mancatul cu lingurita
Fetelor, de la ce virsta e normal ca bebele sa manince singur cu lingurita? Fetita mea a inceput sa manince cu lingurita cam de pe la 15-16 luni dar inca nu a reusit sa manince corect. Adica poate sa ia mincarea din farfurie cu lingurita dar in momentul in care ajunge la gurita intoarce invariabil lingurita cu fata in jos si asa o baga in gurita. Cu alimentele lipicioase tine figura dar cu supa si altele mai putin lipicioase va dati seama ce se intimpla... I-am aratat de mii de ori cum sa tina lingurita, i-am ghidat minuta si am mincat in fata ei ca sa ma vada si pe mine si degeaba. Acum are 1 an si 10 luni.
Astept nerabdatoare sugestii
numai bine
cristina73
Raspunsuri
mirela.mustaciosu spune:
O sa invete sa tina corect lingurita, e inca destul de micuta. E bine ca ai invatat-o sa "incarce" singura lingurita si sa o duca la gura si ca a acceptat ideea. O sa invete incet incet si restul. Nu cred ca ai altceva de facut decat s-o ajuti si s-o incurajezi. Incearca prin a-i da intai alimente semilichide (iaurt sau lapte un pic ingrosat cu cereale). Si astea ii vor curge din lingurita, dar nu de tot. Si spune-i cuvinte de lauda cand reuseste sa pastreze cat mai mult in lingurita sau cand reuseste sa faca miscarea corect.
ticka spune:
Tentative sa manance singurica a avut incepand cu 8 luni (cred :)). Mancarea era plasata pe haine, masa, faianta din bucatarie, urechi, ochi, uneori chiar si in gura :).Dar sa manance corect fara a se murdari.....asta abia spre 2 ani. Imi era atat de draga cand se murdarea incat i-am facut si poze :). Noroc cu masina de spalat, altfel.......
Mirela are dreptate, trebuie incurajata si va invata ea. Alexutza mea a invatat cand s-a dus la cresa. Copii mancau si a inceput sa manance si ea (avea 2 ani). Si daca te vede pe tine cum mananci sigur va invata cum se face. Dar poate ii place sa faca invers? si sa nu manance corect? Poate e mai bine sa o lasi sa testeze diverse moduri de a manca si pana la urma va intelege care e mai bun?
P.S. Acum ca sa ma laud: daca dati click veti vedea cum arata bebitza mea cand manca :) . http://www.zambitchi.go.ro/alex/alex7.html
Nu-i asa ca sunt tare dulci?
Pupici la mamici si bb mici
-
.
Ingala spune:
Ticka m-am uitat si eu pe site-ul tau. E foarte dragut. Ai o fetita frumoasa tare. Sa-ti traiasca! Esti cumva din Iasi?
Ingala si bebe Teodor
ticka spune:
quote:
Originally posted by Ingala
Ticka m-am uitat si eu pe site-ul tau. E foarte dragut. Ai o fetita frumoasa tare. Sa-ti traiasca! Esti cumva din Iasi?
Ingala si bebe Teodor
Saru'mana Ingala!
Sa ne traiasca bebeii si sa ne bucuram si noi de ei!!
Nu sunt din Iasi. La Iasi am facut facultatea acum 5 ani. Sunt mare textilista :)) si tot acolo au ramas si cele mai frumoase amintiri si cele mai bune prietene :)
-
.
cristina73 spune:
Multumesc de raspunsuri, fetelor.
Vreau sa adaug ca nu eu am initiat "antrenamentul" cu lingurita ci ea mi-a smuls intr-o buna zi lingurita din mina si de atunci nu ma mai lasa in nici un chip s-o hranesc, vrea doar singura. Singura concesie o face la supica fiindca isi da si ea seama ca nu o poate minca singura. Iaurtul il maninca la inceput cu lingurita si cind vede ca nu prea poate isi baga direct degetelele si asa maninca.
Eu eram putin ingrijorata ca de atitea luni de zile nu a reusit sa-si insuseasca miscarea corecta, am vazut fetite mai mici decit ea care maninca corect.Nu ma deranjeaza murdaria pe care o face in nici un chip, chiar pot sa spun ca ma distreaza si pe mine.
Ma intrebam oare de ce nu ii reuseste miscarea corecta de atita timp...
va pup si multumesc de raspunsuri
cristina73
ruxij spune:
Si eu va multzumesc pentru raspunsuri, eram gata-gata sa postez si eu intrebarea asta. Al meu are 16 luni si tot invers intoarce linguritza cand o duce la guritza. Deci mai avem rabdare!
Numai bine!
Ruxi
cristina73 spune:
ruxi,gind la gind cu bucurie....
cum spui tu se pare ca mai avem de asteptat...
numai bine
cristina73
tinatache spune:
incepusem si eu sa am dilema asta, ma gandeam ca daca pe la 1 an si 9 luni vine o "fratioara" ce ma fac eu ca n-o sa manance macar 1 din 2 singurel. Aceleasi tentative avem si noi, cu lingurita invers, ce le-o fi placand sa o intoarca???? ei, atunci sper ca macar dupa 2 ani sa manance singurica... adica dupa ce pleaca buni de la noi, ca atunci chiar ca nu stiu cum hranesc 2 o data!
Cristina, mamica cu burtica
cristina73 spune:
Fetelor, nu se poate!! Parca mi-a ghicit micuta gindurile si chiar de azi a inceput sa-si tina corect lingurita!!! Nici nu-mi vine sa cred. E adevarat ca acum se ajuta cu cealalta minuta dar important e ca a "prins" miscarea.
va pup
numai bine
cristina73
ruxij spune:
La mine Bogdanel va fi mai intarziat, ca sta cu buni si buni nu are chef ca el sa se murdareasca prea tare, sa faca mizerie in jur si ea sa curetze, asha ca nu il lasa sa pape singur si nici sa bea singur din canutza. Trebuie doar eu, dupa ora 6, dar odata ce a mancat pranzul, eu ce sa ii mai dau la ora aia, mai incerc cu cate ceva, dar merge greu. Weekendul e al meu si ma lupt sa nu plecam prea mult la plimbare, sa prindem pranzul acasa. Offf... Pana trecem de toate.... Ma cam stresez, dar asta e, nu am ce face.
Mult succes la mamici si bebici!
Ruxi