***LA REDOUTE(47)***

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

am trimis mesajul tradus de Ovidiu si iata mailul de confirmare de la ei:
"Bonjour Mme Daniela Costea,

Votre message vient d'être envoyé à notre Service Relation Client,
nous traiterons celui-ci dans les plus brefs délais.
Un numéro de dossier relatif à cette demande vous a été attribué : [951004-1188405996]
Gardez-le précieusement, il nous permettra d'en assurer le suivi.
Notre réponse vous parviendra à l'adresse suivante : danicostea2004@yahoo.com
Merci de votre confiance.
Julie Areski,
Responsable relation client
du site www.laredoute.fr "

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Pt fetele care au probleme cu BRD-ul

Sunt o banca de toata ; avem un credit la ei si am fost raportati de mai multe ori in CRB desi ne-am platit toate ratele la timp. Sotul meu s-a tot certat cu ei.

Sfat de la sotul meu pt voi: tipele de la ghiseu sau de la tel-verde, relatii clienti, etc, habar n-au pe ce lume traiesc. Mai bine scrieti-le pe site la sectiunea reclamatii; se pare ca acele reclamatii ajung direct in centrala, la nivele mai "inalte" la care lumea stie cum functioneaza lucrurile in banca.

------------
Am primit si eu cec pt comanda anulata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ovidiu_D spune:

Io nu i-am zis tipului ca am primit cec. Se pare ca e nevoie doar de dovada ca au trimis banii nu si ca i-am primit.
Ovidiu, chiar asa e?

De asta nu am auzit pana acum - sa trimita drept Refund cecuri ...sigur e o carpeala tipic "latina"..Sincer nu stiu dar voi intreba si in cel mai scurt timp posibil.

Ceea ce as vrea sa aflu cat mai corect posibil este care sunt dezavantajele incasarii cecului.
1) Cecul poate fi incasat de la orice banca?
2) Ce procent/ suma reprezinta incasarea lui?
3) In cat timp sunt banii efectiv disponibili de la cererea de incasare a cecului?
4) A incasat careva dintre dumneavoastra pana acum vreunul dintre cecuri?

Chiar e ceva nou, timp de doi ani de zile nu am auzit de o asemenea metoda in industria refuzurilor de plata ca sa o numesc asa daca imi permiteti.

Multumesc,
Ovidiu Daianu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

[quote]Originally posted by Ovidiu_D
Ceea ce as vrea sa aflu cat mai corect posibil este care sunt dezavantajele incasarii cecului.
nu, poate fi incasat de la bancile care au chef sa faca asta; tata a intrebat la brd si l-au refuzat
un procent mic dar nu mai putin de X (1.5% dar nu mai putin de 5-10-15 euro)
3) In cat timp sunt banii efectiv disponibili de la cererea de incasare a cecului?
pana la 75 zile (bcr)

nu, eu nu vreau sa incasez dar m-am interesat de costuri in cazul in care voi fi nevoita in final.

aceeasi dilema o am si eu; daca ma mai ajuta banca sa fac refuz la plata din moment ce m-au anuntat ca voi primi banii inapoi si a ajuns si cecul. sa vedem daca apare vreun raspuns de la forurile pe unde s-au facut plangeri.

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by lavi02

Sunt o banca de toata ; avem un credit la ei si am fost raportati de mai multe ori in CRB desi ne-am platit toate ratele la timp. Sotul meu s-a tot certat cu ei.

Sfat de la sotul meu pt voi: tipele de la ghiseu sau de la tel-verde, relatii clienti, etc, habar n-au pe ce lume traiesc. Mai bine scrieti-le pe site la sectiunea reclamatii; se pare ca acele reclamatii ajung direct in centrala, la nivele mai "inalte" la care lumea stie cum functioneaza lucrurile in banca.

Ati incercat sa ii raportati la ANPC ? au un manual pentru protectia consumatorului aici. De unul singur sunt constient ca nu poti rezolva mare lucru insa atunci cand "se duce vorba" nici cele mai mari companii nu pot rezista in fata nemultumirilor clientilor. http://www.anpc.ro/anpcro/index.php?option=com_content&task=section&id=7&Itemid=49

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by unboticutz

[quote]Originally posted by Ovidiu_D
nu, poate fi incasat de la bancile care au chef sa faca asta; tata a intrebat la brd si l-au refuzat
--->>>In acest caz mergeti pe refuz de plata si nu incasati cecul, motivatia dumneavoastra ar trebui sa fie RETURNARE INCOMPLETA A BANILOR PRIN CEC si EU NU AM PLATIT PRIN CEC CI PRIN CARD DECI NU MA INTERESEAZA CECUL. Va voi ajuta sa traducem in orice limba vor dumnealor mesajul. Inclusiv in franceza si imi pregatesc resurse pentru asta!
un procent mic dar nu mai putin de X (1.5% dar nu mai putin de 5-10-15 euro)
--->>> Ceea ce spuneam - Refund incomplet.
pana la 75 zile (bcr)
Teoretic in Romania vad ca e 45 de zile in caz de chargeback - deci nu e normal. Intr-un caz extrem se poate merge pe un litigiu comun adresat Curtii Europene de Justitie. http://en.wikipedia.org/wiki/European_Court_of_Justice
Iata aici si in limba romana: http://curia.europa.eu/ro/instit/services/index.htm

nu, eu nu vreau sa incasez dar m-am interesat de costuri in cazul in care voi fi nevoita in final.
--->>> Consider ca nu va fi cazul, mergeti pe refuz la plata si incercati sa determinati si cat timp e valabil cecul. Nu imi vine sa cred ce grad de imbecilitate cu 75 de zile pentru un cec...Pai sa le creasca frauda garla..in 75 de zile un fraudulent face inconjurul Pamantului cu banii de pe un cec care in a 75-a zi se dovedeste fals..

aceeasi dilema o am si eu; daca ma mai ajuta banca sa fac refuz la plata din moment ce m-au anuntat ca voi primi banii inapoi si a ajuns si cecul. sa vedem daca apare vreun raspuns de la forurile pe unde s-au facut plangeri.

Repet, Ambasada si concurenta nu vor rezolva mare lucru. Mi se pare mai potrivit sa actionam prin refuz de plata si eventual sa compunem un mail tradus in Romana, Engleza (asta o fac eu foarte rapid) si Franceza si sa le inaintam proces la Curtea Europeana de Justitie...Sa vedem atunci unde e tocmeala cu cecuri cu tot cand vorbeste legea..
Ovidiu Daianu

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Curtea Europeana de Justitie

Prima pagina a acestui for care deserveste litigiile cetatenilor sai printre care daca nu ma insel facem si noi parte se gaseste aici.

Asta pentru ca nu se poate renunta si pentru ca un comportament degradant si umilitor este in contradictie cu drepturile omului.

Mai exact Articolul 6 - “Fiecare om are dreptul s#259; i se recunoasc#259; pretutindeni personalitatea juridic#259;.”

Si mai interesant “Articolul 17
1. Orice persoan#259; are dreptul la proprietate, atît singur#259;, cît #537;i în asocia#539;ie cu al#539;ii.
2. Nimeni nu poate fi lipsit în mod arbitrar de proprietatea sa.” iar bunurile platite de catre dumneavoastra companiei La Redoutte sunt proprietatea dumneavoastra.

Intr-o exprimare foarte frumoasa iata si “Articolul 19
[...]

www.daianu.ro/?p=53" target="_blank">http://www.daianu.ro/?p=53
[url="ovidiu.daianu@gmail.com]link text

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

quote:
Originally posted by lavi02

------------
Am primit si eu cec pt comanda anulata.

DE unde stii ca ati fost raportati?

PS: ca e de toata jena m-am convins de cand am incheiat creditul Si de atunci mi-o tot dovedesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Ovidiu eu urmeaza sa incasez 2 cecuri de la BCR (e vorba despre niste comenzi nesosite din mai sau iunie, cred).
Comisionul difera de la banca la banca. La Raiffeisen e de minim 10 euro, la BCR e de 6 euro.
Banii sunt incasati la BCR dupa 75 zile, la cursul datei scadente.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Referitor la faptul ca cec-ul trimis de LR stinge litigiul, dati-mi voie sa va spun ca se pare ca nu prea e asa deoarece: LR a sistat livrarea in Romania deoarece Posta Romana nu facea treaba cum trebuie si se pierdeau colete. Acelasi lucru se poate intampla si cu cec-urile, nu-i asa? Sunt trimiteri simple pt. care nu semneaza nimeni de primire. Cel putin, asa mi s-a spus mie de la ABN AMRO. Refuzul la plata contracareaza cec-ul, atata timp cat ultimul nu este depus spre incasare la vreo banca. E ca si cum nu ar exista. Ei nu pot dovedi ca ne-au trimis cec/despagubit.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput