Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (16)
Raspunsuri - Pagina 5
ane2200 spune:
quote:
Originally posted by tzuna
ANAMANA123- ce are fetita de mai-iunie care e bolnavioara? O putem ajuta cu ceva?
Spicuiri din problemele micutei Sonia - de cand am citit de ea, nu ma opresc din plans.
O cheama Sonia si are doar cateva zile .S-a nascut cu inima pe partea dreapta si are grave malformatii...printre altele ,prietena mea mi-a zis ca medicii trebuie sa-i recostruiasca artera pulmonara...va dati seama ce inseamna asta pentru un copil atat de mic?Sonia(Sosonica)a avut la nastere 2,200Kg...iar in sufletul parintilor ea cantareste cat tot Universul...Am putea fi oricare dintre noi in locul scumpei mele prietene...Si-a dorit acest copil,sarcina a fost monitorizata de doctori pe care i-a crezut ca fiind cei mai buni...Amarnic s-a inselat!Si acum regreta.Ma suna din spital si ma roaga sa scriu pe forum,sa va feriti de doctorul Iosup...sa nu mai treaca nici un copil prin ce trece micuta ei acum...Cum a putut acest doctor sa nu vada asemenea malformatii grave(nici macar faptul ca are inima pe dreapta???...)Kaaay este o mamica de nota 10...a fost la doctor de cate ori a chemat-o ,chiar mai des...Ultimele saptamani de sarcina le-a petrecut in spital pentru ca avea probleme cu tensiunea...a dorit acest copil din tot sufletul,asa cum ni l-am dorit fiecare din noi...
sosonica nu e bine. are o infectie pe care nu stiu de unde a capatat-o. acasa nu a facut febra, ii luam temperatura la fiecare masa... pana ieri a fost bine, suspect de bine, iar ieri a inceput sa planga, de foame, si pana i-am adus biberonul deja nu se mai oprea. incerca sa manance si nu putea sa se opreasca din plans. nu mai era un plans pe care sa-l stiu, gemea si parca se vaita, parca suferea. am sunat medicul si initial mi-au zis ca nu e nimic, ca sa o linistesc. am insistat si au zis sa venim intr-o ora. rezonabil, m-am gandit. cam juma de ora facem pana acolo, pana ne imbracam, mai incerc s-o linistesc, ajungem la fix. cand am ridicat-o din cosulet sa-i dau ceai a incetat sa mai respire. a facut stop cardiac. am pus-o pe canapea si cu degetele mari am resusciat-o pana a inceput sa respire si sa geama iar. am plecat imediat la spital si cand am ajuns avea saturstie 35, insuficinta cardiaca si respiratirie, era rau. 10 minute si murea, asa au spus. au intubat-o si ventilat-o, au sedat-o. era bine. azi-noapte a facut 37.9, nu i-au facut nimic. dimineata avea 39. perfalgan. la 11 avea 38.4, i-am pus comprese reci pe burta. i-a scazut. a avut scaun compus din mucus intestinal, a eliminat din peretii intestinului... acum, dimineata, indiferent unde o atingeam , sedata fiind stramba gurita a plans. au incercat de 5 ori sa-i prinda o vena, o singura data au reusit. are 3 vanatai cu sange inchegat pe cap, mainile ciuruite si pline de sange uscat, e legata de maini... azi-noapte s-a trezit, cu toate ca are perfuzzie continua de midazolam,calmant si si-a smuls o branula... cand m-am trezit era plin de sange in jurul ei. am simtit-o ca plange, cu toate ca nu poate pt ca are tubul de ventilare pus prin gurita. are buzele uscate... acum ii pune cateter revin
Ultima data am primit mesaj de la Kay aseara...Nu eram in oras,asa ca vi-l scriu si voua acum;"A respirat singura 2 ore,dar a obosit ,asa ca e iar la ventilator.Nu mai are febra si e mai viguroasa.Face progrese,dar nu ma entuziasmez.Pupam cu drag!".
Sper ca nu v-am plictisit, dar am ramas fara cuvinte cand am citit
Ane & Raul - 17 martie 2007
roxanici spune:
Ela, io nu ma supar, cine are timp si chef e binevenit sa tina listuta la zi.
Nu stiam ca prinderea manutelor e o etapa importanta in dezv bebeilor ca eram si io mai atenta la rares...el a inceput de cateva sapt sa si le prinda...nici nu am bagat de seama cand exact dar acu cand vrea sa adoarma si le prinde si le duce la frunte parca ar vrea sa se ascunda.
Alexia, deci io sunt invidioasaaa....pe hainele lu Bryan
Tzuna ma bucur tare ca te-am putut ajuta macar un pic. Chiar vroiam sa mai intreb da am tot uitat.
io vreau sa stiu ce e aia freu lingual...daca esti la treburi caut pe net, da sa ne zici si tu
... si povestea Sosonicai...
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
Mihael@ spune:
Uf, am scapat cu bine de radiografia la coloana, sunt foarte bucuroasa ca a iesit bine, mi-au scris pe buletin "aspect normal". Dupa ce am ajuns acasa mi-am dat seama ca mi-au dat doar buletinul de analiza nu si filmul si am dat telefon sa vad daca il pot lua dar mi s-a spus ca filmele raman la arhiva si daca o sa fie nevoie in viitor de el il gasesc acolo. In fine, sper ca Stefania sa nu aibe niciodata probleme si gropita de la funduletz sa fie doar asa, un semn distinctiv.
e groaznic in spital, cald, oameni in scaune cu rotile, aglomeratie, cumplit... Stefi isi pierduse rabdarea si se matzaia pe -acolo si cand am pus-o pe aparat a facut un pishu de toata frumusetea, asta ca sa le spuna ce parere are ea despre sistemul lor ....
alexia, eu vreau sa stiu ce-i aia...
Mihaela cu Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 3 luni
diana_jors spune:
Eu citesc si la mamici de mai-iunie (unele au bebei mai mari decat al meu!) de mult... stiam de Sonia, dar dupa ce am vazut ce reactii ati avut la vestea taticului de ian-feb, nu m-am mai bagat sa zic nimic...
De fiecare data cand mai citesc ceva despre ea ma apuca plansul, indiferent daca e de bine sau nu... oricum, [rugaciune] pentru ea, sa aiba putere sa reziste pana se poate opera... altceva nu pot sa spun...
dani7asi: ce doi ingerasi albi si zambareti ai acolo
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
tzuna spune:
NU pot sa cred ce am citit despre ingerasul ala mic. Cat se chinuie saraca.... Si parintii..... Dumnezeu sa-i ajute si sa le fie bine. Fetita nu cred ca-i botezata. Ca e prea mica, dar ar trebui sa o boteze acolo in spital.
Nici nu am cuvinte. Trebuie sa fie groaznic. Azi noapte am avut un cosmar ca mi-au rapit-o pe Mariuca si m-am trezit plangand asa ca-mi inchipui prin ce trec saracii parinti. Dar macar sa fie Sonia bine ca e micuta si nu-si va aminti nimic din toate astea. De obicei bebelusii sunt mai rezistenti decat ne inchipuim noi. Poate ca se gaseste un medic bun sa o opereze. Sigur au mai fost cazuri similare. Nu-i totul pierdut.
Probabil parintii au nevoie de bani ca la noi nu se uita nimeni la tine daca nu dai. S-ar putea strange ceva pentru micuta Sonia? ma gandesc ca si 50.000 lei daca am da la cate mamici suntem s-ar aduna ceva. Si sa ne rugam pentru ei.
Maria 28.02.2007
tzuna spune:
Am uitat sa va spun ca am pus si eu cateva poze de la intalnire in acelasi album. Imi cer scuze de calitatea pozelor. Bebeii erau in continua miscare si eu nu am setat bine aparatul. Uite din cauza asta trebuie sa ne mai intalnim sa facem poze mai bune.
diana_jors spune:
tzuna: din ce stiu eu se poate opera in Boston, si costa cam 10.000 dolari... ma uit la umanitare - cred ca s-a deschis acolo subiect. Revin
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
alexia3 spune:
si Bryan impreuna mainile si le duce la frunte cand vrea sa doarma si atunci ii dau o batistuta sa o frece de obrajori pana adoarme...la fel facea si Alexia dar cu servetel umed si cand se trezea noapte si il gasea uscat venea la noi sa il udam ...
citit povestea de Sonia,,,,nu am cuvinte,,,fereasca Dumnezeu de spitale...mi se face pielea gainii...sa va intareasca Domnul pe toti membri familiei sa treceti cu bine, ne rugam pt voi.
pai freu lingual este, in popor se zice ca are ata la limba, adica ridici limba si este o atisoara, mi s-a spus lucrul asta si la Alexia ca ar avea, dar nu am dat importanta ...iar acum ea vorbeste putin sssit , iar un alt dezavantaj ar fi ca vorbesc mai greu copii care au asa ceva ca au limba mai scurta, nu a fost cazul la noi ca de la 1 an si 2 luni turuie ( atunci a spus prima fraza "mami hai bani Adi...in traducere mami hai sa dam bani la Adi...pe cazare eram in concediu) si tot odata suprasolicita coardele vocale..asa a fost cazul unui nepot de al meu care era mereu ragusit si nu stia de ce. deci, cand mi-a zis pediatra la Bryan ca ar avea asa ceva, nu am dat importanta ca nici la Alexia nu am dat, dar cand am fost cu Alexia la orl pt otita si mi l-a vazut dr si pe Bryan mi-a zis acelasi lucru, deci conform cu proverbul daca 2 persoane iti zic ca esti beat , mergi si te culca...asa ca am zis sa rezolv probl...am facut timpi de sangerare si coagulare, au fost buni si intr-o dim m-am dus, l-aluat pe Bryan in cab, l-a infasat sa nu dea din maini , i-a deschis gura cu departatorul si hat cu foarfeca...gata, la bb nu se face anestezie...si m-am bucurat de lucrul asta...cat il doare sa-l intepi si sa injectezi, poate mai putin il doare sa il tai. la nepot a fost mai complicat, a facut anestezie, si ceva tratament de coagulare...in sfarsit , a scapat si el. a sangerat foarte putin. in 5 minute nu a mai avut nimic si doar in ziua aia l-a jenat putin la masa..zic eu.
asta a facut cand avea 6 saptamani...dar am uitat sa va spunem, ca veneam mai rar pe aici....deci ma duc la mancare...
http://community.webshots.com/user/alexiabryan
paxela spune:
tzuna help nu gasesc linkul
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
anamana123 spune:
venim si noi de la doctor, fericite nevoie mare!!! maria are aprox 5700 ( am cantarit-o cu pampersu' gol si nici kk nu facuse) si 63 cm. acum sunt multumita, nu ma mai gandesc ca-s copii cu greutatea asta la 2 luni, nu la 4 ca noi.
am inceput sa-i pun cereale in lapticul de seara si dimineata, ca in continuare mananca f prost - 650 ml pe zi.
tzuna, vad ca ti-au raspuns fetele ce si cum e cu sosonica...
in legatura cu tunsu'... suntem cheleeeeeeeee...are maria un pufushor ca un pui de gaina... dc ar avea par, io i l-as lasa sa-i creasca ca aboa astept s-o vad cu coditze!
mi se culca copilu' in continuare la 21.30; mai maraie, mai vrea in bratze, dar nu se pune, ca doarme apoi pana dimineatza la 6. azi am trezit-o io sa-i dau papa, ca ea ar mai fi dormit;
roxanici, e misto rau pozitia lu' fi-tu! e f confortabila; in timpul sarcinii numai asa as fi dormit si io...
hai ca ma bag sa vaz si io pozele fetelor si revin
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png