Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (23)
Raspunsuri - Pagina 6
ioanaradu spune:
anaalina daca te ajuta, eu:
- pun la fiert legumele taiate in 2, in 3 ... deci mai mari
- ii dau supa-crema, adica legumele blenduite sau "pasate"
- imi iese cantitate mai mare, pt 2-3 zile ... eu congelez.
am mai auzit:
- de la elyanne - pediatrul i-a zis ca poate sa pastreze legumele la frigider, in zeama, 2 zile.
- am mai auzit de persoane care fac laptele praf in zeama de supa, dar n-am incercat.
acum depinde si de cum si ce accepta copiluta ta.
mami de Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
ioanaradu spune:
dana matei mai are o faza de ridica picioarele lumanare si apoi ... BANG cu ele de patut/carut/saltea/sezlong ... nu conteaza. din cauza asta car tot timpul dupa noi o pernuta mai turtita pe care i-o pun sub picioare, ca mi-e mila ca se loveste blegul. si la baie, neneeee ... face o flescaraieeee . eu il spal in copaita, pusa pe masina de spalat, ca avem o baie mica ... mica ... initial era cu picioarele spre usa, dar intr-o seara atat a licarit ca s-a umflat usa la baie si n-am mai putut sa o inchidem 2 zile. l-am mutat cu picioarele spre cada, ca e masina chiar langa, dar oricum in fiecare seara scoate sotul presuletul si baga mopul dupa baia lui matei.
acu' s-a culcat ... SINGUR. vad ca de ceva timp executa cam singurel figura cu somnul. adica daca il vad ca e obosit, il pun in patut sau pe patul nostru, se intoarce pe o parte si SOMN. da' sa vad cat il tine, ca se trezeste destul de repede.
mami de Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
madybulancea spune:
buna fetele...si puiu meu a fost tare matait aseara...iar eu acum sunt chiuna...si din cauza lui,dar si pt ca am racit,asa ca l-am expediat afara cu o sora de-a mea ,iar eu mai fac nitica treaba ca e casa cu susul in jos...ooofff...hai k am mai pus niste poze http://good-times.webshots.com/photo/2357203510101726224QaCysM]aici[/url]
Poze Razvanelu
Mady cu bb Razvan Stefan 9.05.2007
stefaniya spune:
Lilidana - si pe mine ma mai intreaba lumea daca e o ea sau el dar asta doar ca se afle in treaba,Carl se vede clar ca e baiat.Iar David mie mi s-a parut asa un baietel cu personalitate.Il facem prieten cu Carl
Kitty - si eu am fost asa neglijata o perioada,acum inca nu am ajuns la cum eram dar promit ca voi reveni.Sora mea uneori ma cearta,nu-i vine sa creada ca nu mai tin asa mult la mine dar atunci cand am timp ce-mi place sa lenevesc.Recunosc ca in ultimul timp Carl e cumintel si lenevesc destul
Ddana - m-am distrat de postarea ta.Lasa ca vine si perioada cand va dormi mult.Nu-i mai vorbi nepoliticos ca e micut si nu stie.
Ioanaradu - asa face si Carl,da din picioruse asa tare cand il schimb s ise loveste de masuta de sub el ca perna nu acopera tot.Trebuie sa-i pun pernuta sau sa-l trag spre mine ca mi-e etama sanu cumva sa-si rupa ceva.
Ela - hai mai vino pe la noi,posteaza ca inainte.
Ma gandeam azi cum e posibil sa creasca un bebel in noi,sa creasca cu lapticul nostru,noi ii facem mari,ma uit la Carl si parca nasterea am uitat-o cu toate ca a fost foooaaarte grea, si parca tot ma gandesc ca mi l-a adus cineva.Hai ca intru eu in momente de melancolie.
Ieri am gasit aici un pom in care sunt mii de suzete.Cand copilul inceteaza cu suzeta le pun pe toate intr-o punguta cu un mesaj si le ataseaza in copac.Eu ar trebui s-o fac pt ca piticul Carl nu a acceptat-o decat o luna si atunci rar.
Observ ca sunt multi bebei maraiti,o fi oare de la diversificare,nu ca ii doare ceva dar poate sunt speriati de etapa noua?Carl de fiecare data cand vin cu lingurita ramane uimit.Dar din fericire nu e deloc marait(sper sa nu se schimbe asta),canta singur,gangureste,dimineata la 6/7 se trezeste si il tin cu mine in pat,eu mai motai si el oboseste de vorbit si mai adoarme pana pe la 8/9.
http://good-times.webshots.com/photo/2473418220101635858QGNjZg poza din Tivoli
http://community.webshots.com/user/stefaniya12
Lumi_Nag spune:
Copiii nostri parca sunt frati.Si al meu se trezeste noaptea.Se foieste si se freaca pe la ochi pana se trezeste de tot.
Fetelor cum adorm copilasii vostri singuri ca al meu nu doarme
decat daca il legan pe perna sau tacsu in brate?Ma termina faza cu adormirea. In plus daca nu are muzica neeee, nu doarme nici sa pice de oboseala.
It's easy living with eyes closed
Lumi_Nag spune:
Inca ceva...bebita mea transpira foarte tare la ...cap.Unde sta cu capusorul este ud leoarca. Si cand suge e tot brobonit pe frunte si pe dupa urechi.Oare e normal?
It's easy living with eyes closed
Amma23 spune:
Ciao, fetelor, pupam copilasii
Multumim de urari, uram si noi La Multi ani fericiti, plini de bucurii pentru toti copii nostri.
Eu intru mai rar ca e mama aici si suntem tot plecati. Bine tare cu mama, sunt si eu mai libera.Ce bine sa ai cui il plasa cite un pic,acum imi dau seama.
Martutza, si eu am zis la fel ca tine, diversificare dupa 6 luni , da' nu mai am rabdare si am inceput de azi sa-i dau morcov piure.
I-am mai dat cand a avut diaree intr-o singura zi si am renuntat ca dupa ce scotea morcovul , tot apa facea.Acum si-a revenit, avea dreptate doctorul, nu era virus, era de la lapte.
In plus, de ce am inceput...am impresia ca nu se mai satura cu tzatza, vrea sa suga din ora in ora.Asa ca Hai Morcovul! Io ma plictisesem de atata lapte, apai el...
Fetelor, problema:Cum reusiti sa-i faceti sa se culce singuri, ca eu l-am invatat cu mine, ma puneam si eu langa el pana adormea si acum nu se mai culca altfel. Dati-mi solutia miraculoasa ca maine poimaine tre sa incep scoala si...cum adoarme copilul .Ma gandeam sa-i iau un mamotan din ala de poate sa-l bage in guritza si sa-i tot spun ca doarme cu el, abureli.Voi ce ziceti, cum ati facut?
Val, mama stiu prin ce treci, si tata s-a dus, si eu sunt la 2000 de km de ai mei, trebuie sa te bazezi pe sot.Daca te iubeste, ai incredere si in el, ca poate tu esti prea stresata cu analizele alea.Asa faceam si eu si el a fost impotriva si e mai bine asa. Citeodata de atatea grija nu putem vedea lucrurile obiectiv, asa ca unu cu picioarele pe pamant e binevenit langa noi. ai incredere si in el ca si el stie ce-i bine pentru copilul vostru...iti spun din proprie experienta
Ama si Lucas 12 Martie 2007
coolutz spune:
multumim pt parerile voastre kitty, martutza si mihael@, numele este andrei(aveam impresia ca e trecut in semnatura, dar am modificat-o dupa ce am postat)
... azi am apucat sa ii dau vreo 3 liguritze de zeama de mere, asa ca sa vedem cum ne descurcam cu linguritza si i-a placut fff mult, cred ca data viitoare o sa imi ia linguritza din mana si o sa manance singur
am sa ma uit de cereale. cele care au inceput deja cu diversificarea, de care folositi? aveti vreo preferinta?
iar cu dormitul, al meu adoarme de obicei la san
multumim,
andrea si andrei
martutza spune:
Lumi si al meu transpira pe tample si frunte cand suge...de la efort.
Stefanyia interesanta chestia cu suzi.Pai cand varenunta Victor la "iubita" lui venim si noi sa o agatam in pom.
Anaalina eu am inceput de sambata cu supa de legume si pastrez si pt a2a zi intr-unbiberon steril pe usa de la frigider.Doar de pe o zi ep alta nu mai mult.Legumele le tai in bucatele de grosimea unui deget sa fiarba repede.
Ddana pupam bondarel grasunel sa doarma bine de acum incolo.Victor a avut o perioada in care se trezea tot la 2 ore dar nu neaparat sa manance , uneori doar cu suzi si il adormeam.Acum se trezeste pe la 1-2 bag suzi si adoarme-la 4-4.30 se trezeste si bag ceai (de vreo 2 saptamani ca inainte nu inghitea ceai nici cu rugaciuni)intre 40-70ml si la 7 gata...trezirea pt papa.
Ioana deci ne-ati luat la greutate...acum 1 luna parca era mai subtirel decat Victor cu 100g ...Las sa creasac ei mari si om vedea ce sporturi vor practica ...eu nu prea as vrea ceva gen "riesling" sau "halbere"...dar...sunt pesti si le cam plac lichidele....om vedea.
Mady daca esti obosita mai bien dormi 1 ora.Sotul te iubeste si va intelege daca nu ai terminat treaba.Pupam Razvanelu si ursul lui albastru.
