Tratamente balneo
Fetelor nu va suparati ca deschid un nou subiect pe aceasta tema, mai sint citeva tentative dar poate reusim sa adunam aici toate informatiile. Oana_mm am vazut ca stii mai multe, poti sa ne mai dai amanunte?
Asadar, voi ce stiti de Sovata si Techirghiol?
Stie cineva exact in ce consta tratamentul la T-ghiol? Eu am sunat azi acolo si nu am aflat prea multe, trebuie sa sun luni sa vorbesc cu doctorul de al gineco. Ce mi s-a spus azi:
tratamentul e de 12zile vara si 18 iarna. Nu inteleg de ce diferenta asta.
Mi s-a mai zis ceva de cazare(cred ca era vb doar de cazare fara altceva inclus) 200.000lei/zi intr-o rezerva de 2 paturi si 80.000lei/zi in camere de 7-8paturi. Sper sa poti face tratament si fara sa fii cazat in conditiile astea fiindca eu as vrea sa merg cu sotul meu si cit el merge la plaja eu sa merg sa fac tratamentul. (pentru ca, totusi alta perioada sa merg acolo nu am decit concediul).
Trebuie trimitere de la dr. si adeverinta de la serviciu.
Oricum aceste lucruri le voi mai intreba si luni(mi se par ciudate). Poate ar fi trebuit sa nu deschid acum subiectul atita vreme cit nu am toate informatiile. Promit sa revin!
Raspunsuri
MadalinaM spune:
Am promis ca revin!
Asa ca, daca va intereseaza, nr-ul de tf este 0241735453.
In mesajul anterior 80.000lei/zi pentru camere cu 3 paturi, dar se poate face tratament si dac nu esti cazat intr-unul din hotelurile ce tin de sanatoriu.
La tf nu mi-a spus care e pretul tratamentului, pentru ca e in functie de ce face fiecare.
Tratamentul e de min 2 saptamini. Zilele se pot considera concediul medical. Simbata si duminica nu se face tratament
speranta spune:
Sa stiti ca ma intereseaza si pe mine acest subiect,dar nu stiu exact cum stau lucrurile, eu as fi vrut sa merg la Sovata ca am inteles ca e foarte liniste si zona cu padure, verdeata,aer curat....
Bineinteles ca in concediu medical as fi vrut sa merg, dar am inteles ca intrarea la lac(Ursul) se plateste de 2 ori pe zi(ca la prinz se inchide,ne scoate afara si apoi la intrare dupa amiaza se plateste iar)nu stiu nimic oficial, numai versiuni.Daca stiti vreun nr. de telefon de la baza de tratament chiar as suna.
cali spune:
La Sanatoriul de la Techirghiol, dr care consulta si iti recomanda ce proceduri sa faci este in concediu si revine dupa pe 14 iulie. Va rog, are cineva idee daca in timpul tratamentului cu namol, se poate presta??
speranta spune:
Draga Cornelia 1172,sa inteleg ca ai fost la tratament acolo sau esti din zona, te rugam spune-ne mai multe. Te pupam si asteptam mai multe detalii, oricum iti multumim ca ai fost asa de draguta si vrei sa ne ajuti.
cornelia1172 spune:
am fost acolo de trei ori. dupa primele doua dati am ramas insarcinata dar am pierdut sarcinile.ultima oara am fost in martie anul asta. am facut tratament recomandat de o doamna doctor pe nume Bordi si consta in bai calde cu apa din lac ,tampoane cu namol,irigatii si parafina.trebuie sa faci cel putin 10 sedinte imediat dupa ce se termina ciclul. nu stiu ce sa mai spun ce te mai intereseaza. intreaba-ma
oana_mm spune:
Din cauza faptului ca accesul meu la internet este destul de limitat in ultima vreme, abia acum m descoperit subiectul.
Eu va pot da informatii numai despre Techirghiol. Ce stiu! Iar ce nu stiu pot afla in cateva ore.
Tratamentul este intr-adevar de 2 - 3 saptamani. Depinde si de tine cat poti sta. In pret ai inclus masa, casa, tratament. Deci, dupa stiinta mea, nu trebuie platit tratamentul separat. Daca a aparut vreo schimbare in domeniu va informez maine.
Ca sa va faceti o idee ... Sanatoriul este situat pe malul lacului Techirghiol, si are doua aripi: una zisa "sanatoriala" cu camere de cate doua paturi, cu telefon, televizor, frigider, adica tot confortul, si o aripa zisa de "recuperare", unde sunt cate doua camere de 2-3 paturi la un grup sanitar. Un fel de duplexuri. Nu stiu daca eu am vazut numai partea frumoasa din ceea ce inseamna sanatoriul, dar este destul de confortabil, si in general bine categorisit de cei care l-au vizitat. Baza de tratament este renovata in fiecare an ... asa ca... vi-l recomand.
Dat fiind faptul ca este totusi o unitate sanatoriala, mi se pare normal sa se ceara bilet de trimitere de la medicul de familie (poti avea o hipertensiune de exemplu, care sa nu iti permita sa stai in soare, pe perioada de vara), precum si adeverinta de salariat sau cupon de pensie.
Daca pot sa va ajut cu informatii - puneti-mi va rog intrebari clare, lasati-mi max 24 h sa aflu raspunsul la cele la care eu nu il stiu, si promit solemn sa va ajut cu tot ce pot.
Totodata va voi tine la curent cu procedurile pe care eu le voi incepe de luni. OK??
OMM
cornelia1172 spune:
sunt ca niste penisuri formate din namol pe o carpa sau asa ceva
sunt oribile.iti pune unul stai intinsa pe pat 20-30 minute invelita bine dupa care t-il scoti singura si te speli. se pare ca sunt cele mai eficiente pt. ca namolul are proprietati terapeutice
sunt curioasa daca la Techirghiol este la fel
speranta spune:
Draga Oana,daca poti te rog sa te interezezi cam cat ne-ar costa tratamentul(inclus cazare si masa)2 saptamani in aripa sanatoriala pentru mine si sot, sa zicem la sfarsit de august sau septembrie(sau nu are importanta sezonul?,se face si iarna?)Din ce am inteles eu nu ne trebuie bilet pentru statiune ci numai bilet de trimitere de la medicul de familie si adeverinta de salariat si platim acolo,asa-i sau am inteles eu aiurea...
Ar fi nemaipomenit daca ne-ai tine la curent cu terapiile tale si cu rezultatul lor.