S-A SCHIMBAT Limba romana ????
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
andriushca spune:
Crisa,
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by CrisaS
Nu iti fac observayie ,nu te critic ci doar iti spun pasnic.Cred ca se spune corect agramat si nu anagramat.E doar o simpla sesizare.Daca gresesc rog sa fiu corectata.Din latina agrammatos.
Numai bine,
Crisa
Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080
A'pai si tu acu ..era cu directie ( nu ptr cami
![](floare.gif)
----------------------------------------------------
Alessia
![](vampa.gif)
![](olanda.gif)
![](avion.gif)
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
cami30 spune:
alessia vezi... orice faci lucrurile se intorc la un moment dat. Ce faceai daca trebuia sa-i explici fiului tau cum e cu agramat si anagramat... e doar chestie de un DEX. Dar asa cum nici tu nu stai cu dictionarul dupa tine sa-ti verifici limba asa nici altcineva nu sta cu cratimele dupa el.
Limbajul de chat e de comun acord. Personal nu il consider greseala decat atunci cand avem cratime aiurea, structuri gramaticale aberante sau ortografie aiurea. Si asta se vede din doua randuri. Atunci cand sesizez greseli grave sau nu imi convine ceea ce vad, fie fac o observatie fie evit sa mai discut cu persoana. Insa a veni aici si a ma erija in vorbitorul de lb romana corecta imi pare... incorect.
Mi-ar parea mai interesant un topic care sa sune asa "cum e corect", unde sa se adreseze intrebari legate de corectitudinea unui cuvant sau unei structuri gramaticale(cu raspunsuri documentate din carti si nu de pe net cum a facut cineva aici ) si nu sa venim sa aratam cu degetul ce prost e ala si ce destept sunt eu.
Alessia , sa nu te superi, stilul meu de adresare poate e mai necioplit
da' asta sunt.( tocmai recunosteam undeva lipsa-mi de diplomatie)
cami
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by cami30
alessia vezi... orice faci lucrurile se intorc la un moment dat. Ce faceai daca trebuia sa-i explici fiului tau cum e cu agramat si anagramat... e doar chestie de un DEX.
Pai chiar i-am explicat ieri .. ba chiar am rezolvat impreuna niste anagrame simple ca el sa inteleaga concret ceea ce este o anagrama...Am primit, ieri un mail de la o persoana care se vede ca citeste acest forum si care s-a aratat fff indignat/a ca am vb de asa ceva pe forum..si ca eu ar trebui sa tac ca sunt anagramata,chiar daca eu ii raspundeam pe e-mail si ii spuneam "uite fata/baiatul(ca nu stiu cine e) mea/meu ce zice DEX-ul" ...imi radea in fata ...asa chiar cu riscul de a ma face de ras ... v-am pus pe voi sa ii aratati lucrul acesta.Am deschis acest subiect TOCMAI in ideea de a ma corecta in caz ca gresesc si nu de a o ridiculiza pe tanti. Da mi se pare aiurea raaaau ca atata timp cat eu iti vb frumos si te rog din suflet sa te abtii in prezenta copilului nu a mea ...asta m-a deranjat,nu faptul ca desi are scoli muuuuuult mai inalte ca mine si se mandreste cu o diploma de licentiant intr-o stiinta umanista ,ba chiar am inteles ca e inscrisa la un master ...vb asa pe net ..m-a deranjat faptul ca nu a avut macar bunul simt sa se gandeasca un pic la copilul meu ,care repet face scoala in Romania si care are ceva probleme tocmai din cauza asta .ai dreptate cand spui ca "
Limbajul de chat e de comun acord. " i-am respectat limbajul , nu e prima data cand vb asa, desi hai sa ii spunem ca schimbam 2 vorbe odata la 2 ani ..nu sunt genul care sa judece un om ..sub nici un aspect ...atata doar m-a enervat rauuuuuuuu faptul ca nu a dorit sa se controleze in prezenata unui copil, mai ales ca ptr el intrase in vorba cu mine si cu el doare de fapt sa vb...Tu daca ai fi fost in locul meu ,cum ai fi procedat ?? Nu ai fi rugat-o la fel ca mine sa se controleze?
E adevarat ca la inceput m-am ambalat tareee ..eram plinaaaaaaaaa de draci ..mai ales ca anticipam si niste discutii cu tatal fiului meu ( pentru ca tanti face parte din anturajul lui ) ..nu pot sa cred ca noi niste adultii nu ne putem controla in preajma copiilor nostrii , ai prietenilor nostrii , ai rudelor ..etc . Asta de fapt ma doare si cam asta era ideea acestui topic ...nu am avut intentia sa judec pe cineva ci sa aflu cum sa imi potrjez copilul ( nu pot sa ii interzic accesul la internet pentru ca asa tine legatura cu prietenii lui, rudele lui etc) ok scriem aiurea ,facem greseli ...dar cum ne controlam in preajma copiilor?????
Van: ....@yahoo.com
Deze afzender ken je mogelijk niet. Markeren als veilig | Markeren als onveilig
Verzonden:donderdag 9 augustus 2007 03:02:50
Aan: .......@live.nl
Fa mai inchide si tu gura ca esti mai anagramata ca bunica sinumai scrie aiureli pe ici si colo *****
P.s. Stai linistita nu iau nimic in nume perosnal si nu ma simt jignita ...consider ca discutam ..invatam ..chiar daca parerile noastre nu coincid
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](alcool.gif)
----------------------------------------------------
Alessia
![](vampa.gif)
![](olanda.gif)
![](avion.gif)
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
meg67 spune:
quote:
nu faptul ca desi are scoli muuuuuult mai inalte ca mine si se mandreste cu o diploma de licentiant intr-o stiinta umanista ,ba chiar am inteles ca e inscrisa la un master
nu cred ca mai e impresionant daca spui ca ai diploma de licentiat in romania - acum banuiesc ca depinde si ce facultate
nu stiu dar parca inainte de '89 - '90 daca faceai o facultate cantarea destul de greu asta
acum...cred ca oricine poate sa faca o facultate, ma refer la cele particulare in primul rand
si spun asta pentru ca eu spre exemplu am o cunostiinta care este la facultate si la examenul de engleza a luat 10 (nu doar ea, toata grupa!)
profesorul a spus ca nu vrea sa le strice media (sau ceva in genul asta)
mai tragic e ca persoana respectiva...stie doar cateva cuvinte in engleza: "money", "thank you"...
bineinteles ca nu e ea de vina...
imi spunea chiar ca dupa ce termina facultatea vrea sa se inscrie la masterat...pai asa sa tot faci facultati si masterate
CrisaS spune:
quote:
Originally posted by alessia105
A'pai si tu acu ..era cu directie ( nu ptr cami...m-am folosit de moment ).. am primit mai devreme un e-mail cu cat de anagramata is ...
A, pai nu am stiut.Spune si tu straight, nu o mai lua pe ocolisuri
![](icon_smile_big.gif)
Numai bine,
Crisa
Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080