Cum sa lupt cu "Nu pot"?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Buna tuturor.
Si bebelusa mea mai are faza cu "nu pot". Dar vine si intrebarea cheie de la mine. "Dar ai incercat?" La care ea imi zice ca "nu". Atunci ea incerca ceva si ma striga repede sa imi arate opera. O incurajez dupa cum e cazul, dar daca a facut rau, urat, gresit ii spun drept si uneori spune; "ba nu, tu ai facut rau!" si atunci se ambitioneaza si mai face. Mai nou ii place sa fac ea ceva ca sa arate la copii la gradinita ca; "uite ce am facut eu". Ma gandesc uneori ca si alti copii vin cu ceva nou acolo. La mine merge foarte bine si ca atunci cand a facut ceva ii pun un "actibild" pe mana sau pe caiet, carte, depinde si e tare multumita are o colectie intreaga.
Am vazut ca la gradinita ii rasplateste daca fac fapte bune. Bebelusa mea vine zilnic acasa cu tot felul de coronite, diplome floricele, creioane, etc. pentru ca a a stiut ce zi este sau a stiut sa numere mai mult ca ieri si ...etc.
Metode sunt, trebuie sa le gasesti doar si sa vezi cu adevarat ce vrea copilul. Stiti voi, unul eu si unul tu. Exemplele pot continua.

Succes si rabdare ca trece si etapa asta... vin altele.

2x Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Buna idee mi-ai dat. Cred ca am sa-i fac si eu un caiet in care sa-i lipesc actibilduri pentru fiecare reusita. Poate va merge. (La asta chiar nu m-am gandit). Am sa va povestesc daca a prins ideea. Mersi frumos

-
.

Mergi la inceput