ATENTIE LA IAURTEL DANONE ! ! !

ATENTIE LA IAURTEL DANONE ! ! ! | Autor: canne-marie

Link direct la acest mesaj

Autorit#259;#355;ile sanitar - veterinare din Capital#259; au decis s#259; retrag#259; din magazine dou#259; tipuri de iaurturi produse de compania Danone. Este vorba despre produsele din dou#259; loturi de iaurt cu fructe, cele care au ca date de expirare 11 #351;i, respectiv, 20 septembrie. Acestea ar con#355;ine o cantitate neprecizat#259; de dioxin#259;. Directorul Institutului de Cercetare Alimentar#259;, Gheorghe Mencinicopschi spune c#259; aceast#259; substan#355;#259; toxic#259; este una dintre cele mai periculoase. Speciali#351;tii sus#355;in c#259; cel mai probabil substan#355;a a ajuns în produsele lactate prin intermediul unui aditiv, E 412, provenit din India. Acest aditiv alimentar poate produce afec#355;iuni neuro-toxice, poate ataca ficatul, rinichii, iar pielea poate c#259;p#259;ta un aspect bolnav. Iaurturile au fost deja retrase din marile magazine din Bucure#351;ti.

Iaurturile au fost deja retrase din marile magazine din Bucure#351;ti. Ele nu au fost produse în România, ci importate. Retragerea de pe pia#355;#259; s-a produs dup#259; o notificare prin sistemul rapid de alert#259; de la Bruxelles, referitor la prezen#355;a gumei de guar, ingredient folosit în iaurturile cu fructe. Probele prelevate din iaurturi au fost trimise la un laborator de referin#355;#259; din UE.

Danone confirm#259; c#259; a retras iaurturi din magazine din cauza suspiciunii de contaminare cu dioxin#259; #351;i c#259; a#351;teapt#259; rezultatul analizelor, care vor fi disponibile s#259;pt#259;mâna viitoare.

De#351;i alerta asupra contamin#259;rii cu dioxin#259; a fost dat#259; pe 14 august, ANSVSA a verificat loturile de iaurt abia în data de 17 august, conform comunicatului Danone.

http://www.antena3.ro/Iaurturi-retrase-de-pe-piata-din-cauza-unei-substante-toxice_act_37851_ext.html

annes

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Articolul este probabil interesant, dar am renuntat sa il citesc din cauza "diacriticelor"... Fara suprarae!

Pozici superbe! The Cutest Babies! Zambiti, va rog! Un clic pour la forêt
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Subiectul Danone s-a dezbatut si redezbatut! Mie nu mi-au placut niciodata; au un gust de faina ingrozitor! Nici copilului nu-i dau prea des iaurt din aceasta marca.
Ma bucur ca cineva s-a sesizat pana la urma si se iau masuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Cititi aici: http://www.evz.ro/article.php?artid=319376

Luminita si Andrei Tudor - iubirea mea (16 august 2005)

Album Andrei

www.dropshots.com/lulu75" target="_blank">Filmulete

Povestea nasterii ingerasului meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

am deschis eu un subiect asemenator si la bucatarie
vroiam sa stiu daca mai sunt marci de lactate pe care le considerati safe sa le dat copiilor vostri, ma refer la aditivi, amidon, e-uri, coloranti, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Eu, de exemplu nu cumpar iaurturi Danone din principiu. Nici cu fructe, de nici un fel, de la nici o alta firma. Pentru copil, cumpar iaurt Monor, din jud. Bistrita. Si fructe separat. Eram sigura ca la un momemt dat va izbucni un scandal, ceva, cu Danone.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rolo spune:

De mult nu am mai luat nicun fel de iaurt de la danone. Mai nou am luat campina si napolact. De astea nu am auzit nimic rau pana acum.

mama de Ileana Cosanzeana

http://community.webshots.com/user/ralucarusse

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dory232002 spune:

Oare cele naturale de la danonne or fi bune?, am 2 in frigider dar nu o sa i le dau copilului dupa cele aflate azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Tocmai am vazut stirea la tv acum.Eu am mai mancat Danone dar nu am mai mancat de ceva timp.Cine stie ce mai apare maine poimaine,nu mai stii ce sa mananci ca sa nu fie periculos.

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

Eu ii dau baietelului meu doar produse lactte de la Monor-sana,lpte(e la punga laptele).N-am avut niciodata probleme si nici n-am auzit ceva rau de ei.Mai cumparam din cand in cand dnone cremoso,dar n-o voi mai face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Hai sa nu ne facem iluzii ca firmele mai mici fac produse naturale, doar sint mai putin bagate in seama. Evident ca o firma ca Danone e luata tot timpul in colimator (de multe ori pe buna dreptate, probabil), dar daca la cita putere financiara au nu fac produse care sa nu le atraga reclamatii, uite ca n-o sa cred ca firmele mici nu mai pot de dragul nostru. DIn pacate sintem expusi la toate mizeriile si la lupta lor de a se imbogati avind pierderi cit mai mici (aici ma refer la produsele cit mai naturale, care se strica extrem de repede)

Mergi la inceput