Colectia de toamna-iarna 2005(147)
Raspunsuri - Pagina 13
gabitaco spune:
Feli uite un articol despre infectiile urinare...
Infectiile urinare:
-infectia urinara este o boala inflamatorie de origine infectioasa a cailor urinare si a rinichiului;
-la varstele mici cel mai adesea ramane nediagnosticata, copilul cu febra primeste un antibiotic sub care simptomatologia se amelioreaza fara ca diagnosticul de infectie urinara sa fie stabilit;
-mai tarziu infectiile urinare netratate corect pot duce la alterarea functiei rinichiului, cicatrici renale si insuficienta renala.
Ce factori predispun la infectie urinara:
-varsta mica,copii cu greutate mica pentru varsta, subnutriti;
-malformatii ale cailor urinare sau ale rinichiului;
-factori genetici, daca alti membrii din familie au suferit de infectie urinara sau malformatii renale riscul copilului este mai mare.
Ce germeni pot da infectii urinare:
-cel mai frecvent este implicat E. Coli dar pot fi si Proteus,Klebsiella,virusuri.
Cum se manifesta boala:
-copilul mic prezinta adesea febra inalta fara o alta cauza decelabila;
-lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi;
-uneori prezinta diaree;
-dureri cand urineaza, copilul plange la olita, evita sa fie pus pe olita;
-copilul manifesta necesitatea imperioasa de a urina, “scapa urina”, face pipi pe el noaptea sau ziua, are chilotul ud;
-modificari ale urinii: urini tulburi, culoare inchisa uneori spre rosu(hematurie), urat mirositoare;
-infectiile urinare cronice netratate dau crestere nesatisfacatoare a copilului, aspect de copil mic “pipernicit”, palid;
Ce analize se fac pentru a depista o infectie urinara:
-examenul de urina si urocultura sunt esentiale pentru a depista o infectie urinara;
-ecografia abdominala este foarte utila in decelarea unei malformatii renale;
-sunt si alte analize din sange pe care medicul de familie sau pediatrul le va prescrie copilului pentru a identifica functia renala(uree, creatinina) sau semne de inflamatie(VSH,fibrinogen), anemia(hemoleucograma);
-analize mai speciale se fac atunci cand se suspicioneaza o malformatie renala.
Tratamentul infectiilor urinare:
-copilul va primi o cantitate mai mare de lichide (ceai, compot) pentru a “spala rinichii” in scopul de a diminua incarcatura de germeni la nivel renal;
-se combate febra cu antitermice prescrise de doctor;
-tratamentul este in general cu antibiotice dupa sfatul medicului si in functie de rezultatul analizelor prescrise (identificarea germenului);
-sunt cazuri atunci cand exista malformatii renale sau recaderi ale infectiei sa fie necesara administrarea de antibiotic mai multe luni, uneori ani;
-cand sunt malformatii renale este posibil ca rezolvarea lor sa fie chirurgicala
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai;
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
Cand simti ca vrei sa mori gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca...
Iubeste-ti viata, parintii si prietenii. E cel mai de pret lucru.
felicia74 spune:
Gabitaco multumesc de articol
Gata, am luat decizia de a-i da antibiotic, fie ce-o fi, mergem cu Dumnezeu inainte!
Lavi Nati a luat vreodata antibiotic ? Ca eu parca stiu ca nu. Daca da, a dat in diaree, ca eu nu tin minte. Te intreb pe tine, ca si ea are tendinte diareice.
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
roxisialexia spune:
feli, nu ii da antibiotic fara sa vezi antibiograma.Poate sa fie rezistent la el si atunci nu ai facut nimic, va trebui sa ii dai altul.Mai asteapta pana la rezultat, parerea mea.
Si fii-mea are tendinte de diaree si i-am dat odata antibiotic si nu i-a modificat scaunul, depinde si de antibiotic.
Ce mananca ea seara inainte de culcare?
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -
gabitaco spune:
Feli... mai repeta-i analiza maine dimineata, inainte de antibiotic. Spala bine fata la fundulet cu apa si sapun, clateste bine si pune-i o punguta sterila de recoltat urina. Imparte proba in 2 recipiente si du probele la 2 laboratoare diferite.
Fetitele mai pot avea si vulvo - vaginite care se manifesta prin asa zise dureri la urinare.... Eu asa as face inainte de a da antibiotic.... sau mai suna un medic de incredere sa vezi si parerea lui.
Infectia urinara e treba cam nasoala si daca se confirma intr-adevar trebuie tratata serios problema. sanatate multa
.
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
Cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,
mimi_dumy spune:
Feli, Daria mea a luat pana acum de 3 ori antibiotic si de fiecare data a facut diaree de la el, ea de obicei nu are tendinte diareice.
Noi ne reparam cat de cat cu enterol si mancare de regim(orez, morcovi, banane, mar copt).
Sanatate multa si sa va faceti repede bine.
Mimi &
Daria (4 nov 2005)
gabitaco spune:
a si cum a zis Roxi... daca are mai mult 100.000 de germeni pe unitate, cere antibiograma si du-te la un medic sa ii dea un antibiotic corespunzator. Asa poti sa ii dai degeaba antibioticul asta. Bine asta e parerea mea... decizia o iei tu....
.
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
roxisialexia spune:
feli, daca nu poti sa recoltezi in punguta aia( eu nu am resuit) incearca sa o pui in cadita ei dai drumul al apa un pic de tot mai rece si stai pe faza cu un recipent din acela steril.
Santate multa va doresc 
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -
gabitaco spune:
Cu punguta e usor mai... are forma anatomica si se prinde cu un lipici... apoi pui pampersul si verifici din cand in cand
si cand vezi ca a facut pipilica o desfci usor si pui continutul intr-un recipient steril.
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
gabitaco spune:
Oricum ceva e ciudat.... De ce urina e tulbure numai dimineata? De ce plange cand urineaza numai dimineata? Nu are temperatuta ? Poate o jeneaza ceva la pasa sau un corp strain ceva? Dubios oricu si tare greu pt saraca mamica.
Gabriela si
Mateea Ioana
Povestea nasterii
felicia74 spune:
Gabi, Mimi, Roxi multumesc de ajutor
[flo
Sunt sigura ca o sa reusesc sa-i recoltez ca am si recipiente si pungute pediatrice deja cumparate. Plus ca ma anunta cand face ca dimineata urla de durere, of, of!
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)