am lovit mashinuta ,,,sa mai conduc?
![](images/user_woman.png)
Astazi am avut un accident.Fara vatamari corporale fara daune majore.Doar tabla zgariata.Dne ajuta!
Vina a fost mai mult a mea decat a lui.
Pe scurt, eu vroiam sa fac stanga,m am inscris pe axul drumului si el a vrut sa ma depaseasca prin stanga . M-a ras pe partea stanga. Aveam semnalul pus dar trebuia sa ma uit in oglinda nu numai in fata.
Ce mai ... neatentie.
Incidentul de azi m-a pus pe ganduri. A inceput sa-mi fie nitzel frica sa conduc....mai ales ca Bucurestiul este un furnicar si se merge cum se merge.
Eu de obicei conduc f prudent (am carnet din 1999 si nu am mai patit asa ceva). Dar problema e ca ma oboseste f tare cndusul. Este o necesitate .. deh drumuri cu copilul, serviciu,parinti etc etc etc...
Ce ati face in locul meu? Ati merge mai departe cu promisiunea sa fiti mai atenti sau ati pune stop? Sa o pun pe seama momentului prost sau neatentia se perpetueaza?
Intentionam sa mi iau o masina mai mica ot fatzaiala prin oras iar cea mare sa i ramana sotzului meu
Raspunsuri
dodo spune:
In nici un caz sa nu renunti la condus!!!!! Ar fi cea mai mare greseala, mai ales acum ca esti emotionata in urma accidentului si daca ai vrea sa reiei condusul dupa un timp ai pierde si curajul!
Eu am avut acum 2 ani 2 accidente in 2 luni( singurele de cind conduc), eram cu fata-n capsula (avea cam 3 luni) si asta nu m-a deprimat deloc! Nu am fost eu de vina in nici unul, la primul nu mi-a acordat cedeaza trecerea si m-a lovit in aripa din fata si a 2-a oara am frinat sa cedez trecerea si cel din spatele meu sau n-a vazut, sau n-a avut timp sa frineze din cauza ca era prea aproape de mine, cert e ca m-a busit din spate. Pe moment eram un pic emotionata, tensionata, chiar daca nu eram de vina, insa ce era de facut? trebuia sa ajung acasa, sa iau copilul de la gradi, intr-un cuvint, trebuia sa ma urc la volan, asa ca mi-am pus emotiile-n borcan si-am condus in continuare.Si conduc din 92, in ultimii 5 ani efectiv zi de zi. Calmeaza-te, baga si tu emotiile-n borcan
si urca la volan!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Lemoni spune:
Trebuie neaparat sa conduci , daca te lasi dupa o zi pe alta o sa-ti vina din ce in ce mai greu.Eu am avut un accident cu un prieten , el conducea iar frica mi-a ramas in san ,desi sunt vre-o 15 ani de atunci sunt stresata ,am carnet dar imi e frica si ma asez mereu in dreapta ca tuta. Te rog nu repeta greseala mea.Mai e un topic pe aici La Cabinetul Psi "Nu am curaj sa conduc " vorbeste si cu fetele de acolo poate ajuta sa treci peste situatia ta, A fost numai o zi proasta se intimpla asta e bine ca nu ai patit nimic grav.Curaj mult .
Gabbriela spune:
trebuie sa conduci.. suiete la volan si incepe si condu, nu te lasa ca te va cuprinde frica si iti va fi mult mai greu pe viitor.. multa atentie si evita zonele aglomerate pt o perioada.
spor la condus.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
madalina78 spune:
dar totusi nu ai lovit masina in fata politistului , nu?
adica asa ca mine , ala m-a oprit si cand mi-a zis sa parchez EU am intrat/zgariat masina care statea linistita pe stada!!!
dar asta a fost demult , 7-8 ani, orcum am condus in continuare si zic eu foarte bine - in schimb cred ca politistul si-a schimbat meseria
deci , condu fara grija , cu prudenta ,in cotinuare.
Iubika spune:
Hehe, stii cum e intrebarea asta?
In prima sesiune am picat si eu un examen, ca tot omu`. Si am zis ca daca tot nu`s in stare sa iau un banal examen, mai bine ma las de facultate Nu stiam cate ex urma sa mai pic in 4 ani...
Cred ca stii foarte bine care este raspunsul
Blog muzical Zambiti, va rog!
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Un clic pour la forêt
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alynutza/Alynutza.jpg)
Alynutza spune:
In nici un caz sa nu renunti la condus! Din cate inteleg eu (desi poate n-am inteles prea bine) a fost mai mult vina lui decat a ta. Din moment ce tu te-ai inscris pentru viraj la stanga, cum naiba i-a trecut aluia prin cap sa te depaseasca pe stanga? In conditiile astea se depaseste prin dreapta, scrie clar in regulament. Politistul ce-a zis? Ca banui ca ati mers la constatare, daca ati avut avarii.
Incearca sa fii mai atenta pe viitor, uita-te de doua ori in oglinzi inainte de manevre si nu uita de punctul mort, dar in nici un caz nu renunta la condus. Cum spun si fetele, cu cat lasi sa treaca mai mult timp, cu atat emotiile si nesiguranta se vor accentua si-ti va fi din ce in ce mai greu sa te urci la volan.
Eu sunt ultra patita, si in timpul scolii am patit o gramada de faze, chiar cu doua zile inainte de examen era sa 'pup' pe unul in bot ca mergea ca b... pe contrasens si tot el cu gura mare. Si dupa ce am luat carnetul m-a lovit in bara din spate pe lateral o tipa cu scoala, ca nu s-a asigurat inainte de schimbarea benzii. Si au mai fost multe, de cate ori n-a evitat si sotzul meu accidente si eu stateam in dreapta lui. Dar imi place prea mult sa conduc. Are dreptate Iubika ce s-ar intampla daca am renunta dupa prima problema, dupa primul esec. Hai, capul sus, curaj si inapoi la 'covrig'!
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Alexa Ioana spune:
normal ca sa mai conduci. si imediat, nu cum am facut eu...
incidente din astea se intampla. si eu am patit'o (am permis de 3 ani), si sotul meu (cu permis de 10 ani).
succes !
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...
cristina1974 spune:
Nu renunta la condus, sub nici o forma.
Eu am facut o masina decapotabila, acum cativa ani buni, si am stat ceva lunisoare bune in spital. Si ce crezi ca fac acum? Conduc la greu, cu viteza destul de mare (bine, am masina pe care ma bazez 100%) si-mi vad de treaba mea. Ce era sa fac? Doi copii, doi caini, o gramada de treeaba, timpul limitat.... in nici un caz nu le-as putea rezolva pe toate mergand cu metroul sau cu autobuzul, asa ca am lasat frica intr-o parte si i-am dat batai.
Condusul in ziua de azi, mai ales in orasele mari, este o necesitate, asa ca nici nu sta pe ganduri.
Bafta multa si sa treci de frica, mai ales ca la tine nu a fost mare lucru.
Ajutati-o pe Sonia
louisea spune:
Daca-ti permiti ia-ti o masinuta mai mica cu care sa te simti bine si in siguranta sa conduci, mai ales in Bucuresti :)
Oricum n-as lasa-o balta doar pt o zgarietura.. Masinile is facute sa reziste si la socuri mai mari (speram)
Maadi spune:
Sub nicio forma sa nu te lasi de condus. Stiu sentimentul, ca si eu sunt patita, desi am permisul de 10 ani, si reactia era sa nu ma mai urc la volan. Dar nu am avut incotro, ca nu avea cine sa-mi duca baiatul la gradi si sa-l ia dupa-amiaza, asa ca a doua zi m-am urcat la volan. Si bine am facut.
Asa ca nu te lasa, ca altfel o sa-ti fie din ce in ce mai greu. Se poate intampla oricui. Mai multa atentie in viitor. Acum ma uit de 20 de ori inainte sa fac o manevra. Plus ca multi nebuni circula pe strazi, liber.
Succes.
Maadi si Calin (19.07.2003)