PIERSICUTZE de iul-aug 2006 (52) - 1 anisor - LMA
Raspunsuri - Pagina 4
ralucaspm spune:
Doniro eu cred ca o sa ne descurcam, dar nu imi fac iluzii ca o sa mai am timp si de altceva. Ioanna e f cumintica si sper sa reusim sa nu fie f f geloasa pe bb.
Eu am vrut sa o alaptez pe Ioanna pana la 1 an si apoi sa raman iar insarcinata, din mai multe motive: in primul rand pt ca vreau ca Ioanna sa nu fie singura, sa aiba o surioara sau un fratior; sa nu fie mare diferenta intre ei (intre mine si sora mea sunt aproape 7 ani si nu prea ne-am jucat impreuna); sa stau un timp cu copiii si apoi sa incep sa lucrez fara sa mai fie nevoie sa mai intrerup (acum nu am serviciu permanent); si nu in ultimul rand pt ca eu am deja 34 de ani si o sa nasc la 35, ceea ce mi se pare mult, desi aici se casatoresc si fac copii mult mai tarziu. De multe ori vedeam pe strada mame cu copii si credeam ca sunt bunici , dar cand am fost insarcinata cu Ioanna le vedeam insarcinate cand mergeam la dr. si nu-mi venea sa cred. Daca le-as fi vazut pe strada as fi crezut ca sunt doar grase
Nu-ti face griji, ne descurcam noi. O sa fie mai greu dar o sa treaca tot greul deodata. Or sa se si joaca impreuna si nu or sa mai stea tot timpul pe noi, cum era cand aveam doar un copilas.
Raluca 5+ si Ioanna (5.07.2006)
ralucaspm spune:
P.S.
Asta primavara am botezat un baietel.
Intr-o zi, cand eram in parculet cu Ioanna, am cunoscut o familie de romani cu cinci copii, care nu-si gaseau nasi pt cel mic, care implinea deja 1 anisor.
Ca sa nu mai lungesc vorba, m-au impresionat f mult. Copiii se ajutau si aveau grija unii de altii, f politicosi si bine crescuti si cei mici cu diferente de mai putin de 2 ani intre ei : 10, 4 1/2, gemeni 2 1/2 si 11 luni. Baietelul cel mic mergea f bine in picioare, alerga, cobora scari, se urca si cobora singur de pe scaun, leagan, pat etc, manca cu furculita normala (cu care mancam noi) bea apa din pahar sau sticla singur. Cumatra imi spunea ca fratiorii lui l-au invatat sa faca tot. Cand era f mic, gemenii il bagau intre ei si mergeau toti deabusilea, apoi il luau de manuta si il tineau sa mearga.
Cand i-am cunoscut Ioanna inca nu mergea singura si o tineau ei de manuta sa mearga. De cate ori mergem la ei ii dau Ioannei jucarii, mancare, etc. si se joaca cu ea.
M-au impresioant f mult si parintii care nu arata deloc obositi, stresati, etc si mai ales nu se plang niciodata desi imi inchipui ca e f greu.
Acum cumatra e iar insarcinata
Asa ca daca ei pot cu 6 o sa pot si eu cu 2 si de cand i-am cunoscut imi e si rusine sa ma mai plang de ceva
Genie spune:
Hallo fetelor!
Mamidestefan si Doniro, welcome back!
Mamidestefan, multumim de invitatie, noi nu o putem onora, suntem la bunici in vacanta! Sa aveti o petrecere frumoasa si La multi ani!
Ralucaspm, m-a impresionat povestirea ta, bravo lor!
Fetelor si eu mai imi doresc un bebe dar inca nu-mi fac curaj, o sa mai astept putin cred. Sa ne tineti la curent(ma refer aici la cele insarcinate cu BB2) despre evolutia sarcinilor, pls. Pe mine ma apuca tot timpul nostalgia dupa vremurile cand eram si eu cu burtica, cand vad gravide pe strada am asa un sentiment frumos...
Genie si Antonia
dariana spune:
ralu, felicitari si sarcina usoara.
suntem si noi aproape de motz, asa ca trebuie sa ne pregatim; apoi il tund ca nu mai merge, sper sa reusesc sa-l pacalesc la frizer ca nu sta......neam!
cu olitza cum va descurcatzi? Darius cand o prinde o ia si o baga in wc.
http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1
Dariana si Darius (30.07.2006)
Ramoon spune:
quote:f tare stie el ceva.
Originally posted by dariana
ralu, felicitari si sarcina usoara.
suntem si noi aproape de motz, asa ca trebuie sa ne pregatim; apoi il tund ca nu mai merge, sper sa reusesc sa-l pacalesc la frizer ca nu sta......neam!
cu olitza cum va descurcatzi? Darius cand o prinde o ia si o baga in wc.
http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1
Dariana si Darius (30.07.2006)
www.dropshots.com/ramoon" target="_blank">poze Timeea
Ramona si Timeea (04.08)
Ramoon spune:
fetelor Timi a mea iar a cazut azi in cap din pat am invatat-o eu cum sa coboare , adica cu spatele dar...
noi cu olita nu prea ne intelegem, sta 3 min si apoi se plictiseste, intinde mainile s-o iau de acolo, recunosc k nu prea m-am ocupat de chestia asta
azi sunt bucuroasa k a papat tare bine fata de cum papa ea si dupa ce m-am ratoit la ea 2 zile sta mai cumintica la masa k era jale.
petrecere frumoasa celor care sarbatoresc zilele astea! si La multi ani din partea noastra!
www.dropshots.com/ramoon" target="_blank">poze Timeea
Ramona si Timeea (04.08)
Genie spune:
Hallo fetelor!
Vad ca tot discutati de olita. Pai sa va spun ca nici Toni a mea nu sta pe olita prea mult. De fapt, depinde de dispozitie, cateodata are chef, alteori nu. Cand era mai micuta, pe la 9 luni asa, statea cuminte si facea si kk si pishu, de cand a invatat sa mearga, vrea sa se ridice si s-o ia din loc. Am citit o chestie interesanta la parintii intreaba, parintii raspund(parca). Pe la 1,5 -2 ani cand deja sunt mari si incep sa inteleaga mai bine cum vine treaba trebuie sa ii lasam cat mai mult fara pampers si eventual sa le punem chilotei. Normal ca o sa tot spalam la chilotzei dar nu o sa le placa sa fie murdari, abia atunci o sa isi dea ei seama ce si cum. Asa cu pampers pe ei nu-i deranjeaza daca sunt uzi si de aia e mai greu. Mie mi se pare o idee buna. Intre timp si eu mai exersez cu olita, dar cred ca voi incerca si eu chestia asta cand vine vremea.
Genie si Antonia
Genie spune:
Ramoon, imi pare rau de cazatura!
Si fii-mea a luat ieri o tranta...se juca cu un scaun mic langa un calorifer si a cazut cu barbia de un robinet de plastic, de fapt s-a raschetat de el si i-a dat sangele...A urlat saracuta...
De acum e inevitabil, o sa tot ia cazaturi, trebuie sa fim cu ochii in 14. Ma si gandesc la zilele cand, in copilarie, veneam cu genunchii juliti acasa si urlam cand ma dezinfecta mama. Aoleu...numai mama sa nu fi!
Genie si Antonia
ralucaspm spune:
Multumim mult tuturor fetelor pt urari si felicitari !
Genie si eu eram un pic nostalgica dupa perioada cand eram insarcinata cu Ioanna, dar acum, dupa ce au inceput greturile, mai mi-a trecut din nostalgie. Eu am avut greata f puternica la Ioanna si se pare ca si acum si m-au apucat si mai devreme.
Cu Ioanna nu ma puteam ridica din pat, doar sa merg la baie, sa mananc, sa spal cate un vas (nu spalam toate vasele deodata). Nu ma puteam duce nici cu gunoiul, mi-l ducea cate un prieten cand mai veneau sa ma vada.
Nu ma puteam uita nici macar la tv, ca mi se facea rau cand vedeam imaginile ca se misca, mai ales scrisul de la sfarsitul filmelor. Din dormitor vedeam un pom care se legana de la vant si mi se facea rau, asa ca aveam tot timpul draperia trasa. Si toata sarcina am mancat numai spanac si grapefruit. Nu puteam sa mananc: rosie, ardei capia, peste, paine, orez, cartofi,portocale, mandarine si mai rau, ...
doniro spune:
quote:
Originally posted by ralucaspm
P.S.
Asta primavara am botezat un baietel.
Intr-o zi, cand eram in parculet cu Ioanna, am cunoscut o familie de romani cu cinci copii, care nu-si gaseau nasi pt cel mic, care implinea deja 1 anisor.
Ca sa nu mai lungesc vorba, m-au impresionat f mult. Copiii se ajutau si aveau grija unii de altii, f politicosi si bine crescuti si cei mici cu diferente de mai putin de 2 ani intre ei : 10, 4 1/2, gemeni 2 1/2 si 11 luni. Baietelul cel mic mergea f bine in picioare, alerga, cobora scari, se urca si cobora singur de pe scaun, leagan, pat etc, manca cu furculita normala (cu care mancam noi) bea apa din pahar sau sticla singur. Cumatra imi spunea ca fratiorii lui l-au invatat sa faca tot. Cand era f mic, gemenii il bagau intre ei si mergeau toti deabusilea, apoi il luau de manuta si il tineau sa mearga.
Cand i-am cunoscut Ioanna inca nu mergea singura si o tineau ei de manuta sa mearga. De cate ori mergem la ei ii dau Ioannei jucarii, mancare, etc. si se joaca cu ea.
M-au impresioant f mult si parintii care nu arata deloc obositi, stresati, etc si mai ales nu se plang niciodata desi imi inchipui ca e f greu.
Acum cumatra e iar insarcinata
Asa ca daca ei pot cu 6 o sa pot si eu cu 2 si de cand i-am cunoscut imi e si rusine sa ma mai plang de ceva
Intr-adevar, impresionant. Asa cum ai zis si tu, m-am gandit si eu cand am aflat ca am ramas insarcinata la tot felul de argumente pro si contra. Am intors situatia pe toate fetele; in fine... Sunt sigura ca in momentul cand il va pune pe putzulica in brate (se pare ca e baiat), o sa uit de toate grijile.
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006)
POZE FEL DE FEL
www.onetruemedia.com/otm_site/share_view_player?p=22bced91b6dc25146dc9bf" target="_blank">MA PREZINT
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE