Mamici de iulie-august 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 6
Luna1 spune:
Fetelor care va pricepeti:aseara mi-a venit asa un gand, stiu ca daca umblii la tiroida e posibil sa o dai peste cap, sa te ingrasi aiurea, in fine sa nu mai fct fara tratamente etc, eu ce sa fac, sa ma apuc de tratamente sau sa o las in pace? Oricum zicea dr ca probabil dupa sarcina facem tratament.
Cristina . Sa dea Domnul totul sa fie bine si cat mai curand sa te intalnesti cu bebele tau frumos.
Anya (apropos trebuie sa-ti schimbi nick-ul) sa stii ca probabil rasturnica mea a zis, vrei atentie mai multa? uite ia de aici, si mi-a dereglat tot ce a putut.
Jadi baietilor, ai terminat bilanturile?
Fetele cu bebei plangaciosi, stiu ca la primul e mai greu si te impacientezi din orice si te panichezi dar va zic sincer ca ei asa se exprima saracutii. Daca plang nu ii doare neaparat ceva ci pot sa vrea in brate alintati si iubiti, sau pur si simplu cum zicea si Jadi le e dor de mediul lor din burtica. Aici exista ca niste chestii de infasat tocmai pt ca se potolesc cand se simt stransi din nou ca in burtica. Sunt multe metode, puneti-i pe burtica voastra dezbracate cu urechiusa lor aproape de inima voastra (va dati seama ca le lipseste 9 luni de ticait) tineti-i strans in brate chiar daca nu ii infasati si nu va panicati.
Karli ai plecat din Bucuresti?
Nico/NMA da analiza T4 scrie acolo ca au facut-o si valoarea a iesit 3,5. E foarte scazuta? E posibil sa ai o umflatura la gat doar pe o parte (dreapta) de la tiroida? Intreb pt ca eu acum 8 ani am suferit o operatie de inlaturare chist de grasime de sub barbie. Sincer mi-e frica sa nu se fi refacut in alt loc (la gat).
Luna 36 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin
Is the final countdown!!!
jadi spune:
Poti inregistra copilul chiar a doua zi dupa nastere, de fapt chiar te sfatuiesc, intai se merge jos la parter la biroul de "declarari" si cu actele pe care le primesti de acolo , se merge la sectorul 6 si se fac formalitatile pentru certificatul de nastere pe care il poti lua in aceeasi zi sau ulterior (daca nu il elibereaza in acelasi zi, vei primi un biletel pe care il arati la spital). Daca te externezi in weekend, cred ca poti pleca si fara certificat, nu stiu foarte clar cum se procedeaza.
Iar la externare, trebuie sa ai ok si de la ginecolog si de la neonatolog ca poti pleca acasa si ajungi tot la celebrul birou de mai sus, unde sosesc fisele si iti aduc copilul ca sa il schimbi (e o vagauna de birou, nu stiu de ce schimba copii acolo in jegul ala).
Bafta multa la nastere!
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Luna, eu zic ca vei face tratament dupa ce nasti dar stiu ca te poti ingrasa foarte bine daca NU faci tratament. Am o prietena operata de tiroida si care daca intrerupe medicamentele, se umfla! Dar eu zic ca pot fi analizele si influentate de sarcina, cred ca e bine sa le repeti dupa nastere sau mai bine dupa alaptare. Si tiroida stiu ca e la baza gatului, intre umeri, daca ma intelegi ce spun, nu au treaba cu gatul propriu-zis, eventual daca e umflata se urca un pic pe gat! Ca sa stii sa localizezi unde ai avut punctul de grasime!
Am terminat declaratiile, bilanturile le aman pe saptamana viitoare ca ieri am fost asa de stressata ca nu le termin ca nici sa alaptez la 13 nu am putut, i-am dat 20 de minute si l-am lasat sa stea mai carait pana la urmatoarea tura!
Si daca e sa ma intrebe cineva, eu optez pentru copiii mai mici, vad ca Tudor a fost mai micut dar a recuperat foarte bine. Vlad a fost mai grasut si daca nu m-a chinuit cu mancatul. Si exemplele pot continua cu Elisa de Alina, cu Arina de Alina, care mai micute fiind mananca mult mai bine! Va rog sa ma contraziceti!
Deni & Vlad & Tudor
mychydutza spune:
Jadi merci frumos si din partea mea pt informatii. chiar vroiam sa te intreb cum se procedeaza ca si eu tot la Giulesti nasc. deci certif de nastere il obtin de la sectorul 6(adik acolo unde e maternitatea)? si dupa aia formalitatile pt alocatie si indemnizatie la sectorul unde domiciliez, nu?
mai stiu ca trebuie o "negatie" de la primaria de unde am scos certificatul, atunci cand depun actele pt alocatie si indemnizatie, sau am priceput io prost?
+37 cu bebe baiat
mihaela
liadorian spune:
quote:
Originally posted by jadi
Mie nu imi merge mess-ul, e o problema generala sau doar a mea?
Deni & Vlad & Tudor
Nici la mine nu merge!
LIA si domnita Miruna Demetra
Inca 1 saptamana si apoi...
mychydutza spune:
Jadi mess-ul merge fffff prost de azi dimineatza. eu trebuie sa -i dau sign in de tzashpe mii de ori pana se logheaza. nush ce pana mea are.................
+37 cu bebe baiat
mihaela
mychydutza spune:
Jadi merci frumos. tocmai cand ma laudam ca m-am logat cu messu, m=a deconectat. e clar ca azi da rateuri. mama lui de mess.................
+37 cu bebe baiat
mihaela
Luna1 spune:
Jadi mersi .
Sunt de acord cu tine cu copiii mai mici. In primul rand nasti mai usor (natural ma refer) si apoi iau in greutate mai repede si sunt mai mancaciosi. Eu sper la rasturnica la vreo 3 kg. Ca fiu-miu mi-a terminat iesirea la doar 3,600.
Despre tiroida mi-e teama sa nu fac probleme, eu am o obsesie sa nu ma ingras (mama s-a ingrasat la al doilea copil, adica eu si nu a mai slabit in veci) si mi-e teama ca daca ma apuc de tratament nici ca mai scap vreodata. Paranoia. Eu nu prea stiu nimic de tiroida, sunt paralela, cine stie mai mult imi zice si mie daca n-are ce face? Adica cu ce se ocupa ea, de la ce se deregleaza etc.
Luna 36 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin
Is the final countdown!!!