Comori de nov-dec 04 (153)
Raspunsuri - Pagina 12
Otiliav spune:
Miki, am vazut ca multe mamici de la odiseele de anul acesta au recolatat desi chiar medicii lor au fost reticenti. Tot de la ele am aflat ca la cezariana numarul de celule recoltate este mai mic decat la nastere naturala. Iar numarul de celule influenteaza varsta pana la care se poate apela la transplant. De exemplu o mamica spunea ca au rezultat celule pentru 45 de kg, ceea ce inseamna ca le poate folosi doar cand este copil. Altcineva recoltase pentru 60 de kg, ceea ce la o fetitza poate acoperi si stadiul de adult.
Am inteles ca se comanda un kit cu care se recolteaza la nastere, ca procedura este destul de simpla dar trebuie efectuata de doctorul cu care nasti.
Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
monica-elizabet spune:

La multi ani! mariilor si mariutelor, marianilor si marinutzilor, sa fiti sanatosi si sa va dea Dumnezeu tot ce va doriti
monica
mami de alex(7 iunie 2001)
si ruxi(16 dec 2004)
miria_cristina spune:
LA MULTI ANI!!

Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
aime spune:
Danette si Iris Miriam
Miria Cristina
Ruxita Maria de Monicutz
Mariuca de Andreap
Maria de raluca (ce-or mai face?)
Anutza Maria de Otilia
si tuturor sarbatoritilor de azi 
aime si
Vladimir
Otiliav spune:
tuturor sarbatoritilor, petrecere frumoasa!
Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
paxela spune:

la multi ani tutror sarbatoritilor de astazi
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu
andreap spune:
LA MULTI ANI! tuturor celor de poarta numele Sf.Maria:Damiana(miria),Mamarutza de Raluca,Mariuta de Monica,Maria de Bobita,Ana Maria de Otilia.Sa fiti sanatosi,sa cresteti mari(asta ptr.pitici
),sa va bucurati de cei dragi(asta mai ales ptr.parinti)si sa vi se implineasca toate dorintele.
Multumim mult de urari
.Mariuca stie ca e ziua ei,asteapta deja cadoul diseara si vrea la terasa
,sa manance "caltofi plajiti".
In rest,e bine,noroc cu bunica,care o plimba toata ziua,ca mami si tati muncesc in continuare sa termine casa.Azi insa avem pauza![]()
Pupici multi

Poze 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004
miria_cristina spune:
ANDREEA - Ce bine ca aveti bunica! Si poate sa stea cu ea. Bunica lu'Damiana e ca strutul. Decat sa vina s-o vada macar, zice ca-i obosita.
Bine ca acuma ne-am mai linistit nitel cu casa chiar daca mai sunt una alta de facut, iar din toamna sper sa se acomodeze usor la gradinita si sa nu-mi raceasca foarte des.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
roserb spune:
La multi Ani, Mariucelor, sa fiti sanatoase si fericite si sa aveti o zi frumoasa!
Paxela, felicitari pentru Delia, chiar ca e rapida!
Dana, sa fii atenta cu plomba pe dintii de lapte, cade destul de repede in general. Si Bianca a avut pe la vreo 5 ani 2 cariute, una dintre plombe am observat acum ca s-a dus, trebuie sa mergem din nou
.
Otilia, parerea mea e ca alaptatul nu are mare influenta asupra danturii, mai degraba mostenirea genetica si prostiile pe care le manancam cu totii...
Roxana&Co
POZE CU PITICII
try spune:
asa zic si eu roserb, natura dintilor e in mare parte mostenire genetica. Stiu persoane care n us-au omorat cu spalatu lpe dinti si totusi au dantura sanatoasa sau cat de cat sanatoasa, si stiu persoane care cu toate igiena dentara tot au ajuns la coroane si punti.
Marturisesc ca tine f mult si de programul national, i namerica spre ex. apa contine fluor, motiv pt care americanii stau foarte bine la capitolul dinti.
Astia aici la noi nu stiu daca au fluor in apa, dar iti spun ca eu de 5 ani n-am facut o carie suplimentara fata de ce aveam in Ro.
E adevarat ca in ro educatia igienei orale se limita la spalat pe dinti. Aici e musai sa cureti cu ata dentara si sa clatesti cu apa de gura. Aici se insista f mult pe faptul ca igiena dintilor nu e echivalent cu igiena gurii. Ca dintii sunt raspunzatori doar pt 30% din bacteriile din gura, ca mare parte din bacterii zac pe limba (motiv pt care aici astia isi spala limba odata cu dintii (ceea ce eu nu reusesc sa fac decat daca vomit, in schimb pe alex il invat de-acum sa se spele si pe limba)...
Dar e clar ca in mare parte tine de mostenire caci unii avem dinti mai stravezii, mai sticlosi (ceea ce eu cred ca-s cei mai prosti), altii avem dinti mati si plini (pe care-i consider eu mai puternici si mai rezistenti la intemperii .
Oti, da e foarte simpla procedura, dupa ce nasti si-i taie cordonul lui bebe, sangele de pe cordon e recoltat (prin scurgere) si criogenizat. Bine-nteles ca nu poti face asta decat daca nasti in spital cu dr. nu cu moasa in case de nasteri sau acasa (cum se obisnuieste uneori prin western societies.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II