Mamici de iulie-august 2007 (82)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

quote:
Originally posted by Anya20

anto, multumesc

lachi, nastere usoara! abia astept sa ne povestesti cum e sa fii mamica la patrat

oanaa, mai explic o data. vigantolul si calciul nu se exclud reciproc. vigantolul se da in romania cu caracter obligatoriu, pt prevenirea rahitismului (inainte se facea vit D injectabil, insa nu se mai practica demult, pt ca s-a constatat ca nu este fizologic. desi am avut surpriza sa constat ca nu e chiar asa). calciul, dupa parerea mea, se recomanda doar atunci cand se constata ca este cazul, nu de rutina (cum am observat ca se practica uneori!)
MERCI MULT.SA NU TE SUPERI CA TE SACAI CU INTREBARILE,EU LA IOSUA NU I-AM DAT VIGANTOL,CACI MI S-A ZIS CA E MAI BINE CU CA GLU SI D3 INJECT..
TE ROG SPUNE-MI DE CAND SA-I DAU VIGANTOL SI DACA BEBE TREBUIE SCOS AFARA PROGRESIV SAU CAT VREAU EU.

Alina, mamica fericita a 2 "pete" - Arina Ilinca (20 iun 2007) si Anya Ioana (19 oct 2005)

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!

oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) +bb AARON
poze Iosua

MAI SUNT 5? ZILE(TEORETIC)

"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estecri spune:

stiu ca intreba cineva pe forum decand il scoatem pe bebe afara. Mie mi-au spus dr. sa il scot daca vreau din a doua zi de cand ajung acasa cu el. Asa am si facut si aerul il linisteste imediat. M-au avertizat sa nu il las in preajma copiilor si pe langa animalute(caini, pisici). In rest bebe e bine sa-l scoatem la aer!!Parerea mea.
Lia , buricutul eu l-am sters cu spirt (sa nu te sperii) si apoi dat cu pudra baneocin. Zilnic ii fac tualeta lui bebe adica|: sters la ochisori cu ser fiziologic, in nasuc daca are mucitei(nu a fost cazul) si buricutul cum iti spuneam mai sus. Intr-o saptamana a si cazut , si de atunci ii fac baie zilnic in cadita. In apa de baita ii mai pun si ceai de musetel. Apa o fac cam la 37-38 de grade (nu suport sa iasa bebe din baie rosu ca racul! si nici de infasat cum se facea odata nu sunt pasionata ).
Compresele sterile sunt ff bune in casa (cu astea sterg buricutul , ochisorii,etc.) Tot cu comprese sterile ma sterg si eu si cu betadina la opoeratie(am facut ceza).
Oana multumesc de raspuns ...eu de cand sunt patita cu faptul ca nu am trecut treptat de la humana la nan 1 suflu si in iaurt si mai bine intreb decat sa gresesc iar!
Alina.a noua pe iesirea din spital ne-a scris dr ca ne-a facut urmatoarele vaccinuri: vaccinare AHB, vaccinare BCG, imunoglobuline. Primele 2 stii ce inseamna?

poze1; poza2; uite asa cresc 23 saptamani
coltul lui bebe;

Mergi la inceput

oana, vigantol eu ii dau din a 14 -a zi de viata(adica de azi ca azi am facut 2 saptamani de cand ne-am vazut prima data!). Am inteles ca unii medici recomanda si din a 10-a zi...
De sos eu l-am scos prima data o juma de ora si dupa aceea cate o ora ...nu stiu daca e bine dar lui bebe i-a priit. Intro saptamana am luat in greutate 230 g (cred eu ca e bine)

coltul lui bebe;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Sorina, !

LIA si domnita Miruna Demetra
Inca 1 saptamana si apoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arhdy spune:

Fetelor azi am imlinit 40 de saptamani, dar nici un semn ca vrem sa iesim afara. Am fost la doctor si mi-a spus ca am colul inchis si rigid. Iar daca nu nasc pana miercuri, ma da la un alt doctor. Va dati seama ce greu este pentru mine. Pa langa faptul ca nu am fost la alti doctori ginecologi (merg la cea pe care o am acum de 8 ani de zile), nu am fost la un barbat. Asadar sunt 2 socuri pentru mine. Imi este groaza cand ma gandesc ca este posibil sa nu nasc cu ea. Apropo, stie cineva ceva de dr. Augustin de la Maternitatea Bucur, ca cica asta ar fi doctorul la care ma da?????
Asta mica se misca non-stop, dar sa iasa afara sub nici o forma.

Nu stiu ce sa zic, dar sunt asa data peste cap ca imi vine si sa plang. La emotiile nasterii s-au adaugat acum si grijile aste: cu cine nasc, sa am incredere, nu o sa mai pot sa stau asa relaxata cum eram la doctora.

O sa vedem. Poate totusi sa gandeste asta mica sa se nasca pana miercuri si am scapat de griji. Doamne ajuta.

Felicitari mamicilor care au mai nascut si au scapat. Sa va traiasca bebelusi si sa fie sanatosi.

Pupici pentru toate, burticute si mamicute.

Diana 40 si Cristiana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Salutare fetelor!

Am vorbit si eu cu Lachi se pregateste intens pentru maine si intalnirea cu fetele ei! Asa ca pampoane!

Pampoane si pentru madam Alkaida in scopul inmultirii bandelor tero . Tot maine o pashte o nastere si ii doresc sa fie usoara si placuta (uite asa o pacalim ca e de bine!)

Vad ca discutati de scosul copilului afara, stiu ca si Valen v-a raspuns, cu ce poate dauna aerul curat pe timp de vara? Nu vad de ce trebuie limitat timpul de scos afara, il tineti cat puteti la aer curat!

Cu vaccinurile o sa ne mai scrie si Alina o opinie calificata dar in principiu stiu ca sunt 2 scheme de vaccinare, cel de stat, gratuit si unul care se plateste. La Vlad am mers pe a doua varianta, se pare ca sunt mai putine reactii si eventuale riscuri, in plus injectezi copilul o singura data fata de 2-3 injectari la schema de stat, plus restrictiile de mancare la cea din urma (la vaccinul poliomelitic cred). Cei drept, costurile nu sunt chiar mici la a doua schema!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

sorina primul inseamna vaccin impotriva hepatitei B,al doilea vaccin impotriva TBC.celasi lucru a primit si elisa si-l primesc toti bb-lusii de la noi din tara,mai putin imunoglobuline la ei

alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Btw, am implinit si noi o luna azi . Asta din ciclul lauda-ma gura ca iti dau de mancare! Merg la o cafea!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

am pus si eu la semnatura poze bebe!!sunt mandra tare de el!!

coltul lui bebe;
poze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

LA MULTI ANI ! MARA FILIP SI VLAD!SA CRESTETI MARI,CUMINTI SI PAPACIOSI!
Sorina mihnea cel cu plete e tare dragalash,sa-ti traiasca!

alina si bulina Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput