*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(6)
Raspunsuri - Pagina 14
carrie spune:
Pepsi, poate mi-ai raspuns si la intrebarea legata de agitatia de seara, o fi de la ciclul meu!
din pacate de cateva zile si eu trebuie sa-i dau completare...suge de rupe, imi goleste sanii dupa jumate de ora e flamanda si sanii mei inca nu au refacut productia.daca ii dau praf mananca cu o pofta de parca nu a supt nimik cate 80-120 ml uneori.ieri am incercat fara completare si a fost agitata si nervoasa toata ziua...
dar nu ma las, la fiecare masa o pun la san prima data!
Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)
comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora
www.helpsonia.com" target="_blank">ajutati-o pe Sonia
kid spune:
Buna fetelor,
noi suntem la mare de luni, juniorul se simte bine, doarme f bine pe plaja, daca il tinem in casa mai mult maraie , singura problema e ca i s-au intetit colicile. Credeam ca atunci cand ne apropiem de 3 luni trec, dar la noi e invers. Poate e si de la laptele praf, nu stiu... La inceput i-am dat milumil, care nu i-a prea placut, apoi am trecut pe humana; la inceput i-a placut,dar acum nu il prea mai vrea. Nici nu stiu cat ar trebui sa insist cu laptele asta praf?
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze cu juniorul meu
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Vali5 spune:
Buna seara!
Imi pare tare bine ca revin pe forum. Am avut o pauza cam mare – nu stiu ce a fost cu mine dar nu am avut nici un chef sa deschid calculatorul, simteam o repulsie fata de el. Probabil mi se trage de la job, unde stateam intre 8 si 11 ore in fata calculatorului.
Mi-a fost tare dor de voi!
Nu am avut rabdare sa citesc din urma, poate imi spune si mie cineva ce mai face Sosonica. M-am gandit mereu la ea si cand am intrat pe site-ul despre ea m-a bufnit plansul.
De cand nu am mai stat de vorba cu voi, Andrei s-a crestinat. A fost un dulce la botez, nu a plans absolut deloc – nici cand a fost bagat in cristelnita, nici la restaurant. Nasa l-a imbracat intr-un costumas cu papion si i-a pus si ochelari de soare. Durerea mea a fost ca era cu manecuta lunga si pantalon lung costumasul, afara fiind foarte cald. Eu il tin de obicei intr-un maieut si pampers sau body fara maneci si picioruse. La noi e foarte cald.
Acum o saptamana am fost la munte cu el. Ne-am cazat in Vatra Dornei si am facut trasee cu masina prin zona: casa memoriala Ion Creanga, Cheile Bicazului, Lacul Rosu, Manastirile Voronet si Putna. I-a placut foarte mult leganatul cu masina, cum se oprea se trezea si incepea sa maraie. Plus ca aerul de munte i-a facut o pofta de mancare de m-a speriat – a mancat o cutie de lapte praf in 5 zile (de obicei il tinea 7 zile).
Deja si-a dublat greutatea de la nastere: are 6.400 kg
O sa pun si poze sa vedeti ce grasoi s-a facut!
As mai povesti eu multe (ca, deh!, acum am limbarita), dar mi-e ca ma luati la fuga ca ocup atata spatiu dupa asa o pauza.
Va pup pe toate si abia astept sa iau pozele voastre la rand la vizionat, sa vad cum v-au mai crescut capsunelele.
Valentina, mamica lui Andrei
ella_74 spune:
didialex,
cu pasaportul sta treaba asa:
- daca ii faci pasaport individual atunci tre sa mearga sotul la ambasada la voi si sa dea o declaratie
- daca vrei sa treci bebe pe pasaportul tau , tre sa mearga sotul la notar sa faca imputernicire dar cu apostila.
intrebare1: bebe a facut caca cam verde, dar tot cu bobite de susan; nici dr de la CMU nu raspunde, nici dr de familie; de la ce sa fie oare? ar putea fi deshidratat? desi bea si ceai intre mese; ar putea fi de la faptul ca a inceput sa bea suc de morcovi cu mere? ar putea sa-i lipseasca tzatza ca l-am intarcat de marti?
intrebare2: cum sa fac sa-l obisnuiesc sa doarma in patutul lui? valabil si ziua si noaptea! stiu ca trebuia de la inceput sa-l pun in patut, dar fiind asa mic nu m-a rabdat inima sa-l vad plangand si l-am luat in brate; de atunci tot il car in brate ca sa-l adorm si deja ma doare spatele si imi cad mainile; am incercat in ultimele zile sa-l las pur si simplu in patut sa urle, il supraveghez din usa ca se mai ineaca dar pana la urma sfarseste tot la mine in brate sau leganat pe pernuta; cat am voie sa-l las sa planga? mai mult de cateva minute nu indur, mi se face mila...se pare ca e nevoie de mult mai mult; cert e ca dupa ce plange adoarme mult mai repede , dar nu in patut
lipsesc pana luni, maine plecam la Nisipuri (fara bebe)...sa nu scrieti un capitol, da?
