Bagajul in concediu!

Bagajul in concediu! | Autor: tyaa

Link direct la acest mesaj

Nu am fost plecati niciodata mai mult de 2 zile. Acum vom merge pt 5 zile la mare. Nu stiu cate haine sa impachetez si pt noi si pt copil. Am salvat lista cu medicamente, acum voi cam ce si cat impachetati? Cate haine pt o zi pt fiecare ca sa nu va apucati acolo de spalat rufe? Puneti prosoape, sampon, sapun, gel de dus?
Cati papuci, sandale, pantofi?
M-ar ajuta mult sfaturile voastre....

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Eu calculez cam asa: 2 randuri haine de schimb pe zi de copil.Asta la mare, la munte se poate schimba situatia, dar la mare stau mai mult dezbracati. In rest pun: slapi, sandale, adidasi. Produse de baie iau intotdeauna la mine, nu le folosesc pe cele de la hotel. Eu iau si prosoape ca sa nu am surprize neplacute. De obicei la hotelurile la care am fost (4 stele) nu era problema cu prosoapele, dar pe copii ii sterg cu prosoapele mele, iar la plaja primesti prosoape numai daca mergi la 5 stele, nu peste tot.
Mai iau cu mine: lotiuni de plaja, creme pt dupa plaja, medicamente, rogojini daca nu iei sezlonguri pe plaja, jucarii de nisip, colac, saltea, canile copiilor, cereale pentru copii, blender pentru bb ( am avut surpriza sa mi se spuna la bulgari, intr-un hotel de 4 stele ca nu pot sa imi paseze mancarea cum vreau eu ca nu au robot..). Pentru masina fac baja separat cu: apa, cani, servetele, olitza, scutece, mancare pt bb, de rontait pt cel mare, jucarii, haine de schimb pentru amandoi, pungute pentru gunoi, pentru scutece murdare.
Pentru noi nu pun asa multe haine: tricouri, costume de baie, pantaloni scurti, cate un pantalon lung si cate o bluza. Nu pun haine mai speciale deoarece cu copii asa mici noi nu avem cum sa ajungem seara pe terase sau mai stiu eu unde. De obicei la 10 copii dorm, daca ii tin mai tz nu ma inteleg deloc, asa ca..nu e cazul sa ma complic cu tinute ca in tinerete.
Cam asta mi-am adus aminte acum.

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns putzuruca spune:

Noi plecam saptamana viitoare si am facut o lista cu cele necesare pt bb: scutece, servetele umede, body-uri cat mai multe, pantalonasi scurti, tricouri, trening pentru serile racoroase, sosete, adidasi, crema pt protectie solara, blenderul, biberoane, perie pt spalat biberoanele, servetele umede pt manute, servetele uscate, jucariile preferate, laptele, cereale, biscuiti, lingurita si castronelul,sampon si gel de dus, medicaente: panadol, smecta, bepanthen, spray cu propolis, fasa de tifon sterila, rivanol, termometru, spray cu apa de mare, pompita de nas, un antibiotic pe care ti-l recomanda medicul si prosoape.

Roxana de Andreea-Iuliana(19.09.2006)
ALBUM DE FAMILIE
www.totsites.com/tot/babydeea" target="_blank">PAGINA DEEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Ce bine, nu ma gandisem deloc la olita pt masina si pungi de gunoi. De fapt la multe nu ma gandisem:).
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Sincer, daca pleci cu copilul trebuie sa iei mai mult de jumatate din casa. E dezastru, s-au dus vremurile cand mergeam la tren cu un rucsacel si stateam 7 zile la munte... Cam ce-au zis fetele inainte este ok, vezi sa nu uiti lucruri importante cum ar fi pampersii daca inca mai foloseste sau periutele de dinti ale tuturor; e neplacut sa alergi sa le cumperi in loc sa mergi la plaja. Lotiunile de plaja, umbrela, palarii de soare, etc nu trebuie sa lipseasca. Pt copila ia haine de schimb multicele ca ei imediat se uda, murdaresc, etc si trebuie schimbati. Si un rand de haine de ploie/vant, o pereche de sandale/papuci si una de pantofi/adidasi pt fiecare membru al familiei ca nu stii daca ploua sau nu. Seara e racoare pe faleza, oricum. Daca mergi la hotel de 4,5 stele, au sigur sampon si gel de dus si prosoape curate. La 3 stele, cam lipsesc consumabilele, cel putin in Romania. Pt fetita oricum ia-i samponul si cosmeticalele ei si prosoape separate. A, si ia prosoape de plaja ca nu le poti lua pe cele din hotel pe plaja. Concediu placut si cum am spus ia juma de casa cu tine ca nu se stie ce-ti trebuie.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Vorba vostra, de cate ori plec iau mai mult de juma de casa cu mine, insa nu folosesc niciodata nici jumate din lucuri. Dar mai bine sa am decat sa imi lipseasca. Eu am experienta cu plecarile ca mai tot timpul plecam pe undeva, in special la munte.
Sa nu iti uiti cosmeticele zilnice, de la crema de fata la demachiant,perie de par, sampon, sapun,lenjerie , apa oxigenata, alcool medicinal, lingurita, cutit, castronel , cani, pahare de unica folosinta ( mai mananci si in camera mai ales daca ai copil) , servetele de nas, de maini, uscate, umede, jucarii.
Aparatul foto, camera video.
sacosa de plaja, rucsac , sau/si geanta ptr. plimbari.

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Nu mergem la hotel ci la o vila. Au si curte. Offf, cate mai sunt de cumparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Noi am fost prima data cu Maria la varsta de 1 an si 1 luna, iar bebe din burtica avea in jur de 2 luni , apoi vara trecuta cu amandoi, cel mic avea 6 luni si un pic. Anul asta deja sunt mari amandoi .

Iata lista noastra la care am adaugat an de an, in functie de ce am observat ca a fost nevoie, poate ii e cuiva de folos:

PT COPII
Bavetica, prosopele mici
Biberoane
Canite, pahare
Castronele
Lingurite, furculite, cutite
Farfurii plastic
Fierbator lapte
Lapte formula
Olita
Pampers
Pernute + cearsafuri copii
Scutece cearceaf
Servetele umede
Solutie sterilizat biberoane

HAINE - cam un rand, doua pe zi + rezerve
Baticut
Bermude
Blugi
Body
Bluza mineca lunga
Chilotei
Ciorapi + strampi
Costum de baie
Costumase
Halate de baie
Hanorac
Pantaloni lungi
Pantaloni scurti
Pijamale
Prosoape
Rochite, fustite
Sandale, tenesi, papuci
Sepcute, palarie
Tricouri

PT NOI
Bermude
Blugi
Chiloti
Ciorapi
Costum de baie
Hanorace
Pantaloni lungi
Pantaloni scurti
Prosoape
Rochite, fustite, sarafan
Sandale, papuci + papuci plaja/baie
Palarii soare
Pijamale, camasa noapte
Tricouri

COSMETICE
Aparat ras
Crema/ulei de corp + bb
Crema de fata, maini
Discuri demachiante
Deodorant
Gel ras
Gel de dus
Lotiune de plaja +bb
Pasta dinti +bb
Periute dinti +bb
Perie par
Sampon +bb
Sapun+sapuniera
Spuma par
Tampoane
Trusa unghii
Unghiera copii
Vata

DIVERSE
Ac, ata
Acte, bani, chei masina, bilet mare
Aparat foto+incarcator
Aparat tintari+pastile
Burete + det. Vase
Carlige, sfoarã
Carti, reviste de citit, ceva de scris
Cadita pt copii + Covoras baie
Epilator
Galetusa, lopatele+alte jucarii, carticele
Hirtie igienica
Lanternã
Lavete pt sters apa din baie la hotel (asta ma supara tare!!)
Minge
Ochelari de soare/ subacvatici
Piscinuta
Prosop plaja
Pungi gunoi/haine murdare + pt masina
Rogojini, saltea
Servetele nas + rola
Tava
Termos
Telefoane+incarcatoare
Umbrela plaja
Umbrela ploaie
Vestute apa

Medicamente
Autan
Baneocin crema+pudra
Betisoare urechi
Betadine
Comprese sterile
Crema galbenele
Fenistil gel
Nurofen/ Panadol
Nidoflor
Plasture cu rivanol
Ser fiziologic, Nazomer
Smecta
Spirt, rivanol
Tantum verde pt gat copii
Termometru
Vigantol

Altele
Apa plata
Cereale, Biscuiti
Ceai plicuri
Lamai
Miere

Am uitat sa mentionez traditionalul cozonac pe care il fac inaintea plecarii si care e minunat pe drum!!

Concediu placut tuturor!

Gratiela, Mariuca si Stefu

www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede

Mergi la inceput

Oaw Strumfi, ce lista buna. multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmanu spune:

Salut,

noi tocmai ne-am intors din vacanta si am facut o lista pentru ca nu reuseam sa imi aduc aminte tot ce trebuie sa iau cu mine. Desi lista nu contine cantitati este foarte utila pentru ca ai categorii de produse/ articole. Poti sa imi scrii la mihaela.manu@gmail.com si iti trimit lista mea de concediu cu bebe care are 1 an si 3 luni. Succes

quote:
Initial creeata de tyaa

Nu am fost plecati niciodata mai mult de 2 zile. Acum vom merge pt 5 zile la mare. Nu stiu cate haine sa impachetez si pt noi si pt copil. Am salvat lista cu medicamente, acum voi cam ce si cat impachetati? Cate haine pt o zi pt fiecare ca sa nu va apucati acolo de spalat rufe? Puneti prosoape, sampon, sapun, gel de dus?
Cati papuci, sandale, pantofi?
M-ar ajuta mult sfaturile voastre....

tyaa si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/tyaa2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Cu masina in concediu mai e cum mai e, dar cand pleci cu avionul cu copilul, e jaleeee! Mai ales ca acum nu mai poti pune in bagajul de mana tot ce-ti trazneste prin cap in materie de cosmeticale si medicamente, limita fiind de 100 ml/pers., ceea ce e extrem de putin. Inainte imi puneam in bagajul de mana cosmeticalele si medicamentele care trag greu la cantar. Acum ne-am profilat pe cosmeticale de dimensiuni reduse, nu-mi mai car creme, sampoane, geluri in ambalajele originale, am colectionat tot felul de mostre de cosmetice, de la demachiant pana la gel de dus, creme, after-shave. Am mai folosit si cutiute mici de crema (de ex. de la cremele de ochi) in care mi-am pus alte creme, cinsluiv de galbenele. Numai cele de plaja le iau in ambalaje originale si medicamentele ptr puiutz.(care sunt o groaza!)

Te-as sfatui sa te interesezi si daca este foehn in camera de hotel, noi vom avea, asa ca de-o grija am scapat.
Noi mai luam si fier de calcat pt voiaj, iar pentru plaja, barcuta, colac, vestuta gonflabila, papuci de apa.
De asemenea, n-am vazut sa fi scris epilator. Eu nu plec fara el nicaieri.

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput