Mamici de iulie-august 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 26
Anya20 spune:
olguta, am sa incerc sa-ti raspund asa cum vad eu lucrurile de aici de acasa, fara sa o vad pe alguta ta:
1 - faptul ca regurgiteaza/varsa dupa fiecare masa poate fi ca urmare a faptului ca mananca prea mult cantitativ sau ca suge cu lacomie sau mai poate fi urmarea unei imaturitati a sfincterului dintre esofag si stomac (reflux gastroesofagian), care se rezolva in timp, odata cu crestearea bebelinei. sunt insa bebelusi care "isi fac sila" dupa masa si varsa pur si simplu ce sa ceara atentie. pare ciudat, pentru ca ea e f mica, dar e real. poti sa-i inalti putin salteaua in dreptul capului (cu cca 10-15 grade), punand sub ea niste carti.
2 - daca fornaie si nu are nimic altceva...asta e! ii pui in nasuc apa de mare (un puf-doua de cateva ori pe zi, in fiecare nara) sau ii faci spalaturi nazale cu ser fiziologic ( ii tii capsorul intr-o parte si daca se poate, cu aceeasi mana cu care ii tii capul sa ii prinzi si barbia, ca sa tina gurita inchisa; ii torni in nara de sus cca 5 ml de ser dintr-o seringa. serul se va scurge prin nara de jos, eventual si cu ceva mucisori). ea o sa urle f tare, dar nu te lasa impresionata. ii faci manevra asta doar daca o deranjeaza tare mucii, adica plnge, nu poate dormi sau manca.
Alina, mamica fericita a 2 "pete" - Arina Ilinca (20 iun 2007) si Anya Ioana (19 oct 2005)
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!
Ioana75 spune:
Felicitari Simo, sa va traiasca Matei, sa fiti sanatosi si fericiti impreuna!
Diana, Mada, mersic.
Am fost la eco, bb are nushce gaura fiziologica in inima care inca nu i s-a inchis. Stiam eu ca bb abia daca avea de fapt 37 s, ca a fost ovulatie tirzie .. asa ca se maturizeaza un pic mai greu. Dar eu sper sa-si revina cu toate cele cit mai repede.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005) si a Smarandei (24.07.2007)
arhdy spune:
Multumesc Olguttza pentru pampoane. Sa dea domnul sa ai dreptate. Numai ca ca eu in afara de ce am avut azi nu am mai eliminat nimic. Am primit telefon si mama si mi-a zis ca ea swi sora mea simnte ca in noaptea asta nasc. Doamne ajuta. I-am spus sotului sa doarma ca s-ar putea la noapte sa nu mai doarma, dar nu vrea. Rade de mine.
Pupici.
Diana 40s+1z si Cristiana Maria
olguttza spune:
Alina, esti o dulce!!!
1. treaba cu mancatul mult nu stiu daca sta in picioare...ca sa ma explic: ieri, la pranz, a mancat 170 ml biberon (dupa ce vomase aproape tot la masa de dimineata, cand ii dadusem san, am crezut ca e ceva in neregula cu laptele meu si am sistat tzitzi juma de zi) si nu a dat afara niciun strop; la urmatoarea masa (dupa 6 ore, cand ar fi trebuit sa fie infometata), a mancat doar 80 ml si a dat afara (si lapte simplu si branzit) intr-un rastimp de aproape o ora jumate aproape tot. toata tarasenia asta se intampla de vreo saptamana - 10 zile, asa ca nu stiu ce sa mai cred... o sa ii ridic si salteaua, ca sa fiu sigura. nu-mi vine sa cred ca, asa de mici, copiii sunt in stare de orice ca sa fie bagati in seama...
2. fornaitul este foarte accentuat imediat dupa ce se trezeste (pret de cateva minute) si cand e la ragait. in rest, pare sa n-o deranjeze. in schimb, are momente cand doarme cu gura deschisa (nu tot timpul), semn clar ca nu poate respira ca lumea. nu plange, doarme si mananca, cu tot cu fornait. o sa trec la apa de mare, poate o avea efect, ca vad ca serul nu o prea mai ajuta.
Saru'mana de promptitudine!!
mami de Olgutza norocoasa
5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
jadi spune:
Ma bag si eu in seama pe aici!
olgutza, faptul ca ii dai biberon si in cantitate asa de mare e una din cauzele lipsei de lapte de care te plangeai. Sanii simt ca nu mai sunt solicitati si incep incet incet sa nu mai produca lapte si dupa cum ma speria si pe mine ceva (doamne ajuta ca am fost speriata ca altfel nu imi venea mintea la cap) daca ii dai un biberon, sanul in timp va micsora de 7 ori cantitatea de lapte din biberon!
Si Tudor vomita, uneori lapte alta data branza depinde de stadiul in care a ajuns laptele la momentul vomitatului. Nu mi se pare nimic anormal, desi uneori e o cantitate foarte mare, daca nu cere de mancare consider ca s-a lacomit si a dat afara laptele in plus.
La noi Tudor fornaie/haraie de la nastere, ii pun apa de mare inainte de supt si se mai incalzesc mucii la alaptat si ii inghite. De altfel azi cand l-a ascultat dr mi-a zis ca nu este nimic suspect, probabil cand vomita sa ii ajunga si laptele in nas si atunci zgomotul este mai intens.
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Am fost si noi azi la control de 1 luna.
Dodo e bine, are 4.170 grame desi eu cred ca are mai degraba 4.040 cat l-am cantarit eu, mai refac masuratoare si azi ca mi se pare prea mult 4.170 grame. S-a lungit pana la 56 de cm si este bine. Se mentin cele 2 eco-uri recomandate la controlul trecut, adica ala de sold si cel de fontanela.
Deni & Vlad & Tudor
Carmena spune:
Simo bun venit pe lume lui Matei, sa fie sanatos, norocos si sa aiba parte de tot binele din lume! Iar tie refacere usoara si mult laptic in tzitzi!
Ioana foarte frumoase fetele tale, ptiu ptiu sa nu fie de deochi...Acum stau in mare dilema, pe care lista sa ma inscriu si eu la petit, la tine, la "mamica de pete"...Ca daca ii pun pe baietii mei sa aleaga cred ca le innebunesc scumpetele de fetite...Si asa de dragi imi sunt rochitele si moatele in cap...
Subscriu si eu la medicii pediatrii recomandati de Deni, cei din Medlife. Noi mergem la Mihai Iordachescu de care suntem foarte multumiti(dar e foarte aglomerat, intr-adevar). Toate problemutzele care le-am avut cu Stefi ni le-a rezolvat din prima, este un dr foarte bun, sufletist si foarte simpatic pe deasupra...
Paticut am vorbit azi cu fata care vine la mine la curatenie si e ok. Mai da-mi te rog ID-ul tau sa-ti trimit detaliile(nr de telefon etc). Sau ai nascut intre timp ca nu te-am mai vazut pe aci...
In rest eu personal nu mai suport caldura, burta mare, arsurile si faptul ca ma intorc greu de tot de pe o parte pe alta...Se pare ca se apropie si la noi momentul pentru ca senzatiile astea le-am avut si inainte sa il nasc pe Stefi...Oricum, am mai apucat de le-am mai pus la punct si la noi, bagaje, hainutze, curatenie...Mai am maine sa scoatem finii la biserica, luni - marti sa ma cosmetizez si cam atat, asteptam venirea lui bb 2...
Pupici sa auzim de bine.
Carmen37+ si Stefi3 ani
poze carmen&baietii
Anya20 spune:
olgutta, ma pregateam sa "atac" eu un raspuns...dar a facut-o deni inaintea mea. asta cu "e ceva in neregula cu laptele meu" nu exista...adica nu exista lapte de mama prost calitativ!
as mai avea ceva de adaugat: bebelusii pot dormi cu gurita deschisa nu pt ca nu pot respira pe nas, ci pt ca pur si simplu la inceput se coordoneaza mai greu.
Alina, mamica fericita a 2 "pete" - Arina Ilinca (20 iun 2007) si Anya Ioana (19 oct 2005)
Anya20 spune:
carmena, subscriu si eu la ce ai scris despre dr. iordachescu.
Ioana75 spune:
Miine e programata la cezariana Anca (AncaSiRoxana). Bafta multa, nastere usoara si o bebelina sanatoasa!
Carmen, multumesc! Noi avem experienta cu 'maritatul' pe forum, Miruna a trecut deja printr-un divort, e la al doilea sot acum.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005) si a Smarandei (24.07.2007)