*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(7)
Raspunsuri - Pagina 6
ELTEKA spune:
Raluca, Raluca - as vrea sa-ti trimit un pic de energie si curaj! .
Din ciclul "stiu ce simti": Si eu am avut doua zile in care mi-a miorlait puiul, nu stiu ce avea (cu o zi inainte a fost prima lui zi fara kk, iar a doua zi a facut 3 imense, ma gandesc ca asta l-o fi dat peste cap...plus ca e o perioada de crestere, parca s-a lungit peste noapte si nu mai e nici asa de gras...ma gandesc ca toate astea au un impact asupra lui). Mama si ce miorlaia, nu voia decat in brate si nu oricum, numai pe burta si plimbat!!! Am zis ca mooooooooor (pana i-am gasit pozitia sa vezi miorlaieli, i-am schimbat scutece, cantat, mancat, dansat, nimic, nu asta era baiul - atat l-am sucit pana am reusit ).
Nu vreau sa se supere Petit_ange, dar daca tu tot ai lapte binisor, mai bine mulge-l si stocheaza-l la congelator (ai si recipientele alea VIA, nu?). Dimineata il scoti sa se dezghete singur si dupa-masa fa-ti o regula sa-i trimiti pe barbati fie cu Bucuria la plimbare si cu biberonul la ei (in chestie din aia termo), fie pleci tu in oras.
O sa-ti fie greu (io si acu' stau cu frica in san ca se intampla ceva) dar trebuie neaparat sa-ti "iei liber". Nu suntem mame denaturate, crede-ma; daca petrecem 100% din timp cu bebe suntem prea obosite, si atunci clar nu putem petrece "quality time" cu bebe! Eu zic sa nu eziti sa le explici situatia, barbatii astia au nevoie de chestii foarte directe.
Fii "barbata"!
Mone draga, ati aparut!! Ce frumoasa Albastrica! Sper ca s-a rezolvat treaba cu bunica, nu te mai supara.
Andrada, multumesc frumos! Atunci o sa raman cu schema europeana, nu mai incep aici la japonezi. Dolofanel al meu se impinge in picioare rau, n-are stare, vrea numai la verticala; taica-su il mai propteste in poala si sta bine de tot, ii place. Mie mi-e frica sa nu pateasca ceva la coloana, ce zici? Pozele de Antonio si tati - superbe!!
Liviana, eu am cumparat absolut toate modelele de suzete de pe piata asta, din silicon si din cauciuc si nimic Inainte, cand ii era foame si nu aveam cum sa-l hranesc il mai pacaleam, dar de saptamana asta isi suge degetul mare la perfectie, asa ca n-o mai vrea...Nu stiu ce sa fac...La inceput isi rodea pumnii, acum e degetul...Si nu ma enerveaza cand stiu ca ii e foame, ci cand le baga dupa...sau peste noapte, daca se trezeste si vrea sa adoarma la loc, numai cu degetul se calmeaza...(asta daca nu se zgarie sau se pocneste, ca atunci plange).
Androix - ce frumoase poze, io m-am uitat la toate... Cu ce aparat faceti? calitatea e impecabila...Eu tocmai mi-am luat unul care a costat cam mult si nu-mi place cum scoate...
Moberi, Yoyoyo - vazut poze de la botez
Mihamora si Ramona7 - frumoase site-uri dar mai ales bebeii!
Miniuta - m-am gandit la tine!
Madi - o ora de aerobic si degeaba, eu sunt model din ala care nu da jos am si redus mancarea la maxim, toata ziua sunt nervoasa de foame si nimic...tot la +3kg peste sarcina stau...(cel mai mult ma deranjeaza burta). Ma stiu, trebuie sa ma infometez rau si sa fac miscare peste 2 ore ca sa se vada ceva, asa a fost toata viata...Azi din pacate m-a luat si o durere in zona fibromului de am zis ca ma strang de pe jos...Cred ca maine ma duc la doctor, ah, urasc...
EU NU DAU CALCIU LA BEBE! (aici in JP nu se da)
Am pus si eu niste poze (ultimele din semnatura) cu Dolofanel la baie. Il ador ce mutrite face
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
tincutza spune:
Fetelor, am facut-o lata. Suntem cu roshu in gatutz si puiul si mami, abia mai respiram cu nasul infundat. Ne-a dat doctora Panadol Baby si un antibiotic mai usurel, cu gust de portocale, nu prea l-a vreut, a vomat un pic din el, dar trebuie sa il ia...
Din pacate ne-a prins raceala fara nicio pompa de nasuc, stiti prin farmacii ceva mai ca lumea,ca pompa din aia para am avut la fata si nu ne-a folosit la nimic:(
Eu am "trantit" un pic de usturoi si lamaie si poate il ajut pe pui sa "omoare" microbul in gat mai repede.Voi ce i-aiti mai facut altceva puiului, sa treaca mai usor peste mucisori si durere?
Miki, Pitzy si Cezar
http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/
http://www.babiesonline.com/babies/f/florianjr/
yoyoyo spune:
Paflo, mersi de raspuns
ufff Tincutza, imi pare rau, important e sa te stie aproape acum si mai mult si cu dragoste multa si daca il ti mai mult acum in brate trece mai repede, nu stiu ce sa zic ce poti sa-i mai dai dar va urez insanatosire grabnica. de la ce suspectezi ca a facut rosu in git?
si apropo de luat cimpii si io am luat-o de mai multe ori razna si chiar am clacat in sensul ca am luat o tigara de la sotul si am fumat-o asta dupa ce nu mai fumasem de mai bine de un an, dar la fel am zis sa-mi acord 5 min de relaxacum sper sa nu reiau obiceiul mai ales ca inca alaptez , oricum am inteles ca nicotina nu trece in lapte numai daca fumezi mult de la 5 tigari in sus, voi ce stiti ?
salve
CHOWPERSA spune:
EU NU AM ALAPTAT NICI O SECUNDA,nu ca nu as fi vrut dar asa a fost sa fie asa ca Minunea mea creste numai cu formula, si inca ce mai creste in plus primeste ceai chiar destul de mult ceai, cam 150ml. de 3 ori pe zi si asta fiindca e setos si vrea.Pediatra cand a implinit 2 luni mi-a indicat sa incep sa ii introduc suculet de mar si morcov, progresiv incepand cu cate 2ml.,pe la 2 luni juma am incercat 2 zile dar facea prea moale si des cc.-ta asa ca l-am intrerupt si nu i-am mai dat deloc.Acum are 3 luni juma si inca nu primeste suculet.Voi ce indicatii ati primit de la pediatrii? cred ca a mea ma cam grabeste ea zice ca nu se intampla nimic sa-i dau linistita totusi nu cred ca are stomacelul pregatit cel putin nu il avea.
apropo ETELKA tura trecuta, adica duminica(eu intru la net doar cand sunt la servici adica o data la patru zile) am vazut un filmulet cu ELIAS(AI UN BAIETEL MINUNAT) in care se joaca si intinde manuta dupa ceva zornaitor parca si cand am ajuns acasa ii povesteam lui Gabi ca copii vostrii intind deja manuta dupa obiecte si ALEX nu o face , eram asa suparata ca daca are ceva baiatu, eu fiind mai prapastioasa ii urmaresc fiecare miscare asteptand minunea si nimic.nu se intoarce cand il pun pe burtica, nu se ridica pe palmute, eram in stare sa merg la pediatra sa o intrb de ce..numai ca nu ma lasat Gabi...zice sa stau linistita ca nu are nimic copilu' da eu speriata de bombe...
in fine aveti copii super frumosi si destepti
ca si al meu ce sa zic si eu....ce sa mai e minunat , doar e baiatu lu mama.
A face si el ceva: vorbeste si rade intruna, chiar rade cu hohote si chiuie de bucurie cand il vede pe Soc(catelu' nostru), cand il tin in brate daca are chef sa fie leganat se misca a leganare si "comenteaza" sa il legan,daca nu incepe cu galagia pana o da in plans,se bucura la baita si cand e dezbracat, cunoaste biberonu si se bucura cand il vede(face gurita rotunda si scoate un sunet special)chiar daca nu e ora mesei...si multe alte gesturi numai ale lui si mult dragi noua mami si tati.Asta sa ma laud si eu cu "babatu meu"
Va pupici!
BAIETEL GRASUNEL
VEZI CEL MAI IUBIT BARBATEL
POZE ALEX
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
yoyoyo spune:
Chowpersa, legat de calciu , eu nu-i dau nu mi-a zis doctora ca ar fi nevoie. cum se determina daca au nevoie sau nu de calciu in mod normal ar trebui facute ceva investigatii nu sa dai asa , poate stie cineva.
