Incalzirea globala.Planeta noastra moare? (2)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
De cand bea cate un paharel cu Petre Lificiu s-a mai inverzit si discursul omului. Verde la verde trage! Un verde cu bradul, celalalt verde cu unul din parintii fondatori (variantele la alegere: 1, 2, 5, 10, 20, 50 sau 100).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
mai baieti de ce evitati topicul cu alcoolizarea picilor?va este frica de polemici?acolo sa va vad!acolo polemici,acolo agresiuni antropomorfe!
Llaura spune:
quote:
Originally posted by xenocid
James Watt - Secretary of the Interior in the Reagan Admin. Responsible for National Policy regarding the Environment
Breaking news: administratia Reagan s-a incheiat in 1989; dupa el a venit Bush tatal pana in 1993; dupa el a fost Bill Clinton pana in 2001, urmat de ultimul pe lista cu voia dumneavoastra Bush jr
![](alcool.gif)
Pana la urma americanii sunt 6% din populatie, consumand (si producand) 30% din tot ceea ce se produce si consuma. Eu una din sistemul "stai sa astept sa imi pice para malaiatza" am avut destul.
Grace spune:
quote:
Originally posted by b.nica
mai baieti de ce evitati topicul cu alcoolizarea picilor?va este frica de polemici?acolo sa va vad!acolo polemici,acolo agresiuni antropomorfe!
Masurile radicale impuse cu rigoare, conduc cu voiosie la extremism, ce te miri?
![](icon_smile_big.gif)
conchita spune:
quote:
Originally posted by xenocid
"We don't have to protect the environment, the Second Coming is at hand."James Watt - Secretary of the Interior in the Reagan Admin. Responsible for National Policy regarding the Environment
If you attack the establishment long enough and hard enough, they will make you member of it.
Art Buchwald
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
conchita spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by conchita
ocupat sa numeri paginile, ti-a scapat titlul: "planeta moare?"
In US se vede altfel?
Judecand dupa opozitia US fata de pactul de la Kyoto si orice incercare de extindere a acestuia inclin sa cred ca da ...
judeci gresit. s-ar invarti soarele in jurul pamantului de placere daca toate tarile ar avea grija de mediu cum au grija US.
![](bandit.gif)
din punctul meu de vedere nu valoreaza doi bani, atata vreme cat, din interese obscure, cel mai mare poluant din lume, si anume China, a fost exceptat de la regula a priori. te deranjeaza ca US nu a considerat normal sa fie constranse sa plateasca iarasi miliarde de dolari in gaurile negre ale "protectiei mediului" din tarile "in curs de dezvoltare" cum ar fi china, india - unde coruptia e la nivel astronomic? US are propriile programe de asistenta pe mediu pentru alte tari, care e problema ca nu vrea sa primeasca ordine de la obscure organisme internationale cum ar fi asta care a inventat un sistem supercalifragilistic de cumparat credite de la o tara la alta daca o tara, de exemplu, nu indeplineste cota stabilita in protocol. cu alte cuvinte, scopul nu pare sa fie reducerea noxelor care favorizeaza efectul de sera, ci o modalitate cu totul inedita, sub masca verde, de a indatora tari si-asa sarace si de-a imbogati brokeri, corporatii financiare care deja au inceput sa cumpere "carbon credits" ca sa le speculeze ulterior.
vorba lu Mencken, "the urge to save humanity is almost always a false front for those who want to rule it."
![](cheers.gif)
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
cu alte cuvinte, scopul nu pare sa fie reducerea noxelor care favorizeaza efectul de sera, ci o modalitate cu totul inedita, sub masca verde, de a indatora tari si-asa sarace si de-a imbogati brokeri, corporatii financiare care deja au inceput sa cumpere "carbon credits" ca sa le speculeze ulterior.
cu alte cuvinte US are grija de tarile sarace sa nu se indatoreze..si sa nu se imbogateasca brokerii si alte corporatii financiare...
![](icon_smile_big.gif)
conchita spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
Cum ne folosim constiinta ca planeta sa "nu mai moara atit de repede" ?
Ori ar trebui sa acceptam ca moartea ei face parte dintr-un plan mult mai elaborat decit ne permite constiinta noastra ( dupa caz, dupa om) sa intelegem?
www.helpsonia.com
Danutza, nu mai lua in seama zvonurile alarmiste. :-)) planeta nu moare, se transforma asa cum s-a transformat continuu de cand este, naruind munti, mutand continente, scufundand insule, inaltand alte taramuri, inghetand, infierbantandu-se, etc etc.
lumea se sperie de schimbarile climaterice, de parca ar fi auzit azi ca clima urmeaza niste cicluri (de ani de zile) cu minime si maxime. mi se pare super aberant sa ne asteptam ca clima sa ramana neschimbata si predictibila ca orarul de la aprozar.
nu exista consens nici macar in lumea stiintifica privind marota asta a incalzirii planetei, sunt doar ipoteze bazate pe date destul de incerte, iar oamenii de stiinta se iau de par regulat pe subiectul asta.:-)) uite, de pilda chestia asta ca defrisarea padurilor contribuie la efectul de sera. cati stiu ca, de fapt, padurile cauzeaza incalzirea planetei, ci nu racirea ei??? numai padurile tropicale ajuta la racirea planetei, alea din zona temperata, de exemplu, o incalzesc. cati stiu ca e imposibil sa se masoare cat dioxid de carbon absorb, de fapt, padurile planetei?
hehe, hai sa salvam planeta postand linkuri si cumparand haine second-hand, stii? :-)) cand, de fapt, nu ar renunta nici un "berde" de-asta la pantofii si geanta de piele, la gulerul de vulpe argintie, la computer, la cosmeticale si parfumuri, la masina, la electricitate, etc. prototipul salvatorului de planeta ar trebui sa umble gol pusca, sa nu manance nimic, sa nu bea nimic = sinucigasul perfect. suntem parte din lantul trofic, e imposibil sa supravietuim fara sa consumam din resursele planetei. in virtutea constiintei despre care vorbeai, e bine sa o facem cu cap. dar despre asta, in numarul viitor, ca acum mi-e somn. :-))) un scurt preview insa: "berzii" de-aici recomanda sa curatam cratitele cu spatule de silicon, cu perii de sarma, cu servetele de hartie, in loc de apa. astora nu le-o zis nimeni ca mai multe resurse se cheltuie si mai rau se polueaza ca sa se produca ustensilele mai sus enumerate? :-)))
conchita spune:
quote:
Originally posted by Guestus
cu alte cuvinte US are grija de tarile sarace sa nu se indatoreze..si sa nu se imbogateasca brokerii si alte corporatii financiare...
cuvintele alea fiind ale tale, idem logica (lipsa ei). perspicace ccc ca intotdeauna, Guestus. :-)))
![](cheers.gif)
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
din punctul meu de vedere nu valoreaza doi bani, atata vreme cat, din interese obscure, cel mai mare poluant din lume, si anume China, a fost exceptat de la regula a priori.
exact...china e cel mai mare poluant
![](icon_smile_big.gif)
adica US polueaza de 100 ani incoace nonstop....chinezi au inceput de ieri...si la sfirsitul zilei chinezii sint de vina...
![](icon_smile_big.gif)
ca asa zice CNN...