Elena2006 am vazut pe Adi si m-am topit.Ce bine st ael pe talpite si ce fatza areeee...iti vine sa-l mananci.
Mai fetelor sa nu credeti ca nu am ce manca si ma bag la falcutele si copanelele puilor vostrii dar sunt asa de...mancabili...mama-mama...ce sa fac daca avem copii frumosi...mor si eu de pofta.Si de aia m-am gandit ca daca dr zice ok la anul ma apucde treaba pt bebe2 ca la mine e mai delicat trebe muuulta munca...asa-i la batranete
Repejor sa ne laudam la bilant de 5 luni: 69 cm si 8kg fix.
Azi am pus in supa si un cubulet mic de dovlecel.Tot azi pentru prima data Victor a dormit cu mine in pat.Ne pregatimsa plecam la munet si nu voiam sa iau patutul cu mine asa ca l-ampu scu mine in pat...a durat ceva pana sa dumirit el ce vrea de la el..m-a luat de nas,mi-a bagat mana in ochi si in gura si eu muream de bucurie dar nu puteam sa rad...eram serioasa ca doar dormeam...i-am zis uite mami face nani hai culac-te si tu...intr-un final...dupa ce m-am ales cu doua picioare in gura ...a adormitde alatul cu capul sprijinit in perne si picioarele in burta mea .Nu puteam sa-llas singur ca e pat de mijloc si e riscant..asa ca am bagat si eu 1 ora in plus de somn.
Chestia trista e ca la cab asistenta dupa ce sa uitat la putza a zis cae prinsa rau si ca ori il decaloteaza ea la 6 luni ori la dr Filip la spital.Mi-a zis ca o sa sangereze...Voi mamele de baieti ce ma sfatuiti...la ea sau la spital sau deloc...?Ca si azi cand la tra sun pic mai mult in jos a inceput copilu sa planga...noroc ca a fost finuta si a zis ca ea fara rivanol si tetraciclina nu se baga si ca facem asta la sala de tratamente sa nu fie prea traumatizant.
Ellyane tu ziceai ca ai fost cu baietii...La ei a sangerat?
Ma grabesc ca doarme de la 1.30 caieri a facut greva si acusi se trezeste cu foame
o zi buna
La multi ani cu sanatate si noroc sarbatoritilor zilei de 13.Sa fiti norocosi si ascultatori puiuti mici.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
martutza spune:
Kitty multam de aprecieri.Sper si eu ca Victor sa-si iubeasca "suriorul" pe care vreau sa il fac tot asa cum iubeste si Raul pe Giulia
Amma sti ca noi eram cele cu tzitzi pana la 6 luni si Kitty, Absoluta si Sherbi...si alte mamici pe care le rog sa ma ierte ca nu le mai nominalizez. Eu nu clacam dar Victor facea moale...apoi a avut si el perioada in care papa si noaptea de 2ori si m-am gandit ca pana se regleaza laptele pt nevoile lui eu trebuie sa incep munca.Adica am inceput dar am luna asta de gratie...adica un pic mai lejer... in plus asitenta a zis ca e destul de dezvoltat si iar trebui si suplimente naturale si sa invete sa mestece pana va trebui sa ma duc efectiv la munca.
Despre adormit nu stiu ce sa zic.Victor nu a dormit niciodata cu noi in pat.Am avut o singura noapte cand l-am culcat in sezlong sa stea un pic ridicat si am pus sezlongu intre noi ca avea muci si se inneca cu ei in somn...in rest in patul lui...uneori plange de oboseala pana adoarme...alteori se cearta cu jucarelele...discuta...isi canta sau pur si simplu adoarme ca azi in 3 min cu suzi in gura.Cu rabdare orice invat are si dezvat.Eu zic sa incerci acum pana incepi scoala casa nu-i creezi un stres in plus mai ales ca atunci nu vei mai fi tot timpul cu el. pe Luca sa-i dam curaj sa doarma singur.
Era sa uit...la 6 luni mai e un puseu de crestere si cica de aia e indicat sa bagi papa pe la 5 luni jumate sa nu te trezesti ca urla copchilu de foame si tzitzi goale- si de inghitit nu stie cum...Acum daca sunt femei care au mult lapte nu-i problema dar cum fimiu are dimensiuni de 7-8 luni dr a zis ca si necesitatile lui sunt tot pt varsta asta....
apropo de lapte mult ...ce mai faci Suzi? Parca tu te plangeai la inceput ca ai lapte pt doi...Acum cum stati la capitolul asta? Dar de diversificare ce zici?
Eu am tras sa am lapte si m-as bucura sa ma tina macar pana la 1 an sa- mai dau seara la culcare
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai