Trucuri...

Trucuri... | Autor: antosit

Link direct la acest mesaj

Cum sa fac sa fierb mai repede carnea de vita daca nu am oala de presiune si nici prea mult timp la dispozitie pt. stat langa aragaz?
Am o banuiala ca a fost cam batrana vacuta...

Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Si eu ma chinuiam inainte de a-mi cumpara oala sub presiune. Daca manzatul/vacutza a fost vaca (sau bou ), nu prea ai incotro si trebuie s-o fierbi temeinic, iti place sau nu, ai sau nu ai timp... Speli carnea in jet de apa rece, o tai in bucati potrivite (depinde ce faci din ea) si o pui intr-o oala cu apa rece si sare. O spumezi bine si o fierbi la foc potrivit pana se patrunde k lumea...
Concluzie: cu prima ocazie - ia-ti o oala sub presiune, ca sa fierbi carnea de vita doar 45-50 de minute, nu cu orele...
Spor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Uite un link catre alte secrete din bucatarie:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85289

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

akella multumesc!Se pare ca de data asta ma chinui asa, dar pana nu imi iau oala sub presiune nu mai pupam in meniu carnita de vita!!!



Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

of si eu m-am chinuit zilele trecute cu o bucata de vita(chiar muschiuletz) care pe gratar a iesit super moale si m-am gandit sa fac si altceva din ea..mare greseala cand am pus-o la fiert parca se intarea

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu carnea de vita o pun intr-un castronel cu nitzel lapte si sare si o pun in frigider cateva ore. Se prepara mai usor dupa.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Acum am ajuns acasa de la servici si ma apuc de fiert carnita...daca mai mancam azi ce aveam in meniu, va spun maine!
miria_cristina "trucul" cu laptele tu il folosesti si atunci cand doar vrei sa fierbi carnea?


Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

da

Cand vreau friptura pun vin si mirodenii si o bat nitel


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Abia azi vom avea papa bun, ca aseara am fiert la carnita pana mi sa luat.
miria_cristina!
P.S.: sotul meu mi-a promis o oala sub presiune.

Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Super! Scapi de chin si nu renunti la carnea de vita.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Seablack spune:

Buna fetelor.
Am si eu o intrebare: voi cum faceti salata de vinete si ardeii copti.M-ar interesa tot traseul(inceput-sfarsit).De fiecare data am impresia ca la mine dureaza ffffffff mult!!!!
Ieri am copt 3kg vinete si 2 ardei = timp total 5h1/2

Unde gresesc? ce sa fac sa nu mai dureze asa mult?

Va roooog ajutati-ma!!1

Mergi la inceput