Tratamente balneo
Raspunsuri - Pagina 2
speranta spune:
Cornelia1172,deci tu ai avut bilet in statiunea Sovata? cate zile?
in bilet era inclus si tratamentul(pentru ca cineva mi-a spus ca tratamentul se platea separat)ai fost singura sau cu sotul,cazarea, masa cum au fost ,erai cazata la hotel,si cum e cu accesul la lac si cu plata -se plateste de cate ori intrii(si se inchide la prinz-si daca vrei sa mergi dimineata si la prinz platesti de doua ori sau lucrul asta nu e valabil pentru cei care fac tratament in statiune )cum e?
In legatura cu tampoanele cu namol se fac si la Eforie si la Techirghiol
cornelia1172 spune:
am avut bilet de 18 zile pe numele parintilor mei pensionari(de fapt au fost si ei cateva zile),am fost cu sotul dar el a folosit biletul sa intre la lac,pt.ca intr-adevar se plateste de cate ori se intra si se inchide doua ore la pranz.tratamentul era inclus in pret. am stat la Hotel Sovata de 2 ori si la Hefaistos o data.nu era lux dar era bine,mie mi-a placut.nu stiu unde se mai fac tratamente.Mancarea era foarte buna,mai ales la Hotel Sovata si la o terasa care era la parterul unei vile care tine tot de Sovata
Madalinuta spune:
Fetelor lamuriti-ma si pe mine....LA CE E BUN TRATAMENTUL CU NAMOL ?
CE PROBLEME GINECOLOGICE REZOLVA TRAT IN SOVATA/TECHIRGHIOL?
pupici
MadalinaM spune:
Acest namol intra in contact direct cu corpul, ma rog, cu acea parte a corpului?
Eu am inteles la inceput ca poti face tratamentul chiar daca nu esti cazat intr-una din cladirile sanatoriului. Pentru asta as fi vrut sa stiu cit costa tratamentul, macar aproximativ.
Jasmine spune:
MadalinaM,daca le zice "tampoane"...inteleg ca intra in contact cu anumite parti ale corpului.
Mie mi se pare oribila chestia asta.Asa mi le-am imaginat dupa ce am citit primele mesaje : ca niste penisuri hidoase facute din namol.
De-aia am zis "Brrrrr..." si repet :
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
cornelia1172 spune:
va trimit o descriere o statiunii si a tratamentelor
Oras central-nordic al Romaniei (Judetul Mures), aflat pe cursul superior al raului Tarnava Mica, in Depresiunea Praid-Sovata, la poalele dinspre sud-vest ale Muntilor Gurghiu (Carpatii Orientali), altitudine 475-530 m, 60 km est de Municipiul Targu Mures (resedinta Judetului Mures); 12.253 locuitori (la 1 iulie 1991).
Statiune cu sezon permanent, Sovata a fost mentionata pentru prima data ca loc tamaduitor intr-un document din 1597, dar abia in 1850 devine statiune balneara. Sovata este inconjurata de dealurile Cireselu (912 m), Capela (720m), Bechis (1.079 m), de Dealul Mic si Muntele de Sare si curios, dat fiind faptul ca se gaseste pe un munte de sare, este acoperita de paduri de fagi batrani, de stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi si mesteceni. Statiunea are o clima subalpina, cu veri racoroase (temperatura medie in iulie este de 18,5œC) si ierni blande (temperatura medie in ianuarie este de -3,5œC). Temperatura medie anuala este de 7,6œC , iar media anuala a precipitatiilor este de 750 mm.
Renumele Sovatei se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Alunis (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor, cu ape clorate (cu concentratie mare- de la 40 la 250 gr/litru) si sodice, prezentand fenomene heliotermale (vara, temperatura apei variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata, apa calda fiind protejata de un strat de apa proaspata provenita din raulete, care nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic). Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adancime), cel mai mare lac heliotermal, sa varieze intre 10-20œC la suprafata, 30-40œC la adancimea de 1 m, si 40-60œC la adancimea de 1,5 m.
Statiunea este indicata in principal pentru tratamentul bolilor ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica, metrosalpingita cronica, sterilitate) dar si pentru afectiuni degenerative, inflamatorii si reumatismale (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroza, poliartroza, dureri articulare, tendinite, tendimiozita, poliartrita scapulohumerala), stari posttraumatismale (dupa operatii vindecate la articulatii, muschi, oase, dupa luxatii si entorse), pentru boli ale sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele ale poliomielitei, polinevrite), tulburari endocrine (hipotiroidie, urmare unui tratament endocrinologic), boli cardiovasculare (ulceratii, acrocianoza).
Statiunea Sovata beneficiaza de dotari multiple (pentru bai calde, in cada sau bazin,cu apa minerala sarata prelevata din lacuri; pentru tratamente ginecologice si impachetari cu namol cald; bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie; saune; sali de gimnastica medicala; plaje pe malul Lacului Ursu si Lacului Alunis etc.); conditiile de cazare sunt excelente (hoteluri cum ar fi "Sovata", "Bradet", "Alunis", "Faget", "Caprioara", beneficiind in unele cazuri de baza de tratament proprie, vile, hanuri, moteluri si cabane). Posibilitatile de recreare si de practicare a sportului sunt de asemenea numeroase (un club cu sala pentru jocuri mecanice, sala de lectura, cinematograf, bazine acoperite, discoteci, popicarie, excursii la Dealul Saca si la Varful Cireselu etc.).
Gabriela T spune:
Eu merg la Eforie- Nord la inceputul lui august si stiu ca si aici se pot face proceduri. Hotelul la care stau n-are nici o legatura cu sanatoriul. Daca oricum se plateste tratamentul (vreo 100- 120.000 lei/ zi, din cite am inteles, de ce-mi mai trebuie adeverinta de la serviciu? Ca doar platesc suplimentar!!
Gabriela T.
oana_mm spune:
Fetelor, cucuietelor!!! Revin cu vesti!
Astazi este luni, este aproximativ ora 2 p.m. si eu ma aflu la capatul primei zile de tratament balnearte la Techirghiol. In ce a constat?? Iata: am ajuns dimineata in sanatoriu si m-a luat in primire dna asistenta de ginecologie. Am stat putin de vorba, mi-a luat o tensiune, mi-a facut niste recomandari si ... m-a dus la tampoane ginecologice. Adica, m-am urcat pe bicicleta de rigoare, si o alta dna asistenta a bagat o valva si dupa aceea a introdus o fasa, adica o bucata lunga de pansament, muiata in namol. Nu m-a durat, nu m-a fript, nu m-a nimic!
Dupa aceea, cu chestiunea la locul X m-am deplasat la baile de namol, si am facut o baita neagra dar, confortabila, timp de 20 de minute. Apoi m-a clatit asistenta de acolo cu un dus cu apa de Ghiol si m-am dus inapoi la Gineco. sa imi scoata tamponul si sa imi faca irigatie cu apa de Ghiol. Cam asta a fost tot. Cat se poate de simplu, si fara dureri nici de cap nici de altele. Nici macar disconfortul la care m-as fi asteptat eu.
In ceea ce priveste preturile, chiar acum am in fata tarifele pe anul 2003: In perioada 21.08 - 20.10 Cazare - 310.000 Pensiune completa (3 mese zilnice) - 300.000, Tratament - 100.000. Preturile sunt de la sectia sanatoriala, pentru o persoana, pe zi. Se vine NUMAI cu rezervare preliminara, deoarece este foarte aglomerat.
Cam asta este! Maine ... ne citim din nou. Va pup, Oana
OMM
MadalinaM spune:
Oana,
din ce spui tu, si din faptul ca scrii, inseamna ca nu esti cazata acolo, deci faci tratamentul ambulatoriu.
Asa te primesc?
de ce ai dat pretul numai incepind din august, deja pentru Iulie nu mai primesc la tratament nici cu cazare nici ambulatoriu?
Irigatia cu apa din ghiol: apa e incalzita nu?
Sper sa mai poti raspunde!