acordul scris al pacientei pt. legarea trompelor?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Ei uite un exemplu deja, si inca ce exemplu!!!
Marilena12 am scris in acelasi timp...nu vazusem raspunsul tau.
Cred ca este mai mult decat evident cine "fenteaza" si cum...

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pacinetii nu se pot incurca , sa-i faci unuia alta operatie , dupa cum am spus , doar la urgente se poate , din simplul motiv ca ei vin in sala de operatie pe picioarele lor , stiu dinainte cand sunt programati , fisa pacientului este in sala de operatie inaintea lui pt. a se completa protocolul si alte fise , pacientul cand ajunge in sala este preuat de asistente , intrebat daca e domnul cutare , pus pe masa de operatie , vrobit cu anestezistul , controlat inca o data fisa , stat jumatate de ora cu perfuzie , venit doctor , vorbit cu pacientul si abia dupa incepe operatia. Sunt prea multe pers. ca sa poata fi incurcat pacientul , iar doctorii oricum cunosc pacientii pe de rost.

In fisa respectiva semnezi ca in cazul in care in timpul operatiei apar situatii neprevazute tu desemnezi doctorul sa decida ce va face.
Marilena , nu stiu cum e la neonatologie , dar in nici un caz nu este ca in restul sectiilor.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Sincer, eu am dat doar un exemplu, ca sa subliniez ce si cum se face cu hartiile ale. Este adevarat ca la noi legislatia nu este atat de drastica in ce priveste malpraxis-ul, si din pacate am observat ca in cazuri nasoale medicii se acopera unul pe celalalt, in asa fel incat vinovatul se justifica exact cu hartiile respective si cu declaratiile celor din echipa, iar Colegiul medicilor nu stiu cat de mult ii sanctioneaza. Vedeti cazurile de copii decedati in timpul unor operatii banale, de ex. pt vegetatii adenoide , din cauza unei anestezii facute aiurea, fara teste prealabile.
Xio, s-ar putea ca la oncologie sa fie mai multa responsabilitate dat fiind ca riscul de deces este mai crescut, nu stiu, in schimb la nastere in ce priveste dosarul de internare, se intampla cam la fel cum am povestit mai sus.
Acum...sa confunde bolnavul si sa te trezesti sterilizata fara voie , asta presupun ca nu se intampla prea des, sau cine stie?
Cand vor aparea ceva procese penale care sa se lase cu puscarie si pentru culpe medicale soldate cu deces, atunci Ministerul Sanatatii sigur va impune un protocol amanuntit la internare/ orice fel de procedura medicala.
Asta se va mai intampla cand va creste numarul de asigurari de sanatate private, atunci sigur se va schimba sistemul si vor fi cautati medicii si in ca sa se justifice costurile suportate de firmele de asigurari.

Mari

Ajutati-o pe Sosonica! http://www.sonia.as.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Se poate sa fi schimbat fisa bebelui total , dupa incident, cand au vazut ca starea se inrautateste , dar asipratia a avut loc in momentul nasterii cel mai probabil.

la oncologie si la alte sectii nu e risc de moarte si de aceea totul decurge ine , ca in spitalul respectiv de la infiintare si pana acum au avut doar 2 cazuri de stop cardio-respirator in timpul operatii si pacientele au fost resuscitate cu succes , operatiile se desfasoara in asa fel incat nu pot fi incurcati pacientii , plus ca fiecare doctor are rezidentii sai si pacientii sai pa care ii cunoaste , de la nume , varsta , operati , operatii anterioare , stiu tot.
La urgente e mai aiurea , si mama-mea vitrega in canada era sa fie operata de 2 ori total aiurea, se intampla.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput