Stelute de ianuarie - februarie 2007 (44)
Raspunsuri - Pagina 9
Liuda spune:
cristiana dfe la vi-sol in juma de zi s-a trezit apetitul, deci se simte imediat administrarea lui, cel putin la noi.
despre dat din frigider, dau si eu dar la mine nu ingheata frigiderul asa tare ca cel de acasa care acum a fost bagat in priza si nu a fost reglat in cat a inghetat si apa si sucurile... iaurtul era aproape inghietata pe batz! ![]()
![]()
Liuda spune:
fetele - am plecat cu copil cu tot la zoo, ca e in padure si e racoare si sant si baruri si restaurante acolo, si e inafara orasului, nu stam in casa in duoare, plecam - poate o fi mai bine!
pako spune:
salutare
v-am citit din urma si ma minunez cat de bine papa unii puiuti.
al meu mananca la jumatate din ce ziceti voi...io nu stiu de unde e asa grasunel
-ne trezim la 7-8,duma juma' de ora de zbenguiala papam 120ml laptic
-la 12 fructe...100-125gr
-la 15-15.30 legume, 80-100gr
-la 15 80-100ml suculet
-la 19 120ml lapte(aici o sa bag iaurtelul cu banane)
-la 22 aceiasi 120ml laptic
Gio,sa-ti traiasca maimutelele! Am vazut si tortul...yamiii,apetisant.Andreea a facut 3 ani pe 17 iulie :)
Dana,am vazut pozici cu Lucaciu'...se vede ca-i merge bine...noi papam un borcanas de legume in 2 zile.Poate ca stii, poate ca nu....vezi ca cei de la hipp au borcanase la 125g cu carne de pui sau vita sau curcan...eu amestec un borcanas d'asta cu legumele mele fierte,e tare gustos...i-am facut ieri legume cu piept de pui(care l-am fiert separat)si mie mi se pare inecacios(bb l-a halit)...asa ca am dat deja comanda de vreo 10 borcanele cu carne:)
Daconst spune:
Acum am venit si eu de la cumparaturi si vad ca am scapat-o pe Liuda.![]()
Fata,imi pare rau de ce ai patit,dar eu sunt mai increzatoare ca o aduc pe mama la noi,deci nu se va schimba mare lucru din tabieturi.La noi e alta relatia,adica ma stie mama de nebuna si ca daca nu face cum zic eu e jale.Ea mai incearca cu sfaturi de pe vremea ei dar ii aduc argumente logice si o lasa balta.Nu stiu acum ce va fi,dar eu continui sa sper.![]()
Messa,eu cred ca e tot un fel de reflux ca vine inapoi mancarea,dar daca astia aici nu dau nimic ca cica trece,n-am ce face.Mi-a tot dat tot felul de bilute homeopatice dar nu fac mare branza.Are perioade cind vomita mai mult si perioade cind e mai bine.Deja m-am obisnuit si daca pe el nu-l deranjeaza nu ma mai agit.
Catalina,scuze ca am inteles eu gresit.Eu credeam ca le intrebi pe fete care-l vrea,de aia am indraznit.Oricum nu pot spune ca am nevoie de retete ca si asa nu ma omor,dar ma gindeam ca poate-mi fac pofta de gatit cu ele.
Marina,sa stii ca eu nu prea mai cred in faza cu ingrasatul de la cereale.Stii ca ei eu le-am evitat o vreme si le-am introdus ultimele,dar de atunci Lucas pune tot mai putin pe el.Eu cred ca depide de gena,vorba Messei si nu prea ai ce face.Nu zic sa exagerezi cu ele,dar de la varsta asta cam au nevoie bebelusii de cereale.E doar parerea mea.
Gabriela,cit e de inalt patul?Al meu a cazut de 2 ori din patul nostru din dormitor care nu e foarte inalt,doar ca a cazut in pozitii ciudate.I-am spus dr cind am fost la control si s-a uitat ea putin la capusor si cu stetoscopul l-a ascultat putin si cica e intreg,inca.
Mary,distractie placuta la nunta...sa va distrati si pentru mine,ca eu tanjesc dupa nunti si petreceri.![]()
Cristiana,naspa ca sta tati la Orastie.Nu putea veni ieri si azi sa se intoarca,ca doar nu e asa distanta mare?
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank">
Lucas Paul(18.01.07)
pako spune:
Andreea mea a cazut din pat la 6 luni...pe la 1 nopatea(eram la socrii)cand auzim mari tzipete din camera unde dormea.Soacra-mea ii infasurase cu patura piciorusele si stiti cum sunt bebeii...dau din picioare pana se elibereaza...probabil ca s-a zbatut,rastogolit pana a cazut...a plans 10 minute si asta a fost.
Daca plange imediat dupa cazatura e semn bun( cazatura ii poate provoca lesin),apoi te uiti sa nu curga sange din nas,urechi...apoi iei si pipai fiecare particica din corp...ii dai putin laptic/apa sa vzi cum inghite,daca poate inghiti...eu asta am facut la cele 2 cazaturi ale Andreei(prima la 6 luni din pat, a doua la 14 luni pe scara cu 8 trepte)
Daconst spune:
Pako,Andreea a papat mai bine?ca poate asa-i e felul.Eu si barbatu-meu am fost mancaciosi de mici,deci nu ma mir ca e Lucas asa.
Am vazut borcanasele de carnita,dar vazusem doar de pui si parca i-as da mai mult vita ca are mai mult fier.O sa casc ochii mai bine,mersi mult.
Apropo de fier am intrebat si eu dr cum e cu lipsa de fier,daca nu trebuie sa-i dau ceva supliment si a zis ca nu e cazul ca papa carnita si ia de acolo.Deci m-am lamurit si cu asta.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank">
Lucas Paul(18.01.07)
cristiana70 spune:
Da, LIUDO, ai dreptate, nici al meu frigider nu face prea rece inauntru, si oricum cat sunt de mici portiile mi se incalzesc rapid in mana.
DANA, urmeaza sa plec sa-l iau din Timi, am inchis calculatorul dar... hop inapoi pana ma suna sa plecam. Mai bine ne asteapta el decatsa stam noi sa-l asteptam in soare.
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
Catalina spune:
Mai Liuda, naspa situatia cu ai tai. Tu sa astepti atata sa te vezi cu ei si stiu ce mandra vorbeai si de mama si de sora si sa vii asa dezamagita. Imi inchipui ca tre sa fi fost tare greu sa te intorci si sa pleci in conditiile alea dar eu zic ca ai facut bine. In fond TU stii cel mai bine cum iti cresti copilul ca dupa aia nu stau ele cu ea in spital Doamne fereste daca face vreo otita sau rosu in gat sau alte alea. Lasa sa fie la ei acolo in Portugalia ca in Portugalia si in Romanica ca in Romanica.
Are dreptate Cristiana, aici suntem mega disperati sa nu ne intre copiii in spital ca s-a zis cu noi, gandacii si panica ne mananca.
Auzi mai Cristiana, pai daca lui Davidutzu ii place Danone si tu te simti ok cu el, da-i fata, poate ca am avut noi experiente proaste si punct.
Dana, las ca vaz io, poate se copiaza retetele. :))
Messa spune:
Pai au zis bine, ca trece, Dana! In mod normal se imbunatateste situatia odata ce incepe sa stea mai mult in fund si, pana pe la un an, adio reflux!
pako spune:
Dana,papa bine Andreea..radea 180ml de lapte...dimineata daca nu-l aveam facut ma auzeau toti vecinii...si borcanasele le papa bine.Vita nu am cumparat niciodata sa-i fierb ca tr. sa mergem la magazinele de turci(nu prea ii agream noi)sa cumparam proaspata, asa ca borcanelele alea mici ne-au salvat
Andreei nu i-am dat decat fluor vigantoletten,nici fier, nici calciu,nici nimic....
Am citi ca vorbeati de avocado...in comert este expus de consistenta tare, il luati si-l mai tineti in casa(nu la frigider)2 zile pana se inmuaie(verificati cu degetul)...spun asta ca eu acum 3 ani habar nu aveam ca tr.lasat sa se inmoaie ca sa fie consumat.