Curat-murdar, Base ! Suna mai bine ?! :)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by alipiticot

Si inca o chestie...daca ei cand merg in alta localitate in tara SI A LOR, nu stie nimeni sa le raspunda SI IN LIMBA LOR cum credeti ca se simt??? Si daca ei intr-o tara plina de romani nu si fac probleme ca undeva,candva,vor cere o apa si nu i va intelege nimeni,va faceti voi probleme pt un concediu ca nu ve-ti fi intelesi?Ca romanii din zona oricum stiu si magiara si se inteleg cu ei,numai noi astia mai de departe suntem mai cu mot si avem pretentii sa stie ei romana...
Scuze daca tonul a fost putin aspru dar iar se nasc o multime de polemici si acuze pt o chestie absolut normala pe care a facut-o presedintele.....

asta daca am suparat pe cineva,nu vreau cearta.va pe toti.

Paula si iubirile ei! Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)si Cosmin Mihai(d.n.1.10.2006)

poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

tre'sa inteleg ca romanii ar trebui sa se apuce de invatat ungureste/tiganeste/etc la greu,nu ;
uneori din dorinta de a fi democrati uitam de logica, bat'o vina;
altfel e cum a spus sirimie, da, este normal ca copii maghiari sa invete limba romana incepind cu bazele, altfel, trecindu-i direct la gramatica noastra nu vor pricepe nimic, si e munca in zadar;
iar despre experientele turistice si eternul exemplu cu vinzatoarea de piine, e una vizita turistica si cu totul alta viata unui majoritar roman devenit minoritar in propria tzara, traind in secuime; nascuta si crescuta in tgmures, si martora a atmosferei ce-a condus la 1990 ar fi muuulte de spus....
in apele stirnite in declaratia asta, simpatic e consensul romanilor si deputatilor maghiari in critica adusa declaratiei pur politice si pro-votante a lui base .

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by sirimie
Asa ca tot episodul este o "inflamare artificiala" a tuturor, si a presedintelul care habar nu avea ca asta se intimpla deja, si a "nationalistilor" care nu inteleg sensul predarii ca limba materna sau straina, si intimplator numai cei de la PD au dreptate.

quote:

Adica vreau sa spun ca intimplator sint de acord cu cei de la PD de data asta .

Si-alta data, si-alta data,
Si mai lata, si mai si mai lata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Tot intamplator, de data asta PDul si-a criticat bossul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

capcaunule,

Da' mie tot nu imi place de PD...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Din pacate asta este adevarul.
Sunt foarte multi maghiari (care sunt nascuti si traiesc in Romania) care habar nu au sa vorbeasca romaneste.
Adevarat ca ajungi in unele zone din tara si nu poti explica ce vrei ca nu te intelege nimeni.
Adevarat ca am fost in Odorhei si ca toti din spital (aveau nume unguresti) au vorbit perfect romaneste si s-au purtat foarte frumos.
Si pe mine ma deranjeaza sa merg undeva si sa imi dea "ignore" pe motiv ca nu intelege romaneste.
Da copii astia trebuie sa invete lb. romana , dar daca nu in scoala atunci unde?

Culmea!... Pe unde am umblat in Ungaria(oriunde) , (benzinarii, restaurante, magazine, banci, spitale) , exista cel putin o persoana care sa stie limba romana.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

unui majoritar roman devenit minoritar in propria tzara,

A'pai no ca io mai am o curiozitate... mai is romanii majoritate??? Io zic ca romanul e minoritate si iete suprize-surprize nu din cauza ungurilor ....avem ce avem cu ungurii ..si daca ne legam de majoritatea "conlocuitoare"care ESTE ... ii rasism "manca-ti-as" ...ba ne mai manaca si ficatii cu muzica intelectuala care este ,ba sa nu mai vorbim de bahtalosii si pirandele care ne reprezinta cu mandrie prin Europa .mai in gluma mai in serios as fi preferat sa fie ungurii majoritari decat bahtalosii...dar na avem ce avem cu ungurii

Acum on topic ..mi se pare corect si normal sa iei un copil in studierea unei limbi ( alta decat cea materna..cea in care copilul a fost educat de la nastere in familia de origine ) cu inceputul ...nu poti sa iei un copil care a vb 6-7 ani in familie numai lb materna si sa ai pretentia ca sa vb si sa se exprime la fel de bine ca un copil care a vb toti cei 6-7 ani romana .Luati exemplu belgian ..tara cu 3 limbi oficiale ..franceza( folosita de 44% din lcouitori ), olandeza( 55% din locuitori ) si germana ( folosita doar de 1% din populatie)...un copil flamand este crescut in familia de origine in dialectul olandez ..cand ajunge la scoala incepe sa se deprinda si cu franceza si cu germana ...daca ajungi prin regiunea valona si vb in olandeza se uita la tine ca la extraterestrii..mai buna treaba faci vb in engleza( dar nici pe aia nu o stiu )..valoni care sa vb olandeza eu personal nu prea am vazut pe cand falamanzi care macar sa se descurce in franceza am vazut....si uite ca convietuiesc asa fara sa se mai planga care lb o invata prima acasa sau la scoala.

