Produse alimentare foarte periculoase

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

uneori ma cert cu barbatul meu ca nu se uita atent la indicatiile care (din fericire)sunt obligati sa le puna pe produs;sunt scrise cu litere atat de mici, ca de cele mai multe ori te lasi pagubas;dar, ei sunt acoperiti.
pe produsele asa-zise proaspete, nu sunt trecute eventualele tratamente;sunt cumva la granita legalului?
este prea serioasa problema ca sa nu o analizam cu atentie;nu facem noi eforturi ca sa dam copiilor nostri alimente sigure?toti care poate sunt mai avizati ar putea, macar in numele familiei acestui site DC,sa ne atentioneze.
le multumesc anticipat tuturor celor care, sub anonimatul necesar, ne protejeaza,prin atentionare, pe noi si mai ales pe copiii nostri, de otravurile din alimentele pe care le cumparam, nu de la coltul strazii, ci din mari supermarketuri cu pretentii de onorabilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

ca sa anticipez unele raspunsuri,am aflat ce este cu colorantul carmin care se foloseste pt. colorarea unor pr. alimentare;provine dintr-o insecta Coccus cacti(!);se pare ca nu este nociv daca nu esti alergic;dar,voi care consumati mititei in sos de gandacel,ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

alynutza, eu n-am gasit pe niciunde pina acum ca guma guar (E412) ar fi cancerigena. tocmai am vazut o emisiune pe discovery la ce foloseste ea: agent de ingrosare.
prin europa era vorba de guma guar provenita de la un producator din india care a continut dioxina peste limite (eu cel putin asa am inteles).au fost retrase multe produse din aceasta cauza.
nu zic ca este buna (ca orice aditiv) dar de aici si pina la a cataloga orice ca este cancerigen e cale lunga. plus, din cite stiu toxicitatea unei substante mai depinde si de doza(evident ca ce e mult strica, doar asa ne-au invatat si parintii pe vremuri).

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Kati iti multumesc frumos pentru raspuns. O s-o linistesc si pe mama. E mare consumatoare de ingheata si prefer sa stiu ca mananca de Napolact, care totusi mai are si lapte, frisca si ingrediente bune, fata de altele.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ideea e - zic eu - sa fim prudentzi cand facem cumparaturi... Eu nu citesc toate etichetele... dar ma limitez cat pot de mult la produse neprelucrate si daca este posibil si ecologice e perfect (carne macra proaspata sau congelata - niciodata tocata sau in conserva, lapte, unt, oua, ulei de masline, paine integrala, fructe si legume proaspete sau cel mult curatate si congelate - NU conserve, NU gem, NU bomboane, NU zahar, NU sucuri, NU guma de mestecat, NU cipsuri). Din pacate... DA inca mai cumpar si mai consum cioco si cafea... Nici acasa NU gastesc cu sosuri, NU fac tocanitze si rantashuri, NU fac prajituri, creme, torturi, etc. Alimentele, cu cat sunt mai putzin prelucrate cu atat sunt mai sanatoase. Cred ca daca ne straduim sa pastram un echilibru si sa nu ne indopam cu tot felul de produse preparate si ras-preparate e cata-cat OK... Si sa nu uitam - daca reusim si sa facem miscare (plimbare) min 30 min in aer liber... e ideal pt mentzinerea unui organism sanatos care sa functzio in parametrii normali...

Lorelai
Haga Parken-Fluturi, Haga Parken-Flori de pai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

S-a spus despre asta si la tv.

Nu mai folosesc produsele despre care ai amintit de atunci.Suc mai beau de ce sa nu recunosc dar in rest nu mai consumam nimic din toatea alea.TRebuie sa avem grija de sanatatea noastra.

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

si inca ceva despre Danone
http://www.evz.ro/article.php?artid=319376

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

quote:
Originally posted by wapi

si inca ceva despre Danone
http://www.evz.ro/article.php?artid=319376

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

sper sa intre suficient de multa lume sa vada link-ul asta.

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Mda, asta cu iaurturile tocmai am vazuto la stiri :iaurt cu visine si cu fructe de padure care expira in 10 respectiv 22 sept, daca aveti asa ceva in frigider ........

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

eu zic sa studiati cu atentie si alte iaurturi, ca nu se stie, multe firme fac iaurt de fructe!

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)

Mergi la inceput