Scaun de masina, da sau nu?
Buna fetelor,
vreau sa va intreb daca voi ati folosit scaun de masina si de la ce varsta? Noi am primit un scaun de masina de la nasa Dianei si ea a folosit pentru fetita ei inca de la inceput, pe el scrie de la 0-13 kg, dar nu e drept, e putin arcuit si vreau sa stiu daca e ok. Diana mea are aproape o luna. Unul din medicii pediatrii cu care am vorbit a zis ca e ok, unul ca nu e ok.
Va pupam, Denisa&Diana (aproape 1 luna)
Denisa
Raspunsuri
ticka spune:
Cum adica e arcuit? In interior sau exterior?
Noi i-am luat Sandicai scaun destul de taraziu. Dar sta in el si-i place. Ce fraiera am fost ca ma chinuiam atat cu ea in brate.
Plus ca scaunele sunt concepute pentru bebei asa ca nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. Si invat-o pe ingerash de mica sa stea in scaun, iti va fi mai usor. Drum bun!
-
.
ticka spune:
acum am vazut ca bebelusha ta are o luna. Pentru o luna sunt alt fel de scaune, un fel de scaune cos. Cu toate ca , daca ma gandesc bine si scaunul nostru are o chestiuta care se ajusteaza si ajuta la tinerea capushorului bebitzului. Mi-ar fi cam frica sa-mi pun puitzul de o luna intr-un scaun propriuzis. Pediatrul a zis ca e ok?
-
.
Denisa spune:
Scaunul este normal, puteti sa il vedeti pe http://reclama/produse.php?categorie=Fotolii+auto.
Cam asa ceva, pozitia a 3-a, de la 0-10 kg.
Denisa
ticka spune:
m-am uitat. eu la asta ii ziceam scaun-cos. stiu ca astea sunt ok pentru bebe mici. Si pare destul de comod . Asa ca drum bun! (inca odata)
-
.
adi69 spune:
obisnuitii cu scaunul de mici.Noi ne-am zgarcit si la trei luni cand am pus-o in scaun nu a vrut sa stea.Am facut drumul Iasi -Constanta cu copil in brate!
Dia si bebe Rucsi
Denisa spune:
Nu e vorba ca nu vreau sa o pun, ca am pus-o si e un ingeras in el, intrebarea e daca e ok pentru spatele ei.
Mersi, pupici,
Denisa
tinatache spune:
e arcuit tocmai pt ca e f mica, cum ar putea altfel sa stea? In fund nu sta, culcat pe spate nu e sigur, asa ca l-au facut ca un cosulet. Aici sunt obligatorii, absolut toata lumea le foloseste din momentul iesirii din spital. Deci : DA.
PS: ca sa nu mai spunem ca si in ro acum e obligatoriu, as aca daca nu-l puneti riscati si o amenda, pe langa ne-siguranta in care circula copilul.
Cristina, mamica cu burtica
Marianar spune:
Noi avem scaunel de la chicco pt. 0-18 kg si l-am pus pe Vladut in el cam pe la 4 luni. Cand l-am intrebat pe medic daca sa-l pun sau nu acesta a zis ca abia cand o sa stea in fundulet. Nu l-am ascultat si l-am pus dar nu a patit nimic. Nu stiu ce sa-ti recomand pt. bebelusa ta.
Pupici!
cristina73 spune:
Hotarit da scaunului pentru masina!!! Aceste scaune au in primul rind scopul de a proteja micutul/micuta in cazul vreunui accident, chiar si in urma unei coliziuni usoare bebeul are de suferit daca nu e in scaunelul pentru masina, deci nu e un moft, e o necesitate!!! Toate scaunele pt masina pt bebei mici au forma asta curbata, nu-ti fa probleme, e important sa nu-l tii ore in sir in acel scaun...chiar la drumuri lungi faceti pauza cam la 2-3 ore si lasati bebeul sa se destinda.Pediatrul a avut dreptate ca nu sunt indicate dar numai pentru perioade mari de timp(ore intregi de tinut copilul in scaun) Spun asta fiindca stiu parinti care tin copilul toata ziua in cosuletul-scaun si nu in masina ci si acasa fiindca nu au mai multa minte de atita, probabil ca pediatrul respectiv se referea la acele cazuri extreme.
Repet, mi se pare foarte importanta folosirea scaunului in masina fiindca in caz de accident(D-ne fereste!!!) sunt adevarate salvatoare de vieti. Multi se gindesc ca lor nu li se poate intimpla asa ceva dar nu se stie niciodata si decit sa se intimple vreo tragedie....paza buna trece primejdia rea....
cristina73
ancadm spune:
Si eu cred ca sunt foarte sigure si mai ales foarte utile! Aici nu te lasa sa pleci cu bebelusul din spital (la nastere) decit dupa ce ai adus scaunul de masina la ei ca sa il verifice pentru siguranta. In plus il testeaza si pe baby daca se comporta bine in scaunul respectiv timp de o ora - adica il aseaza acolo, ii leaga curelushele si il tin sub observatie (respiratie, bataile inimii, etc.). Important este sa ii sprijini capusorul in asa fel incit sa nu stea cu barbia sprijinita in piept, mai ales cind e foarte micutz si nu isi tine bine capusorul!
Spor si calatorii linistite cu masina!
Anca.