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by alessia105

quote:
Originally posted by Ana Stroe

unui majoritar roman devenit minoritar in propria tzara,

A'pai no ca io mai am o curiozitate... mai is romanii majoritate??? Io zic ca romanul e minoritate si iete suprize-surprize nu din cauza ungurilor ....avem ce avem cu ungurii ..si daca ne legam de majoritatea "conlocuitoare"care ESTE ... ii rasism "manca-ti-as" ...ba ne mai manaca si ficatii cu muzica intelectuala care este ,ba sa nu mai vorbim de bahtalosii si pirandele care ne reprezinta cu mandrie prin Europa .mai in gluma mai in serios as fi preferat sa fie ungurii majoritari decat bahtalosii...dar na avem ce avem cu ungurii

Acum on topic ..mi se pare corect si normal sa iei un copil in studierea unei limbi ( alta decat cea materna..cea in care copilul a fost educat de la nastere in familia de origine ) cu inceputul ...nu poti sa iei un copil care a vb 6-7 ani in familie numai lb materna si sa ai pretentia ca sa vb si sa se exprime la fel de bine ca un copil care a vb toti cei 6-7 ani romana .Luati exemplu belgian ..tara cu 3 limbi oficiale ..franceza( folosita de 44% din lcouitori ), olandeza( 55% din locuitori ) si germana ( folosita doar de 1% din populatie)...un copil flamand este crescut in familia de origine in dialectul olandez ..cand ajunge la scoala incepe sa se deprinda si cu franceza si cu germana ...daca ajungi prin regiunea valona si vb in olandeza se uita la tine ca la extraterestrii..mai buna treaba faci vb in engleza( dar nici pe aia nu o stiu )..valoni care sa vb olandeza eu personal nu prea am vazut pe cand falamanzi care macar sa se descurce in franceza am vazut....si uite ca convietuiesc asa fara sa se mai planga care lb o invata prima acasa sau la scoala.

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

dar datele oficiale cam contrazic; eu personal nu consider ca avem ceva cu ungurii, exceptind experianta de 35 de ani in regiune, prieteni si o familie mixta+ amintiri mai mult sau mai putin fericite; on topic- cum am mai spus, declaratia lui base mi se pare ok, reactiile insa...

Structura popula#355;iei dup#257; limba matern#259; in 2002 ( nu s-or fi intors statisticile pe dos in 5 ani, presupun)
Romān#259;: 19,736,517 91.03 %
Maghiar#259;: 1,443,970 6.66 %
Rromanes (#354;ig#259;neasc#259;): 237,570 1.09 %
Ucrainean#259;: 57,407 0.26 %
German#259;: 44,888 0.20 %
Rus#259;-Lipovean#259;: 29,246 0.13 %
Turc#259;: 28,115 0.12 %
T#259;tar#259;: 21,272 0.09 %
Sārb#259;: 20,411 0.09 %
etc.....

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Si daca sunt undeva in concediu in Romania si cineva spune ca nu intelege romaneste, apai il iau in engleza, in germana, in franceza, in italiana, pana cand tot ne intelegem. Important e sa vrem sa ne intelegem. Ca poate la ceilalti acolo e buba mai profunda.

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Ce te faci atunci in Elvetia unde sunt 4 limbi oficiale si nu sse supara nimeni de asta??? Noi locuim in zona germana si fiica-mea invata la scoala engleza, nicidecum una dintre celelalte limbi vorbite in Elvetia, respectiv- franceza, italiana sau reto-romanica.
Important e sa ne respectam unii pe altii, in rest vine totul de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Nu mi se pare normal ca in tara mea un maghiar care se presupune ca este cetateam roman sa nu stie limba romana si ba mai mult sunt zone in care romanii sunt obligati sa invete limba lar pt ca altfel nu ii ia nimeni in seama.Mi se pare oribil.Roamanii prin zonele alea le este teama sa scoata un cavant ca ungurii sar pe ei cica este Transilvania lor.

Bravo Baseeeee

"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."

poze

Mergi la inceput