Mi-a fugit copilul!
Raspunsuri - Pagina 5
alexxia spune:
Draga Cristina,
Imi inchipui cata durere si disperare este in sufletul tau.
Ma voi ruga in fiecare zi pentru baietelui tau si daca pot sa te ajut intr-un fel spune-mi.
Eu sunt din Bucuresti si pot sa scot la imprimanta fluturasi poza baietelului tau si sa-i impart la Gara de Nord, prin parcuri, etc. ( daca vrei sa fac asta trimite-mi un email cu un numar de telefon sau o adresa unde puteti fi cotactati daca stie cineva ceva de baietel ).
Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa pe micutul tau si sa-l aduca sanatos acasa.
Si pentru ceilalti care cititi acest subiect va rog din suflet , hai sa incercam sa ajutam o persoana care este in necaz, nu sa-i dam in cap, haide-ti sa lasam discursurile moralizatoare pentru cand Alexandru va fi gasit.
Alexxia
Danza spune:
Doamne, Cristina, mi se rupe sufletul cand ma gandesc prin ce treci. E un copilas atat de dulce, dragut, ingrijit si vesel. Cum e posibil oare sa nu-i ajunga ceea ce are si sa caute altceva? si asta la numai 7 anisori...
Intotdeauna m-am gandit ca mie nu mi se poate intampla, dar acum mi-i frica sa ma gandesc ca in locul tau as putea fi eu
Un var de-al meu a fugit anul trecut si matusa mea era disperata. S-a aflat apoi ca a fugit impreuna cu niste "prieteni" si a fost gasit intr-un alt oras la circa 150 km distanta de casa la un alt var, care tacea ca mutul si-l ascundea in timp ce noi toti aiuream si turbam de disperare. La fel, politia atunci nu a putut sa ne ajute cu nimic, ci doar facand presiuni asupra colegilor de clasa si joaca am putut afla ca a plecat intr-un alt oras. Acolo, pusi in garda, baietii au plecat din ascunzisul lor, dar au fost gasiti in cateva zile in parc.
Nu-ti pierde speranta. Sa-ti dea Dumnezeu putere si rabdare si sa-ti ilumineze calea in cautarea lui. Poate, intr-adevar cum ti-a sugerat cineva mai sus, dai poze si copiilor strazii. Astia stiu multe, se cunosc intre ei si daca zici ca nu e la prima escapada, vei reusi sa-l gasesti.
Dumnezeu sa te ajute!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
arabella spune:
quote:
Originally posted by alexxia
Si pentru ceilalti care cititi acest subiect va rog din suflet , hai sa incercam sa ajutam o persoana care este in necaz, nu sa-i dam in cap, haide-ti sa lasam discursurile moralizatoare pentru cand Alexandru va fi gasit.
Alexxia
Noi cand am fost copii,ne lasau parinti nostri cu "DADACA sau BONA"
arabella & angelo
rici35 spune:
Hallo Alssa
>Nu stiu pe cine-mi vine sa bat, dar daca se simte acea persoana, mi->e de-ajuns si nu ma mai pronunt. Fix de asta avea sarmana mama >nevoie acum: fix de asta !
Mama, sigur nu, dar in intereseul copilului sint convins ca este. Si pentru mine el are prioritatea, nu copilul este cel care a ratat ci parintii. Daca copilul ar fii fugit prima data, asa fii vazut ca si tine situatia. Cum este deja a nu stiu cita oara, pentru mine asta inseamna ca parintii nu au reactionat cum trebuie la acel strigat de ajutor al lui Alexandru.
Oare ce foloseste mai mult lui Alexcandru in viitor? Sa ii compatimim pe parinti, sau pe Alexandru? Cine doarme eventual pe strada, el sau parintii? Cine nu are ce minca?
Sau sa ii vedem pe parinti ca victime, sau mai degraba pe ALEXANDRU?
Sau ALEXANDRU este chiar vinovatul la toata problema...
>PS: In centre se tund la zero din motive de igiena.
>Imi vine sa mor cind vad ca unii dintre cei de afara cred ca romanii >nu sint buni, exclusiv, decit la matratat copii !
