facea figuri si am insistat pana am vazut caea nu vrea de fapt deloc din bibe nimic. Problema e ca Sara nu vrea bibe si pace eu si suc dau la lingurita...noroc ca bea apa +suc hipp ca ce ma faceam cu lichidele Doamne! I-am zis ca pot sa-i dau lapte cu seringa si a zis da-i cu seringa...hey la 6 dimineata copilu abia isi tine ochii deschisi....dar va tin la curent cu turul de forta sper sa nu o iau razna.
dandusa spune:
KIKI,
draga mea...,cred ca ai fost la pediatra "mea" ,nu-mi spune ca are cabinet la Titan...,ca inebunbesc...,tigarea si-a aprins-o?Bai nene...,tu meriti bataita...,nu vreau sa te supar...,da' sa mor daca nu ti-as tage vreo doua la kuru' gol...
Cine zice ca "aceasta" este cea mai buna...si ca sfaturile ei sint cele mai bune?...Doar ca te-a tinut atita timp in cabinet si te-a intrebat despre bunici ,satrabunici...,este cea mai buna?!?...
Sa mor daca nu o dadeam eu afara pe ea...,pai ce-nseamna asta domnule?...Si-a gresit meseria...,mai bine se facea comandant de batalion disciplinar...,pai daca Sara nu vrea lapte...,cum sa-i dai asa...,peste noapte 210 ml DE LAPTE!!!?...,pai nu vezi ca-i nebuna ,femeia?...,pai daca Sara nu papa mai mult de 150 ml de mincarica la prinz...,cum naiba sa-i dai asa...,peste noapte 3 FELURI!!! de mincare?!?Pai tu chiar nu vezi ca femeia este dusa?...
Cum sa aibe cel putin 9 kg,greutatea normala?...,cum?...asta-i ritmul...si asta-i marfa...,NU SE PUNE,FRATEEE!!!,nu se pune...,ca doar n-a avut tot timpul perioade cu "nu maninca"...
Crinuta este nascuta pe 1.11 si are 7400g...,cum ti se pare?...si in perioada asta pot spune ca maninca mai bine...,da ce sa fac...,daca nu se pune?...Ii fac mese diversificate cu de toate...,cele permise...,binenteles...,da' NU MANINCA TOOOTTT!!!in medie tot ca si Sara,maninca...
Si cu cerealele...,sa nu uiti s-o intrebi...,de ce nu sint bune cele cu fructe...si apoi de ce ai gresit dindu-i cereale la inceputul diversificarii...,ca si eu am facut la fel!!!...,altfel cum ajuti copilul sa ia in greutate???,cu fructe???,ca altceva nu este permis la o virsta asa frageda...Noi am inceput la 4 1/2,pe acelasi motiv...,ca nu lua in greutate...si tot cu cereale...,deci...,cum ar fi trebuit procedat?
Eu zic sa-i ceri reteta de a face copilul sa pape...,ca doar se vede treaba ca le stie pe toate...,iar faza cu monologul ma enerveaza teribil...Pai daca ai ceva de comentat pe seama celor spuse...si daca nu spui atunci...,normal ca uiti...,de ce puii mei sa nu ai voie sa vorbesti...,da' cine-i madam?...aaaa,am uitat comandat de bataloin disciplinar...
Si faza cu olita...,m-a dat pe spate...,Crinuta la 6 luni nu statea foarte bine in fund...,cum puii mei s-o pun la olita...???si de ce sa ma grabesc...,eu asta nu inteleg!!!Care-i combinatia???Din ce stiu eu copii spun mama,tata,papa,baba la inceput si apoi mama-kk...sau mama-pishu'...,pai chinui copilul pe olita...,ca sa economisesc pampersi...,pentru ca ea nu poate sa invete in 2-3-4 luni cum sa spuna ca vrea la oala...si atunci care-i scopul acestei invataturi???Intreab-o...,serios...,intreab-o...
Sincer iti spun ca nu sint de acord cu tratamentul aplicat...si in plus...,nu asta-i metoda de a face mama sa invete sau sa asculte...Trebuie s-o ajuti...,nu sa te "ratoi" la ea...,sau sa-i dai impresia ca a gresit ...si ca uite ce i-a facut copilului...,bai nene...,m-am enervat teribil...,crede-ma...si mai mult ca stiu cit suferi tu...si cit ai plins din aceasta cauza...NU MI SE PARE CA AI MOTIV DE SUPARARE...,eu zic sa mergi la alta dr...
Te-a impresionat ca te-a sunat?!?...offf.,esti prea draguta si educata...,dar iti spun eu de ce te-a sunat...,ori esti amica nu stiu cui...,care ii este pacient...,ori ii este frica sa n-o reclami...,la balamuc cu ea...,sa mor daca nu m-am enervat...
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Mindrete de Crinuta
Monicabb spune:
Hai mai Kikineata! Ma bag si eu in seama! In Capraru scrie (probabil ai citit dar mai zic o data) ca la un an fetele au in medie 9100-9300 g dar deviatiile de plus sau minus 700-900 g se apreciaza ca normale. Probabil Sara va avea greutatea asta la 1 an. Ea zicea cel putin 9000 g la noua luni! Hai sa fim seriosi! Tu cum erai copil? Imi amintesc ca povesteai ca la un moment dat erai kikineata rau!
Linisteste-te!!!
Analize ceva ii mai faci?
Ai gresit chiar asa tot? Doamne iarta-ma, eu nici nu as mai fi ascultat-o! Vad ca saraca femeie are intentii bune, dar ale tale cum sunt?!
Eu zic ca tu ai facut imposibilul in a o hrani bine pe Saran conditiile in care ea nu vrea lapte! Si nu mi se pare deloc ca esti o mama dezinformata! Stii multe lucruri de care eu una chiar n-am habar!
Eu nu suport doctorii care aplica aceeasi reteta pentru toti copiii.
Nu te mai poti duce inca o data la Capraru sa te linistesti? Nu mi se pare in regula sa te intorci in halul asta de la un doctor de parca copilul tau ar avea cine stie ce boala grava. Si asa ati trecut (cu bine din fericire) prin multe. De abia te linistisei. Si probabil ca Sara chiar este suparata din cauza dintilor.
Asa si doctorita Dandusei. Auzi, laptele ei nu a fost bun de la inceput. Ha?! De unde si pana unde.
Mi se par niste chestii...
Hai treci la joaca cu Sara!
Monica, mama lui Dragos (6 decembrie 2006)