Scaun de masina, da sau nu?
Raspunsuri - Pagina 2
rici35 spune:
Hallo Denisa,
Intrebarea vreau sa o raspund in alt mod. Care este alternativa???
Tinut in brate? pus pe bancheta??? Eu cred ca o pozitie mai sanatoasa ca in acele scaune nici macar nu exista.
Noi cu copii de trei luni am mers cu scunul asa pina in Romania, si asta timp de 12 ore.. Noaptea. Cind s-au trezit rideau :)))
Dar o remarca la medicul ce nu le-a recomandat.
Probabil ca nu a vazut inca teste cu copii neprinsi in scaune, in caz de accident.
Spune-i sa ma contacteze, eu sunt de acord sa ii trimit informatii in acest sens. Oricum mie imi face impresia de extrem de prost informat.
Cu drag
Richard
sorana spune:
Si eu am folosit scaunul de masina tip "cos" de la 1 luna (inainte am dus-o in "geanta"). Problema e ca acum e maricica, abia mai incape in el, dar e asa de incantata de el si doarme asa bine in el ca nu prea imi vine sa-l schimb cu un model de "copii mari".
Drum bun!
bb Monica si Sorana
Yasmine spune:
Daca este PEG PEREGO - FOTOLIU AUTO PRIMO VIAGIO
pana la 13 Kg atunci foloseshte-l cu incredere. Noi l-am pus pe Andreas de la 5 zile, adica cind am venit cu el de la spital in el.
Important este ca pana pe la 9 luni bebelushii sa stea cu spatele la mers, pt. ca in cazul unui accident, frana brusca il va infunda in scaun, shi nu ii va da capul in fatza cu riscul de a rupe gatul. Aceste scaune se pot folosi shi peste 13 kg atita timp cit capul copilului nu depasheshte speteaza scaunului, abia apoi este bun un scaun in care sa stea cu fatza la mers.
Corinna
P.S. Nu este indicata tzinerea prea mult in aceste scaune, doar pe perioada mersului in masina shi atit.
mamamariana spune:
Si noi l-am folosit de la 2 saptamani. La inceput, cand gatutul era foarte fraged, l-am lasat foarte putin pe spate. Oricum, are loc special pentru capushor, nu? Si aici e foarte recomandat scaunul acesta... si DA trebuie montat invers, cu spatele spre inainte.
Foloseste-l cu incredere!
Mamamariana
Raluca spune:
Denisa, banuiesc ca e vorba de scaunelul ce l-am vazut...e O.k. sa stea in el inca de la nastere .si ilinca a avut unul similar de la Chicco si a stat in el din maternitate, pozitia cea ma orizontala e O.K. pentru spate-si noi am intrebat dr.
ati scapat de colici?
Raluca si Ilinca (1 an si 5 luni)
Denisa spune:
Da, Raluca, de ala e vorba, reactia pediatrei m-a determinat sa va intreb, cred ca e cam aiurita, e si cam in varsta, tu la cine mergi cu Ilinca?
De colici am mai scapat, e mai calma, i-am dat Sab Simplex inainte de fiecare masa 15 picaturi si Baby Drink cu biberonul. Tu i-ai dat ceai?
Acum avem alta problema, regurgitam tot mereu, daca nu adoarme intre 2 mese se intampla sa dea afara si la o ora-doua dupa ce mananca. Nu stiu ce sa mai fac, ma inebuneste, o tin sa ragaie, dar, degeaba, tot da afara. Nu cred ca e varsatura, ca nu e jet, scoate pe gurita, pur si simplu.
Denisa
tinatache spune:
Denisa, daca dai o cautare pe forum ai sa gasesti f multe subiecte despre regurgitare. Multe mamici s-au plans de asta, si eu printre ele. Nu-ti fa griji, apare f des si atata vreme cat nu e jet si copilul nu da afara tot ce a mancat, nu-i problema. Tb sa fii atenta sa fie pe o parte ca sa nu se inece. S-ar putea sa mai dureze, si eu am sters o gramada dupa Andra de pe covoare, paturi, carutul l-am spalat de nu stiu cate ori, dar a trecut. Rabdare multa si sanatate, ca-i mai buna decat toate! weekend placut! pa.pa.
Cristina, mamica cu burtica
mamica dulce spune:
nu stiu daca am inteles bine ce fel de scaun ai,dar daca e gen fotoliu in care trebuie sa stea in fundulet...nu cred ca e bun pt un bebe asa mic.La varsta asta..adica pana sta in fund,macar vreo 6 luni,trebuie folosit un fel de scaun -cosulet in care sta aproape intins-noi am avut dar l.a purtat doar vreo 3 luni si i.a ramas mic(deh zmeul meu are 11 kile la 6 luni!!)si vrem acum sa.i cumparam scaunel in care o sa fie prins cu centura de sigurantasi in care sta in fundulet.Intre timp,folosim chestia aia de la carucior ,tot un cosulet de panza cu fund dublu si sta ingurel pe bancheta din spate .
nu risca sa il pui asa acum,e prea gingas puisorul ..la fel si cu hamurile alea de purtat la piept,eu ma cutremur cand vad cate un bebe pe aici atat de mic poate doar cateva saptamani si sta inghesuit si isi forteaza sira spinarii doar pt ca producatorii zic ca e bun de la nastere.
Yasmine spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
nu stiu daca am inteles bine ce fel de scaun ai,dar daca e gen fotoliu in care trebuie sa stea in fundulet...nu cred ca e bun pt un bebe asa mic.La varsta asta..adica pana sta in fund,macar vreo 6 luni,trebuie folosit un fel de scaun -cosulet in care sta aproape intins-noi am avut dar l.a purtat doar vreo 3 luni si i.a ramas mic(deh zmeul meu are 11 kile la 6 luni!!)si vrem acum sa.i cumparam scaunel in care o sa fie prins cu centura de sigurantasi in care sta in fundulet.Intre timp,folosim chestia aia de la carucior ,tot un cosulet de panza cu fund dublu si sta ingurel pe bancheta din spate .
nu risca sa il pui asa acum,e prea gingas puisorul ..la fel si cu hamurile alea de purtat la piept,eu ma cutremur cand vad cate un bebe pe aici atat de mic poate doar cateva saptamani si sta inghesuit si isi forteaza sira spinarii doar pt ca producatorii zic ca e bun de la nastere.
Mamica dulce, daca tu-l pui in partea detashabila de la carucior pe bancheta din spate sa te bucuri ca inca nu te-a prins politzia, sau ca nu atzi avut accident. La o viteza de 50 km/h fortzele care actzioneaza asupra bebelushului sunt enorme, fiecare obiect din mashina care zboara cantareshte de 8 ori greutatea, iar Babyschale e facuta exact de la prima zi pana la 13 kilograme, sau pana cind capul nu depasheshte speteaza de la Babyschale. Citeshte cu atentzie shi raspunsul postat de mine anterior, ca nu vorbesc "3 la leu".
Corinna
khristin spune:
Denise,
Scaunele respective sunt testate si para-testate, deci pune-ti copilul cu incredere in el, si nu uita sa-le legi cu curelusele respective...aici nici macar nu ai voie sa mergi cu un copil asa mic in masina daca nu ai car-seat. Copilul nu trebuie sa stea in fundulet ca sa poata fi asezat in car-seat pe simplul motiv ca se sprijina pe tot spatele.
Cristina