, mamica de David (24.04.2007)
poze David
Pepsi spune:
ella, uite incerc sa raspund eu la unele intrebari!
1. caca verde poate sa fie de la introducere de alimente/suc si de la intarcat, sistemul lui digestiv nu a mai primit acelasi lucru si e normal sa faca asa la schimbare, daca nu are febra nu e ingrijorare
2. dominic pina pe la 2 luni a dormit numa in carucior si eram tare speriata ca nu va dormi niciodata in patut, dar a dormit. e drept ca m-am chinuit cu el, dar crede-ma am incercat TOT, l-am si lasat sa plinga(45 min) degeaba, plingeam si eu dincolo, fugeam in baie sa nu il mai aud, si plingeam de numa, am renuntat in citeva zile....il adormeam la sin si-l puneam apoi in pat, si numa bine ca facea ochii mari, si o luam de la capat. pe david il alaptez, si adoarme pe umarul meu dupa ce rigiie, apoi il pun semi-adormit in pat, si sta adormit.si pe mine ma doare spatele si mina, si-l mai pun linga mine in pat cu tetina in gura, sau ma intind in pat si-l pun pe burta mea si cind adoarme il pun in pat.cu lasatul sa plinga citisem in carte ca este o metoda, si pe urma tot mai putin p[lingea, la noi n-a mers....sau nu m-a lasat inima sa-l las sa plinga.....crede-ma ca erau cele mai lungi 45 min.... acuma la 3 ani il conduc in camera lui, il pup, mai povestim ce a facut ziua, ne mai gidilam, punem muzica, il pup si plec din camera.sint obositi cind pling, consuma energie, ca si cum noi am fugi....
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Vali5 spune:
Buna dimineata!
Ella, eu incerc sa il obosesc cat mai mult pe Andrei pana sa adoarma. De cand am fost la munte s-a invatat mult cu leganatul masinii, cu tinutul in brate (de fapt, in marsupiu) si tot timpul sa fie cineva langa el. Am fost plecati doar 6 zile, dar au fost de ajuns ca sa se invete cu narav. Si pana adoarme il tot pun sa isi consume energia. De ex: intind pe jos o plapuma groasa (ca sa nu stea direct pe covor unde e mai tare) si il pun pe burta cu cateva jucarele colorate aruncate pe ici, pe colo. Si se taraste ca o omida, isi ridica picioarele sub el si se impinge (toata chestia asta cu nasul in plapuma ), cand da de cate o jucarie se sprijina in antebrate si gangureste cu jucaria respectiva. Cand se plictiseste o ia mai departe. Si tot asa pana oboseste. Bineinteles, il supraveghez tot timpul - este incredibil cat de repede face o diagonala de plapuma . Apoi il pun in patut, ii bag suzeta, mai maraie de 2-3 ori si adoarme.
Botez
Prima excursie
Vali5 spune:
M-am hotarat ca de astazi sa incep diversificarea si mai incerc sa ii stabilesc un orar cat de cat exact pentru mese. Mananca cam haotic si ma oboseste chestia asta, pt ca nu stiu niciodata exact cand va fi urmatoarea masa. De ex: dimineata ma trezeste in jurul orei 5 (criminal!!!) - mananca, apoi mananca iar pe la 7-8, 9-10. Dupa care are o pauza de aprox 4 ore. Si tot asa... Alteori, ma trezeste la 4 si i se schimba tot programul. Sa vad ce reusesc...
Voi cum faceti ca sa aiba un program de masa fix?
Ieri am petrecut toata ziua citind pe net despre diversificare, si toata noaptea numai asta am visat. La 5:05 mi-a dat trezirea Andrei, acum el doarme si eu nu mai pot pentru ca abia astept momentul cand ii voi da prima lingurita de suc de morcovi. Uff! parca vad ca mai tarziu voi fi un zombie, dar am un pic emotii de parca urmeaza sa se intample ceva nemaipomenit. Pana la urma e doar o lingurita de suc de morcovi. Cred ca m-am cam tacanit...
Sorry ca iar ocup spatiu, dar vad ca pe forum sunt omul extremelor: lipsesc 2-3 saptamani, apoi scriu ca disperata.
Sa aveti o zi frumoasa cu copilasi vioi!
Botez
Prima excursie
andradap spune:
Salutare!
Didi, imi pare rau pt. R!!! Insanatosire GRABNICA GRABNICA GRABNICA ii doresc! Si multi pupicei ca sa nu fie suparat ca e bolnavior... Si nu-l uit nici pe D Pupici la toti 3 PS: Abia astept sa va vad live pe 6 septembrie
Carstea, eu i-am dat o lingurita (5 ml) in prima zi. A doua zi 2 lingurite
(10 ml), a treia zi 3 lingurite (15 ml)... tot asa pana la 50 ml. ASTA INSEAMNA 10 ZILE DE MORCOV. Dupa cele 10 zile, urmeaza marul, dat la fel (treptat). Dupa 10 zile si de mar poti sa ii dai si amestecate cele doua (mar cu morcov). Apoi poti introduce in aceeasi maniera: portocala, para, piersica... Eu cred ca voi opta pt. PARA ca sa faca si el caca in fiecare zi, nu o data la 2 zile cum a inceput sa faca de vreo 3 zile.
Vali5, si eu eram la fel de entuziasmata cu prima lingurita de suc de morcovi! Acum, cand am ajuns la muuulte lingurite de dat am inceput sa mai folosim si biberonul Ca altfel 1/2 in gurita 1/2 pe jos. asa am ajuns sa pun cate 10-12 lingurite in biberon si sa-i dau asa sucul . Cand va sta in fundulet, ii voi da cu lingurita... Sau cand voi incepe sa-i dau si cu pulpa de fruct. Pana atunci sa-l bea ca pe ceai SUCUL. Sau ca pe cafelutza de dimineata
Pepsi, si eu am incercat sa-l las sa planga dar dupa cateva minute... mi-am zis ca SUNT prea REA, ca NU-MI pasa de puiul meu, etc... Asa ca se pare ca NU sunt facuta sa-l las cateva zile sa se dezobisnuiasca de adormitul in brate! Cred ca asa il voi culca pana cand imi va zice: "Mama, nu vezi ca esti pitica? Lasa ca te legan eu de-acum incolo! " Sau... "Mama, ma insor! Ai scapat d leganat!" Nu-mi pare rau ca amortesc toate alea... ca ma dor toate oasele, muschii sunt in tensiune,etc... Dar recunosc ca sunt momente (cand merg la cumparaturi si el e in carut sau in scaunelul de masina pus pe caruciorul de cumparaturi) cand mi-as dori sa taca sa termin treaba si apoi sa-l iau in brate! Chiar ieri, dupa ce timp de vreo 40 de minute s-a uitat curios pe rafturile din CORA, cand ajungem la casa, asteptand sa ia pe rand produsele la citit coduri de bare... s-a pus pe jelit cu ochii inchisi (evident era rupt de oboseala, dar cum sa adoarma singur???). Eu il vazusem de ceva timp ca incepe sa casca (de-aia m-am si grabit spre casa )... Casierita ma intreaba induiosata ce are copilul. La care eu senina, dar nerabdatoare sa terminam cu trancaneala si sa platesc mai repede ii raspund: "Nu stie cum sa adoarma!" Culmea e ca tampita in loc sa se grabeasca, se oprea dupa ce baga fiecare produs pe casa si ii facea bezele copilului si ranjea la el!!! Eu deja simteam ca as sari langa ea sa-i bag mai repede produsele alea... In fine, la un moment dat, nevrand sa ma iau de ea, am lasat-o sa-si faca treaba in stilul si ritmul ei, si am luat copilul in brate... care asa a stat cat timp eu plateam cu o mana, puneam sacosile in carut, impingeam carutul, deschideam masina, puneam sacosele in masina.... Ooof... in astfel de momente imi vine sa las totul balta si sa il linistesc pe el!!! Dar nu stiu daca asa e cel mai bine!
ELTEKA, nu ai mai trimis PM-ul? Sau ce s-o fi intamplat ca NU am primit ink nimik!
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada FERICITA de Antonio
ralucami spune:
Salut!
Am cateva zile de cand ma oboseste Maria in ultimul hal. Cred ca vrea sa vada care cedeaza prima: eu sau ea!
Ella treaba cu patutul e o problema spinoasa si la noi. Si asta din vina noastra, a parintilor. In primul rand, eu am luat-o pe Maria in pat cu mine, ori e cate ori sotul meu a fost plecat.Mi-era mie mai usor sa o supraveghez, plus ca mi-era lene sa ma scol de 100 de ori pe noapte si sa merg pana la patutul ei sa o verific. Apoi sotulica o aduce MEREU pe papusa in patul nostru , si asta pt ca moare de dragul ei si spune mereu ca petrece prea putin timp cu ea. Desi i-am spus ca el "darama" tot ce incerc eu sa "cladesc" in lipsa lui ( dormit in patutul ei, fara luat in brate, fara leganat cu pernuta etc etc) nu am cu cine sa ma inteleg! De fiecare data ma trezesc dimineata cu Maria intre noi si de-asta doi maturi dormim pe 10cm de pat in timp ce printesa se lafaie in mijlocul asternuturilor. Cand am vorbit cu parintii mei si le-am povestit faza, taica-meu m-a "incurajat" intr-un stil criminal spunandu-mi ca daca am obisnuit-o asa, pana pe la vreo 4-5 ani nu mai scapam de ea si o sa dormim ca sardelele noapte de noapte.
In legatura cu plansul: si aici ma declar invinsa. Maria nu plange, in schimb tipa si "scartaie" de ciuda atunci cand nu o luam in brate la plimbat. Suntem 3 maturi si facem cu schimbul. Vinovatul situatiei actuale este tot sotul meu, care ori de cate ori venea acasa, chiar si numai pt 10 minute, statea numai cu Maria in brate. Frate-meu cica sa o lasam sa scartaie cat vrea, dar eu dupa cateva minute cedez si ma duc sa o iau in brate.
Vali m-a uitat la pozele voastre si tare frumosi sunteti toti trei. Sa-ti traiasca crestinul!
Nu stiu sa-ti raspund la intrebarea cu programul meselor. Eu o alaptez la cerere pe Maria si iti dai seama ca e ceva haotic: cand are chef, suge. Doar seara stiu ca se scoala 1x/noapte la supt, in rest.....D-zeu cu mila!
Elteka raspund dupa 1000 de ani!
Azi am incercat si eu iaurturile de la Ohayo ( am luat si cu capsuni, si cu mango si cu kiwi- sa-mi ajunga!). Sunt bune intr-adevar, dar eu tot fan Koiwai (cutia albastru-inchis) raman. Incerc sa mananc mai mult iaurt si sa mai elimin din calorii poate mai slabesc si eu. Mai am cam 7-8 kg ca sa ajung la fel de slaba ca in vremurile bune ( adica inainte de nastere), dar stiu clar ca nu le pot da jos decat daca tin o cura si fac putin sport. Imi facuse cineva o copie de pe o caseta cu Mambo Mom ( dans/sport pt mamici cu bebe mici) dar mi se pare ridicol sa ma zbantui cu Maria in brate. Abia astept sa termin cu alaptatul si sa pot sa fac ce vreau cu corpul meu ( ca de-un an de zile-poate si mai bine- mereu ma gandesc de 100x inainte sa fac ceva , sa vad daca nu ii dauneaza cumva copilei).
Apropo de pasaport: am eu o intrebare. Scrie pe undeva ( ma refer la pasaportul individual ) si numele mamei? Ca luna asta o sa merg si eu sa-i fac pasaport Mariei ( cel japonez) si ma chinuie intrebarea asta. Cand vin in Ro , eu intru cu pasaport romanesc, Maria cu cel japonez.
Pt cadoul baietelului de 8 ani, chiar nu stiu ce sa-ti propun. Cred ca o tura prin Toys`r`us si o intrebare aruncata unui staff de-acolo te-ar putea ajuta. Eu trebuie sa iau ceva pt un baietel de 1 an si crede-ma ca-mi storc creierii in ultimul hal si nu am nici o idee.
Apropo de cumparaturi: eu pe-aici nu am Next, dar m-am uitat pe site-ul lor si vad ca incet incet imprementeaza si cumparaturile on-line ( chestie care ma bucura nespus!!) Eu am niste hainute de la Next trimise de prietena mea din Ro, ca si cadou, si mi-au placut tare mult. Si materialele, si culorile, si croiala, sunt tare faine. Ieri am fost prin oras si am vazut ca cei de la Miki House au reduceri , dar nu am gasit nimic marimea noastra. ( erau de la 80 in sus).
Mai voiam sa-ti raspund la ceva, dar am uitat ! ( deh! roza-scleroza isi face simtita aparitia)
Una peste alta: noi avem botezul marti la ora 14. Am reusit sa fixam si ora ( tare mult am vrut sa ne programeze dupa-amiaza caci asa avem si noi timp sa ne pregatim cum trebuie). Pana la biserica ortodoxa facem 3h 37min pe highway ( cel putin asa ne spune navi dupa ce introducem datele), dar sigur o sa mai oprim sa bem o cafea, sa mai mancam etc.
Am momente cand mi-e dor de o tigara , cel putin la o cafea cred ca ar merge ca "unsa". Ma abtin la ideea ca inca alaptez si nu vreau sa miros aiurea cand iau copilul in brate.
Ma duc sa dau drumul la aer conditionat ca mor de cald.Daca nu se trezeste Maria, revin!
Raluca si Maria Bucuria (15 iunie 2007)
Pozici Maria