The best of aug-sept-oct 2004 (125)
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
CRISMIR spune:
Da,MADA,foarte buna intrebarea ta...JOCURI!!!????
Nici eu nu mai stiu ce sa-i cumpar....acum am ascuns o cursa de masini,din Car's(filmuletul)era,ca nu se juca insa era insirat in camera...si am scos sinele de tren...ooooooo...bucurie mare cand le-a vazut,a facut orasele si acum de 3 zile se tot joaca cu ele...hmmmmmmmmm,oare cat il tine?!!!...face si el puzzeluri,cu animale ii plac in mod deosebit,deocamdata i-am luat doar din cele simple,de 10-15 piese,mari si cand le nimereste animalul face si zgomot,asta ii place si mai mult
....iar daca sunt mai grele o pune pe mami sa faca
Am inceput sa stam la povesti,ca pana acum nu ii placeau,nu avea rabdare...de cateva saptamani ma pune sa-i citesc mai tot timpul,cee ce ma bucura,mai sta si el locului
...numara si el pana la 10 in romaneste,engleza si spaniola..dar e ceva mecanic...insa am inceput si eu sa-i tot arat obiecte sa le numere si sa inceapa sa recunoasca numerele(el stie doar 3,4 si 6,care sunt
)
Avem si o problema,parerea mea(tati zice ca sunt nebuna),dar Robert nu recunoaste culorile nici cum...mai are cineva asemenea probleme?...sa stiu daca sa ma ingrijorez sau nu?..am incercat sa-i arata la jucarii,afara :cerul,iarba si tot felul de chestii palpabile si tot degeaba
Stie 2 poezii in romaneste si 2 cantecele,iar in engleza 3 cantecele...e tare incantat cand il mai invat ceva nou,la asta chiar e receptiv,am observat ca-i place sa cante!!!..mai stie si altele dar cu ajutorul meu le zice,sunt cuvintele cam grele care nu le poate inca pronunta bine,e asa mortal cand il aud cum schimba locul silabelor
De desenat ii plac acoarelele,face cercuri,dar nimic concret...opere de arta zicem noi,insa neintelese!!!
...intr-un timp era cu cariocile,acum vad ca nu il mai pasioneaza.
Nu-mi mai aduc aminte altele...astept si eu ideei,ce ar fi bine sa-i mai invatam la varsta asta?!!
A,si chiar,formele geometrice le face cineva,le recunoaste?....Robert doar cercul stie sa-l faca si-l recunoaste..
Deci voi ce ziceti,eu nu mai stiu ce sa fac cu el...ma gandesc ca alfabetul e inca prea mic...nu are rost sa-l stresez de acuma,oricum nu ar avea rabdare...si...cam asta ar fi...astept idei!!!
la toata lumea si sa auzim de bine!!!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
anielas spune:
Neatza!
Buna ideea ta Mada..si eu ma tot gandeam la tema asta.
Deci...noi prestam la greu puzzle-de pe la 2 ani are pasiunea asta...si se descurca foarte bine cand are chef..ii plac cele din desene animate foarte mult...Ii place sa coloreze si sa picteze (tot nimic concret pt noi) si ne mai distram cu carticele educative pentru copilasi de gradinita...facem "teme" cum spune ea...sunt tot felul de mici labirinturi care trebuie rezolvate sau asocieri intre obiecte...sau de gasit diferentze intre imagini.
Ne mai jucam cu plastilina sau incercam decupam diferite forme autocolante dar nu prea are rabdare si pana la urma eu decupez si ea lipeste.
Ii place sa danseze si mai nou sa inventeze cantecele si tot felul de povesti.
Mirela-eu zic sa nu te ingrijorezi legat de culori...Ina de exemplu nu vrea sa numere..sau sa spuna cati ani are...daca pana pe la 2 ani jumate isi spunea ..dupa a refuzat pur si simplu..si zice daca o intreaba cineva: "Mami stie"...culorile le stie...deci fiecare are ritmul lui zic eu.
Nu imi mai amintesc acum..dar o sa revin...pupici dulci
![](chitara.gif)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat
![](indragostita.gif)
aissa spune:
Hai sa ridic si eu subiectul de pe pagina 3.
