Incalzirea globala.Planeta noastra moare? (2)
Raspunsuri - Pagina 19
xenocid spune:
quote:
Originally posted by iileana
Xeno, felicitari, cit de neasteptat de prompt ai fost!
Da' ai cam gasit tema facuta de altii, tz-tz.
De indata ce am un pic de timp il luam si pe Lindzen la puricat, promit, acum insa chiar nu pot :-(((.
A...regret ca nu am, spre deosebire de tine, informatii la prima mana despre Lindzen. Presupun ca ii vei lua personal un interviu :)
quote:
te rog explica-ne (da' asa, cit de frumos si politicos poti tu!!!!!) de ce naiba se www.heartland.org/Article.cfm?artId=17977" target="_blank">incalzeste global :-) Marte???? .... Ca doar nu putem, doamne fereste, da vina pe Soare.......
Pai cum am invatat cu totii de la scoala, Marte are o orbita identica-identica cu cea terestra, o masa exact-exact cat cea a Pamantului, o atmosfera comparabila si o luna fix-fix cat a noastra. Nu poseda furtuni de praf la scara planetara, este 3/4 acoperit de oceane, iar masuratori precise ale temperaturilor martiene dateaza de acum 200 de ani odata cu instalarea primelor statii meteo la suprafata. Prin urmare incalzirea observata in ultimii ani trebuie sa aiba acelasi mecanism ca si pe Pamant : pe scurt cauze naturale pentru ambele planete, concluzioneaza site'ul indicat ca de tine (chiar ce e chestia aia din stanga cu Al Gore Snowjob?).
Recent, Fenton et al (Nature Volume 446(7136), 5 April 2007, pp 646-649) in :
Global warming and climate forcing by recent albedo changes on Mars ingroapa fanteziile negationiste ale idio, "expertilor" citati de tine sub milioane de tone de praf. (ad literam) descriind mecanismul prin care furtunile de praf la scara planetara din anii '70 au condus la scaderea albedoului planetar si, in consecinta, la o absorbtie crescuta a radiatiei solare.
Cum exact, si de ce asta nu se poate intampla pe Pamant :
Results indicate enhanced wind stress in recently darkened areas and decreased wind stress in brightened areas, producing a positive feedback system in which the albedo changes strengthen the winds that generate the changes. The simulations also predict a net annual global warming of surface air temperatures by ~0.65 K, enhancing dust lifting by increasing the likelihood of dust devil generation. The increase in global dust lifting by both wind stress and dust devils may affect the mechanisms that trigger large dust storm initiation, a poorly understood phenomenon, unique to Mars.
Asa ca Ileana, stii pe cineva care stie pe cineva care a auzit de un fenomen similar cu o furtuna planetara de praf/nisip ( hai sa zicem ceva comparabil cu un Pinatubo in fiecare miercuri si o Krakatoa in fiecare vineri timp de cateva luni) sa se fi intamplat pe Pamant in ultimii 500 de ani? Ca doar doamne ajuta, avem suficienta intelegere incat sa nu mai dam vina pe Soare !
Pentru o discutie tehnica: www.realclimate.org/index.php?p=192" target="_blank">RealClimate. Articolele indicate acolo si cel de mai sus sint disponibile la cerere pe PM.
Alin
PS:
Ileana fii atenta! Intreaba'ma de ce, desi Pluto si'a inceput lunga iarna excentrica nu numai ca nu a inghetat bocna ci dimpotriva:
Drastic expansion of Pluto's atmosphere as revealed by stellar occultations, Nature, 10 July 2003. Aproape sigur trebuie sa se fi incalzit prin acelasi fenomen care afecteaza si Pamantul
iileana spune:
1. apropo de interviul cu Lindzen.
Esti, incontinuare, nostim.
Cind am vreme (acum chiar am altceva de facut), ma voi uita daca nu cumva incerci sa distorsionezi datele ca in cazul acuzatiilor guvernului danez. Ce sa fac, sint patita, acum suflu si-n iaurt.
2. Prima parte a raspunsului despre Marte putea lipsi.
Sau, de fapt, tu te-ai straduit din greu si asta a fost, conform solicitarii, cit de frumos si politicos poti tu. Atit ti-a reusit :-(
P.S. la care idioti si la care site te referi, ca am dat doo link-uri???
3. Stii adresa mea de PM :-)))? As putea primi articolele cu pricina?
4. A, era cit pe ce sa uit :-). De ce, desi Pluto si'a inceput lunga iarna excentrica nu numai ca nu a inghetat bocna ci dimpotriva?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by xenocid
Se numeste incultura enciclopedicaCome to The Dark Side ... we have cookies!
Brendamitran, nu eu am inceput sa cataloghez postantii drept idioti, imbecili, semidocti. si daca scandalul a inceput ca-s unii idioti, vad ca acum continua cu lumea suparata ca unii is prea destepti. Dumnezeu sa va mai inteleaga. bineinteles ca vreau sa discut on topic, asta am facut de la inceput; cu eroarea de judecata asupra partenerilor de dialog - le-am dat credit nemeritat. promit sa nu se mai intample, e pacat de topic. voi discuta numai cu cine se pricepe si e de buna credinta in conversatie.
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Fata draga,ultimul meu raspuns catre tine,suna cam asa:
"Articolul nu spune nimic,Conchita,e adevarat,dar poate ma lamuresti tu,daca stii.....
Lichefierea gazului stiu ca inseamna transformarea lui in stare lichida....mai stiu ca CO2 poate lichefiat la temperaturi normale,spre deosebire de alte gaze........ce inseamna asta pentru poluare?
P.S.Puteti sa va opriti aici cu certurile? Hai sa ne dumirim si noi ce-i cu masurile care se iau impotriva incalzirii globale,ce-i cu incalzirea globala si ce-i cu noi,fara sa transformam sub. in haos...."
Ce sens isi avea postarea ta catre mine despre idioti si alte alea,nu vad,dar tot nu m-ai lamurit cu lichefierea si incalzirea globala.Si chiar intreb la modul serios,nu imi arde de glume sau ironii
capcaunul spune:
National Geographic este un mediu de popularizare a stiintei. Nicaieri in lumea academica nu sunt considerate ca referinte articolele sau emisiunile NG.
iileana spune:
Eu nu fac parte din lumea academica:-(
Banuiesc ccc ca nici majoritatea celor care poarta aceasta discutie, aicea, pe DC.
Avem voie sa ne uitam incontinuare la NG ?
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
capcaunul spune:
Da. Sub rezerva de a privi sau a citi NG cu mai mult scepticism. Este valabil pentru toate sursele de informare mai putin riguroase.
xenocid spune:
quote:
Avem voie sa ne uitam incontinuare la NG ?
Da! Da' cand e publicitate sa dati pe www.realitatea.net/?stire=84155" target="_blank">Realitatea TV.
iileana spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
Si chiar s-a vazut Marte?
Cel mai bine s-a vazut competenta jurnalistilor mioritici :))). Si condescendenta lui Xeno. Mare cit Marte.
P.S. Precizari: www.catavencu.ro/reality_show/science_friction2/aoleu_marte_se_apropie_de_terra_cu_peste_35_000_km_h_.html" target="_blank">Aoleu! Marte se apropie de Terra cu peste 35.000 km/h! :)
iileana spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Acum, Ileana, ....mergi tu acolo unde vietuiesc expertii: http://www.realclimate.org/
Da, Xeno, mersi mult.
M-ai trimis exact, da' exact-exact, in vizuina lu' tata lu' crosa de hochei. Sau, mai capcauneste spus, realclimate e bratul lung al IPCC-ului. Pai daca tu cu saitu' asta dormi sub perna, atunci se explica multe...