Pe timpul debedeului (ceausescu) poate nu exista alta metoda de a scapa de paduchi.
Intre timp in orice farmacie de cartier poti gasi solutii contra paducilor. De a folosi aceasta metoda, intr-un centru de copii, asta arata lipsa de respect fata de cei mici. Asta este parerea mea personala.
Numai pentru informatia ta : Si aici in Germania se gasesc cazuri de copii ce aduc paduci la gradinita sau la scoala. Dar nu am auzit nici un caz in care copii au fost tunsi si rasi pe cap. Nici macar la armata nu se face asta.
Cred ca in domeniul respectului pentru copii in Romania mai este multe de invatat, si asta ar trebui sa inceapa in primul rind in institutiile statului, sau si cele particulare..
Si faptul ca Romanii nu ar fii buni, decit de maltratat copii, asta nu am afirmat niciodata.
Dar nu uita: O greseala poate fii reparata doar daca recunosti ca ai facut-o. Nu daca o ascunzi.
Cu drag Richard
rici35 spune:
Hallo Cristina,
cum explici de fapt articolul ce l-ai postat in 26.06 ????
pe linkul
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10529
Vrea cineva sa ne duca de nas???
?????????
Richard
Yasmine spune:
quote:
Originally posted by rici35
Hallo Cristina,
nu imi vine a crede, cind citesc ca la centrele de plasament copii sunt tunsi si rasi in cap.
Care o fii scopul????
Ca sa ii injoseasca, sau ce alt scop?
Nu vreau, si nu am dreptul sa va critic ca parinti, dar cred ca imi pot permite de a va da un sfat.
Un copil de 7 ani si jumatate sa fuga de acasa, si asta nu de prima oara precum scrii, cred ca asta inseamna ca acasa nu este ceva in ordine. De obicei aceasta este ca un strigat de ajutor al copilului.
Si un copil la virsta asta de regula nu fuge pentru ca nu i s-a oferit ceva material, ci pentru ca ii lipseste altceva, si anume dragoasta si orele comune cu parintii. "Sintem super ocupati" asa spui tu. Daca ai un copil, si ai avut asa probleme in trecut, cred ca este foarte normal sa incerci sa fii la fel de ocupat, dar sa schimbi prioritatile, de la servici, cariera, sau eu stiu ce, sa le indrepti spre copil. El nu are nevoie de cadouri, de pariti ce fac cariera, ci are nevoie de dragostea de mama si de tata.
Si eu am copil de 7 ani. Dar noi stim in orice moment unde ne este copilul.
O singura data, am fost la niste tarani cu copii de la gradinita, si cu copilul de 7 ani si copilul si prietena lui de scoala si s-a pierdut acolo. L-am cautat disperati, am alarmat politia, pompierii, salvarea, (la noi exista un sistem foarte avansat in astfel de cazuri) si la 5 minute de la alarmare iata, veneau ca doi porumbei de pe un deal.
Cind a venit politia bineinteles ca am spus ca au plecat, si cumva dadeam vina pe el. Imediat mi-a fost explicat ca exista un singur vinovat in cazul asta. Parintii. Si au avut dreptate!
La fel ca si la voi, nu este nimeni altul de vina, numai voi ca parinti.
Cind scrii ca la sfatul lui Alexandru de 7 ani ati renuntat la Dra. ce avea grija de el, ma intreb, copilul de 7 ani va da sfaturi??? Si inca in astfel de decizii???? Oare nu a fost mai ieftin si mai comod de a renunta la Dra aceea? Alta Dra nu se putea gasi??? Ati lasat copilul dupa masa asa simplu in cartier??? Sa se descurce singur??? Aici ati fii fost tarsi la raspundere de catre "Jugendamt". Poate v-ar fii luat copilul si l-ar fii dat altei familii, nu asa de "super ocupate". Asta pina cind ati fii avut voi timp de copilul vostru.
Va doresc din suflet sa va gasiti cit mai repede copilul, si mai mult va doresc si voua, dar mai ales copilului sa reusiti sa va schimbati voi ca parinti, si sa va concentrati prioritatile asupra copilului, si nu asupra lucrurilor care le descrii tu ca "foarte ocupati".
Cu drag Richard
Richard, nu cred ca noi ne putem pronuntza in ceea ce priveshte modul de educatzie al altor parintzi, exista shi in Germania familii superocupate carora nu le ia nimeni copilul, nu ai de unde sa shtii in ce anturaj se invarte copilul, eu cred ca fiecare care are copii tre sa fie bucuros daca nu are probleme cu ei, shi nu sa mai dea shi cu picioarele in cei care au probleme cu copiii lor. Cit despre Jugendamt, shi acolo lucreaza tot numai oameni, Beamten, shi exista de multe ori probleme cu aceshti Beamten care nu sunt intotdeauna obiectivi.
Corinna
cristina73 spune:
Richard
Nu inteleg ce ti se pare in neregula la mesajul cristinei pentru care ai dat link-ul, as fi recunoscatoare daca te-ai explica. Din cite am inteles cristina are 2 copii, un baiat Alexandru ,cel care a fugit de acasa, si o fetita Miruna , despre care e vorba in mesajul la care ai facut referire. Eu una nu inteleg care e problema cu mesajul respectiv...
numai bine
cristina73
dana d spune:
Sunt de acord cu comentariile lui Richard, si mi se pare si mie putin nepotrivit sa scrii pe forum raspunsuri la alte subiecte atunci cand ai un asemenea necaz si se presupune ca esti disperat si ar trebui sa umbli numai pe strazi in cautarea copilului. Sunt alaturi si de Cristina si baiatul ei dar si eu sunt de parere ca vina e a parintilor pentru orice face sau nu face copilul la varsta asta. Este meritul sau vina noastra pentru ce sunt sau fac copii nostri. As vrea sa nu uit asta atunci cand ma supara Alexa.
Si eu stau in Berceni, daca pot ajuta cu ceva sa-mi spuneti, pana atunci am sa fiu cu ochii in patru. Astept din zi in zi sa ne scrie Cristina ca si-a gasit copilul. Sa-i ajute Dumnezeu sa-l gaseasca si sa nu se mai repete.
mamamariana spune:
Am citit si eu mesajele cu sufletul la gura, insa nu am gasit cuvintele care sa ajute cumva parintii celui plecat si sa vindece sufletele lor. Asa ca, mai bine am tacut... dar am fost mereu cu gandul la copil si la parinti.
Citesc in fiecare zi, de cate ori apar mesaje noi in speranta ca unul dintre mesaje e cel pe care il astept: ca s-a intors copilul la mamica lui.
Ma rog si eu pentru tine Cristina, si te rog sa ne anunti cand il gasesti ca sa ne bucuram si noi odata cu tine.
Doamne ajuta!
Mamamariana
descintec spune:
quote:
Originally posted by Yasminequote:
Originally posted by rici35
Va doresc din suflet sa va gasiti cit mai repede copilul, si mai mult va doresc si voua, dar mai ales copilului sa reusiti sa va schimbati voi ca parinti, si sa va concentrati prioritatile asupra copilului, si nu asupra lucrurilor care le descrii tu ca "foarte ocupati".
Cu drag Richard
Richard, nu cred ca noi ne putem pronuntza in ceea ce priveshte modul de educatzie al altor parintzi, exista shi in Germania familii superocupate carora nu le ia nimeni copilul, nu ai de unde sa shtii in ce anturaj se invarte copilul, eu cred ca fiecare care are copii tre sa fie bucuros daca nu are probleme cu ei, shi nu sa mai dea shi cu picioarele in cei care au probleme cu copiii lor. Cit despre Jugendamt, shi acolo lucreaza tot numai oameni, Beamten, shi exista de multe ori probleme cu aceshti Beamten care nu sunt intotdeauna obiectivi.
Corinna
Eu cred ca nu exista parinti care sa nu aiba probleme cu copiii lor. Cei ce afirma asta sint nesinceri sau prea putin atenti la ceea ce se petrece cu copiii lor. Cit despre atitudinile "politically correct", cred ca nu fac decit sa puna parintii la zid. Sint lipsite de nuantare si empatie. In mine nu trezesc decit un "give me a breack". Da, Yasmine, eu gindesc ca si tine.
Cristina, ce stii de puiul tau?
D.