Produse alimentare foarte periculoase
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
doinabita spune:
Oare ce sa mai mancam??? de ce oare le permite sa foloseasca toate prostiile...chiar nu mai stiu sa faca nimic bun?comestibil?Ti-e frica sa cumperi...cumperi boala pe bani...offfffffffff!in fiecare zi ne informeaza ca ceva nu e bun...pana cand?
Doina Bita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mess0804/mess0804.jpg)
mess0804 spune:
quote:
Originally posted by lorelaim
NU conserve, NU gem, NU bomboane, NU zahar, NU sucuri, NU guma de mestecat, NU cipsuri). Din pacate... DA inca mai cumpar si mai consum cioco si cafea... Nici acasa NU gastesc cu sosuri, NU fac tocanitze si rantashuri, NU fac prajituri, creme, torturi, etc.
Si mai sunt convinsa ca fructele si legumele din comert sunt cu tot felul de chimicale... si atunci intrebarea e Ce mai mancam?
Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cam spune:
Apropos de iaurturile de la Napolact... pana acum 3 luni ii dadeam fetitei mele iaurturi simple de la aceasta firma, pana cand, incercand sa sa aflu daca in continut exista gelatina, constat cu stupoare, ca, dupa schimbarea brandului, baietii n-au mai catadicsit sa scrie ce intra in compozitia iaurtului ? De ce oare ?
Am incercat sa le fac o intrebare pe mail dar site-ul lor este under construction.
Orcium, sunt convinsa ca nu-mi satisfaceau curiozitatea.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Marilena12 spune:
Eu sunt una dintre fraierele care bucuroasa nevoie mare de faptul ca fetita mea, lumina ochilor mei papa cu pofta bullshit-urile de iaurtele Danone, cumparam cantitati destul de mari dandu-i copilului zilnoc si cin cele cu fructe si danonino. Natur, cumparam Campina.
Ideea este ca acum, de o saptamana de cand au inceput discutiile pe marginea continutului superchimic al acestor produse, am luat decizia impreuna cu sotul de a prepara iaurt in casa (avem o tanti veterinar care ne aduce lapte de cate ori dorim pe saptamana, un lapte foarte bun si gras), prin urmare nu mai cumparam deloc.
Am decis sa nu-i mai dau copilului nici dulciuri din comert, prefer sa-i fac eu acasa croissante si fursecuri, am o groaza de retete si mi-au iesit foarte bune, chiar daca asta presupune sa stau toata ziua in bucatarie.
Deasemenea, am renuntat total la mezeluri, indiferent de care, prefer sa fac la 2 zile carne la gratar de mai multe feluri, am realizat brusc faptul ca am amar de vreme de cand noi nu am mai mancat o rulada din carne, ficat la gratar si alte preparate pe care obisnuiam sa le gatesc.
Cand am pregatit prima data iaurt simplu facut de mine, cu miere, fructe si smantana, adaugand cereale, sotul meu mi0a spus ca nu se compara efectiv cu nici un fel de iaurt cu fructe, realizand destul de tarziu din pacate ca acestea (iaurturile cu fructe din comert), au un gust foarte persistent de acid citric, cred ca stit cum este ceva acrisor care pisca la limba.
Daca ma gandesc bine, cred ca am uitat sa mancam. Imi amintesc cum copil fiind, asteptam ca mama mea sa toarne in boluri fideaua cu lapte, ca sa iau cratita in primire si sa rad toata partea arsa de pe fund, care mie imi placea mult. Oare chiar am uitat sa mancam alimentele din copilarie? Ca graba cu care traim este mare...si uitam ca nu grabim ca sa murim mai repede...
www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
sirimie spune:
Un articol:
http://www.hotnews.ro/articol_82504-Hrana-buna-dauneaza-grav-sanatatii.htm
Au spus ca iaurturile Danone nu aveau dioxina in exces.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by b.nica
ca sa anticipez unele raspunsuri,am aflat ce este cu colorantul carmin care se foloseste pt. colorarea unor pr. alimentare;provine dintr-o insecta Coccus cacti(!);se pare ca nu este nociv daca nu esti alergic;dar,voi care consumati mititei in sos de gandacel,ce spuneti?
o fi vorba despre asta (de pe un forum francez):
E 120 : Acide carminique, appelé aussi Rouge Cochenille car issu de l'insecte en question. Le risque d'allergies est possible mais non démontré. Il est surtout utilisé dans les fraises Tagada
... acid carminic, care cica ar avea un efect alergic (la unii)
in alta ordine de idei:
1. voi chiar credeti ca (in Ro, cel putin) producatorii "scriu" etichetele corect ? adica apar pe etichete, intr-adevar, toate ingredientele din produs ?
2. putem posta aici si denumirea E-urilor ? uneori, pe eticheta apare denumirea substantei chimice si nu Exxx ; eu stiu citeva (tot de pe net, daca va intereseaza pot sa le scriu)
3. totusi, din alimentele din magazine, ce putem minca ? ce putem considera relativ safe ? Ca si brinzeturile au nu-stiu-ce, laptele si iaurtul contin conservanti la greu, mezelurile nu mai vorbesc, piinea e controversata (cica are Fier), sarea e iodata, legumele sunt "impanate" cu pesticide (asata daca nu sunt modificate genetic) etc.etc.etc.
4. eu sunt f. interesata de niste sugestii/recomandari de producatori pe care voi ii considerati mai "curati", pt ca pe mine ma oboseste teribil permanenta cautare si alegere din rafturi de produse cit mai naturale; scurt, ziceti-mi si mie, voi ce lapte consumati, ce iaurt, ce carne, mai ales ce mezeluri (de la ce producatori) ;
pt. moderatori: avem voie sa facem o asemenea lista ? daca si pe ceilalti ii intereseaza, desigur
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
V. Erica spune:
quote:
Originally posted by teo1970
3. totusi, din alimentele din magazine, ce putem minca ? ce putem considera relativ safe ? Ca si brinzeturile au nu-stiu-ce, laptele si iaurtul contin conservanti la greu, mezelurile nu mai vorbesc, piinea e controversata (cica are Fier), sarea e iodata, legumele sunt "impanate" cu pesticide (asata daca nu sunt modificate genetic) etc.etc.etc.
4. eu sunt f. interesata de niste sugestii/recomandari de producatori pe care voi ii considerati mai "curati", pt ca pe mine ma oboseste teribil permanenta cautare si alegere din rafturi de produse cit mai naturale; scurt, ziceti-mi si mie, voi ce lapte consumati, ce iaurt, ce carne, mai ales ce mezeluri (de la ce producatori) ;
pt. moderatori: avem voie sa facem o asemenea lista ? daca si pe ceilalti ii intereseaza, desigur
Teo, postasem eu o astfel de listuta dar la topicul de mamici unde scriu de obicei, acum n-am timp sa caut... Daca intra Anda (Witchie), poate a salvat-o/o gaseste mai usor ea
![](floare.gif)
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
psj spune:
Probabil ca si fructele sunt tratate dar intre un suc de fructe facut in casa si unul cu arome "identic naturale" care sta pe rafturi cu saptamanile e clar ce aleg. Daca mi-e lene, beau apa.
La fel si iaurtul cu fructe, pateuri,saleuri etc. care stau congelate cu lunile prin frigidere, umplute cu un fel de dulceata si care in 3 minute sunt gata la microunde.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Cristina.C spune:
Eu am invatat sa citesc cu atentie etichetele produselor. am inlocuit de mult margarina cu untul, sucul de lamaie din comert, cu zeama de lamaie, obtinuta prin stoarcere.
Am renuntat la sucuri carbogazoase, beau apa...si cand mi se face dor de cate un suc, il pregatesc eu in casa, la storcator, din fructe proaspete: morcovi, un marut, o portocala, etc.
Sunt de-a dreptul uimita de cate cazuri de cancer aud in jurul meu, la persoane foarte tinere...poate nu eram bine informati, dar mai demult nu erau atatea boli. ii vad pe bunicii mei, care la tara s-au hranit doar cu roadele pamantului si animalele crescute de ei..sunt sanatosi, au un ten curat, fara riduri.Bunica, la aproape 80 de ani, are o dantura sanatoasa, se bucura inca de dintii ei,la medic merge rareori, doar pt.analize de rutina.
Noi, ne intoxicam si de la aerul pe care-l respiram..vorba multora: ce sa mai mancam?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
pisicuta si matei spune:
quote:
Originally posted by Cristina.C
Eu am invatat sa citesc cu atentie etichetele produselor. am inlocuit de mult margarina cu untul, sucul de lamaie din comert, cu zeama de lamaie, obtinuta prin stoarcere.
Am renuntat la sucuri carbogazoase, beau apa...si cand mi se face dor de cate un suc, il pregatesc eu in casa, la storcator, din fructe proaspete: morcovi, un marut, o portocala, etc.
Sunt de-a dreptul uimita de cate cazuri de cancer aud in jurul meu, la persoane foarte tinere...poate nu eram bine informati, dar mai demult nu erau atatea boli. ii vad pe bunicii mei, care la tara s-au hranit doar cu roadele pamantului si animalele crescute de ei..sunt sanatosi, au un ten curat, fara riduri.Bunica, la aproape 80 de ani, are o dantura sanatoasa, se bucura inca de dintii ei,la medic merge rareori, doar pt.analize de rutina.
Noi, ne intoxicam si de la aerul pe care-l respiram..vorba multora: ce sa mai mancam?
Uite ca eu am doua matusi, una la tara si una la munte, amandoua au gospodarii si consuma doare din ce produc ele si cumpara extrem de putine lucruri din magazine si amandoua au cancer la san. Exemplu dat de tine este irelevant. Ce era acum nu stiu cati zeci de ani nu se mai potriveste cu ceea ce este acum. Intr-adevar ca este ridicat gradul de poluare si asta afecteaza orice creste pe acest pamant si suntem nevoiti sa avem alte standarde, apar alte boli si sa luam mai multe medicamente.Oricum nu cred ca e cazul sa plangem dupa vremuri apuse cand se murea de tuberculoza, cand era ciuma etc etc.
Legat de articolele despre E-uri care apar peste tot...cred ca ar trebui facute plangeri la preotectia consumatorilor pt ca este dezinformare ceea ce fac ei si duc la isterizarea consumatorilor.De aceea e-urile au devenit un subiect tabu si sunt putine persoane care stiu exact informatii. Am auzit afirmatii de genul:" cu cat este mai mare nr de langa E cu atat este mai nociv
![](bang.gif)
Principala problema a E-urilor este ca la unele testele sunt in faza incipienta si nu se cunoasc efectele pe termen lung.Multe substante din categoria E sunt obtinute pe cale naturala, din plante, animale si nu prea au cum sa fie nocive, sau afecteaza persoanele alergice, persoanele care sufera de anumite boli etc etc.Mai este un aspect: unele substante din clasa E in combinatie cu alte substante sau in cantitati mai mari pot deveni nocive(cam ce a fost suspectat in cazul Danone).
Pana la urma putem manca aproape orice, daca faci un suc in casa din niste fructe stopite credeti ca este mai bun decat unu cumparat?! Eu una mai bine manac de la sera fructe si legume unde stiu ca desi au fost stropite s-a facut sub observatia unei persoane specializate care stie exact ce cantitate si in ce concentratie sa utilizeze respectivele substante, decat produse din piata stropite de Nea Gheorghe dupa ureche si a doua zi sa ajung la urgente.
Asta este parerea mea si ideea dupa care ma ghidez eu este: informeaza-te din surse credibile si nu din orice articolas si de cele mai mutle ori din surse straine!
Multa sanatate tuturor
![](icon_smile.gif)
Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)