Ca activitati noi nu suntem asa avansate ca stiti ca pisoiul meu le incepe pe toate mai tarzior, recupereaza pe parcurs. Abia aucm incepe sa tina bine pixul in mana (pana acum il tinea cam de sus) dar nu coloreaza, nu deseneaza. Ea tot zice ca "scrie Enache" dar doar mazgaleste pe acolo. Face cercuri si pe urma ne intreaba ce scrie acolo si noi trebuie sa ghicim. Puzzle nu face, nu o atrage. Abia de curand, relativ, a inceput sa se uite la desene, Alabada (alba ca zapada) in special, mai nou Bambi si Chip si Dale sau TOm si Jerry. E la varsta aia cu de ce asa ca trebuie sa explic la greu unde e mama lui Bambi, de ce nu vine cand o striga, de ce se sperie cand plange, de ce fuge Alabada de vanator, de ce cade... La Alba ca zapada incep si eu sa ii zic una alta in engleza ca am observat ca incearca sa imite ce aude, si cand canta langa fantana "I'm whishing" canta si Ale si eu ii mai si traduc. Poate se prinde ceva. Nu am auzit inca sa foloseasca cuvinte in engleza dar noi abia ne dam drumul la romana, mai e timp.
De numarat ar sti teoretic pana la 10 dar se cam plictiseste, pe la sase o da in sant, sare, le amesteca. Culorile...cam toate sunt rosii sau roz.
A mea insa se dezvolta mai mult cred eu pe parte "atletica", deja mergem pe bici cu roti ajutatoare, din aia mare si ma umflu toata in pene cand se mira lumea de ea. Se cocoata pe toate barele si se agata si vrea sa sara de acolo, noua Nadia....
Ce imi place e ca a inceput singura sa se joace cu bebelusii-papusi si ii pune sa faca pipi (faci pipi? da? bine, repede la olita") sa mearga, ii da pe tobogan, ii imbraca, dezbraca si construieste singura dialoguri imaginare cu ei.
Din pacate se simte ca cei cu care sta ziua nu prea se agita sa o stimuleze. Socrela nu cred ca "face" nimic cu ea, asta mica vad ca doar imi imita chestii de gospodarie pe care le apreciez, na, ca gasesc si eu ordine acasa dar nu simt nevoia sa se lipeasca de fata mea ca nici eu nu ma omor cu treaba prin casa nici ea nu vreau sa fie cu nasol mereu in carpe si maturi. Dar e haios sa o vad ca ia farasul si matura ca e mizerie domne nu stiu unde. Taica-su ii pune desene si o mai invata poezii, dar socrela nu prea multe. Si de saptamana viitoare nici eu nu o sa mai ajung asa devreme acasa ca-mi schimb jobul asa ca voi fi mama de weekend cand va trebui sa gasesc putere sa recuperez 5 zile de inactivitate.
Oricum am ramas pe pozitie si la gradi o dau la anul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ana_a/ana_a.jpg)
ana_a spune:
Salut!
La noi pe primul loc se afla piesele de lego.Construim si iar construim...insa, de ceva vreme sa lenevit, nu mai vrea sa construiasca, mereu imi zice "fa tu! ca eu nu pot" ma dispera...stiu ca poate, stie, asta pentru ca in urma cu mai bine de un jumatate de an facea singur roboti, avioane si locomotive...
A invatat sa construiasca casute cu acoperis dar nu prea vrea singur, si daca le facem impreuna dupa ce sunt gata ne jucam un pic dupa care "Diesel 10" le strica, le rastoarna furtuna si alte minuni vazute pe la desenele cu Thomas.Locomotivele Thomas sunt si ele in frunte, construim depoul dupa care inventeaza te miri ce povesti auzite pe la serialul cu vestita insula Sodor. Are in total 6 locomotive plus excavatorul Jack, nebunie mare...acum ca vine ziua lui cautam innebuniti accesorii pentru ele, trasee cu cale ferata, depou, tunel si el vrea...podul din Sodor.
Cu desenatul...slab, nu prea il atrage, de pictat...mai mult mazgalim, puzzle nu am incercat inca, nu avem, probabil o sa-i cumpar si eu la iarna, acum mai mult stam pe afara prin curte.
Culorile le stie aproape pe toate, mai nou ne intreaba "ce culoare este" daca nu o cunoaste, de exemplu visiniu, indigou sau alte nuante mai rar intalnite.De numarat stie dar nu ma omor sa-l pun sa numere.Am observat ca stie daca are 2 sau 3 obiecte in mana.
Cunoaste stanga si dreapta, adica mana stanga, piciorul stang, mana dreapta si piciorul drept, ma streseaza toata ziua cu: "asta e stanga?" "asta e dreapta?" se mai incurca dar de cele mai multe ori stie care cum vine
La figuri geometrice stam bine, le-a invatat de mult, stie rombul, patratul triunghi, hexagon, cub, cerc, le-a invatat singur...de fapt tot intreband, a fost curios sa stie si le-a tinut minte.
Ce sa mai zic?eu personal sunt multumite de ce stie, celmai mult imi place ca are rabdare sa faca ceva, orice, ca este atent cand invatam o poezie scurta sau ii spun o poveste, dastea stie multe, nu stiu exact cate dar stie, in schimb nu le spune mecanic, doar cand are chef.Este un copil cuminte nu foarte energic nici foarte linistit, il consider undeva la mijloc cu toate.
In perioada cu varicela am cam exagerat cu dvd-urile, cu desenele... toata ziua a stat la Thomas, Tom si Jerry si alte desene...sa vazut cumva un regres, desenele sincer il agita, chiar si bambi, dupa 2 saptamani si mai bine de uitat la desene parca nu mai avem rabdare cu nimic... dar incet incet i le-am scos, acum deja a inceput sa ceara singur sa mergem in camera la joaca lasand desenele in plata lor...
A...nu mananca singur decat la camin, nu se imbraca/dezbraca singur, dar nu mai avem pampers si nici accidente de multa vreme, deci eu zic ca suntem in limitele normale nu ma pot plange de nimic.
Este un jmecher si jumatate, a invatat la camin sa zica "ma prostule", i-am explicat de fiecare data ca este un cuvant urat...tocmai de aceea il repeta cu mai mult drag, la certat tati mai rau intr-o seara plus o palma si o pedeapsa...de atunci vine si zice "ma pro!" nu e "prostule" ca e "pro" si ne sfideaza!
A auzit si "cap sec" si o vreme ma innebunit ca "mami asai ca eu nu-s cap sec?" I-am explicat asa...cum am stiut eu mai bine "cap sec inseamna ca nu ai cap, tu daca ai cap, nu poti fi cap sec" dar tot isi mai pune uneori intrebarea daca este sau nu este cap sec
Nu suntem inca in faza "de ce" am ramas deocamdata tot la "ce este asta?" ce suna? ce face? cum face? etc...fara "de ce"
Cu vorbitul stam foarte bine, vorbeste corect tot mai multe, practic vorbeste de toate in propozitii lungi nu avem nici o problema de pronuntie, stie si foarte multe cuvinte. Expresii gen "casuta mea speciala" sunt toata ziua la activ
Cam asta este...m-am intins la povesti...
Dar nici nu am mai scris de mult despre el.
O zi buna tuturor si sa auzim de bine!
Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....
construim!
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pufymic/pufymic.jpg)
pufymic spune:
Salutare fetelor!
Am revenit si noi pe plaiurile natale dupa concediul super din Slovenia!A fost tare frumos.....nu ne-am mai fi intors...
Avem si www.flickr.com/photos/8892421@N05/sets/72157601399408019/" target="_blank">POZE daca aveti chef de vizionat!
A fost super!
Va povestesc mai multe intr-o zi cand am timp.....fug la nani ca-s rupta de oboseala!
Eu
www.pufymic.info/thumbnails-37.html" target="_blank">Gandacii
Chestii
www.helpsonia.com/" target="_blank">AJUTATI-O PE SONIA!
LiliaToma spune:
Se pare ca azi incepe sarbatorirea piticilor din gasca.
Si prima e Giulia. Asa ca ii uram cu mult drag La multi ani, printesa Giulia! sa cresti mare, sanatoasa si norocoasa. Sa ai o copilarie fericita si linistita.
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
anne33 spune:
MULTuMIM MULT DE TOT PENTRU URARI!!!A trecut timpul...am lacrimi in ochi cand ma gandesc ca gaza a facut azi 3 ani,e micuta la inaltime pentru varsta ei,96cm,...bine nici noi nu suntem prea inalti...dar e tare vorbareata si plina de viata.....si ne bucuram de ea enorm in fiecare zi....Promit sa revin cu amanunte,am intrat acum la cafe-internet pe fuga,am sarbatorit-o duminica asa cum se cuvine,...internetul nostru nu mai este...coputerul s-a stricat,....si deocamdata nu prea ne permitem sa cumparam altul,plus ca noi mai mult pe la tara,la magazin defilam,...pe la Deva mai mult n vizita ajungem.Oricum pupam toata lumea cea mare si cea mica si promit solemn sa revin curand,...plecam in seara asta la mare pentru o saptamana...si sa dea domnul sa se opreasca ploile ca sa avem si noi ceva vreme de plaja....Va pup!!
mina spune:
Salutare!
Si eu pe fuga ca omu in conced....
La multi ani Giulia!!!! Sa cresti mare si frumoasa! Anne sa-ti traiasca!
Fetelor eu tot in concediu. Am fost trei zile la gura humorului, trei la sovata si acum ne-am proptit la tzara langa buzau. Aer curat, legume proaspete, curte cu iarba, copaci si diverse de zbenguit vizigot...pai cum sa ma dau dusa de aici? Revin eu cu poze cand am timp, deocamdata nu le-am descarcat si pe net intru seara dupa adormirea baietilor....si asta din mijlocul curtii ca altfel nu are zappu semnal...de se uita lumea ca la urs
Despre jocuri jucarii...Vizigotu numara pana pe la 20 dupa care-l fura peisajul. Canta si recita vorba lautarului, fara numar - meritul doamnelor de la gradi. Mai zilele trecute mi-a cantat aia cu Oh my darling Clementine!....dar era usor ciudat...pe la strofa a doua m-am prins ca era in germana. Mi-a zis educatoarea ca se cam furiseaza la orele de germana (pe care eu nu am considerat util sa le platesc ca mi-am zis ca engleza ajunge). Se pare ca se furiseaza cu folos....
Ii plac jocurile tip puzzle. Acuma nu va imaginati ca le si nimereste, insa sub directa indrumare a unui adult merge treaba. Cum mie imi plac la nebunie jocurile astea iar pe el se pare ca il calmeaza suntem pe aceeasi lungime de unda. Deocamdata suntem la de alea de 100 de piese...mai avem pana la alea de 3000 care imi plac mie ....
De construit cu lego am cam trecut. Insa la putere sunt masinutele, cartile de colorat cu creioanele aferente si, neaparat, ascutitoare,ca face cu nervii daca nu e ascutit frun creion cum trebe, mingiile si animalele de plus. Au inceput jocurile de tip "ziceam ca tu esti copilu si io sunt tati" sau "tu esti baba si eu sunt neghinita".
Mai iesit din comun mi se pare ca deja stie ca inainte sa se nasca Matei era la mami in burtica. Am intrebat la gradi si nu au fost educati in acest sens. Bunicile nu au marturisit nimic...inca. De undeva e clar ca a auzit...oricum, asta e modul lui de a accepta ca, la un moment dat, el nu exista, si erau doar mami si tati: "eu eram la tine in burtica, nu?". Nu am negat si l-am lasat sa progreseze in ritmul lui, caci nici povestea cu barza nu mi se pare verosimila.Lasand la o parte faptul ca nu as avea curajul sa i-o spun ca sigur ar gasi brese in ea pe sistemul "da de ce?"
Ceea ce imi aduce aminte: breeee, mai puteti? Al meu ma omoara cu da de ce? Da de ce aia? da de ce ailalta? da ce e aia? da de ce? Nu mai pot. Pana la ce varsta dureaza perioada da de ce? ... ca mie imi curge deja sange din urechi, nu mai pot.
Exemplu?
Mami cu cine vorbesti?
Cu colega mea Ioana.
Da de ce?
Are probleme la birou si m-a intrebat ceva?
Da de ce?
Ca nu stia raspunsul.
Da cum o cheama?
Ioana.
Da de ce?
Pentru ca asa a botezat-o mamica ei.
Da ce e aia Ioana?
E numele ei, cum e al tau Matei.
Da de ce?
....
Tacatacataca...tot timpul. Incep sa cred ca ii place sa se auda. ca altfel nu-mi explic
Acum va las, fug la culcare ca deja e tarziu. Si, mai nou, cum se face lumina vizigotul se scoala in fund si se aude strigatul triumfator: "Mamiiii, e ziua! Sculareaaaaa! " ... Cu greu il conving sa mai astepte 10=15 minute sa ia si adultii contact cu realitatea....seamana cu ma-sa ca si eu cand eram mica ma trezeam odata cu lumina zilei.
Va pup, noapte buna.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
CRISMIR spune:
LA MULTI ANI de Sf. MARIA!
LA MULTI ANI GIULIA!...sa-ti traiasca fetita ANNE!
ANIA,multumesc de raspuns!...acu,dupa ce m-am plans de el,tocmai a inceput sa recunoasca cateva culori,hahahah...stie rosu,verde si alb...am observat ca uneori se "prosteste",nu vrea sa zica si pace
IOANA,am vazut puiutii,foarte frumoase poze!!!
...si tu arati super bine!!!
...cred ca a fost de vis vacanta!!!
Eu is putin trista ca Robert de ieri e infundat la nas,azi vad ca e si mai rau...uf,tocmai cand incepem si gradinita,de luni...sper sa se faca bine totusi pana atunci!!!!
la toata lumea si sa auzim de bine!!!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ana_a/ana_a.jpg)
ana_a spune:
LA MULTI ANI GIULIA!!!
sa-ti traiasca printesa Anne! multa sanatate si numai voie buna!
Asa deci...au inceput deja chefurile! 3 anisori...chiar zilele trecute ma gandeam la treaba asta, m-am uitat la pozele lui Stefan de cand era mic mic si ce repede trece timpul...
O zi buna tuturor si sa auzim de bine!!!
Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....
construim!
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii