Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (71)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Azi a papat spanac pt prima data se pare ca i-a placut chiar mult 200 a papat cu pui si alte legume obisnuite. Treaba buna e ca a facut KK deci mai papam eu vreu sa-i fac orez cu spanac, morcov ardei si pui si sa pun smantana...ca un fel de sarmalute pt bebei!!

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

http://picasaweb.google.com/kikineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Buna,
Chinico, Rares doarme NUMAI cu lumina stinsa. Daca se trezeste peste noapte, servim un pic de apa, suzeta si somn la loc. Problema este ca acum se lumineaza pe la 5.30 si daca se trezeste si vede lumina nu mai adoarme la loc.
Asta-i viata!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Anateo, nu stiu ce sa zic de alergia la proteina de lapte de vaca. Cel mai bine , zic eu, e sa-i faci niste analize!
Ce ma bucur pentru Sonia!!! Fetita asta este un miracol!!!
Chris, totusi ce mai e nou pe 'santierul' de vest!!!
Astazi cica Rares a mancat masa de fructe, pe aia de legume iar a sarit-o...dar macar fructele le-am mancat! Cica tre sa ma declar multumita!!! E un progres oricum!
La multe lunisoare pt Stefan de Miki, Marc de Dianarus si Andreea de Dorsilia! Niste tort ceva!!!
Yagmur, go for it! Sa vii sa ne povestesti cat de buna la gust a fost berea!!!
Maine am programare la impachetari...in premiera...abia astept!!!

varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

quote:
Originally posted by anateo2004

sunt suparata!ma simpt de parca m-a lovit cineva in moale capului!
am incercat sa ii dau iaurt.in primele monente eram in culmea fericirii,in sfarsit gasisem un aliment pe care il manca cu placere,si totul s-a naruit...in cateva minute s-a inrosit in jurul gurii-arata ca si cum ar fi fost urzicat.i-am dat zyrtec si intr-o ora au disparut.mi-a mai facut asa acum vreo luna cand am incercat sa ii dau branza de vaci.ideea e ca e suspec de alergie la proteina din lapte de vaca.saptamana viitoare ma duc sa ii fac teste
stiu ca mai sunt doua fete care se confrunta cu problema asta.as vrea sa stiu: voua ce vi s-a spus.ar putea mai incolo sa treaca?ar putea manca produse lactate de oaie,capra?ma gandesc mai mult pt viitor.
il voi alapta incontinuare,cat mai mult,dar ideea ma doboara
nici nu mai stiu ce vroiam sa mai zic

Ana mamica de doi iezi Teodora(20.04.2004) si Sebastian(11.12.2006)

1. bea a reactionat cu sange in scaun cand inca mai alaptam (pe vremea lui mihai viteazu'..) si pentru ca eu consumam produse lactate
2. in cazul unei alergii la proteina din laptele de vaca nu este recomandata administrarea laptelui de soia, capra, bivol, etc.
3. 80% din copii care au alergie la proteina din laptele de vaca isi reintra in normal in primul an de viata.

asta de la a mea doc citire..
te cred ca esti disperata, si eu ma gandesc mult la varianta in care beoaca ramane alergica...ciuciu inghe, ciuciu laptic cu miere, ciuciu zi de nastere a vecinului, ca, de, tort ...

noua ne-a recomandat totusi sa nu facem desensibilizarea in spital, ci atunci cand bea are 11 luni sa o luam catinel cu cate 10 ml cu lapte HN.

ktrinel dupa cum am promis..reumatologul mi-a spus ceva de genul felicitari aveti artrita psoriatica, bagam o chimioterapie?
io zic chimio, el zice Basistherapie...io zic da' chimio adica, el zice nuuuu, e folosit medicamentul in tratarea copiilor bolnavi de cancer si da, se prea poate sa va pierdeti podoaba capilara, dar nuuuuu, nu e chimio..
pas.

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

AM NERVIIIIIIIIIIII...,da' niste nervi care nu m-au mai vizitat de muuult...[omulet care-si smulge parul din cap]

...cred ca vreau sa o intarc...,oare o fi asa de periculoasa perioada asta?...,canicula nu mai este deci...,teoretic as putea...,ma gindesc serios...si astept si pareri pentru ca eu asa nu mai pot...,da' nu mai pot...
...pe linga faptul ca din totdeauna se trezeste noaptea sa suga de nspe' mii de ori...,acum suge si ziua de nenumarate ori...,mincare nu vrea...,decit ft putin...,in schimb vrea sa stea cu titza in gura non stop...,de multe ori nici macar nu suge...,o tine in gura...,se uita pe pereti...,ofteaza...,vorbeste...,da' sa-i dea drumul pace...
...de citeva zile se trezeste noaptea de-a binelea...,se pune in fund si plingeeee...

TEMA ZILEI:
descrieti o scurta prezentare a programului bebelusului vostru...,va rog...,mesele si somnul,ora de baita...si foarte important...,ultima masa ce contine...Multumesc

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Ah...voiam sa va intreb...
Fetelor, ati facut vreo-una amniocenteza in sarcina?
Cum a fost? Si de ce ati facut? La recomandarea dr.?
Am o prietena gravidutza in 10 saptamani si a avut un caz de sindrom Down in familie. E speriata si vrea sa faca amniocenteza. Dr. i-a zis ca nu are nici un motiv medical sa o faca, toate analizele si ecografiile sunt ok, a facut dublu test si e cu risc minim, dar ea vrea sa faca pentru siguranta.
Eu stiu ca are 2% risc de avort spontant...si cred ca procentul asta e cam mare. Plus ca o prietena de-a mea stabilita in Italia, a facut-o la 23 saptamani si , prin gaurica unde i-au bagat sonda aia in abdomen, a pierdut lichid amniotic si in 2 saptamani au trebuit sa-i scoata copilul (deci a trebuit sa faca cezariana la 25 saptamani). Copilul sta de atunci la incubator, a avut complicatii majore, inclusiv o operatie pe cord, acum e mai bine, a inceput sa ia in greutate. Ea repeta tot timpul ca mai bine nu facea nici o amniocenteza...
Deci, pls...cele care ati facut asa ceva, va rog mult sa-mi povestiti (pe privat ar fi mai bine) experientele voastre!

varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

hop si eu sa-i raspund lui Chinico:
noi am avut multa vreme probleme cu somnul cu lumina aprinsa.

mai precis - din maternitate obisnuita cu neoanele aprinse - home facea scandal daca stingeam lumina. Initial mi-a prins bine - la ce zombie am fost in prima luna ... dar apoi a inceput sa ma derajeze. Am incercat cu lampa de veghe - nika, am incercat cu dintr-aia cu senzor de miscare - nika ... apoi am luat o veioza naspa cu potentiometru - sper ca zic bine - dintr-aia reglabila pe intensitate. Incet incet am redus intensitatea luminii pana am stins-o de tot.
In prezent dormim super fara lumina.
Ideea e ca nu o poti lasa asa - cu lumina nu se odihneste retina - implicit nici creierul nu se odihneste - ceea ce duce in timp la cumulare de chestii rele.

Daca se trezeste in noapte - nu aprind lumina la ea - ci o fac pe bajbaite sau aprind lumina pe hol ... etc.

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

quote:
Originally posted by Mirona

hop si eu sa-i raspund lui Chinico:
noi am avut multa vreme probleme cu somnul cu lumina aprinsa.

mai precis - din maternitate obisnuita cu neoanele aprinse - home facea scandal daca stingeam lumina. Initial mi-a prins bine - la ce zombie am fost in prima luna ... dar apoi a inceput sa ma derajeze. Am incercat cu lampa de veghe - nika, am incercat cu dintr-aia cu senzor de miscare - nika ... apoi am luat o veioza naspa cu potentiometru - sper ca zic bine - dintr-aia reglabila pe intensitate. Incet incet am redus intensitatea luminii pana am stins-o de tot.
In prezent dormim super fara lumina.
Ideea e ca nu o poti lasa asa - cu lumina nu se odihneste retina - implicit nici creierul nu se odihneste - ceea ce duce in timp la cumulare de chestii rele.

Daca se trezeste in noapte - nu aprind lumina la ea - ci o fac pe bajbaite sau aprind lumina pe hol ... etc.

Miro

lumina albastra oboseste si ea retina? intreb pentru ca am trecut de la lampa d'aia de veghe cu lumina chioara la lumina de la angel care, care e albastra..

nu mi-a trecut prin cap chestia cu aprinsul luminii in hol pentru ca eu dorm/am dormit/dorm (juma in dormitor juma pe canapeaua demontata..)cu ea..si pentru ca se trezeste racnind si incerc in juma de secunda sa o am deja in brate.
multam si tie si fetelor care mi-au raspuns...
acu mi-a picat fisa...daca se trezeste racnind si viseaza rau tocmai pentru ca doarme cu lumina??...tadaaaam....

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Dandusa la apel:

dimineata la 5-6 lapte - cam 120-140 ml.
Trezirea la 8-8.15 pana la 9 preparam papa - punem la borcanel, suc, ceai, facem pipi - kk la olita si la 9 tzusti pe usa afara.
Parc, groapa cu nisip, plimbari, papa in parc - etc pana pe la 10.30 - 11.
Acasa - un laptic intre 60-120 ml si somn de voie 1-2 ore.
Trezirea si joaca in sufragerie.
Papa de pranz - legume cu diferite combinatii - carne, ou, ficat, etc.
Somn de 1-2 ore intre 3.30 si 5.30-6
Trezirea - si papam un fruct.
Iesirea in parc cu tati - joaca la fel ca si dimineata, intalnirea cu prietenele, alti copii in parc.
Mai papa o budinca sau un iaurt sau juma de borcan de noapte buna cu tati in parc.
Seara pe la 9.30 intram n casa - baita si lapticul SIMPLU pe la 10 si apoi nani.

P.S. cand ajungi cu orele de coafura la faza cu picatul parului - poate imi dai si mien ceva solutii ca nu mai stiu ce sa ma mai fac - m-am si tuns - si nici o schimbare - pica mai rau ca in trecut. Stii cum se zice: mai am par de doua dusuri. Merci.

fug ca ma cere - again

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

o zi din viata motanului:
trezit de regula pe la 8-8.30, baut lapte (nu e niciodata aceeasi cantitate, maxim 160 ml, minim 60, in general mergem pe minim....), jucat pe jos in sufragerie sau calarit mama pana pe la 10 juma', cand in mod normal, ar trebui sa manance fructe (un borcanel sau o banana cu ceva mar, piersica blenduite..) iar in jur de 11, 11 juma', pica lat pana pe la 1.
(de vreo trei zile insa se trezeste nu se stie la ce ora, ca tace malc si baga tumbe prin pat, sau dumnezeu stie ce-o face, ca n-aud nimic, si drept urmare dorm ca lemnu', pana cand ma trezesc deodata speriata si inghet cand ma uit la ceas si vad ca-i 10 juma' si el n-a dat niciun semn... dansu' le doarme linistit, se trezeste fresh, baga 60 de lapte, si nici vorba de altceva decat calareala pana la 2...).
la 2 mananca de pranz, masa care se intindeeeeeeeeeeee pana la 3, cu plecaciuni adanci la padurea de alune, c-o rad de pe fata pamantului dac-o gasesc, si mai nou, mos craciun cu plete dalbe.... oricum, sa zicem ca mananca trei sf din ce-i pregatesc (azi de ex: 1 cartof, 5 muguri de broccoli, ficatel si o lingura de branza). de desert, roade la o juma de banana, sau piersica, azi n-aveam, i-am dat o felie de portocala... pe la 4, somn din nou, pana la 5 juma', 6, depinde de muschiu' dumnealui...
la 6 ar trebui din nou sa se manance, niste iaurt cu biscuiti, sau un danonino, sau fructe daca nu le-a mancat dimineata, sau dumnezeu mai stie ce.... (cereale nu i-am mai dat de nici nu mai stiu cand, ca nu mai are chef...). dupa care iesim la plimbare, pana pe la 9, la 9 juma' baita, la 10 lapte (bea intre 200-270 ml, depinde de pozitia astrelor, probabil...) si la 10 juma' doarme rupt....
cam asta ar fi haosul zilnic in care ne invartim... breee, si daca ma intrebati acu' o sapatamana, ce frumos raspundeam, cu ore fixe, cu cantitati fixe, de plesnea NASA de invidie daca auzea..........

am uitat sa zic ca prestam apa la greu si suc de fructe (de 2-3 ori pe zi, aproape o sticluta intreaga, in general de la hipp).

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput