mancatul cu lingurita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Ruxi
Te rog nu te gindi ca din cauza bunicii baietelul va fi intirziat!! Fiecare are ritmul lui de dezvoltare si in unele domenii pot fi intirziati si in altele avansati, asta nu spune nimic despre inteligenta sau abilitatile ulterioare ale copilului.Zic si eu asa ca oricum si eu ma stresez pentru orice si fac comparatii si alte obiceiuri proaste, toate mamicile sunt la fel.
Cu ce vreau eu sa te linistesc: si eu imi hraneam fetita pina pe la 16 luni fiindca ea nu voia sa pape singura desi am incercat sa o incurajez, dar daca am vazut ca nu vrea nu am insistat. Cam pe la 16 luni brusc nu m-a mai lasat sa o hranesc,a vrut singura si de atunci nu am prea mai pus mina pe lingurita ei decit uneori pt supa. Deci baietelul tau pur si simplu va refuza intr-o buna zi sa lasa bunica sa-l hraneasca.... stai linistita... am o prietena buna care a patit la fel cu fetita ei...ei, bebeii nu te mai lasa sa ii hranesti atunci cind lor li se pare ca pot si singuri... In orice caz cind baietelul da primele semne ca ar vrea sa manince singur poarta o discutie serioasa cu bunica ca sa il incurajeze...
numai bine
cristina 73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Draga Cristina,

Multzumesc pentru incurajari. Bogdanel vrea sa pape singur, mie imi ia linguritza din mana, ca stie ca il las, lui bunica'sa nu i-o ia, ca stie ca ea nu il lasa. Cu mine se face ca purcelul pentru ca intr-adevar, intoarce linguritza cu fundul in sus si ii place sa intinda mancarea pe masutza, apoi sa o ia cu mana si sa o duca la gura. Nu itzi spun cum arata... Ii mai dau "finger foods", ca de exemplu, ii dau sunca slaba taiata cubuletze mititele, sau cereale etc. pe masutza si el papa cu manutza, pana se satura si incepe sa arunce cu ele in jur.
Va pup si va multzumesc ca existatzi, mai ai unde sa te plangi, chiar daca esti exagerata, fara sa se ratzoiasca nimeni la tine.

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Eu una cred ca trebuie sa lasam copii sa mozoleasca, sa se murdareasca. Ma abtin sa comentez, dar o sa mai vorbim noi pe la 5-6 ani, cand nu or sa vrea sa manance singurei, ca au fost obisnuit ca sa aiba dumicatul in gura bagat de mamica sau bunica sau mai stiu eu cine. Si atunci, sa vezi ce suparare o sa fie din partea mamicilor/bunicilor pe copii ca nu vor sa manance singuri. Si de la cine se trage oare?

Da, al meu mi-a facut mizerie, cate bluze schimbate si pantalonasi la o masa, dar asta este. L-am ajutat si inca o mai fac, trebuie ghidat, dar nicidecum cand copilu' cere lingura sau furgulita eu sa-l refuz pe motiv ca se murdareste. Ruxi, PAREREA MEA O STII!!!!!!! Doamne si cu bunicile astea atotstiutoare!!!

Pai nu-l lasam sa se murdareasca cand mananca, nu o sa-l lasam sa se joace cu acuarelele, sau cu plastelina ca o sa faca la fel. Si dupa aceea ne intrebam de ce avem copii cocolositi si simandicosi?

Ruxi, eu ti-am mai spus, E COPILUL TAU!!!! DAR PUNE O DATA PICIORUL IN PRAG!!! (Si cand se satura daca le arunca pe jos, de jur imprejur, asta este, toti fac la fel).

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Mancatul cu lingurita cred ca nu e ca si cu varsta cand trebuie sa inceapa sa scrie sau sa citesca...etc.

Reusita mancatului cu lingurita depinde decat de mult le dam voie sa exerseze. E ca mersul pe bicicleta odata invatat nu se mai uita.

Succese depline

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

quote:
Originally posted by ruxij

buni nu are chef ca el sa se murdareasca prea tare, sa faca mizerie in jur si ea sa curetze, asha ca nu il lasa sa pape singur si nici sa bea singur din canutza.
Ruxi

buni n-are acces la internet? Sa vada si ea ca bebitzii trebuie sa exerseze si sa se mozoleasca?pupici!!!!!!!!

-
.

Mergi la inceput