Comori de nov-dec 04 (153)
Raspunsuri - Pagina 11

try spune:
Miki, tocmai asta spuneam ca e foarte greu sa spui da sau nu cand nu e vorba de pielea ta, deci tot tu si sotul trebuie sa va dati raspunsul. Ceilalti din jur eventual iti pot oferi info, puncte de vedere diferite din care sa va inspirati sau pe care voi sa zicem le-ati scapat din vedere, insa nimeni nu-ti poate raspunde clar daca e bine sau nu sa faci asta. Pt unii e bine, pt altii e pierdere de vreme. La noi agonia deciziei a fost poate mai mare caci banii aia contau, dar daca banii nu-s o mare problema pt voi, atunci poti consimti mult mai usor pt recoltare.
E adevarat ca in 10-20 de ani se vor descoperi multe si se vor inventa tot felul de tratamente. Oricum viitorul medicinei va fi gene therapy. In timp vor ajunge sa poata modifica aceste imperfectiuni cu care ne nastem si sa vindece multe boli.
Sa stii ca unul din motivele pt care am zis "nu" recoltarii la alex a fost si asta: mi-era frica sa nu fie decat o paranoia de moment cum ca cine stie daca n-o avea copilu' nevoie, teama aia pe care o au toate mamicile care urmeaza sa nasca si sa-si tina bebelusul in brate si dupa cativa ani sa mi se para o cheltuiala inutiala, sa renunt la rata anuala si in felul asta pierdeam toti banii investiti initial (ma cunosc si pe mine si pe sot si stiu cam cum reactionam in timp). Eu sunt prin constructie psihologica mai "let it be" si incerc sa nu imi incarc linista sufleteasca cu ganduri negre decat daca e cazul, daca situatia mi-o cere, daca am semne ca e ceva in neregula. Caci viata e destul de stresanta in ziua de azi ca sa mai adaugam si noi altele suplimentare cand nu avem motiv.
Parerea mea e ca acum, inainte sa nasti tocmai pt ca e acea insecuritate cu care se confrunta multe mamici (oare o fi copilasul bine?) tinzi sa acorzi mai mult credit unei astfel de asigurari cum e recoltarea de stem cells. Dar dupa ce vei naste si vei intra in rutina zilnica si te vei obisnui cu ideea ca amandoi copii sunt bine sanatosi n-o sa ti se mai para la fel de verosimila decizia.
Dar, inca o data, daca banii nu-s o problema, atunci e mai simplu sa spuneti da.
Cicisor, abia asteptam poze.
Roserb, chiar ma tot gandeam si eu la dintisori in ultima vreme. Daca mai tii minte, ma vaitam odata ca alex (dar si adrian) a facut peste dintisori ca o pelicula de umbra, ca si cand ar fi fost piatra fina depusa si asta le inchidea culoarea dintilor. N-am ajuns cu el in final la dentist, dar i-a trecut dupa cateva saptamani acea pelicula.
Exact cum spui tu ca face Mihnea pe dintisori, asa a facut o verioasa de-a mea, faea u nfel de pete albe, ca o dunga neregulata (cum rupi o hartie) si apoi i se retezau dintii. I s-au retezat vreoi 3-4 dinti asa. Dar nu mai tin minte daca erau dinti de lapte sau nu, eram mica si nu mai pot localiza in timp totul. Ma tem ca nu ai ce face. Dentistul ce spune?
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

monica-elizabet spune:
andreap, abia astept sa-ti fac o vizita ca stam aproapeeeee
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

miria_cristina spune:
'Neata, fetele!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

aime spune:
Try,ti-am vazut si eu baietii (en fin, ca mereu am cate ceva de facut) sa-ti traiasca ca-s frumosi tare. Adrian m-a lasat masca, cat a crescut si ce rotofei este,e un serios si jumate si e scumpel taaaare. Las' c-o sa se lungeasca el, eu tin minte ca Vlad avea la 1 an 83 sau 85 cm si 10.5 kg...acu a mai crescut pana la 98, dar cu kilele are 13 kg. Las' ca-i dam la inot
.
Va pup ca-s plina de "trebi", da nu uit sa va dau o
aime si Vladimir

danette spune:
Salutare!
Am fost cu Iris la Stoma. si a fost neasteptat de bine... adica ma refer la reactia ei... nu s-a speriat de loc, de dr., de instrumentar...
Deja are o mica plombitza, era necesar s-o duc... una din maselutele de jos avea o carie. Sunt foarte fericita ca am reusit s-o tratam la timp si cu succes. Si cu ocazia asta am aflat ca profilaxia si tratamentul dintisorilor de lapte este gratuit, adica platit de casa.
Trebuie doar sa-i faca copilului o fisa la clinica unde este luat in evidentza, pe baza certificatului de nastere.
In rest... la fel de energica... ii prinde bine balaceala de la bazin (2 ori pe sapt.). Dupa-amiezele/serile... prin parc... la tobogane, leagane, trambuline...sa consumam energia.

Otiliav spune:
Eu de abia acum am reusit sa intru. Conexiunea nu merge prea bine, de fapt aproape deloc.
Try, ca de obicei vii cu informatii pretioase, sper sa salvez si eu postarea ta, nu se stie cand voi avea nevoie de o parere.
Aime, sa ne traiesti, sa fii sanatoasa si sa ai numai bucurii in viatza!
Dana, deja plombita, wow, Iris a papat laptic praf, poate fi un factor defavorizant?
Eu pe Ana nu mai reusesc sa o scot din piscina decat pentru nani la pranz si papica. Azi a trebuit sa-i dau un tricou pe ea peste costum de baie sa nu se arda pe umeri pentru ca de abia la ora 2 am scos-o din apa, palariutele nu prea ii plac . Ieri am fost si la mare, s-a umplut de nisip si a rezistat cu stoicism la vant si apa rece.
Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

paxela spune:
intram si noi putin sa imi laud fata, la 5 luni si o zi, adica azi
sa ridicat singura in fundulet
, din pozitia cea mai de jos a carutului, care nu e perfect intins , dar are max 30 grade
upps ma asteapta silviu 2 se pare
la kg sta bine 7300, si 64 cm la 5 luni, cam cate avea silviu in jur de 7-8 luni
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

miria_cristina spune:
Bravo, PAXELINO!
Ai cu ce te mandri!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

try spune:
pupam deliutza harnica. Adrian nici acum nu se ridica singur de pe spate in pozitia de sezut. In carut o face caci se prinde cu mainile de laterale, dar pe jos prin casa nu. Insa a devenit o sfarleaza pe jos, se misca de colo colo, se rostogoleste ,se intoarce si se roteste, ajunge in careva secunde dintr-un loc in altul, insa nu merge de-a busilea. Si-a descoperit alte metode de-a se deplasa, mersul de-a busilea e greu pt el
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Otiliav spune:
Miki, am vazut ca multe mamici de la odiseele de anul acesta au recolatat desi chiar medicii lor au fost reticenti. Tot de la ele am aflat ca la cezariana numarul de celule recoltate este mai mic decat la nastere naturala. Iar numarul de celule influenteaza varsta pana la care se poate apela la transplant. De exemplu o mamica spunea ca au rezultat celule pentru 45 de kg, ceea ce inseamna ca le poate folosi doar cand este copil. Altcineva recoltase pentru 60 de kg, ceea ce la o fetitza poate acoperi si stadiul de adult.
Am inteles ca se comanda un kit cu care se recolteaza la nastere, ca procedura este destul de simpla dar trebuie efectuata de doctorul cu care nasti.
Otilia, Vlad si Ana Maria (18 Decembrie 2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana