*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(6)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Neatza,

Noi suntem la Constanta asa ca nu prea am intrat zilele astea pe net.

Multumesc pentru urarile de ieri.

didi pe mine vrei sa ma intrebi ceva pe PM?? Astept intrebarile.

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Voiam sa mai spun 2 vorbe.

Didi sanatate la pui! Si mare grija cu inghetata.

Pepsi batista bebelusului am si eu, mi-a cumparat-o frate-meu din Ro. E foarte buna si se gaseste la orice farmacie Donna din tara ( deci nu e valabila treaba ca se gaseste doar in Bucuresti). Chiar azi am folosit-o ( impreuna cu spray-ul de la Sterimar) si si-a facut treaba foarte bine.

Raluca si Maria Bucuria (15 iunie 2007)

Pozici Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Uraaaa! Prima lingurita de suc de morcovi inghitita cu succes! I-am facut vreo 2 lingurite de suc ca stiam ca jumatate va fi pe jos, si i-am dat putin cate putin. Prima data s-a strambat si a plescait cu o fata schimonosita, apoi a deschis laaaarg gurita si a papat si restul. Abia astept ziua de maine!

Andrada
Eu incerc cat mai mult sa il invat sa nu stea in brate, pentru ca nu pot sa-l tin mult - am ramas cu dureri mari de mijloc de la sarcina. Problema e ca am de luptat cu socrii, care parca au dopuri in urechi si nu ma aud cand le zic sa nu il ia in brate. Dar s-a repezit de cateva ori sotul in ei si s-au cumintit, pe moment.

Ralucami
Stiu cum e cu programul de masa haotic. Ma cam oboseste, si in plus, de cate ori ma asez eu la masa, parca simte si incepe sa planga de foame.

mica, esti la Constanta? Daca vrei sa ne intalnim sa imi dai un telefon. Ar fi super!

Fetelor, ce mai stiti de Sosonica? Am rasfoit capitolul, dar in graba, si nu am gasit nimic despre ea

Valentina, mamica lui Andrei

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Buna dimineata.
Didi multa sanatate puiutului.
Fetelor cu adormitul la noi e exact invers. Al meu adoarme singur in patut (cu suzi in gurita, evident) si eu ma gandesc ca sunt mama rea ca il las asa si ma chinui sa-l mai adorm si pe el in brate. Dar dureaza prea mult si cedez nervos si tot in patut ajunge. Azi noapte de exemplu la masa de 4 el avea un chef de uitat pe pereti si de ras ceva de groaza si eu muream de somn, asa ca dupa vreo 30 de minute de tinut in brate m-am hotarat sa-l las in patut. Eu am adormit imediat si el a mai stat cu ochii pe pereti pana l-a luat somnul si a adormit singur. Am noroc ca nu plange, ca nici eu nu suport sa-l aud plangand. Acum citindu-va pe voi ca vrei sa-i obisnuiti sa adoarma singuri ma consider norocoasa ca al meu numai asa vrea.
Andrada stiu cum e sa faci totul cu o mana si cu bebe in brate. Ieri dupa amiaza cand sa iesim in parc m-am hotarat sa mergem cu masina ca era tare innorat si nu voiam sa ne prinda ploia pe acolo. Cobor eu hotarata cu bebe in brate, il pun in scaunul de masina (care in crizele lui de plans era solutia cea mai usoara de linistit bebe, adormea aproape imediat cand il puneam in el), dau sa-i prind centura si incepe chiraitul. Incerc sa-i pun suzeta in gurita, il mangai, il linistesc, plangea din ce in ce mai tare. Il iau in brate se linisteste imediat. Mai repetam figura de vreo 3 ori fara succes insa. Pana la urma ma hotarasc sa mergem doar cu carutul, nu e departe deloc, maxim 15 minute de mers pe jos, dar prin ploaie nu prea imi suradea ideea. Asa ca scoate carut din portbagaj cu bebe in brate (si carutul nostru nu are decat vreo 20 de kg), depliaza-l, pune-l pe bebe in el si hai sa mergem ca l-am pacalit. Pai dupa 5 minute incepe iar sa planga. Cu bebe in brate si carutul in cealalta mana, am ajuns la intrarea in parc, dar cum plansetele nu mai incetau nici in brate, am cedat nervos si ne-am intors. La final dupa pliat carut si pus in portbagaj cu bebel in brate, cand am ajuns in casa a inceput o ploaie torentiala de te facea leoarca in 5 minute. Deci stia puiutul ce stia cand nu se lasa sub nici o forma dus in parc. Si eu ca o mama neascultatoare ce sunt nu l-am luat in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moberi spune:

Buna dimineata mamicilor de capsunici si capsunei!

Ne inscriem si noi in clubul mamicilor cu pui care adorm doar leganati!Si pe langa acest obicei prost mai avem unul...ii place sa doarma cu mine, mai precis cu capul lipit de sanul meu si bagat tot in mine de uneori nici aer nu are destul!!!Acest prost obicei e la somnul de dupa-amiaza, daca ii fac pe plac si ii mai dau si cate o tatuca sa rontaie doarme si 3-4 ore, dar ce folos daca eu stau sa-l pazesc.

Noi suntem printre fericiti se pare ca nu prea avem probleme cu kk, dar zic eu ca e si datorita faptului ca , desi e alaptat eu mananc aproape orice, mai putin laptele dulce care ii da clar colici, in rest orice desigur cu moderatie, inclusiv fructe si salate!

Intreba cineva de premergator, noi la primul copil l-am folosit clar, acum 8 ani erai nebun daca nu il puneai in premergator(imi cer scuze ca tot fac aceste comparatii, dar eu in continuare sunt uimita ca nimic din ce stiam si am facut la primul copil acum nu mai e bine!!!!!).Copilul mai mare a stat cu placere in premergator nu foarte mult, dar suficient cat sa merite investitia si a mers absolut normal la 1 an.

Andrada n u pot decat sa ma bucur ca ai inceput sa scrii din nou mesaje lungi!!!!sa-ti pastrezi naravul.In legatura cu suculetul eu iti spun sincer ca la primul copil si si acum nici nu ma gandesc sa i-l dau altfel decat prin biberon.Pana ce sta in fundulet la cantitatile mai mari de suc(50 ml in sus) e munca titanica sa i-l dai cu lingurita si destul de ineficienta(parerea mea ...vorba cuiva).

Carrie, Paflonu stiu cum s-a nimerit asa dar as putea fi vecina cu amandoua!!!Din pacate trebuie sa recunosc ca sunt un pic comoda si prefer orasul, te admir Paflo ca aveti curajul sa mergeti la Campenesti, desi trebuie sa recunosc ca zona e frumoasa si linistita(apropo esti aproape de lacuri?), totusi mi-e groaza de drumurile zilnice.

Elteka , daca nu mai scrii mesaje kilometrice si zilnic de cel putin doua ori te dam afara si inchidem pravalia, ca de n-ai fi tu, didi si pepsica am avea cate un capitol la 10 zile...

Ralucami, iti mai aduci aminte ce ingrijorate eram ca era luna a treia de sarcina si noi eram la minus cu kg....ne era frica sa nu ramanem silfide si subnutrite, ei lasa ca am recuperat si ce ne-am mai dori acum sa fim la minus!!!!!!!!!!!!
Va pup, daca are cineva rabdare poate ma instruieste cum sa pun cateva poze, ca nicicum nu am reusit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ca vorbiti de statul in brate, acum asta si fac. stau cu ea in brate asezata pe scaun. ea sta pe burtica si priveste covorul. A fost singura pozitie valabila pentru a nu mai plange. Pana acum a fost un copil tare linistit dar are zile in care nu ne mai intelegem sub nici o forma. Am crezut ca sunt colici dar nu sunt semne de asa ceva. Parca uneori sunt nervi si alte ori somnic.
Eu sincer nici nu ma incumet sa fac vreo treaba prin oras cu ea. Cumparaturi am incercat odata dar fara rezultate, si dupa ce m-a mai luat una din magazin la rost ca sa nu mai tin copilul in brate pe verticala ca i se inchide nu stiu in ce mod osul pieptului am renuntat. Parca stiu bebelusii cand ai ceva de facut. exact atunci ii apuca plansul.
gata a adormit , am pus-o in patr=ut dar tot pe burtica, trebuie sa pastram pozitia de adormire ca sa nu se trezeasca.
Acum in ceea ce priveste lasatul sa planga eu sincer nu cred ca un copil de 3luni poate fi smecher. chiar nu cred. el nu realizeaza ce se intampla, dar stie ca cineva e acolo sa -l ajute. asa ca orice ar zice lumea eu imi iau copilul in brate atunci cand simt ca are nevoie de mine.
Cu un singur lucru nu sunt de acord. Cu dormitul in pat cu noi. De cand a venit acasa am pus-o in patutul ei, iar cand sta linistita tot in patutul ei o las.
Cred ca e destul de greu de invata mai tarziu, iar mutatul in alta camera va fi si mai greu. Nu vreau sa ajung sa dorm eu cu fetitaiintr-o camera iar tata prin alta. trebuie sa invete ca acela e locul ei si numai al ei. Eu cel putin asa am fost invatata si consider ca e cel mai bine.
Pupici ma duc sa mai fac ceva pana se trezeste.

Sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,
intru si eu rapidel sa va zic ca puii sunt bine acum. Matei si-a revenit 90%, nu mai tuseste, mananca bine si mai are f putini muci. Bogdanel e si el bine, desi cam haraie din gatisor... Si daca tot mi-a revenit starea de spirit, m-am delectat cu putina activitate artistica si spre bucuria mea am reusit sa finalizez un tablou pt nasi pe care il voi darui drept cadou la botez. O sa le mai cumpar si o lampita din sticla si sper eu vor fi multumiti. Iata deci www.flickr.com/photos/10550092@N08/1081730518/in/datetaken/" target="_blank">lucrarea mea.
Revin next week cand va voi fi citit mesajele.
O zi minunata!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Buna fetelor.
MOBERI si al meu pitic tot leganat si in brate adoarme.VAS nici eu nu sunt de acord cu dormitul in pat cu noi,desi soacra tot insista k ea asa a crescut 3copii.
Eu nu stiu ce sa mai fac,d 3zile plange si noaptea si ziua si nu adoarme decat in scaunul de masina(ca acum) sau leganat prin casa vreo 2ore.Sper sa s mai linisteasca dupa botez,daca nu plec in lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michigan spune:

nu ma rabda sufletul sa nu ma laud si eu daca tot ati dechs subiectul copiilor care dorm in brate
eu sunt super norocoasa pt ca de cele mai multe ori adoarme singur si la el in patut
nu incercv sa-l culc decat atunci cand sunt ferm convinsa ca ii este somn, adica astept sa caste de vreo 3-4 ori, dupa care il pun in patut, mai are si el intentii de schimonosit desigur, dar cu multa multa vorba si eventual putin miscat din pernuta adormim cu siguranta, totul e sa ma simta o vreme langa el, deasupra patutului, daca plec imediat ce l-am pus in patut, n-am facut nimic pt ca se trezeste
de ceva vreme se linisteste si nu plange cand il pun in patut daca ii dau drumul la elefantei sa zboare pe deasupra...
bunele lui obiceiuri de culcat cred ca s-au format si din cauza faptului ca imediat dupa nastere eu m-am simtit foarte rau , aveam dureri crunte si nu am putut sa-l alaptez stand in fund, asa ca el papa numai culcat in pat, daca incerc sas-l tin in brate cand mananca se agita , se ineaca, s-a obisnuit foarte mult cu statul la orizontala
eu ma bucur de realizarile astea si incerc cat pot de mult sa nu stric ceea ce am si sunt foarte atenta cand il iau in brate si cat il tin,in momentul in care s-a rezolvat problema pt care plangea sau se agita si il vad ca s-a calmat, aterizeaza imediat in pat sau in patut
poate par putin cam dura, si mie mi se rupe sufletul cateodata, mai ales as vrea sa-l iau in brate si sa-l giugiulesc ore intregi cand il vad ca rade cu mine si gangureste
dar stiu ca foarte usor se invata si foarte greu se dezvata, si nimeni nu s-ar chinui dupa aceea decat eu...

Mihaela si pui mic Octavian Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=35048c9ca106cb6d709106" target="_blank">Octavian (17iunie2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michigan spune:

nu stiu ce are netul meu, nu nma lasa sa vad poze
asa ca vali nu pot sa va vad excursia, dar mai incerc mai tarziu

Mihaela si pui mic Octavian Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=35048c9ca106cb6d709106" target="_blank">Octavian (17iunie2007)

Mergi la inceput