ELTEKA, se vede ca e super incintat Dolo cind i faceti baie, nu plinge cind il luati din vanitza? si la al meu i place baia dar vad ca nu plinge cind il luam din vanitza
...si apropo vazind pozele cu el mi-am adus aminte de ceva ce vroiam sa va intreb de ceva vreme, daca voi decalotati? ca mie mi-a zis doctora sa spal cu ceai de musetel si putin bicarbonat asta dupa ce aparuse o roseata la virful putzulicii.
salve
CHOWPERSA spune:
tincutza ia cu incredere BATISTA BEBELUSULUI de la farmacie.
www.desprecopii.com/info.asp?id=821" target="_blank">vezi aici despre produs
eu am folosit-o cu ALEX cand avea 1 luna din cauza mucozitatilor mai abundente pe care le avea si nu mergea desfundat cu ser fiziologic si pompita.
BAIETEL GRASUNEL
POZE ALEX
CHOWPERSA spune:
DA eu decalotez.Asa mia spus pediatra, iar o prietena care are baietelu' de 8 luni a patit-o cam pe la 5 luni fiindca nu stia ca trebuie decalotata si a facut infectie urinara copilu' da' rau de tot a fost internat asa ca eu am prins frica cu toate ca.....aici am citit ca nu e bine sa faci asta ca ai grabi infectia, asa ca faci si tu cum crezi sau cum zice dr.voastra
BAIETEL GRASUNEL
POZE ALEX
yoyoyo spune:
ELTEKA si eu tot cu burta am ramas, am zis ca merg si eu la un doctor sa vada daca e totul ok priniauntru:) dar nu tin regim sau infometare ca zic ca vreau sa am lapte , de fapt bag in mine ca sa recuperez dulciurile pe care le-am redus in timpul sarcinii:)si ca sa fie lapticul dulce, dar acu e cazul sa imi revin ca nu se mai poate
pe unde sunt descrise exercitile pentru recuperare dupa ceza poti sa-mi dai un link, parca le-ai scris undeva?
io as lua un aparat de masaj din acela cu benzi www.neomax.ro/Kettler_Aparat_masaj_motor_electric_2_pozitii_Multifunctionale-p8537s460.html" target="_blank">ap masaj sa frece la greu, oare e indicat mai ales dupa ceza si mai ales de folosit in zona taliei?
salve
ramona7 spune:
mihamora, multumim, Dominic e un scump; buna ideea cu site-ul
chowpers, noi i-am dat lui razvan calciu si fier la recomandarea pediatrei timp de o luna pentru ca a avut probleme la nastere si era un pic anemic
Motannel, multumim, nu suntem informaticieni, eu am terminat sociologia si sotul filosofia, platforma de wordpress e foarte simpla, e ca si cum a-i scrie un email. Gramo vine de la numele noastre gigi si ramona :) si razvan e gramo kid, kid de gigi si ramona
Elteka, multumim, eu ma uit la pozele lui dolofanel tot timpul sa vad ce mai pui nou; E un dragut.
Ramona si Razvan
JURNALUL LUI RAZVAN
SALVATI O INIMIOARA
ELTEKA spune:
Chowpersa - multumesc frumos! Uite, am mai pus 2 filmulete, ca acum a descoperit ca daca le loveste, jucariile produc muzica si lumina! Asa e el, pe chestiile motorii, de la 10 zile pocnea jucariile. Cred ca la fiecare se dezvolta cate ceva mai repede (decat alte competente). Ma gandesc ca Dolofanel seamana cu taica-miu, el e foarte indemanatic... SERVICI USOR!
Yoyoyo, nu mai am exercitiile , una din fete le salvase si le-a repostat in capitolul trecut... Erau pentru separatie de muschi abdominali...
Numai_eu, eu am un nerv prins intre doua vertebre, am avut un an de dureri groaznice...Am facut instialtii in coloana (aiurea, parerea ,ea e ca nu trebuie intervenit prea mult...). Alt an m-a durut un genunchi de n-am mai putut merge, voiau sa mi-l desfaca si pe ala in Romania, zic - ba nu! altadata am crize de sciatica, ma doare pana in calcai
Ma salveaza 3 lucruri: inotul; statul pe minge (Stability ball, stii?) - fac exercitii anume. Al treilea sunt niste pantofi speciali inventati, faci gimnastica numai mergand pe ei, insa alt efect pozitiv e reechilibrarea coloanei, De cand ii am (de 2 luni) nu am mai avut nici o durere...sper sa tina...
Liviana, ti-am pus un filmulet de demonstratie la "suzeta nu e buna" AICI . Asta e o suzeta aparte, ca un degetar, nu e inchisa, se vede ciudat cum o suge bebe. Are partea de suport din ceva silicon foarte moale, care se misca atunci cand suge, exact imitatie de san...nici poveste...Vorba ta, stie el ce e mai bun
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel