Cum sa nu ma las pacalita?
![](images/user_woman.png)
Nu stiu daca e bine ca postez la "Ajutor umanitar" dar nu am stiut unde in alta parte.
Zilele trecute au sunat la mine la usa doua fete si mi-au spus ca sunt de la o fundatie, nu am retinut numele acesteia - strangeau bani pt un copil cu probleme de sanatate.Le-am vazut legitimatiile, mi-au aratat dosarul baiatului, mi-au dat si chitanta pt banii donati, dar cum pot sa fiu sigura ca este absolut legal?
Cum pot sa-mi dau seama ca nu sunt niste sarlatani cei care ne cer ajutorul in acest mod si mai ales cum pot fi sigura ca banii ajung unde trebuie si nu se pierd pe la diversi intermediari?
Raspunsuri
mcm spune:
Pai de ce nu ai retinut numele fundatiei daca ai dat bani? Pe chitanta nu scrie?
Eu nu dau bani celor care vin la usa pentru ca nu pot verifica atat de usor daca prezinta un caz adevarat sau nu.
www.articoledepetrecere.ro
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/silvana_salajan/silvana_salajan.jpg)
silvana_salajan spune:
Probleam asta o am si eu. Si la mine la usa a venit un tip, zicea ca strange fonduri pentru un copil bolnav, tot asa cu chitante, si legitimatii. Eu nu stiu ce sa zic. Cica e de la fundatia ANA din BAIA MARE. Stie cineva? Exista fundatia asta?Oricum tipul era tare negricios, nu mi-a inspirat deloc incredere. Eu stiu ca la noi in oras stateau pe starada niste tineri care erau din partea unor fundatii, insa pe ei ii vedea toata lumea, stiai cine sunt pe cand daca iti vin la usa, eu zic ca pot fi niste sarlatani cu acte false.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/flavia_sp_maria/flavia_sp_maria.jpg)
flavia maria spune:
Oricine strange bani are nevoie de un contract de voluntariat care trebuie citit cu atentie!!!
mama de 2 bbei prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ilenutza/ilenutza.jpg)
ilenutza spune:
Io prefer sa dau bani pentru cazuri unde sunt absolut sigura ca sunt reale!
Ajunge cat suntem furati peste tot
Ile 40 si Victor
( 22 dec 2005)
marybell spune:
eu, nu dau bani la usa, din principiu, nu ii cred pe cei care se plimba toata ziua cersind din usa in usa...
si in general sa stiti ca foarte usor se poate face rost de un carnetel de chitantiere cumparat de la librarii si pe care nimeni nu le urmareste, asa ca...
Marybell de
Erik (23.12.2006) si
Edy (22.06.1994)
poze bb
varsta lui Erik
saphir spune:
Si la noi vin copii sa ceara bani la usa, niciodata nu au dosarul cazului la ei dar nici sume mari nu cer, dai cat vrei. Eu le-am dat mereu, am primit chitanta si chiar daca banii nu au ajuns unde spun ei, eu tot multumita am fost, pentru ca Dumnezeu stie ce a fost in sufletul meu si pentru ce am dat.
Asa ar trebui sa procedati si voi, sume mici si sa fiti impacate sufleteste, poate chiar ati ajutat acea persoana despre care vorbesc voluntarii, sau poate chiar respectivele persoane care vin si cer sunt in necaz si nu au alta posibilitate de a face rost de bani.Saphir
,
Amos si
Ailish
pozele noastre
principe spune:
shi eu dau fara sa ma intreb cui shi ptru ce.
eu zic cu banii care-i dau nici el nu se inbogateste nici eu nu saracesc
monica mami de printz
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/liliana_28/liliana_28.jpg)
liliana_28 spune:
Buna,
Si eu am dat bani pentru un copilas cu grave probleme de sanatate. Am primit chitanta dar am si studiat cu atentie si o dispozitie de delegatie stampilata de primaria Balotesti. Adica au fost la primarie si au cerut acordul.
Exista posibilitatea ca stampila sa fie si ea falsa dar.......asta este.
O zi bunuta.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
raluca.m spune:
mcm, scrie pe chitanta numele fundatiei, dar nu cred ca asta imi da garantia ca este totul ok.Ma gandesc ca se poate intmpla cum zice si marybell - nu este chiar asa de greu sa cumperi un chitantier.
saphir, principe, nu-mi pare rau pt banii dati, de asta am si dat.Mi-ar parea rau ca banii sa nu ajunga la acel copil cu probleme care chiar are nevoie de bani, ci prin buzunarele celui ce a organizat toata treaba sau prin alte buzunare.
flavia maria, o sa am grija sa cer acel contract.
micaalsa spune:
Cred ca nu e saptamana sa nu vina vreo persoana de la o anumita fundatie pentru a cere bani pentru un copil bolnav. Si eu le dau si ma simt impacata sufleteste ca am ajutat ... mai departe, ce-a fi a fi. Ma gandesc ca Dumnezeu ii ajuta pe fiecare dupa cum fac.
Vorba lui principe, cu banii care-i dau nici el nu se imbogateste nici eu nu saracesc. Poate 2 - 300.000 lei cat dau la fiecare ii stric aiurea pe cine stie ce, asa ca de multe ori prefer sa-i dau si traiesc cu speranta ca am ajutat cu putin un suflet.
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Pentru inimioara lui Sosonica
Bubulina mishelina
Anamaria lui
Iulia (23.03.2006)