Sfaturi de la bunica, pt. gospodine
Dragele mele,
pt. cä eu am o fire practicä, am adunat, in timp, o grämadä de tricuri de la bunica, pe care vi le impärtäsesc si vouä.
Cine stie, poate vä vor fi de folos....
Cam atit, cä am obosit!!!
Raspunsuri
karula spune:
mai sa fie ce bunica... e din America?
mamica dulce spune:
multumim frumos multe dintre ele le.am si retinut,la tanc au picat...
..ca intotdeauna...bunica stie tot
Oana_B spune:
Multumaxim Cameluta, io mi le-am salvat in comp ca stii ca-s scurta de memorie.
Auzi, da' bunica asta a ta n-are niscai idei de scos petele de cirese de pe un tricou foarte drag si scump? Sa nu zici de foarfeca..pliiizz
Am vazut io acolo ceva cu lamaie si otet da' ma gandeam ca otetul intareste culoarea (totodata si pata) si poate nu functioneste...
Oana_B
camelia-daniela spune:
Fetelor....sint tare dezamägitä!!!!
Adicä eu stau citeva ore, sä traduc toate astea, si voi mä luati la misto, cum cä bunica n-ar fi bunä, sau e cam comicä!!!!
Cami.
Violeta spune:
Cami, alunga dezamagirea!!!
Eu cand vad numele tau, citesc chiar si un subiect mai putin interesant... iar acesta chiar este util. Eu l-am printat ca sa-l citesCc cand nu am solutii proprii. Puuuuuuuuuuuuup.
Floare de Colt spune:
Cami, multumim foarte mult pentru sfaturile bunicii! Sunt super!!!
quote:
Originally posted by Oana_B
Auzi, da' bunica asta a ta n-are niscai idei de scos petele de cirese de pe un tricou foarte drag si scump? Sa nu zici de foarfeca..pliiizz
Am vazut io acolo ceva cu lamaie si otet da' ma gandeam ca otetul intareste culoarea (totodata si pata) si poate nu functioneste...
Oana_B
Oana, de pe un tricou mai putin drag si mai ieftin ies petele de cirese cu suc de lamaie. Apoi clatesti cu apa.
De pe un tricou drag si scump pur si simplu nu ies! Iti spun eu din experienta. Acum 2 saptamani am scos niste pete de cirese de pe niste tricouri obisnuite si au iesit perfect, iar saptamana trecuta am incercat in zadar sa scot niste pete la fel de proaspete de pe niste bluzite(tot din bumbac) foarte dragi mie si Teodorei. La tricoul sotului nu m-am stresat prea tare si pata nu mai este asa de evidenta, dar cele de pe bluzele noastre sunt tot acolo si la fel de "frumoase".
Va pup cu drag,
Floare de colt
Oana_B spune:
Floricica_de_colt, ici cu drag, mercic de raspuns, faina treaba cu tricourile astea.
Oana_B
dienuca spune:
Cami, foarte practice sfaturile
Iti multumesc ca ai depus atata munca si ti-ai sacrificat atata timp pentru noi. Ne iubesti mult de tot, nu? Si noi pe tine.
Pupici
Diana
biankita spune:
Pulovere care zgirie devin strälucitoare dacä se bagä in cearä topitä, sau lipici
Plantele de apartament, cu frunze mari, devin fragede, dacä sint tinute o jumätate de orä in lapte bätut
Supa, sau sosul care a iesit prea iute trebuie sä schimbe des pozitia. De ex. mersul pe loc, sau ridicarea unui picior, sau altul pe o cutie
Pantofii de piele uzi, nu se pun niciodatä pe calorifer,virful va fi tinut si el citva timp in otet.
Ficatul devine fraged, in citeva minute, dacä se mingiie cu cuburi de gheatä, puse intr-o cirpä udä
Cizmele de cauciuc rämin mult timp elastice daca se inmoaie in suc de lämiie, dupä care se clätesc cu apä cäldutä, apoi se spalä normal.
Pärul blond, va fi mai deschis si strälucitor,dacä dai cu lac de unghii transparent
Snitelele devin f. bune dacä sint frecate cu guma de sters, dupä care sesterg cu vatä
am intzeles perfect cum sta cu bunica lu gospodina........
Pt. cresterea pärului se tine o gurä de coniac, citva timp in gurä, dupä care se scuipä
biankita
MadalinaM spune:
Daca bluzitele patate se preteaza la o mica "transformare artistica", eu as apela la niste floricele asortate decupate dintr-un alt metraj si cusute peste pata. 2 suprapuse partial sau una singura, depinde de situatia reala si de gust.